Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Hokej - Arhiv

Prvo hokejsko zlato za Fince ali obramba naslova za Ruse?

Hokej Prvo hokejsko zlato za Fince ali obramba naslova za Ruse?

19.2.2022

Prav zadnja izmed 109 odločitev 24. zimskih olimpijskih iger v Pekingu 2022 je finale moškega hokejskega finala. V sosedskem obračunu se bodo za prestižno zlato odličje na sosedskem obračunu udarili Finci in Rusi.

Finci uresničili hokejske sanje - prvič olimpijski prvaki!

Hokej Finci uresničili hokejske sanje - prvič olimpijski prvaki!

19.2.2022

Finska je prvič olimpijski prvak v hokeju na ledu. Finski levi so po preobratu v velikem finalu Pekinga 2022 z 2:1 premagali Ruse, branilce naslova iz Pjongčanga 2018. Zlati junak je Hannes Björninen, ki je bil vpleten v prav vse tri gole.

 Slovaki na krilih 17-letnika do prvega odličja v hokeju

Hokej Slovaki na krilih 17-letnika do prvega odličja v hokeju

19.2.2022

Mali finale Pekinga 2022 je s 4:0 pripadel Slovaški, ki je za svojo prvo olimpijsko medaljo v hokeju na ledu nadigrala Švedsko. Dva gola je dosegel odkritje turnirja 17-letni Juraj Slafkovsky, ki je na Kitajskem zabil kar sedemkrat.

20-letni Gricjuk v osmi seriji

Hokej 20-letni Gricjuk v osmi seriji "loterije" popeljal Ruse v finale proti Fincem

18.2.2022

Za naslov olimpijskih prvakov v hokeju se bodo v nedeljo ob 5.10 (TV SLO 2/MMC) udarili Finci in Rusi. Branilci zlata iz Pjongčanga 2018 so Švede ugnali šele z golom v osmi seriji kazenskih strelov! Leve pa je proti Slovakom osrečil Sakari Manninen.

Kapetanka Poulin popeljala Kanadčanke do petega naslova

Hokej Kapetanka Poulin popeljala Kanadčanke do petega naslova

17.2.2022

Kapetanka Marie-Philip Poulin je bila z dvema zadetkoma in podajo junakinja finala ženskega hokejskega turnirja. Kanada je premagala ZDA s 3:2 in se tako oddolžila Američankam za poraz pred štirimi leti v Pjongčangu.

Slovaki izločili ZDA, Švedi pa devetkratne prvake Kanadčane

Hokej Slovaki izločili ZDA, Švedi pa devetkratne prvake Kanadčane

16.2.2022

Na olimpijskem hokejskem turnirju je Slovaška v četrtfinalu po dramatičnem obračunu premagala ZDA s 3:2 po kazenskih strelih. Napredovali so tudi Rusi, Finci in Švedi, ki so na večernem derbiju z 2:0 odpravili Kanado.

Švicarji poskrbeli za zgodovinski polom Čehov

Hokej Švicarji poskrbeli za zgodovinski polom Čehov

15.2.2022

Reprezentancam ZDA, Ruskega olimpijskega komiteja, Finske in Švedske so se v četrtfinalu pridružile Slovaška, Danska, Kanada ter Švica, ki je pripravila podvig z zmago nad Češko s 4:2 (razmerje strelov 18:33 za Čehe).

Finska po zaostanku z 0:3 do sladke zmage nad Švedsko

Hokej Finska po zaostanku z 0:3 do sladke zmage nad Švedsko

13.2.2022

Finski hokejisti so osvojili prvo mesto v skupini C olimpijskega turnirja. V obračunu z večnimi tekmeci Švedi so se vrnili po zaostanku z 0:3 in zmagali v podaljšku (4:3).

Čehi v tekmi preobratov ugnali Ruse s 6:5

Hokej Čehi v tekmi preobratov ugnali Ruse s 6:5

12.2.2022

Tradicionalni severnoameriški dvoboj med ZDA in Kanado se je razpletel z zmago Američanov s 4:2. V tekmi, polni preobratov, pa so Čehi v podaljšku ugnali Ruski olimpijski komite s 6:5.

Finci v zadnjih minutah strli odpor Latvijcev

Hokej Finci v zadnjih minutah strli odpor Latvijcev

11.2.2022

Ruski hokejisti tudi na drugi tekmi olimpijskega turnirja v Pekingu niso prejeli zadetka. Branilci naslova so se po zmagi nad Švico z 1:0 veselili še uspeha proti Danski, ki so jo ugnali z 2:0. Drugo zmago so dosegli tudi Švedi in Finci v skupini C.

Suvereni zmagi ZDA in Kanade

Hokej Suvereni zmagi ZDA in Kanade

10.2.2022

Drugi dan hokejskega turnirja za moške je prinesel preostale tekme 1. kroga. V skupini C so se prvih zmag veselili Švedi in Finci, v skupini A pa Američani in Kanadčani.

Danci na olimpijskem debiju presenetili Čehe

Hokej Danci na olimpijskem debiju presenetili Čehe

9.2.2022

Uvodni dan olimpijskega hokejskega turnirja so presenečenje pripravili debitanti pod petimi krogi, Danci, ki so z 2:1 premagali Čehe, ki zaokrožujejo najožji krog kandidatov za medalje.

Kanadčanke in Rusinje tekmo preventivno odigrale z maskami

Hokej Kanadčanke in Rusinje tekmo preventivno odigrale z maskami

7.2.2022

Kanadčanke so na olimpijskem turnirju s 6:1 premagale ruske tekmice. Hokejistke so na tekmi pod čeladami nosile zaščitne medicinske maske.

Kitajkam po

Hokej (Ž) Kitajkam po "loteriji" prestižna zmaga nad Japonkami

6.2.2022

Azijski hokejski derbi ni razočaral. Tesen dvoboj Japonk in Kitajk se je po rednem delu končal z 1:1, v podaljšku gol gostiteljic ni bil priznan, a na koncu je Kitajska, okrepljena s Severnoameričankami, slavila po kazenskih strelih z 2:

Komisar Bettman obljublja:

Hokej Komisar Bettman obljublja: "Čez štiri leta se NHL vrača na OI"

5.2.2022

Komisar NHL-a Gary Bettman je v Las Vegasu, ki te dni gosti vikend All Star, branil odločitev o tem, da na olimpijskih igrah v Pekingu ne igrajo najboljši hokejisti, a je poudaril, da se bodo NHL-ovci vrnili čez štiri leta v Milanu.

Ko hokej postane kot nogomet ... nogomet (M) na olimpijskih igrah

Hokej Ko hokej postane kot nogomet ... nogomet (M) na olimpijskih igrah

28.1.2022

Od Nagana 1998 do Sočija 2014 je bil hokej nesporno osrednji šport zimskih olimpijskih iger. Zbrana je bila vsa smetana najhitrejše igre, a ker NHL-ovci izpuščajo druge zaporedne ZOI v Aziji, dobimo razvodeneli turnir, ki ga zasenčijo tudi majski SP-ji.

Mednarodna hokejska zveza v četrtek o smiselnosti olimpijskega turnirja

Hokej Mednarodna hokejska zveza v četrtek o smiselnosti olimpijskega turnirja

12.1.2022

Slab mesec dni pred začetkom olimpijskih iger v Pekingu je vse bolj v ospredju vprašanje o izvedbi hokejskega turnirja. Odpoved vsaj ta hip sicer ni verjetna, a vse več je glasnih kritik o izvedbi turnirja v obdobju epidemije.

Olimpijski turnir brez igralcev iz Lige NHL

Peking 2022 Olimpijski turnir brez igralcev iz Lige NHL

21.12.2021

Vodstvo Lige NHL se je odločilo, da igralci iz najmočnejše lige na svetu februarja ne bodo igrali na olimpijskih igrah v Pekingu, poročajo ameriški mediji.

Gary Bettman

Citat za prebrat Gary Bettman

11.12.2021

"Obljubo, da bomo igralce pustili v Peking, bomo držali. Lahko pa se združenje odloči drugače oziroma če bodo zaradi motenj, ki jih povzroča epidemija covida-19, prestavljene igre. Roka za odpoved nastopa naših igralcev ni.

Dogovor sklenjen: V Pekingu tudi NHL-ovci

Hokej Dogovor sklenjen: V Pekingu tudi NHL-ovci

3.9.2021

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) in Liga NHL sta se po večmesečnih pogovorih dogovorili, da bodo na olimpijskih igrah v Pekingu spet lahko igrali hokejisti iz najmočnejše lige na svetu.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov