Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 30. jun. 2022

TV Slovenija 1 • Čet, 30. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Pripravili smo tudi številne nagradne igre in terenska javljanja iz različnih krajev širom Slovenije. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Pepa in Jure sta na obisku pri babi in dediju pujsu. Ptički pozobajo semena, ki jih je posejal dedi pujs, zato mu Pepa in Jure pomagata narediti strašilo.

Žvenk Glavni je prepričan, da je zmajki Juški odveč, ker mora Žvenkce vsak dan oskrbovati z juhico, zato izumi napravo, s katero bi Žvenkci lahko naenkrat odpeljali večjo zalogo juhe.

Dan je hladen in vetroven. Vsi so oblekli plašče, kape in šale. Veter piha tako močno, da Pepino žogo odpihne v ribnik, Juretovo kapo pa na drevo.

TISTA O ŠMORNU

Kadar je šlo babicam vse narobe pri peki palačink, so se hitro znašle in iznašle šmoren. Še dandanes se znajdemo na tak način. Tudi Cmok si je zamislil, da bo pripravil šmoren, ki pa bo posebno-čaroben. Kdo ve, če ga bodo Cmok in otoka ponudili navihanemu škratu Bobku?

Daninemu očku se zdi zelo škoda, da dinozavri niso imeli prijateljev. Pa je to res? Dana bo preverila. Morda so se dinozavri družili, ker so bili skupaj močnejši.
Kako so govorili mladički?
Dana v parku sreča spinozavrsko mamo. V gnezdu ima dve jajci. Le zakaj jima poje? Jo mladička slišita? Se bosta naučila njene pesmi in zakaj?

Elias hlini bolezen, da bi lahko ostal doma z Buckom. Mamo prepriča, Hanne pa mu ne verjame. Pred njim je nov dan z Buckom, ki je navdušen nad hrano, blazno pa se prestraši dogajanja v črevesju: prvič bo moral na stranišče. Hanne vdre v kopalnico, ko se Buck kopa, in Elias ji vse pove. Skupaj skleneta, da bosta povedala tudi mami.

Jože Robežnik potuje po Sloveniji in raziskuje dobre prakse na področju trajnostne mobilnosti. Na svoji poti srečuje strokovnjake in vsakodnevne uporabnike, ki mu predstavijo, kako se v praksi spopadajo z mobilnostjo. Promet velja za enega glavnih virov onesnaževanja zraka in negativnih podnebnih sprememb, zato, je vedno več pozornosti posveča trajnostni rešitvi, s katero bi mobilnost omogočali ob nižjih stroških, manjših stranskih učinkih in porabi naravnih virov. Sprememba naših potovalnih navad je zato velikega pomena in temelji na izrabi potenciala hoje, kolesarjenja, prenovi javnega potniškega prevoza in optimizaciji oziroma umiritvi cestnega motornega prometa. Vodnik po trajnostni mobilnosti s sklopom štirih tematskih oddaj je nastal v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo Republike Slovenije, Zavodom Vozim in produkcijo Invida.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Anja ima dovolj Irminega šikaniranja Mileta, zato se zlaže, da bosta dobila otroka. Vsem v hiši se zmeša in kar tekmujejo z nasveti ter mentorstvom bodočemu očku in mamici. Mile, ki postane celo cenjen in spoštovan sklene, da bosta resnico za nekaj časa prikrila in uživala v pozornosti in udobju. Ko ga hoče Boro do poroda poslati k dedu na Jahorino, kjer naj bi čez zimo postal »pravi moški«, pa prizna, da Anja v resnici ni noseča...

V oddaji bodo svoje izkušnje iz časa nove oblasti predstavili Nina Krajnik, Milan Krek in Miran Videtič. O tem, koliko svobode prinaša njeno pretirano poudarjanje in kakšne so povezave med mediji in politiko.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zoe se v tej oddaji posveti zobni ščetki in zobni pasti, izdelkoma, ki sta tako vpeta v naš vsakdan, da ju imamo za povsem samoumevna. Vendar za izdelavo zobnih ščetk in zobnih past stoji prava znanost. In redkokdo se vpraša, kakšen okoljski odtis ustvarjamo z njimi. V oddaji se seznanimo z zgodovino ustne higiene in najnovejšimi dognanji na tem področju. Zoe tudi z mislijo na okolje na koncu izdela svojo zobno ščetko in zobno pasto.

HOW TO MAKE / Velika Britanija / 2020 / režija: Darren Coates, Paul Kittel, Paul Vanezis

Porabski dan in srečanje Slovencev. Tudi letos podelili priznanja »Za Porabje«.
Hiša s krušno pečjo. Na Verici–Ritkarovcih blagoslovili novo pridobitev.
Poletno literarno potovanje. V Monoštru se je zaključila Bralna značka za Porabje.
Žogarija. Porabski šolarji so se pomerili v malem nogometu in spretnostnih igrah.

A Súlypont című adásban stúdióvendégeinkkel a testépítésről és az egészséges életmódról beszélgetünk.

V oddaji Težišče se bomo z gostoma pogovarjali o bodibildingu in zdravem življenjskem slogu.

V tokratni oddaji Nika in Nik gostita prevajalca, pisatelja in komika Boštjana Gorenca Pižamo, pripovedovalko in avtorico Špelo Frlic, obiskali pa so tudi letošnjo nagrajenko Prešernovega sklada pisateljico, pesnico in pravljičarko Anjo Štefan. Spoznavali bodo slovenska narečja, rap poezijo, rimali in se igrali s sočnim jezikom.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Brancin je morska riba, ki živi tudi v našem morju. Meso brancina je mehko in odličnega okusa. Znanstveniki znajo o njem povedati še več. Z analizami lahko ugotovijo, ali je bil gojen ali je žível prosto in tudi, kje. Tudi če ga ne bi videli v celoti, bi lahko z analizo DNK-ja ugotovili, da gre za brancina. Strokovnjaki tako skrbijo, da je morska hrana varna.
Morska hrana ima pomembno vlogo v zdravi prehrani, saj je odličen vir beljakovin, vitaminov A in D, različnih mineralov in maščobnih kislin omega-3. Po priporočilih naj bi jo uživali vsaj dvakrat na teden.

Zuli opravlja preizkus iz navigacije. Najti mora majhen otok v Južnem Tihem oceanu. Zanese se lahko samo na koordinate, ki jih dobi. Na ta otok se odpravlja tudi Zafrk. Misli, da bo tam preživel miren dopust ob morju. A se pošteno zmoti.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Na Ljubljanskem gradu smo govorili s portretistom slavnih Ulijem Webrom, ki je tam pripravil fotografsko razstavo Trenutki. Obiskali smo portoroški Avditorij, kjer se je s koncertoma Bossa de Novo in Iván “Melón” Lewis (Afro-Cuban jazz) začel Jazz festival Piran/Portorož, na terasi ljubljanske Gimnazije Jožeta Plečnika pa smo si ogledali krstno uprizoritev gledališkega poklona Plečniku z naslovom Mojster v režiji Jaše Kocelija in z Alojzom Svetetom v glavni vlogi, pozabili pa nismo niti na novomeški festival ulične umetnosti Rudi potepuški.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V prvi pregledni poletni Tarči o dosjeju Kangler, eni izmed najbolj odmevnih tem naše pretekle sezone. Nekdanji mariborski župan in državni sekretar se je znašel v več kot dvajsetih sodnih postopkih, ki so bili pravnomočno sklenjeni v njegovo korist. Kaj so počeli na policiji, tožilstvu in sodiščih?

Alexander Armstrong raziskuje Islandijo ‒ deželo ledenikov, gejzirjev in poletij, ko sonce nikoli ne zaide. Dih jemajoča pokrajina in edinstvena kultura Islandije sta ta nekoč negostoljuben otok spremenili v priljubljeno turistično destinacijo.

3. del:
Alexander Armstrong v tretjem, zadnjem delu potovanja po Islandiji obišče največji evropski ledenik in si od blizu ogleda tudi ledene gore, ki se lomijo od njega in plavajo v morju. Nato odide na otok Heimaey, kjer si ogleda star običaj, ki zahteva veliko poguma in spretnosti. Obišče tudi zavetišče za beluge ali bele kite ter prekrasno in nevarno črno plažo. Tam spozna ovčjega pastirja, ki ga povabi na poslovilno kosilo.

ICELAND WITH ALEXANDER ARMSTRONG / Velika Britanija / 2021 / Režija: Ed Venner

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Fokker se vrne na Nizozemsko, kjer najame novinarja, da bi napisal njegovo biografijo. KLM grozi, da bo izgubil donosni posel s Pošto, ki ima novega ponudnika za letalski prevoz pošiljk. Plesman se zmeni, da pogodbo s Pošto dobi tisti, ki prvi dostavi božično pošiljko v Batavio. Toda letalo, ki ga je nameraval uporabiti za to, tik pred vzletom zataji, in Smirnov mora na pot v zastarelem modelu.

VLIEGENDE HOLLANDERS / Turbulent Skies. Two Pioneers, One Dream / Nizozemska / 2020
scenarij: Thomas van der Ree, Winchester McFly
režija: Joram Lürsen
v glavnih vlogah: Daan Schuurmans, Steef de Bot, Bram Suijker, Fedja van Huêt, Sanne Samina Hanssen, Anniek Pheifer

Brancin je morska riba, ki živi tudi v našem morju. Meso brancina je mehko in odličnega okusa. Znanstveniki znajo o njem povedati še več. Z analizami lahko ugotovijo, ali je bil gojen ali je žível prosto in tudi, kje. Tudi če ga ne bi videli v celoti, bi lahko z analizo DNK-ja ugotovili, da gre za brancina. Strokovnjaki tako skrbijo, da je morska hrana varna.
Morska hrana ima pomembno vlogo v zdravi prehrani, saj je odličen vir beljakovin, vitaminov A in D, različnih mineralov in maščobnih kislin omega-3. Po priporočilih naj bi jo uživali vsaj dvakrat na teden.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Na Ljubljanskem gradu smo govorili s portretistom slavnih Ulijem Webrom, ki je tam pripravil fotografsko razstavo Trenutki. Obiskali smo portoroški Avditorij, kjer se je s koncertoma Bossa de Novo in Iván “Melón” Lewis (Afro-Cuban jazz) začel Jazz festival Piran/Portorož, na terasi ljubljanske Gimnazije Jožeta Plečnika pa smo si ogledali krstno uprizoritev gledališkega poklona Plečniku z naslovom Mojster v režiji Jaše Kocelija in z Alojzom Svetetom v glavni vlogi, pozabili pa nismo niti na novomeški festival ulične umetnosti Rudi potepuški.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov