Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Obakrat so posredovali gasilci PGD Slovenska Bistrica in Zgornja Bistrica in podstrešje pogasili, nam je povedal poveljnik PGD Slovenska Bistrica Boris Keršič, požar pa naj bi že prebil streho.
Takoj so evakuirali tudi stanovalce, in ugotovili, da 2 osebi manjkata, zato so: "Vstopili v stanovanje skozi okno, saj se je videlo, da na tleh leži negibna oseba. Gasilca sta potem osebo varno prenesla v reševalno vozilo, ki je osebo prepeljalo v UKC Maribor. Za drugo osebo pa se je izkazalo, da je ni doma." Ostali stanovalci so se v stanovanja lahko vrnili po dveh urah, ko so gasilci poslopje prezračili in preverili, ali še grozi nevarnost.

Kaj je vzrok požara zdaj preiskuje policija, je povedal Miran Šadl s PP Maribor, in potrdil, da je policija pridržala domnevnega kršitelja, ki je tudi stanovalec bloka, a so ga po zaslišanju izpustili. Potrdil je tudi, da je morala policija letos na tej isti lokaciji posredovati že večkrat – zaradi groženj, zaradi kršitev javnega reda in miru, trikrat pa so odredili pridržanje.

Neuradno je škoda, ki je nastala, ocenjena na okoli 20 tisoč evrov.