Trenutno se predvaja:
Maribor 11
14. avgust 2019 ob 14:01 Duplek Novice

V Dupleku bodo širili vrtec v Žitečki vasi

Vrtčevski prizidek v Žitečki vasi v občini Duplek bodo razširili. Namesto prvotno načrtovanih dveh oddelkov bodo zgradili štiri
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vrtčevski prizidek v Žitečki vasi v občini Duplek bodo razširili. Namesto prvotno načrtovanih dveh oddelkov bodo zgradili štiri. S tem bodo prostorsko razbremenili šolo in zagotovili dovolj prostih mest za vse otroke.

Z drugim nadstropjem vrtca so nadgradili projekt, ki je že v gradnji. Pridobili pa bodo, poleg že prej načrtovanih dveh oddelkov in večnamenskega prostora, še dve novi igralnici in približno 40 do 50 novih prostih mest za otroke. Župan Mitja Horvat dodaja, da je razširitev ekonomsko smiselna, saj se vpis v vrtec povečuje. Če pa se bo to višanje še nadaljevalo, pa bodo najverjetneje morali širiti tudi vrtec v Spodnjem Dupleku.

Sicer je projekt v Žitečki vasi, po spremembi, vreden 1 milijon 130 tisočakov. To je 380 tisoč evrov več, kot je bilo prvotno načrtovano. Sredstva v letošnjem proračunu pa kljub temu ostajajo nespremenjena. Bodo pa morali preostali denar zagotoviti v proračunu za prihodnje leto.

Gradnja bo končana marca. Takrat bodo otroci, ki so zdaj v prostorih v šoli premeščeni v nov vrtčevski prizidek.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh