Na radiu sem slišal skladbo. Kako in kje izvem katera skladba se je na radijskem programu predvajala?

Glasbeni SOS omogoča enostaven vpogled v arhiv predvajanih skladb na radijskih programih RTV Slovenija. Brskate lahko po seznamih predvajanih skladb za teden dni nazaj, klik na skladbo pa vas popelje na spletno strano Youtube.
https://prvi.rtvslo.si/sos
https://val202.rtvslo.si/sos
https://ars.rtvslo.si/sos

Videl sem odličen tuj dokumentarec/film/serijo. Kje si ga lahko ponovno ogledam? Je na voljo v spletnem arhivu in koliko časa? Ali mi vsebino lahko presnamete in mi jo posredujete?

Oddaje tuje produkcije, za katere imamo pravice za arhiviranje so v spletnem arhivu praviloma dostopne sedem dni od predvajanja na Televiziji Slovenija (nekatere oddaje tudi 30 dni). Oddaj tuje produkcije ne smemo presnemavati, ker za to nimamo pravic, presnemavamo lahko le oddaje lastne produkcije, za katere imamo urejene avtorske pravice.

Za svoj arhiv bi želel imeti posnetek oddaje, kjer sem nastopal/a oziroma sem bil/a gledalec/gledalka. Kako lahko naročim kopijo posnetka oddaje iz vašega TV-arhiva?

Vse oddaje, ki jih predvajamo, so avtorsko zaščitene. Presnemavamo lahko le oddaje lastne produkcije, za katere imamo urejene avtorske pravice. Za poizvedbe in naročanje avdiovizualnega gradiva iz TV-arhiva RTV Slovenija pa je potrebno izpolniti obrazec Vloga za uporabo dokumentarnega oz. arhivskega gradiva in ga poslati na e-naslov narocanje.tvarhiv@rtvslo.si. Več informacij o delu službe, ki ureja in skrbi za dokumentarno in arhivsko gradivo, si lahko preberete na tej povezavi.