Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Od ponedeljka bosta v Mariboru zaradi obnove zaprti kar dve cesti, Cafova ulica in del Streliške ceste. Predvsem zaradi zapore slednje je v prvih nekaj dneh pričakovati tudi nekaj več prometnih zastojev.

Prvi del Streliške ceste je bil obnovljen že lani, zdaj se začenja še obnova daljšega drugega dela, od Ulice pohorskega odreda do križišča s Kardeljevo cesto. Obnovili bodo cestišče, začasno krožišče pa bodo zamenjali z večjim stalnim. Dela naj bi bila po pogodbi končana v 100 dneh, v tem času pa bo po delih zaprta za ves promet. Vrednost projekta je milijon 574 tisoč evrov.

Spremenjena bo avtobusna linija 6

V času del pa bo nekoliko spremenjena tudi pot vedno precej polnega avtobusa številka 6, ki bo vozil namesto po Streliški po Borštnikovi in Ulici Pohorskega odreda. Tam bosta urejeni tudi nadomestni avtobusni postaji, vozni red pa bo ostal enak.

V ponedeljek zapirajo tudi Cafovo ulico

Sicer pa bo istočasno kot Streliška cesta zaprta tudi Cafova ulica. Ta projekt je vreden 465 tisočakov. Zmanjšali bodo tudi število parkirnih prostorov, urejeno pa bo t. i. sobivanje pešcev, kolesarjev in voznikov na skupnem prostoru.