Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 17. apr. 2021

TV Slovenija 3 • Sob, 17. apr.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- a Muravidéken is megemlékeztek a magyar költészet napjáról;
- új elnöke van a Lendvai Kultúregyesületek Községi Szövetségének;
- Zala György szobrászművész élete és pályafutása;
- a nyakkendő története;
- Hagyományőrző: a Zrínyi és a Bánffy család történelmi kapcsolatai.

Vsebina oddaje:

- počastitev dneva madžarske poezije v Prekmurju;
- ZKD Lendava ima novo predsednico;
- življenje in delo kiparja Györgya Zale;
- zgodovina kravate;
- rubrika Naša dediščina: zgodovinske vezi med družinama Zrinski in Bánffy.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče: Vojka Flisa ob 9. uri,

b) Zaslišanje priče: Anice Hribar ob 10. uri,

c) Zaslišanje priče: Radivoja Nardina ob 11. uri,

č) Zaslišanje priče: Mirana Remsa ob 13. uri,

d) Zaslišanje priče: Bojana Korošca ob 14. uri,

e) Zaslišanje priče: Margarete Guček Zakošek ob 15. uri.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

Soočenje prič: Srečko Hvauc in Aleksander Geršovnik ob 9. uri.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče Eda Kalana ob 14. uri,

b) Zaslišanje priče Uroša Janževiča ob 14.45,

c) Zaslišanje priče Matevža Luskarja ob 15.30,

č) Zaslišanje priče Sava Lovšina ob 16.15.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Bližajo se prvomajski prazniki, ko začnemo razmišljati o tem, kako in kje bomo lahko letovali. Tudi letos, kljub epidemiji, ni nič drugače. Obetajo se nam celo potovalna potrdila, s katerimi bomo lahko na mejah dokazali ali, da smo covid 19 že preboleli, ali da smo cepljeni ali pa, da nismo okuženi? Kaj vse to pomeni in kako bodo videti tako imenovani potovalni mehurčki, v katerih nas bo potovalna agencija peljala na želeno dopustno destinacijo? Odgovore na vsa ta in številna druga vprašanja ima naš tokratni gost Andrej Šter, vodja konzularnega sektorja ministrstva za zunanje zadeve.

Dnevni red seje:

A1. Predlog za imenovanje članov strokovnega sveta Agencije za zavarovalni nadzor

1. Predlog sklepa o imenovanju člana Programskega sveta RTV Slovenija - na podlagi sedme alineje šestega odstavka 17. člena Zakona o Radioteleviziji Slovenija

1.a. Predlog Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju morebitne politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma nedopustnega političnega vmešavanja v delo policije in političnega vplivanja na potek oziroma izid predkazenskih in drugih postopkov

2. Predlog sklepa o spremembah Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom

3. Predlog sklepa o spremembah Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM d.d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v Državni zbor 2018

4. Predlog sklepa o spremembah Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v DUTB

5. Predlog sklepa o spremembah Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju morebitne politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij za finančno neustrezne ukrepe in sum neupravičenega omejevanja pravic pri izvajanju ukrepov, povezanih z epidemijo nalezljive bolezni COVID-19

5.a. Predlog sklepa o spremembi Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o zagotavljanju zaščitne opreme ter ukrepih institucij in nosilcev javnih funkcij za zajezitev širjenja bolezni COVID-19 od 1. 2. 2020 do odreditve predmetne parlamentarne preiskave

6. Nadzor premoženjskega stanja po 21. členu Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije eno leto po prenehanju funkcije predsednika Komisije za preprečevanje korupcije

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Na Televiziji Slovenija bomo zadnjo pot vojvode Edinburškega spremljali v neposrednem televizijskem prenosu iz Windsorja.
Prenos pogrebne slovesnosti princa Filipa bosta s komentarjem pospremili Mojca Mavec in dramska igralka Polona Vetrih.

V Tarči o covidnih dodatkih v zdravstvu – drugič. Ne le v bolnišnicah, tudi v zdravstvenih domovih, ki so v času epidemije težje dostopni, so se plače v času epidemije, ki je še podaljšana, močno dvignile. Nekateri zdravniki in direktorji so prejeli krepko čez 10.000 evrov bruto, nekateri skoraj 20.000 evrov. V bolnišnicah pa po naši zadnji oddaji poteka revizija izplačil. Kaj so ugotovili?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče: Milene Zupan Kramar ob 9. uri,

b) Zaslišanje priče: Anice Užmah ob 10. uri,

c) Zaslišanje priče: Janeza Lavreta ob 11. uri,

č) Zaslišanje priče: Romane Martinčič ob 13. uri,

d) Zaslišanje priče: Janeza Poklukarja ob 14. uri.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov