V Poljčanah za občane dobro skrbijo, danes pa začenjajo tudi obvezno razkuževanje javnih površin.

V Poljčanah se najbolj bojijo, da bi morebitna okužba dosegla dom dr. Jožeta Potrča, kjer je nastanjenih 230 starejših varovancev, 180 pa je tam tudi zaposlenih. Župan občine Poljčane Stanislav Kovačič: "Tega se res bojimo, ko spremljamo, kaj se dogaja v nekaterih drugih domovih za starejše po Sloveniji. Upam, da bodo zaposleni in varovanci čim dlje ostali v takšni kondiciji, v kakršni so."
Prejšnji teden so zaznali zelo povečano število kupcev v lekarnah in trgovinah iz bližnjih sosednjih občin, kjer imajo veliko število okuženih, to sta Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah:
"Res je bilo kar neverjetno, koliko ljudi s teh območij je prihajalo, večina prav zaradi občutka, da je pri nas varno kupovati, ker nimamo okuženih. O tej problematiki sva govorila z županom občine Rogaška Slatina, ki je svoje občane nagovoril, naj ne hodijo po nakupih k nam. Videli pa bomo, ali se bodo tega držali."

Župan Stanislav Kovačič še poziva občane, naj upoštevajo vse ukrepe, da se čim prej zajezi epidemija in se življenje čim prej vrne v ustaljene tirnice.


ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE OBČINE POLJČANE
cz@poljcane.si
telefon: 064 243 990

Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane
Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane