Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Minulo soboto je s stropa nad otroškim bazenom v kopališču Pristan odpadla plošča. Na srečo je bil v tem času prazen. So pa vzdrževalne službe do danes preverile stanje konstrukcije in odstranile ostale plošče, ki so bile v slabšem stanju. Varnost kopalcev in plavalcev ni bila ogrožena, kopališče pa je možno uporabljati še naprej.
Plošča naj ne bi bila nevarna za kopalce, odpadla pa je najverjetneje zaradi vlage. Predstavnik Športnih objektov Maribor Aleš Antolinc ob tem pojasnjuje, da gre za stiroporno ploščo in da je bil bazen na srečo v času dogodka prazen.
Pregledne službe so v nedeljo preverile stanje celotne konstrukcije, ki naj ne bi bila v slabem stanju. Odstranili pa so še 3 nevarne plošče. Kljub temu upravitelj Pristana še čaka na poročilo o tem, kako ukrepati glede stropa, da se kaj podobnega ne bi več ponovilo.
Sicer pa se kopališče Pristan že lep čas spopada z dotrajanostjo, kar opažajo tudi kopalci. Zato si želijo, da bi čim prej odprli srednji bazen, saj bi se tako razbremenil olimpijski. To naj bi se zgodilo septembra, če med obnovo ne bodo odkrili še kakšne pomanjkljivosti, ki bi projekt podražila in zamaknila rok končanja del.