Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 17. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Sob, 17. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Tine Tomazin se je rodil leta 1925 v Križah pri Tržiču v družini čevljarskega mojstra in tkalke v Bombažni predilnici in tkalnici Tržič. Po nenadni očetovi smrti leta 1936 se je družina s štirimi otroki zelo težko preživljala. Da bi pomagal svoji družini v stiski, se je enajstletni Tine na lastno pobudo sam peš odpravil iz Križ v kranjsko župnišče, prosit tamkajšnjega dekana Matijo Škerbca, največjega delničarja tržiške usnjarske zadruge Runo, da bi družini dovolil koristiti delež, ki ga je imel pokojni oče v usnjarni. Dekan prošnje enajstletnega otroka ni uslišal, ostro jo je zavrnil. Dogodek je v Tineta za vse življenje zasejal seme uporništva. Pred prisilnim vpoklicem v nemško vojsko je Tine poskušal priti v stik s partizani, pa ni uspelo. Februarja 1943 je bil z drugimi kriškimi, tržiškimi in kranjskimi fanti letnika 1925 mobiliziran v nemško vojsko. V veliki želji po pridobivanju znanj je bil Tine na vojaških urjenjih in tekmovanjih najboljši, vendar na nagradni dopust domov ni mogel, saj ga na Gorenjsko, ki je veljala za »nevarno področje banditov« (Banditengebiet), niso pustili. Januarja 1944 je Tinetu Tomazinu uspelo dezertirati iz nemške vojske. Med bombnim napadom na vojaška skladišča v predmestju Münchna je izkoristil priložnost in pobegnil domov. Po vrnitvi je poiskal zvezo in se pridružil partizanom Gorenjskega odreda, pozneje je bil v Prešernovi brigadi komandir voda za zveze. Z izjemnim vojaškim znanjem, ki ga je pridobil med nemškim vojaškim urjenjem, je bil v partizanskih enotah zelo dragocen, čeprav je sprva doživljal tudi nezaupanje in ljubosumnost nekaterih komandirjev in komisarjev. Po vojni je Tine Tomazin v svoji izjemni želji po znanju končal srednjo šolo in ekonomsko fakulteto ter od delavca v tržiški Bombažni predilnici in tkalnici napredoval do njenega generalnega direktorja.
Nekaj časa je bil tudi župan Tržiča.

Kako preprečiti kozlu, da bi delal oslarije? Pripravlja se prava kozlovska sodba. Z njo imajo opravka vsi, razen Toneta, ki dela podmornico. Razvija se poseben odnos med Rajcem in Helgino hčerko Anteo. Presenečenje na vrtičkih je veliko, ko se iz Torina vrne Marina.

Polkovnikove osvajalske načrte prekriža prihod njegove pobegle žene Alenke, ki se nenadoma vrne. Kako nevarno je likanje, kadar se ob njem sproščajo moški? Miha na svoji koži občuti maščevalno moč ranjene ženske.

Balkanski polotok je dom zadnjim divjim rekam Evrope, ki premorejo pester rastlinski in živalski svet in nedotaknjene ekosisteme.

Te reke so nepoškodovane - čiste, divje in nezajezene. A z več kot 2.700 načrtovanimi jezovi človeški pohlep kruto posega tudi v te zadnje koščke evropske divjine.
Film odkriva pot udarne ekipe kajakašev, snemalcev, fotografov in prijateljev, ki so sklenili, da se bodo rekam postavil v bran. Med Slovenijo in Albanijo so med
36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v 6 državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana.
Tu so zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki bijejo boj za te reke v vsakodnevnem življenju. Hkrati pa vabijo ljudi iz sveta, da se temu početju pridružijo.
Film dokazuje, da je takšen način naravovarstva ne samo učinkovit ampak tudi zabaven.

Film Ptice jezer, njihova vrnitev prikaže, kako so se v nekoč zaradi industrije
uničeno okolje znova vrnile ptice. Geografsko središče filma so
jezera v Šaleški dolini, ki jih avtor spremlja leto dni. Pri tem odstira osupljive
podrobnosti iz življenja ptic, od katerih mnoge živijo v neposredni
bližini ljudi, a jim ne pridejo tako rekoč nikoli pred oči. Film je odličen
prikaz, kako lahko človek nekoč uničeno industrijsko območje spremeni
v prijazno okolje, kamor se vrne življenje. Zgodbe o vsakdanjem življenju ptic, ki ostajajo prikrite vičini od nas.
Jezera v okolici Velenja so nastala kot posledica posedanja tal nad rovi premogovnika. Ta je začel obratovati konec 19. stoletja, sredi 20. stoletja pa je začela tu delovati še termoelektrarna, ki je povzročila hudo onesnaženje jezerske vode in izginotje življenja v njej. Posledično so izginile tudi mnoge ptice. Po dolgotrajnem ekološkem sanacijskem programu, ki se je začel sredi 80. let, se je v vodo vrnilo življenje. Sčasoma so se vrnile tudi ptice, prišle so celo nekatere vrste, ki jih prej ni bilo. Danes lahko na naših jezerih opazujemo preko 200 vrst ptic.

Uživali boste lahko v brezčasni glasbi Jožeta Privška v izvedbi Nine Strnad in Big banda RTV Slovenija z dirigentom Lenartom Krečičem. Poleg Privškovih zimzelenih hitov (Nad mestom se dani, Samo nasmeh je bolj grenak, Jokala bom brez solz, Ne prižigaj luči v temi, Zlati prah imaš v očeh) boste spoznali tudi nekaj manj znanih skladb iz Privškovega bogatega opusa. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aleksander Šmuc.

Na Televiziji Slovenija bomo zadnjo pot vojvode Edinburškega spremljali v neposrednem televizijskem prenosu iz Windsorja.
Prenos pogrebne slovesnosti princa Filipa bosta s komentarjem pospremili Mojca Mavec in dramska igralka Polona Vetrih.

Uživali boste lahko v vizualizaciji priljubljenega Adagietta Gustava Mahlerja v izvedbi Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Posnetek je nastal v čudovitem okolju Narodne galerije. Umetniški vodja orkestra Steven Loy, urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

Slovenske rokometašice se bodo za uvrstitev na svetovno prvenstvo pomerile z Islandkami. Prva tekma bo v Ljubljani, povratna v Hafnarfjordurju štiri dni kasneje. To bo prva tekma slovenske reprezentance po menjavi na selektorskem mestu – po odhodu Uroša Bregarja bo na klopi Slovenije debitiral Črnogorec Dragan Adžić. Slovenke si bodo proti Islandkam skušale izboriti tretjo zaporedno vozovnico med svetovno elito ter šesto zaporedno udeležbo na velikih tekmovanjih.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Komična ljubezenska drama. Film o pakistanskem komiku Kumailu, ki nekega večera na stendapovskem nastopu spozna podiplomsko študentko Emily. Šlo naj bi za bežno razmerje za eno noč, vendar to preraste v resnejšo zvezo. Zaradi tega se Kumailovo življenje zaplete, saj njegovi starši muslimani pričakujejo, da si bo izbral pakistansko dekle.
Ko Emily obleži zaradi skrivnostne bolezni, Kumail spozna njene starše, Beth in Terryja, obenem pa mora zdržati pritisk doma. Kumailovi starši vztrajajo pri svojem, srce pa fanta vleče v drugo smer.

THE BIG SICK / ZDA / 2017
Režija: Michael Showalter; Scenarij: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani; Igrajo: Matthew Cardarople, Holly Hunter, Zoe Kazan, Kumail Nanjiani, Adeel Akhtar, Ray Romano, Vella Lovell, Bo Burnham, Linda Emond, Aidy Bryant, Anupam Kher, Celeste Arias, Shenaz Treasurywala, Kurt Braunohler, Rebecca Naomi Jones, Andrew Pang, Isabel Shill, Myra Turley, Lawrence Ballard, Shunori Ramanathan

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanina gostja je igralka Iva Babić, ki se je po razkritju Mie Skrbinac o spolnem nadlegovanju na akademiji najbolj glasno in javno izpostavila ter nemudoma stopila v bran svoji kolegici. Z Zvezdano bosta pogumno spregovorili o svojih spominih in izkušnjah z nadlegovanji, seksizmi in mizoginijo, ki očitno še vedno prežemajo našo družbo. Je bilo zdaj končno dovolj?

Glasbeno-literarni nastop Vlada Kreslina z naslovom POjEZIJE bo avtorja predstavil v najbližjem kadru doslej. V intimnem večeru se bodo ponarodele uspešnice izmenjavale s starimi komadi, ki jih niste slišali že celo večnost, glasbo pa bo prekinjal izzivalen preplet Prešernove in Kreslinove poezije. Tako blizu Kreslinu še niste bili - in če zamudite ta večer, tudi ne boste!

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Slovenske rokometašice se bodo za uvrstitev na svetovno prvenstvo pomerile z Islandkami. Prva tekma bo v Ljubljani, povratna v Hafnarfjordurju štiri dni kasneje. To bo prva tekma slovenske reprezentance po menjavi na selektorskem mestu – po odhodu Uroša Bregarja bo na klopi Slovenije debitiral Črnogorec Dragan Adžić. Slovenke si bodo proti Islandkam skušale izboriti tretjo zaporedno vozovnico med svetovno elito ter šesto zaporedno udeležbo na velikih tekmovanjih.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov