Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 10. maj. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 10. maj.

07:00
Živ žav

Vilko kaže sošolcem pisano frnikolo in Tomaž ga obtoži, da mu jo je izmaknil. Izkaže pa se, da to ni res, saj je Tomaž pozabil, da jo je vtaknil v žep. Toda tudi Julči išče izgubljeno frnikolo …

Lojzek in Pika se igrata, da plezata na najvišjo goro sveta, pri tem pa sta se izgubila in zajel ju je snežni vihar. Potrebujeta pomoč – Lojzek zato nariše bitje, ki naj bi prebivalo v himalajskih gorah, jetija.

Teo bi rad sredi popoldanske poletne pripeke zadremal, a ga predramijo ovčke, ki bi rade, da jih Teo s svojimi krempeljci odreši pretoplega volnenega plaščka.

Mandi se udeleži izbora za najlepšega manekena. Malce je neroden in sodniku je bolj všeč njegov spremljevalec Pipi. Pipi odpotuje in v daljnih krajih postane zvezda, vendar pogreša svojega prijatelja in že težko čaka, da se bo vrnil domov.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Klobučnik predlaga, da bi se igrali gusarje in zgradili gusarsko ladjo. Švigec prijateljem dovoli, da uporabijo njegov papir, in vsi so že na krovu. Naj se dogodivščina začne! Malčki iščejo zaklad in Pino se potopi v jezero, kjer najde skrinjo. Iz nje se zaslišijo klici na pomoč. Malčki dvignejo skrinjo in rešijo ribico, ki se je ujela vanjo. Gaber jih opazuje in jim zaupa, da lahko tudi pirati naredijo kaj dobrega.

Krokodil Čarli in zdravnica se sporečeta. Njun spor mora rešiti Niko, saj se nočeta pogovarjati drug z drugim.

V Čarnem zalivu se prijatelji pripravljajo na peko slavne obalne rulade, toda Nana je pozabila, katere sestavine potrebujejo. Ko prispejo na obalo, da bi nabrali sestavine, je Nana vedno bolj zmedena. Kdo ji bo pomagal?

Rija in Krokodil gresta ribarit in Rija razlaga Krokodilu, kako naj lovi ribe. Ob jezeru Krokodil polovi vse ribe, čeprav ima Rija novo ribiško palico, Krokodil pa njeno staro ribiško mrežo. Tudi ko ribiški pribor zamenjata, nič ne pomaga. A Rija je odločena, da bo ujela ribo, in končno se ji posreči ujeti ribo velikanko. Slastna večerja!

Žan je opazil, da je njegovo novo mesto ponoči popolnoma drugačno.
Nocoj bo Boris prvič prespal pri Žanu. Zvečer si umijeta zobe in se odpravita v posteljo, a takoj, ko oči ugasne luč, Borisa postane strah. Najprej predlaga Žanu, da se potiho odpravita dol po stopnicah pogledat, kaj delata mami in oči. Ko ju oči spet spravi v posteljo, bi Boris rad skozi okno gledal mesečino, nazadnje pa potoži, da je žejen. Žan spozna, da Borisu v njegovi sobi ni prijetno. Nato stisne Mislija in se domisli, da se Boris najbrž boji teme, zato poišče rešitev in kaj kmalu sliši le še Borisovo smrčanje.

Damjan je racak, ki se boji vode. Hana pomaga njemu in njegovi mami, da naredita odločilni korak.

Bubi, Bibi in Boni se igrajo z žogo, ki se skotali v gozd. Boni steče za njo, da bi jo ujela, in sreča pasavca. Ker se dolgo ne vrne, gresta Bubi in Bibi iskat sestrico. Papiga modri makao jima pove, da jo je videla v bližini pasavčevega brloga. Tam o njej ni niti sledu. Sovici se odpravljata domov, da bi povedali očku in mami, kaj se je zgodilo, a ju zanese v brlog ježevcev. Bibi opazi Boni med mladički ježevci, ker bi se rada z njimi igrala. V domačem gnezdu sovice pripovedujejo o novih dognanjih in živalih, ki živijo pod zemljo. Mami seveda opazi, da je Boni polna iglic in umazanije, ter ji prijazno pojasni, da prijateljstvo ne pomeni, da moraš biti podoben prijatelju. Očkov najboljši prijatelj je lenivec, pa si nista prav nič podobna.

Skok odkrije jagodičevje, ki ga lahko napihneš v velike vijoličaste mehurčke. Svoje odkritje pokaže Trobki in skupaj se zabavata s pihanjem mehurčkov. A naenkrat Skok obtiči v mehurčku in tako poskakuje po džungli. Trobka se trudi, da bi ga rešila, a se reševalna akcija zaplete, ko Skokov mehurček odnese daleč v vesolje.

Pepa in njena družina imajo piknik. Ob odhodu domov Pepa pozabi svojega Meda. Zebra Zalka in poštar, gospod Zebra, Pepi dostavita posebno pošiljko ...

Pikec se mora naučiti preigravanja, a je prepričan, da je preneroden za to in samo vijuga po igrišču. Ko že skoraj obupa, pa končno spozna, da mu bo prav z vijuganjem uspelo premagati strokovnjake za preigravanje, krte.

Mesto slavi kip svojega viteza, ki je bil tudi Petrčkov prapraprastari ata. Legenda pravi, da kip enkrat na leto oživi, da prešteje svoj zaklad. Otroci hočejo raziskati, ali je legenda resnična, kip pa nenadoma izgine.

Zajček Rjavček in Poljska miška si spleteta gnezdo, a v njem se ne počutita dobro, zato ga hočeta podariti prijateljem. Se bo našel kdo, ki mu bo v gnezdu prijetno in udobno?

Tokrat Reaktivčke čaka polet v domovino sambe, na karneval v Riu. Skupaj z Vodirogom se zelo veselijo plesnih ritmov in zabave v družbi milijonov ljudi z vsega sveta. Toda načrte jim prekriža nekdo, ki bi rad v miru gledal televizijo.

Kian si želi drznih športov in dogodivščin. Kot nalašč jih bo Vodirog tokrat odpeljal na Himalajo. Tam je najvišja gora na svetu in nanjo vsako leto pleza veliko alpinistov. Kian je navdušen. To bo dogodivščina, ki mu je pisana na kožo.

Zakajzato je v temi, saj je nenadoma zmanjkalo elektrike. Zmedi, Zoja in Feliks se odpravijo pogledat, kaj je narobe z vetrno elektrarno. Kraki se vrtijo. So priklopljeni tudi vsi kabli?

Manca se igra z Nežino obleko in jo umaže. Neža je jezna in užaljena, ker je to njena najljubša obleka, Manca pa ne ve, zakaj naj bi se ji opravičila. Vila Mila ji pomaga, da vidi dogodek skozi Nežine oči in Manca spozna, kaj mora narediti, da bosta s sestro spet prijateljici.

Kmet sestavlja svoj novi računalnik. Čreda njegovo nepozornost izkoristi za to, da igra nogomet. Ko žoga po nesreči pristane v hiši, se Jon domisli načrta, kako jo bo dobil nazaj.

Govoreči Ben se odloči, da potrebuje varnostno kopijo svojih možganov, nekoga , ki mu bo predal vse svoje znanje. Le kdo bo postal njegov varovanec?

Robbe prenoči pri Ellis, ker njegovih staršev ni doma. Kozma sredi noči pograbi žeja in Robbe se odpravi z njim v kuhinjo, tam pa zalotita vlomilca. Naslednji dan Ellis izve, da se je v času pred tem zgodilo več vlomov. In povsod so imeli nekaj tednov prej preglavice s ščurki.

Timi mora v posteljo, a ker je preveč utrujen, ga mama ne more uspavati. Jon na steno pričara senčne lutke. Seveda! Da bo Timi zaspal, mu bodo pripravili predstavo s senčnimi lutkami.

V tokratni oddaji Prisluhnimo tišini poročamo o enem največjih socialno-podjetniških dosežkov sodobnega časa. Johannesu Fellingerju se je ideja za Lebenswelt porodila v času specializacije na psihiatriji, ko je opazoval gluhe ljudi, kako so nekateri apatični in popolnoma izolirani, spet drugi pa neukrotljivo agresivni. Ni mogel prezreti niti dejstva, da so ti pacienti zaradi primanjkljaja v komunikaciji hitreje drveli po poti depresije ali demence, nekateri pa tudi razvoja psihoz. Danes je ta vizionar z briljantnim umom zaslužen za delovanje Inštituta za senzorično in jezikovno nevrologijo v Linzu ter za delovanje delovne in bivanjske skupnosti v vasici Schenkenfelden, ki skrbi za najšibkejše prebivalce družbe: gluhe, ki imajo poleg senzorne okvare še pridružene motnje.

Kako dosegam osebni mir? Razmišlja Petra Guštin.

Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, predsednik Slovenske škofovske konference, bo nagovoril vernike in vse prebivalce Slovenije. V svetopisemskih besedah in duhovnem izročilu Cerkve bo iskal odgovore na moralna in religiozna vprašanja, ki si jih postavljamo v času pandemije.

V oddaji Obzorja duha bomo predstavili 24. tradicionalno pomladansko romanje. Udeležili so se ga verniki iz vse Slovenije, organizirala pa ga je turistična agencija Quo vadis. Pot je tokrat romarje peljala v Avstrijo in na Madžarsko. V Avstriji so obiskali samostan avguštinskih kanonikov v Vorau ter v Železnem baročno palačo bogate madžarske rodbine Esterhazy. Na Madžarskem pa so se najprej ustavili v starem mestu Sopron, pot nadaljevali v Fertöd, zadnji dan pa posvetili mestu Sombotel in se spomnili 1.700 letnice rojstva sv. Martina.

Najpomembnejše spomladansko opravilo poljedelcev je dognojevanje žit z dušikom. Kako ga izvedemo in zakaj je tako pomembno, pojasnimo v prvem prispevku. Nadaljujemo na območjih z omejenimi dejavniki, kjer kmetijam podpore krčijo, obremenila pa jih je tudi kriza zaradi korona virusa. Slovenski hmeljarji imajo letos veliko težav z zagotovitvijo delovne sile, ob tem škodo v nasadih povzroča še suša.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dan Evrope pri vas doma, zabavna studijska oddaja
Voditeljica: Bernarda Žarn

Letos bodo v posebnih izjavah vse najboljše Evropi zaželeli ugledni Slovenci z različnih področij in nekaj znanih glasbenih imen s slovenske scene. Namesto tradicionalnega koncerta na Kongresnem trgu v Ljubljani, bodo letos v posebni studijski oddaji Alenka Godec, Boštjan Dermol, David Kovšca – Buda, Jadranka Juras, Maja Keuc – Amaya, Marina Martensson, Raiven, Tomi M. in Toni interpretirali zimzelene svetovne uspešnice z Evrovizije s pozitivnimi sporočili, v povsem novih aranžmajih Janija Haceta, Ana Soklič pa bo premierno predstavila zmagovalko letošnje Eme v novi preobleki. O izzivih, ki so pred nami, bo spregovoril tudi Janez Lenarčič, evropski komisar za krizno upravljanje. Praznujte z nami, neponovljivo bo!

Idejna zasnova: Matej Filipčič
Izvršna produkcija: Melinda Rebrek/Pirana Productions
Režija: Tina Novak
Produkcija: RTV Slovenija, maj 2020

Izraelska romantična komedija. Michal, ki pripada ortodoksni judovski skupnosti, se na vsak način hoče (in mora) poročiti. Ko jo ženin pred poroko zapusti, Michal ne obupa, čeprav je do dogovorjenega poročnega slavja samo še 22 dni. Trdno verjame v Boga, ki bo poskrbel zanjo in ji priskrbel novega ženina na poročni dan. S še večjim zagonom in žarom se loti načrtovanja svojih poročnih zadev. Odlična Noa Koler v vlogi junakinje spremeni film, ki bi lahko bil religiozna drama, v izvrstno, duhovito in inteligentno ljubezensko komedijo.

Izvirni naslov: LAAVOR ET HAKIR / Izraelski film, 2016 / Režija in scenarij: Rama Burshtein / Igrajo: Noa Koler, Amos Tamam, Oz Zehavi, Irit Sheleg, Dafi Shoshana Alpern

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tradicionalna glasbena prireditev Pesem Evrovizije je letošnje leto v posebnih okoliščinah še kako aktivna. V soboto, 16. maja, iz Rotterdama RTV Slovenija prenaša show Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč!, redakcija razvedrilnega programa pa pred prireditvijo pripravlja oddajo Pesem Evrovizije: Najboljših 25. Nejc Šmit bo v tej razglasil najboljšo popevko med slovenskimi udeleženci tega festivala, za katero je odločalo kar 30 000 glasov. V studiu gostimo dolgoletnega komentatorja in izvirnega poznavalca festivala, g. Andreja Hoferja. Z nami bodo luč prižigali še Vili Resnik, Rebeka Dremelj, Lea Sirk, Ana Soklič in Simon Gomilšek.

Muk in Lucijan sta v Braziliji. Na plaži srečata Muguela, ki mu je veter odnesel note. Pomagata mu jih iskati, nato pa vsi skupaj odkrijejo, da mora pravi glasbenik, ki igra v slogu bossa nova, zaigrati, kar vidi okoli sebe.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

ZAROČENCA
Elena po vrnitvi domov izve, da se je Lila zbližala s Stefanom. Z njim se vozi po soseski in Eleno prosi, naj gre z njima, da ju ne bi obrekovali. Jasno je, da Stefano Lilo obožuje. Njenemu bratu in očetu ponudi možnost, da bi sodelovala z njim in razširila posel. Naposled tudi prosi don Fernanda za Lilino roko, a mu ta ugovarja, češ da bo to žalitev za Solarove. Elena medtem začne zvezo z Antoniem, čeprav se zaveda, da ga nima zares rada.

Tokratni gost Intervjuja spada med nesporne avtoritete v slovenskem prostoru, kar daje njegovim pogledom in vrednotenjem sedanjih razmer še posebno težo. Dr. Petrič je že 60 let opazovalec in oblikovalec slovenske politike, od študentske politike in članstva v Kavčičevi vladi v nekdanji državi do veleposlaništva v ZDA v samostojni Sloveniji, Ustavnega sodišča RS in sedanjega svetovanja v uradu predsednika republike.
Že v uvodu poudarja, da imamo zaradi epidemije tudi Slovenci res težke razmere. Pričakuje velike težave na svetovni ravni, in Slovenija pri tem ne more biti izjema. Povečale se bodo socialne stiske in brezposelnost. Kot nespametno in kratkovidno ocenjuje delovanje tistih skupin in politik, ki sedanje razmere izkoriščajo za priložnost za prevratne namene, kot je zrušitev vlade in podobno. Poudarja, da se je vlada ob spopadu s krizo skupaj z zdravstvom in ostalimi deležniki odlično izkazala. Posli z zaščitno opremo so po njegovem potrebni preiskave, nikakor pa ne medijskega linča, kot smo mu priča, izrazito pa ga skrbi poskus ustvarjanja histerije, nemirov in kaosa. Med tistimi, ki prihajajo na ulice in si želijo protestov, ne vidi ljudi iz zdravstva, ki med krizo nosijo največje breme, tudi ne delavcev in obrtnikov, ki so izgubili delo, zato meni, da gre za drugačne motive. Posebej omenja pomen medijev in javne radiotelevizije, ki morajo po njegovem delovati skrajno odgovorno in konstruktivno, saj bomo v tem obdobju uspešni le, če bomo povezani. Gost poudarja, da se nikakor ne smemo prepustiti polarizaciji, kot se je zgodila med vojno in kasneje. Sedanje razmere spopadanja s krizo ne vidi kot pot v diktaturo, opozarja pa, da lahko ulica z ustvarjanjem nereda posledično vodi tudi v to smer.
Dr. Petrič je velik zagovornik sodelovanja in nasprotnik izključevanja, kot smo mu priča v delu slovenske politike. Sam, ki je po politični usmeritvi levičar, je že v zgodnjem obdobju, med študijem, videl, kako je nekdanji režim zatiral in izločal drugače misleče oz. študente iz »nepravih« družin. Meni, da je zapuščino komunizma treba pustiti za sabo, in obžaluje, da Slovenija po letu 1990 ni bila sposobna ovrednotiti polpretekle zgodovine in obsoditi zločinov komunističnega režima, kar bi nam omogočilo manj obremenjeno pot v prihodnost.
Voditelj Jože Možina.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Priznani pisatelj in borec za pravice temnopoltih v Združenih državah Amerike James Baldwin je leta 1979 začel ponazarjati življenje v Ameriki prek zgodb Medgarja Eversa, Martina Luthra Kinga in Malcolma X – prek življenja treh umorjenih prijateljev. Rokopisa ni končal, na nastalih 30 straneh pa je režiser Raoul Peck zasnoval večkrat nagrajeni dokumentarni film Nisem vaš zamorec.

Iz niza televizijskih upodobitev opernih arij v izvedbi slovenskih opernih pevcev, ki smo jih tonsko posneli ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, boste tokrat lahko prisluhnili basbaritonistu Marcosu Finku. Predstavil se bo z arijo Filipa II iz Verdijeve opere Don Carlos. Urednica Danica Dolinar, TV-režija Vesna Arhar Štih.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov