Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Švica-Češka, prenos iz Prage

Slovenija Študenti FDV-ja so na skupščini izglasovali konec zasedbe. "Naše zahteve so izpolnili v celoti."

Študenti, ki so zasedli FDV, so na skupščini po pogovoru z rektorjem Univerze v Ljubljani izglasovali konec zasedbe. Kot pravijo, so v celoti ugodili njihovim zahtevam.

167

Slovenija Slovenski sodnik Marko Bošnjak izvoljen za predsednika ESČP-ja

Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je na današnji plenarni seji za svojega predsednika izvolilo slovenskega sodnika Marka Bošnjaka. Ta izvolitev označuje za velik izraz zaupanja svojih kolegov, pa tudi za priznanje Slovencem in Sloveniji.

49

Gaza Netanjahu vojno v Gazi označil kot vojno za obstanek Izraela

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je vojno v Gazi označil kot vojno za obstanek Izraela in poudaril, da so odločeni zmagati v tej vojni, v kateri bo po njegovih besedah sovražnik plačal visoko ceno za svoja dejanja.

76

Evropa Kuleba obiskal Beograd in dobil zagotovilo o srbski podpori ozemeljski celovitosti Ukrajine

Srbija je zavezana spoštovanju ozemeljske celovitosti vsake države članice ZN-a, je na srečanju z ukrajinskim zunanjim ministrom Dmitrom Kulebo v Beogradu zagotovil srbski premier Miloš Vučević, ki pa se ni zavezal sankcijam proti Moskvi.

15

Liga NBA Ob 3.30 četrta tekma serije Dallas – Oklahoma City

Košarkarji Dallasa na domačem parketu American Airlines Centra na četrti tekmi serije polfinala Zahodne konference proti Oklahoma Cityju lovijo tretjo zmago. Srečanje se bo v Teksasu začelo ob 3.30.

33

Novice

Evropa Novi ruski obrambni minister je ekonomist brez vojaških izkušenj, ki obljublja boljšo skrb za vojake

Novi ruski obrambni minister Andrej Belousov, s katerim je Vladimir Putin presenetljivo zamenjal Sergeja Šojguja, se je v prvem nastopu zavzel za boljšo oskrbo ruskih vojakov, ki po njegovih besedah potrebujejo stanovanja in zdravstveno oskrbo.

61

Evropa Severni Makedoniji po "provokaciji" Siljanovske Davkove ostro opozorilo Grčije in Bolgarije

Grčija in Bolgarija sta opozorili Severno Makednijo, da naj spoštuje dogovore, saj je od tega odvisna njena pot v Evropsko unijo, potem ko je nova predsednica Gordana Siljanovska Davkova razburila na nedeljski prisegi.

104
Oglasno sporočilo

Kako zavreči manj hrane in privarčevati

Medtem ko bi morali hrano zavestno in premišljeno izbirati, je ta postala nekaj, kar jemljemo za samoumevno.

Šport

Dirka po Italiji Pogačar brez pice, zato pa z izjemnimi spomini na uvodni teden

"Skoraj popoln teden je za menoj. Za oceno 10. Če bi mi kdo rekel, da bom vodil za 2:40, bi takoj podpisal," se je Tadej Pogačar ob prostem dnevu na 107. Dirki po Italiji ozrl za prvim tednom dirkanja, v katerem je občutil tudi naklonjenost navijačev.

37

Prva liga Foto: Celje na zabavi šampionov rajalo z nogometaši

Veliko slavje nogometašev Celja po včerajšnjem dvigu pokala za naslov državnega prvaka se je nadaljevalo s sprejemom na ploščadi pred stadionom. Zabavo, ki se je raztegnila dolgo v noč, je popestrila zasedba Šank Rock.

22

SP v hokeju Švica - Češka 1:1

Na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Pragi se v obračunu za vrh skupine A merita Švica in Češka. Slovaška je v napeti tekmi skupine B v Ostravi premagala ZDA s 5:4 po podaljšku.

5

Liga prvakov Mariborčan Vinčić bo delil pravico na finalni tekmi na Wembleyju

Slavko Vinčić bo sodil finale Lige prvakov med dortmundsko Borussio in madridskim Realom 1. junija na stadionu Wembley v Londonu. Mariborčanu bosta pomagala Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, v sobi za VAR bo Nejc Kajtazović s pomočnikom Radom Obrenovićem.

41

Tenis Naslednje presenečenje v Rimu: Francoz Muller izločil Rubljova

Zmagovalec mastersa v Madridu Andrej Rubljov je presenetljivo izpadel v 3. krogu turnirja serije 1000 v Rimu. Francoz Alexandre Muller je bil boljši s 3:6, 6:3 in 6:2. Izpadel je tudi finalist Madrida Felix Auger-Aliassime.

2
Oglasno sporočilo

Ali bo digitalizacija prevzela vaš poklic?

Debata o pomanjkanju usposobljenega kadra s področja informacijske tehnologije poteka že mnogo let, obenem pa pri zaposlenih primanjkuje znanja o informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (v nadaljevanju IKT).

Odbojka Stožice bodo na Ligi narodov verjetno znova razprodane

"Imamo priložnost, da se kot najmanjša država v zgodovini prebijemo na OI. Zelo blizu smo temu cilju, zato tudi zadnjega od treh turnirjev Lige narodov organiziramo v Stožicah," je predsednik Odbojkarske zveze Metod Ropret poudaril pomembnost poletja.

6
Več

Kultura

Očitki nepravilnosti v CD-ju Uršula Cetinski: "Ostro zavračam vse očitke o neprimernem vedenju, predvsem pa o mobingu"

Generalna direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski zavrača očitke o domnevnih nepravilnostih v Cankarjevem domu. "Ostro zavračam vse očitke o neprimernem vedenju, predvsem pa o mobingu ali celo (fizičnem) trpinčenju zaposlenih," je zapisala v odzivu.

5

Film in TV Padla je prva klapa filma Belo se pere na devetdeset

V Ljubljani je padla prva klapa filma Belo se pere na devetdeset, ki nastaja po istoimenski knjižni uspešnici Bronje Žakelj. Snemanje poteka pod režijsko taktirko in po scenariju Marka Naberšnika, ki je v ekranizaciji literarnih del več kot domač.

8

Beremo Hilary Mantel: Pripeljite obtožence

Osrednji del triptiha o Thomasu Cromwellu in Tudorjih v 16. stoletju je v literarno-uživaškem smislu nadgradnja prvega romana Wolf Hall.

3
Več

Zabava in slog

Evrovizija Evrovizija ostaja najbolj gledana vsebina na TV Slovenija: vsaj minuto jo je gledalo 808.000 ljudi

Vsaj minuto katerega koli evrovizijskega večera si je letos ogledalo kar 808.200 različnih slovenskih gledalcev, ki so za svoje favorite samo v finalnem večeru oddali več kot 37.000 glasov, navaja RTV Slovenija.

22

Znani Steve Buscemi v New Yorku dobil udarec v obraz

Ameriškega igralca Steva Buscemija je neznan moški sredi belega dne na ulicah New Yorka napadel. V bolnišnico je prišel s podplutim obrazom ter zatečenim in krvavim očesom. 66-letnik naj bi bil sicer v redu, napadalca pa še iščejo.

11

S kavča na Grenlandijo Oglašanje z Grenlandije: Točka 660 in prvi kilometri po ledeniku

Po zaključenem pakiranju smo se s štirikolesniki pripeljali po kamniti cesti do roba ledenika, kjer je za turiste končna točka, za nas pa začetna.

10

Kritike se vrstijo EU šefom Evrovizije: "Dali ste darilo sovražnikom Evrope"

EBU je na finalu Evrovizije prepovedal zastave EU-ja, to pa je zmotilo tudi Margaritisa Schinasa. Ukrep se podpredsedniku Evropske komisije, ki bo iskal pojasnila, ni zdel smiseln. Meni, da s tovrstno prepovedjo zmagajo evroskeptiki in sovražniki Evrope.

61

"Fingerhakeln" V Nemčiji tekmovali tisti z najmočnejšimi prsti

Kljub nevarnosti poškodb se je 150 Bavarcev pomerilo v boju s prsti. Med edinstvenim državnim prvenstvom Fingerhakeln tekmovalca, ki si sedita nasproti, zatakneta prst skozi usnjeno zanko, nato pa drug drugega poskušata potegniti čez mizo.

2
Oglasno sporočilo

Hranozavest postaja gibanje za manj zavržene hrane

Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane pobudniki uvedbe tega dne znova združili moči – nad problematiko zavržene hrane s hranozavestnim odnosom do življenja

"Ne zdi se resnično" Baby Lasagna ganjen ob sprejemu v prestolnici, Nemo že v varnem zavetju doma

Hrvat Baby Lasagna se je raznežil pred množico v Zagrebu, ki je z navdušenjem pospremila njegovo vrnitev. Tudi Nemo je že doma, na letališču se je zbralo več sto ljudi, ki so med drugim žvenketali s kravjimi zvonci v čast Nemu.

121
Več

Uredniški izbor

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

205

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

49

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

32
Več

Televizija Slovenija

Novosti Biotopi: Stanje narave v Sloveniji, 2. del

Kako varujemo naravo pri nas? Kaj so naravne vrednote in kaj naravni parki? Kako zavarovana so območja Nature 2000? Ali je varovanje narave pri nas takšno, da se bo narava, ki nam omogoča življenje, ohranila tudi za naslednje generacije?

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov