Če bi se po 10. januarju to zgodilo, bi nastali dodatni stroški. Čakamo priročnik o covidnem protokolu, potem pa bomo videli, kako se bo odzvalo združenje.

Ker večina igralcev igram daje velik pomen in si na njih želijo nastopati, smo ugodili njihovi želji. A po drugi strani smo zaradi stanja in nevarnosti okužb zelo zaskrbljeni. Storili bomo vse, da se to ne bi zgodilo. Zagotovili jim bomo pogoje, želimo, da bomo vsi zadovoljni."

Gary Bettman in lastniki ne skrivajo nelagodja nad prekinitvijo tekmovanja, a po drugi strani je sodelovanje na ZOI eden izmed
Gary Bettman in lastniki ne skrivajo nelagodja nad prekinitvijo tekmovanja, a po drugi strani je sodelovanje na ZOI eden izmed "bombončkov", ki so jih morali dati igralcem ob pogajanjih za kolektivno pogodbo. Foto: AP

Dolgoletni komisar Lige NHL Gary Bettman je potrdil, da najmočnejša hokejska liga na svetu igralcem ne bo delala težav glede nastopa na olimpijskih igrah v Pekingu, da pa bodo imeli glavno besedo pri tem igralci sami oziroma njihovo združenje.

Zaradi izbruhov koronavirusa in nove različice so se pojavila ugibanja, da bi se NHL premislil in preklical dogovor, ki ga je po dolgotrajnih pogajanjih le sklenil z združenjem igralcev (NHLPA), Mednarodno hokejsko zvezo (IIHF) in Mednarodnim olimpijskim komitejem (MOK).

Bettman in lastniki ne skrivajo nezadovoljstva nad prekinitvijo sredi rednega dela sezone. Liga NHL zaradi tekme vseh zvezd in olimpijskih iger ne bo potekala od 3. do 22. februarja, nekateri igralci pa so zaradi pričakovanja strogih ukrepov v Pekingu poziv v reprezentance že zavrnili.

Igralci Lige NHL so na olimpijskih igrah nastopali vse od leta 1998, ni jih bilo le pred štirimi leti na igrah v Pjongčangu, ko jim liga tega ni dovolila.

Vir: NHL.com