Ilka Štuhec se vrača na bele strmine. Tekmovala bo v naslednji sezoni. Foto: Reuters
Ilka Štuhec se vrača na bele strmine. Tekmovala bo v naslednji sezoni. Foto: Reuters

"V bistvu je super. Čakala sem ta trenutek več kot tri mesece in res sem vesela, da sem lahko trenirala doma, predvsem pa, da ni bilo problemov," je Štuhčeva optimistično opisala svoje prve stike s snegom.

Da je koleno pripravljeno na obremenitve na treningih, je potrdila tudi fizioterapevtka Darja Kramberger. "Prva faza rehabilitacije je uspešno končana. Koleno je lepo sodelovalo in naredili smo zelo dobre temelje za nadaljevanje druge faze, za trening."

Ilkin trener Grega Koštomaj tudi med poškodbo varovanke ni počival, saj je bil nekaj časa z moško ekipo v hitrih disciplinah, dvakrat pa je celo postavljal progo na ženskih tekmah svetovnega pokala. "V tej fazi se prilagajamo kolenu, mislim pa, da bo v kratkem fizično stanje takšno, da o tem sploh ne bomo več govorili," je prepričan Koštomaj.

Ilka bo v naslednjih dneh iz domovine spremljala nastope najboljših olimpijcev, bo pa obiskala finale svetovnega pokala v Åreju, kjer ne bo nastopila, ampak se bo seznanila s progo, na kateri bo naslednje leto svetovno prvenstvo.