Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Oddajniki in zveze

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Oddajniki in zveze RTV Slovenija skrbimo za široko razpredeno mrežo radijskih in televizijskih oddajnikov ter pretvornikov, preko katerih oskrbujemo poslušalce in gledalce z nacionalnimi, regionalnimi in manjšinskimi programi Radiotelevizije Slovenija, na mnogih lokacijah pa oddajamo signal lokalnih, regionalnih in komercialnih radijskih in TV postaj. Zagotavljamo radijski in televizijski signal najvišje kakovosti in s pomočjo najsodobnejših tehnologij (DVB-T, DAB+, satelit …) za prebivalce Slovenije.

Pomembno je sodelovanje s ponudniki telekomunikacijskih storitev, katerim so na voljo storitve na področju izgradnje in vzdrževanja njihovih sistemov. Obsežna infrastruktura oddajnikov in pretvornikov omogoča, da se zmogljivosti oddajajo v uporabo tudi drugim, ki imajo svoje zveze operaterji mobilne telefonije, kontrola zračnega prometa, MNZ ... ) in seveda drugim udeležencem v radiodifuznem spektru. Oddajne točke so v celoti zgrajene na 208 lokacijah.

Skozi desetletja razvoja je bilo zgrajenih več oddajnih mrež povezanih z mikrovalovnimi zvezami za distribucijo in kontribucijo programov od radijskih in TV-studiev oz. med njimi. Za začetek dejavnosti pa šteje postavitev srednjevalovnega oddajnika leta 1928 v Domžalah, kjer je ing. Marij Osana zgradil "Radio oddajno postajo Ljubljana", čeprav je poskusno, z doma izdelanim oddajnikom, pričel oddajati že leta 1924.

KONTAKT NADZORNEGA CENTRA

Vprašanja, povezana s sprejemom radijskega in televizijskega signala, naslovite na Oddajnike in zveze na e-naslov ozm@rtvslo.si oziroma pokličite brezplačno številko 080 28 68.

Za uspešno delovanje in ustrezno vzdrževanje tehnologije skrbi razvejana organizacija delovnih skupin. Skupina za razvoj pripravlja poleg osnovnih nalog, frekvenčnega planiranja in projektiranja tehnologije tudi projekte za zunanje uporabnike in sodeluje v več mednarodnih organizacijah, ki se ukvarjajo s problematiko osnovne dejavnosti enote in pripravljajo pogoje za uvajanje novih tehnologij.

Sprejem radijskih in televizijskih programov RTV Slovenija je mogoč tudi v zamejstvu in med Slovenci v drugih državah na več načinov, prek prizemega omrežja, satelita, kabelskih operaterjev in spleta in aplikacij. Več informacij je dostopnih na tej povezavi.

TRŽNA DEJAVNOST

Zmogljivosti oddajnikov in pretvornikov se oddajajo v uporabo tudi drugim uporabnikom, ponudnikom radijskih in televizijskih programov in ponudnikom telekomunikacijskih storitev. Poslovnim partnerjem so javno dostopni cenik, vzorčna ponudba in opis stroškovnega računovodstva. Več informacij na povezavi.

Naša dejavnost

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov