Foto: Radio Maribor/Komunala Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/Komunala Slovenska Bistrica

Pred časom je Komunala Slovenska Bistrica, ki s pitno vodo poleg bistriške oskrbuje še občine Makole, Oplotnica ter del občin Rače-Fram in Kidričevo, izdala opozorilo o racionalni porabi pitne vode na območju Visol in Zgornje Ložnice. Opazili so namreč izrazit padec nivoja vode in posumili, da gre morebiti za večjo okvaro na vodovodnem omrežju.
Čeprav so se najprej bali, da gre na območju Visol in Zgornje Ložnice morebiti za skrito napako v sistemu, se je po besedah vodje vodooskrbe pri bistriški Komunali Jožice Dobaj izkazalo, da na srečo ni šlo za napako: "Izrazit padec nivoja vode je bil posledica hkratne večje porabe vode, ki jo pripisujemo polnjenju bazenov na tem območju."
Ob tem porabnike poziva k racionalni rabi pitne vode, zato jim svetuje, da če že polnijo bazene, naj to počnejo ponoči oziroma takrat, ko ni poraba vode tudi pri drugih največja.
Dobajeva še zagotavlja, da je trenutno v bistriškem sistemu pitne vode dovolj, a naj imajo porabniki vseeno v mislih, da je prioritetno namenjena gospodinjskim potrebam.