Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 17. apr. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 17. apr.

Prisluhnili bomo egiptovskim arheologom ob odkritju starodavnega mesta v bližini Luksorja, ki je bilo več tisočletij pokopano pod peskom. Predstavili bomo novitete knjižne zbirke Kondor in mednarodni gledališki projekt Boundary Crossing. Ogledali si bomo premiero Jurija Konjarja Biološki odpadki in razstavo Dvojni polovični čas v ljubljanski Galeriji Vžigalica.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Freya je šestletna deklica. Njena mama je zbolela je za rakom kmalu po Freyinem rojstvu, tako da je deklica zrasla z mamino boleznijo in ne pozna drugega. Veliko preizkušenj sta prestali skupaj, med drugim tudi potovanje v Rusijo, kamor je šla mama na posebno zdravljenje. Freya ima neskončno rada svojo mamo in si želi postati zdravnica, da bo lahko pomagala ljudem. Mami pomaga jemati zdravila in iz ritma vsakdanjosti pogosto pobegne v domišljijski svet. Z lutkami se igra, da je zdravnica, skače na ponjavi, piše in riše. To ji pomaga razumeti stvari, ki jih doživlja. Z mamo se odlično razumeta in skupaj preživita veliko časa: pečeta sladice, gledata filme, bereta knjige in skupaj hodita v lekarno ... Film ni žalosten, temveč spodbuden. Prikazuje, kako vztrajna in iznajdljiva je deklica, ki se spoprijema z mamino boleznijo.

Milan in sošolci drug drugemu kažejo različne potegavščine, na primer rožico, ki te poškropi, ko jo poduhaš. Ko se Julči na smrt prestraši gumijastega pajka, pa jim učiteljica razloži, da ni vsaka šala za vsakogar smešna.

Klobučnik najde zemljevid. Na skrivaj se potepa po igrišču, da bi našel zaklad, Oli in Pišček pa mu sledita. Ni lepo, da prijateljem kaj prikrivaš, mu poočita Gaber, in zajček se odloči, da bo zemljevid pokazal prijateljema. Vsi trije sledijo zemljevidu in skopljejo luknjo, a tam o zakladu ni sledu. Morda pa ga je kdo vzel! Malčki so žalostni, Gaber pa jim svetuje, naj se še enkrat vrnejo na pravo mesto. Morda bodo le odkrili zaklad! Seveda je imel prav. Pripelje se tovornjak s sladoledom, ki jim polepša dan. Včasih je treba le malo potrpljenja.

Ava občuduje svoj odsev na vodni gladini in se sama sebi zdi mična kot kaka kraljična. Le kožušček se ji ne zdi ravno kraljevski, zato ji Riko in Teo napravita pravo pravcato kraljevsko ogrinjalo.

Rija in Krokodil gradita hiško na vrtu za babičino hišo. Odločita se, da bosta v njej živela. Rija zbija in žaga. Hiška mora biti popolna! Krokodil pa medtem opazuje oblake na nebu. Rija meni, da bi ji moral pomagati pri gradnji. Šele ko zagrmi in začne deževati, se Krokodil pokesa. A hiška je samo Rijina.

Nekega vetrovnega večera vetrnica na strehi Kalimerove hiše zgrmi na cesto in za las zgreši gospoda Pavčiča. Ta naroči gospodu Petelinšku, da se mora krame znebiti. Gospod Petelinšek je obupan. Vetrnica je DoVinčijev izum, ki njegovo hišo oskrbuje z elektriko!

Žan je opazil, da se v njegovem novem mestu stvari dobro skrivajo.
Rjava vešča se je skrila na rjavem drevesu, zelena ščipalka pa v zeleni travi. Oči je izgubil rdeče pero in ga nikjer ne more najti, zato se Žan in Boris ponudita, da mu bosta pomagala – prepričana sta namreč, da se tudi pero skriva. Žan stisne Mislija in se domisli, da se pero gotovo skriva ob nečem, kar je rdeče. Ko preiščejo vse po dolgem in počez, oči najde svoje rdeče pero na rdeči knjigi receptov.

Nejko se odloči, da bo postal glasbenik. Preizkusi glasbila, ki mu jih predlagajo prijatelji. A je čisto brez posluha, ne glede na to, na katero glasbilo zaigra. Racam pa je njegovo igranje všeč. S pomočjo oboževalk postane vodja orkestra.

Kdo tako zabavno krili z rokami in odganja nepridiprave s polja? Pod slamnatim klobukom se skriva Nejko Smejko, postal je pravo ptičje strašilo! Z obiskom ga bo razveselila kmetica in vrtnarka Ksenija Verbič in mu povedala vse o življenju na kmetiji. Navihana Zana pa bo predstavila zanimiv hotel za žuželke.

Šviga in Črtek se pripravljata na silovit dinospopad. No, pravzaprav Črtek še ni pripravljen in išče svojo Moniko? Katero Moniko išče in kaj ima pri tem deček Jakob? Res je, tudi sam pripravlja prav posebno dinozavrsko zgodbo, ostalo bomo morali še razvozlati. Naj se dinospopad začne! Rrrrrr…

Buck ugotovi, da Elias piše naloge namesto Dylana, da bi ga ta pustil pri miru. Ogorčen zahteva, naj se mu postavi po robu. Elias zbere pogum in se Dylanu upre. Laura je sita svojega šefa, zato da odpoved in se odloči, da se bo posvetila pevski karieri. Toda njeni spletni začetki niso obetavni.

V igri, iz katere je prišel Buck, se pojavi skrivnostno sporočilo, ki pa je šifrirano. Ko Eliasu in Bucku šifre ne uspe razvozlati, jima Katrien svetuje, naj se obrneta na sitnega soseda, ki je profesor matematike. Hanne noče sprejeti tega, da njenih kosmičev ne proizvajajo več, zato se z Mono lotita priprave primernega nadomestka.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Noj je priča bolečemu plamenčevemu zdrsu s proge. Na srečo pomoč hitro pride.

V 26. oddaji se za polfinale potegujejo punce iz OŠ Križevci (rumene) in fantje iz OŠ Frana Roša Celje (vijolični), ki poskrbijo za prav zabavno oddajo in dovolj močan signal. Ula, Lara in Alja se bolj spoznajo na okostja dinozavrov, Jakob, Urban in Andrej pa na grške simbole. Vsi znajo dobro parkirati in imajo veliko srce, eksperiment pa jim uide izpod nadzora. Hitri prsti se izmenjujejo, sreča je boljša od cesarja, rogovila pa prav nič ne zaustavi preboja skozi labirint. Kdo se je zavihtel do polfinala, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Infodrom danes začenjamo z informacijami o napovedanem samotestiranju učencev zadnjega triletja. Izvedeli boste najnovejše o postopku, svoje mnenje o tem pa so nam zaupali tudi učenci iz OŠ Miška Kranjca Ljubljana. Otroška poročevalka Veronika se je pozanimala, kako lahko pri duševnih težavah pomaga klinična psihologinja. Po dvajsetih letih se bo iz nemirnega Afganistana umaknila vojska ZDA in zaveznikov. Razlagamo, kaj se je v teh letih dogajalo. Ob mednarodnem dnevu mladih prostovoljcev so nam učenci z OŠ Toneta Čufarja povedali, kaj so se ob prostovoljstvu naučili, za konec pa bomo spoznali še 13-letno likovnico Saro, ki se ukvarja tudi z grafiko.

Holly je odkrila, kdo je poteptal zmagovalno kumarico. Babica ji je svetovala, naj krivca ne izda staršem. Ko starši izvedo, kdo je kriv, njej in krivcu naložijo kazen: iti morata k ostarelemu kmetu, ki je vzgojil zmagovalno kumarico. In zanj sestaviti kokošnjak.

V Tarči o covidnih dodatkih v zdravstvu – drugič. Ne le v bolnišnicah, tudi v zdravstvenih domovih, ki so v času epidemije težje dostopni, so se plače v času epidemije, ki je še podaljšana, močno dvignile. Nekateri zdravniki in direktorji so prejeli krepko čez 10.000 evrov bruto, nekateri skoraj 20.000 evrov. V bolnišnicah pa po naši zadnji oddaji poteka revizija izplačil. Kaj so ugotovili?

Najnovejši spot Dina Merlina in Senidah Dođi ima na YouTubu že več kot deset milijonov ogledov. Tudi po zaslugi slovenske režiserke in glasbenice Katarine Rešek z umetniškim imenom Кукла Kesherović, ki je naša gostja. Svoje ime piše v cirilici, v videospotih pa uporablja elemente bogate slovanske in balkanske dediščine. Nedavno je v Franciji s filmom Sestre zmagala na največjem festivalu kratkega filma na svetu; drugo leto ga utegnejo nominirati za oskarja. Pokazali vam bomo tudi prav posebne selfije kosovskih priseljenk, ki se uspešno vključujejo v slovensko družbo.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Papige so lahko za pravega človeka ali družino idealen hišni ljubljenček. Kako poskrbeti za njih in kaj vse jim moramo nuditi, smo poizvedeli pri izkušenem vzreditelju Borutu Zupančiču. Pri založbi Jasa je izšla knjiga doktorja Eriha Tetičkoviča Najboljši človekov in pasji prijatelj. Govori o njegovih sedmih psih, ki so tako ali drugače zaznamovali njegovo življenje. Kuna belica med ljudmi ni najbolj priljubljena žival, vendar ima pomembno vlogo v naravnem ekosistemu. Mi smo spremljali okrevanje mladega kunjega mladiča. Predstavljamo zeleno rego. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Oddaja Podjetno naprej je odgovor na spremenjene gospodarske razmere. Prikazujemo primere dobrih praks v podjetništvu, spodbujamo mlade k uresničevanju idej na trgu, predstavljamo okolja in dejavnike, ki vplivajo na poslovanje kot so npr. možnosti različnih virov financiranja, mentoriranje, podpora tehnoloških parkov, podjetniških inkubatorjev. Predstavljamo rešitve na področju trajnostnega razvoja, podnebnih sprememb, pandemije covida-19. Namen je spodbuditi ustvarjalnost in pogum, okoljsko in družbeno odgovornost. V oddaji nastopajo tako tisti, ki šele začenjajo uresničevati svoje ideje kot tudi tisti, ki so z lastno idejo tako rekoč iz nič v »domači garaži« uspeli na trgu, v uresničitev ideje pa vložili veliko trdega dela, svoj čas, denar in nenazadnje tudi sebe.

Se počutite, kot da bi lahko premikali gore, ste veseli, energični, prekipevate od navdušenja? Takšne močne občutke povzroča ljubezen, ki jo mnogi cenijo kot eno izmed najvišjih vrednosti. Je občutek globoke pripadnosti in naklonjenosti do druge osebe. Brezpogojno sprejemanje, enakovrednost med partnerjema in iskrenost so temelji ljubezni, dobrega partnerskega odnosa in skupnega življenja. In prav to dokazuje ljubezenska zgodba gluhe Simone in slišečega Erika, ki se kljub različnima značajema dopolnjujeta. Nobena ovira jima ne more preprečiti ljubezni, ki traja že devet let. Njuno zgodbo si lahko ogledate v oddaji Prisluhnimo tišini v soboto, 17. aprila, na Prvem programu Televizije Slovenija. Spoznali boste tudi gluho Leo iz Hrvaške, ki se o svojih občutkih ne sramuje spregovoriti pred drugimi. Že kot deklica je opazila, da ima rajši dekleta, in tega ni nikoli skrivala.

Voda, ki jo vsebuje kapljica, potuje po tem svetu že milijarde let – obiskala je reke in oceane, razširila svojo prostornino kot led, izhlapela in ustvarila oblake, se vrnila na površje kot dež ali sneg in si utrla pot skozi skale v nedrje Zemlje. Brez vode ni življenja; prekriva 70 odstotkov Zemljinega površja in tvori 60 odstotkov človekovega telesa. Znanstveniki domnevajo, da je voda na Zemljo prišla iz vesolja. Raziskujejo možnost, da so jo k nam zanesli meteorji. A zakaj je ni najti drugod v vesolju? Na to in druga vprašanja odgovarja ta navdušujoča poljudnoznanstvena oddaja, ki pri raziskavah sledi znanstvenikom na različne konce sveta.

THE ESSENCE OF WATER / FASZINATION WASSER / Nemčija / 2019 / Režija: Claudia Ruby, Christian Twente, Juliane Zerbst, Thomas Lischak

Rádoljna je desni pritok Drave iz osrednjega dela Pohorja. Nastane iz več manjših izvirov na severni strani razvodnega hrbta pri smučarskem središču Rogla. Kratek čas teče po razmeroma položni in neizraziti dolini proti severu, a že nekaj nižje vstopi v vse ožjo in strmo dolino. Na obeh straneh jo obdajajo strma gozdnata pobočja, od koder se vanjo stekajo številni kratki potoki. Po nekaj kilometrih toka dobi z desne prvi večji pritok Plesiščico, nato se začne dolina obračati proti severovzhodu. Malo nad Lovrencem vstopi v manjšo dolinsko razširitev in teče ves čas po njenem vzhodnem robu in se pri vasi Ruta izliva v Dravo.
Vodni krog te hudourniške reke je skozi čas močno krojil usodo okoliških prebivalcev, zlasti Lovrenca pod Pohorjem, kjer se še danes soočajo z erozijo rečnih bregov. V zgornjem toku, v osrčju gozdov Rogle, pa je izvirna struga uvrščena v območje Nature 2000 in je opredeljena kot naravna vrednota državnega pomena. Tu živijo mnogo živalske ter rastlinske vrste, ki v tem gozdnatem ter hribovitem področju zaokrožujejo vodni krog Radoljne.

VZGOJA MAJARONA
Majaron ima zelo drobno seme. Ker ga po navadi na isto mesto posujemo preveč, rastline pri rasti zadušijo druga drugo, ga je doma težje vzgojiti. Kako nam to vendar lahko uspe, smo izvedeli pri Fanči Perdih.
LETOŠNJE POSEBNOSTI NA JERNEJEVEM VRTU
Jernej Mazej na svojem vrtu na 450 m nadmorske višine rad goji nenavadne sorte manj ali bolj znanih rastlin. Letos se nadeja tudi pridelka jeruzalemskih artičok, vaniljeva trava pa še ostaja v lončku, da se bo bolje ukoreninila.
PRAPROT V GOZDU IN ŠOPKU
Praproti so prav posebna skupina rastlin, pravijo, da imajo povečini čarobne moči. Gorazd Mauer jih razmnožuje s potaknjenci, Sebastjan Lipar pa jih je nekaj že našel v gozdu. S tulipani jih je prepletel v šopek.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Arhitekta Sonia Trošt vir svoje notranje ustvarjalne moči išče v naravi. Tokrat nam predstavlja enega od svojih projektov, igrivo in skrivnostno vilo, obdano z morjem in zelenjem. Hiša s prekrasnim pogledom na Debeli rtič je zgrajena iz gline in drugih naravnih materialov ter s posebno pozornostjo umeščena v prostor.
Obiskali smo mansardo, ki na nek način deluje kot živi oder. Spretno oblikovanje jo je preoblikovalo v dom, kjer je pohištvo kot del scenografije za različne dogodke oziroma življenjske predstave.
Vrt, ki meri komaj kakih 50 kvadratnih metrov, leži izza ene izmed vrstnih hiš v Ljubljani. Njegova glavna privlačnost je kitajska glicinija, ki sredi pomladi priredi nepozabno predstavo.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Vse, kar ni podarjeno, je izgubljeno.«
Indijanska modrost
razmišlja Tjaša Sušin

Črt ima spet enake sanje. In spet se zbudi prav pred koncem. Sanja o prijazni čmrljici, nikoli pa ne izve, kaj mu hoče povedati. Bolj ko se trudi, težje zaspi, in šele Apolon in Betka mu pomagata odkriti, pred čim ga svari čmrljica. Ne sme popiti toliko regratovega soka, ali pa bo zelo slabo spal.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Kakšni so pravzaprav cilji cepljenja proti covidu 19? Bodo cepiva ustavila širjenje novega koronavirusa in kdaj? Kakšne so razlike v precepljenosti med občinami pri nas? Pogledali smo še, kako poteka cepljenje po svetu, ter z našima dopisnikoma podrobneje raziskali, kako sta se množičnega cepljenja lotili Nemčija in Italija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Joker je počaščen, da lahko gosti eno najboljših slovenskih paraolimpijskih športnic, Matejo Pintar Pustovrh iz Ljubljane. Dobitnica dveh olimpijskih medalj, ki se lahko pohvali tudi s številnimi drugimi športnimi priznanji, je v Joker prinesla nalezljivo pozitivno energijo. Prevajalka po izobrazbi, se v prostem času po končani karieri ukvarja z ročnim kolesarstvom in fitnesom. Predvsem pa rada potuje. Njen super joker bo oče Milan Pintar.

Slovenija se odpira, a v soboto zvečer vseeno ostanite doma in preverite Kaj dogaja. Kdo bo služil s prevozi, kdo bo služil vojaški rok in kdo si zasluži cepivo? Pokazali vam bomo izsek iz domoljubnega kviza, ki ga vodi minister Hojs. Magister Baltić bo iskal povezavo med dopustom in cepivom, na Pup TV pa tokrat prihaja vodja ljubljanskih revolucionarjev. Naša gostja bo izjemna tekačica Anamarija Lampič. Na Mali terasi pa pojemo o sanjah vseh pravih Slovencev.

Massimo ima občutek, da ga je Dominic izdal in zapustil. Zato snuje, kako bi NYL zapletel v medijski škandal, ki bi ga unovčil, nato pa banko zapustil. Vendar odkrije, da Dominic nekaj prikriva, zato sklene, da bo ostal. Toda spoprijeti se mora z bolečo izgubo.


DEVILS / ZDA, Italija / 2019
scenarij: Elena Bucaccio, Ben Harris, Chris Lunt, Mario Ruggeri, Alessandro Sermoneta, Michael A. Walker
režija: Nick Hurran, Jan Michelini
v glavnih vlogah: Patrick Dempsey, Alessandro Borghi, Laia Costa, Malachi Kirby, Lars Mikkelsen, Pia Mechler, Paul Chowdhry, Harry Michell, Sallie Harmsen, Christina Andrea Rosamilia, Tom McKay, Jemma Powell, Chris Reilly, Kasia Smutniak

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V enem samem kadru posneta rekonstrukcija poboja devetinšestdesetih članov podmladka norveške socialdemokratske stranke je filmski dosežek, ki pretrese z ostrino dokumentarističnega naturalizma.

22. julija 2011 se je na poletnem taboru na otočku Utoya zbralo približno petsto otrok, med njimi devetnajstletna Kaja in njena mlajša sestra Emilie. A brezskrbno druženje z vrstniki se je nepričakovano spremenilo v hladnokrven pokol. Nič hudega sluteči otroci in najstniki so postali tarče s polavtomatsko puško oboroženega morilca, ki je malo pred tem podtaknil bombo v središču Osla.

Originalni naslov: UTØYA 22. JULI
Leto produkcije: 2018
Država: Norveška
Žanr: drama
Režija: Erik Poppe
Scenarij: Siv Rajendram Eliassen, Anna Bache-Wiig
Igrajo: Andrea Berntzen, Aleksander Holmen, Brede Fristad, Elli Rhiannon Müller Osbourne

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Kakšni so pravzaprav cilji cepljenja proti covidu 19? Bodo cepiva ustavila širjenje novega koronavirusa in kdaj? Kakšne so razlike v precepljenosti med občinami pri nas? Pogledali smo še, kako poteka cepljenje po svetu, ter z našima dopisnikoma podrobneje raziskali, kako sta se množičnega cepljenja lotili Nemčija in Italija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov