Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Plače Vlada sodnikom prve stopnje daje dodatne tri plačne razrede

Vlada je sprejela predlog zakona, s katerim bo uredila sodniške in tožilske plače, in sicer sodniki prve stopnje bodo s 1. januarjem dobili dodatne tri plačne razrede. Sodni svet je sicer ocenil, da to ne pomeni izpolnitve odločbe ustavnega sodišča.

16

Evropske volitve 2024 Soočenje vodilnih kandidatov evropskih političnih skupin

V Evropskem parlamentu poteka osrednje soočenje petih vodilnih kandidatov evropskih političnih skupin za novega predsednika Evropske komisije, ki bodo med drugim razpravljali o migracijah, varnosti in delovnih mestih.

13

Evropska unija EU proizvajalcu sladkarij Mondelez naložil 337,5 milijona evrov kazni

Evropska unija je proizvajalcu Mondelez International naložila 337,5 milijona evrov kazni, ker je oviral čezmejno trgovino s čokoladnimi izdelki, piškoti in kavo med državami EU-ja.

33

Gospodarstvo Vlaki na 30, 60 ali 120 minut? Po mnenju strokovnjakov bi lahko taktni vozni red uvedli že zdaj.

Uvedba taktnega voznega reda vlakov, kakršnega poznajo v mnogih evropskih državah, bi bila po prepričanju strokovnjakov za trajnostno mobilnost mogoča tudi ob današnji infrastrukturi. Tak vozni red bi omogočil zanesljivejši železniški promet, menijo.

30

Odbojka Slovenci po zmagi nad olimpijskimi prvaki še bližje Parizu

Odbojkarji Slovenije so na svoji drugi tekmi letošnje Lige narodov v Antalyii s 3:1 premagali olimpijske prvake Francoze. Rok Bračko je odlično zamenjal Tineta Urnauta in prispeval 13 točk.

51

Novice

Slovenija DZ potrdil razpis posvetovalnega referenduma o JEK-u 2, datum izvedbe še ni določen

DZ je na redni seji sprejel predlog za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju električne energije z JEK-om 2 in drugimi nizkoogljičnimi viri ter tudi resolucijo o rabi jedrske energije. Redni sledi še izredna seja DZ-ja.

29

Dolenjska ZD Metlika: Grožnje in nasilje zaradi vse daljših čakalnih dob v zdravstvu

V ZD Metlika je zaradi vse daljših čakalnih dob vse več primerov nasilja in groženj. Kot ugotavljajo, se je povečalo število ljudi, ki zlorabljajo svojo moč, da bi nadzorovali, ustrahovali ali ponižali zdravstveno osebje, kar obsojajo.

Priznanje Palestine Fajon: Ni razlogov za odlašanje. Sekretar Vovk: Čakamo skupino držav.

Razlogov za odlašanje s priznanjem Palestine ni, je ob prihodu na četrtkovo sejo vlade dejala zunanja ministrica Tanja Fajon. Gradivo za odločanje v državnem zboru je po njenih besedah pripravljeno. V kabinetu premierja so sicer bolj zadržani.

13

Šport

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

60

VN Monaka 2004 Diamanti so za vedno – a ne na dirkalniku formule ena

Prve ne pozabiš nikoli. Edine še manj. Pred natanko 20 leti je prestižno dirko formule ena za VN Monaka v Monte Carlu dobil Italijan Jarno Trulli, ki je na veliko slavje čakal 117 dirk. A monaška preizkušnja je znana tudi po zloglasni potezi Jaguarja ...

12

Odmevi po "brejku" Dallasa Zmes je prava – tudi ob taki igri domine padajo

Zadeli so 12 trojk manj, imeli več izgubljenih žog, dosegli manj točk iz drugih priložnosti in protinapadov, a vseeno zmagali. Optimizma navijačev Dallasa ni več mogoče brzdati. Še posebej ob taki predstavi "pravega MVP-ja".

121

Giro, 18. etapa Ravninska etapa ponuja možnost sprinterjem

Kolesarji na Dirki po Italiji vozijo 18. etapo od Fiere di Primiera do Padove (178 km). Gre za ravninsko traso, ki bo po vsej verjetnosti minila v znamenju sprinterjev.

7

Liga NBA Dončić za zmago Dallasa na prvi tekmi blestel tako v napadu kot v obrambi

Košarkarji Dallasa so na prvi tekmi finala Zahodne konference v gosteh premagali Minnesoto (105:108). Junak zmage je bil Luka Dončić, ki je prispeval 33 točk, odlično pa igral v ključnih trenutkih zadnje četrtine.

564
Oglasno sporočilo

Nova koncertna sezona Slovenske filharmonije: »Glasba, vedno nova«

Število obiskovalcev koncertov Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije se v zadnjih dveh letih naglo povečuje.

Liga NBA Čista petka za Dončića: še peto leto zapored izbran v prvo peterko Lige NBA

Luka Dončić je bil še peto leto zapored izbran v najboljšo peterko Lige NBA, družbo med letošnjo smetano največjih zvezdnikov mu delajo Shai Gilgeous Alexander, Nikola Jokić, Janis Andetokumbo in Jayson Tatum.

28
Več

Kultura

Francis Bacon Našli še četrto od petih slik, izmaknjenih med največjo krajo sodobne umetnosti v španski zgodovini

Španska policija je sporočila, da je odkrila še četrto od petih slik Francisa Bacona, ki so bile leta 2015 ukradene iz stanovanja v Madridu, kar je bilo takrat označeno za največjo krajo sodobne umetnosti v španski zgodovini.

Ob stoletnici rojstva Nace Šumi, karizmatičen predavatelj, ki je življenje zapisal proučevanju in ohranitvi dediščine

Umetnostnozgodovinska stroka se je te dni povezala, da je ob stoletnici rojstva Naceta Šumija pripravila svojevrsten poklon starosti umetnostne zgodovine in spomeniškega varstva.

1

Simpozij 250 let Splošnega šolskega reda: Kakovostno šolanje je eden temeljnih postulatov uspešne družbe

Spomin na Marijo Terezijo se je ohranil v stoletjih in je med javnostjo živ še danes. Med njenimi reformami je ena najpomembnejših uvedba množičnega izobraževanja. Ob 250. obletnici so na znanstvenem simpoziju osvetlili okoliščine in vpliv te reforme.

Več

Zabava in slog

Odprtje Tolminska korita že v pričakovanju obiskovalcev

S 24. majem svoja vrata spet odpirajo Tolminska korita. V maju bodo vsak dan odprta med 9. in 19. uro, od junija naprej se bodo odpirala uro prej. Zaradi omejitve obiska priporočajo rezervacijo termina z vnaprejšnjim nakupom vstopnice.

Razhod New Swing Quartet pot nadaljuje brez Tomaža Kozlevčarja

Člani New Swing Quarteta so prenehali delovati kot kvartet v dosedanji sestavi. Glavni razlog, da so Dare Hering, Marijan Petan in Oto Pestner prekinili sodelovanje s Tomažem Kozlevčarjem, naj bi bila razlika v odnosu do glasbene usmeritve v prihodnosti.

8

Goljufiva terjatev? Dražba Gracelanda odložena

Zahteva Riley Keough, da se prodajo Gracelanda, ki ga je podedovala po smrti svoje mame, odpove, je bila uspešna. Preiskava, ali so dokumenti, ki pravijo, da je Lisa Marie Presley dvorec uporabila za jamčenje pri posojilu, ki ga ni vrnila, se nadaljuje.

1

Združevanje Pesem Dan ljubezni tudi letos poudarja, da je moč v skupnosti in razumevanju

Organizatorji vseslovenskega dneva ljubezni se zavedajo, da je moč "v skupnosti, v trenutkih, ko skupaj zapojemo in si delimo ljubezen in upanje". Tako letos že dvanajstič poteka pobuda, v okviru katere udeleženci zapojejo zimzeleno skladbo Dan ljubezni.

Znani Umrl je Charlie Colin, ustanovni član zasedbe Train

Pri 58 letih je umrl Charlie Colin, ustanovni član in nekdanji basist ameriške skupine Train. V Bruslju mu je v prijateljevi hiši spodrsnilo pod prho, padel je in se smrtno poškodoval.

3
Oglasno sporočilo

Hisense, uradni partner UEFA EURO 2024™, predstavlja kampanjo »ZMAGA JE LE ZAČETEK«

Kot uradni partner UEFA EURO 2024™ si Hisense prizadeva navijačem zagotoviti najboljšo izkušnjo spremljanja nogometnih tekem.

Avtomobilnost Da, v Toyotinih hibridih je menjalnik CVT

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, ali je menjalnik v Toyotinih hibridih CVT, je pritrdilen. V Avtomobilnosti pojasnjujemo ozadje Toyotine odločitve za to vrsto menjalnika.

13
Več

Uredniški izbor

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

105

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

67

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

1

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov