Bojan Filipič, brezdomec, ki mu je pomagala Slovenska karitas. Foto: iz dokumentarnega filma
Bojan Filipič, brezdomec, ki mu je pomagala Slovenska karitas. Foto: iz dokumentarnega filma
false
Ano je ljubezen pripeljala v Slovenijo, kjer pa je naletela na ovire. Pomagali so ji srčni ljudje. Foto: iz dokumentarnega filma

Zgodbe ljudi, ki radi pomagajo, in tistih, ki potrebno pomoč radi sprejmejo, sta iskala scenarista novega dokumentarnega filma V službi človekovega dostojanstva Peter Perše in Jernej Kastelec, ki je dokumentarec tudi režiral. V torek, 24. novembra, vas vabimo, da si ob 20.55 na TV SLO 1 premierno ogledate dokumentarni film o 25-letnici delovanja Slovenske karitas.

V teh 25 letih je Slovenska karitas postala prepoznavna dobrodelna organizacija, ki na prvo mesto postavlja človeka v stiski. V službi človekovega dostojanstva je zgodba Marije, mlade mamice samohranilke, ki živi v Karitasovem materinskem domu, zdravljenega narkomana Miša, ki se pripravlja na ponoven vstop v življenje v Skupnosti Srečanje, brezdomca Bojana, ki je našel svoj novi dom v zavetišču za brezdomce v Mariboru, Stanka, ki se je po izgubi službe ob pomoči Karitas postavil na lastne noge, in Ane, ki jo je ljubezen iz Ukrajine pripeljala v Slovenijo, tu pa je naletela na številne ovire. Ob enem je to zgodba o številnih prostovoljcih, ki so duša Karitas in ljudem vračajo dostojanstvo. V službi človekovega dostojanstva je zgodba o Ljubezni, zaradi katere smo vsi ljudje ena velika družina.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija