Lokalne novice
Tovarna rog
MOL je načrtoval, da bodo letos potekala obnovitvena dela glavne stavbe, projekt pa naj bi bil končan leta 2019. Foto: BoBo
Rog
Italijanski ulični umetnik Blu je na glavnem pročelju nekdanje tovarne Rog upodobil velikansko rožnato pištolo, sestavljeno iz recikliranih elementov rogovskih dejavnosti. Foto: Uporabniki Roga
Celica
Mestna občina Ljubljana (MOL) se je odločila na dražbi prodati Hostel Celica z izklicno ceno 2,34 milijona evrov. Odločitvi ostro nasprotujejo avtorji projekta in organizatorji programa v njem. Foto: BoBo

Video: Prenova tovarne Rog se bo še nekaj časa dogajala zgolj na sodišču

Filmska predstavitev prenove tovarne Rog na spletni strani MOL-a
5. december 2017 ob 14:38,
zadnji poseg: 5. december 2017 ob 14:48
Ljubljana - MMC RTV SLO

MOL je na svoji spletni strani objavil videopredstavitev projekta prenove tovarne Rog, medtem pa na ljubljanskem sodišču še vedno potekajo pravdni postopki med trenutnimi uporabniki Roga in MOL-om.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je pretekli konec tedna na svojih spletnih straneh objavila videovizije prenove nekdanje ljubljanske tovarne Rog, Film o Rogu, "da bi si meščanke in meščani lažje predstavljali, kakšni bosta podoba in vsebina novega Centra Rog".

Prenova Tovarne Rog bi morala že potekati, vendar se je lani zapletlo, ko je izbruhnil spor s trenutnimi uporabniki prostorov v Rogu. Junija 2016 je MOL ob spremstvu varnostnikov na območje Roga pripeljal bager in s tem želel začeti rušenje tovarne. Ob tem je tudi sledil fizični incident med varnostniki in uporabniki Roga.

Rogovci so nato tožili MOL zaradi motenja posesti, ta pa je proti posameznim rogovcem vložil zasebne tožbe zaradi izselitve in izročitve v posest. Zgodba se še nadaljuje na sodišču. Ljubljansko okrožno sodišče je že med sodnimi počitnicami v primeru tožbe MOL-a proti enemu izmed toženih uporabnikov tovarne Rog ugodilo zahtevku MOL-a in presodilo, da mora uporabnik izprazniti prostor in ga vrniti občini.

Dve sodbi v korist MOL-a
Odvetnik Zoran Korenčan, ki zastopa uporabnike Roga, je za MMC povedal, da je bilo trenutno v dveh sodbah odločeno, da mora uporabnik zapustiti prostore nekdanjega Roga. Toda odločbi še nista pravnomočni, saj so sledile pritožbe na višje sodišče. Sodni procesi proti drugim uporabnikom MOL-a pa še potekajo.

Korenčan pojasnjuje, da na ljubljanskem okrožnem sodišču vzporedno poteka tudi pravdni postopek, ki so ga sprožili rogovci zaradi motenja posesti. Odredba sodišča, ki MOL-u prepoveduje odstranitev uporabnikov in prepoveduje rušenje stavb Roga, pa še vedno velja. Postopek naj bi bil končan sredi januarja, vendar gre tudi pri tem pričakovati pritožbe na tožbo.

Zadeva se bo torej še nekaj časa vlekla po sodiščih. Korenčan pravi, da se izpraznitvene zadeve in motenje posesti obravnavajo prednostno, tako da naj bi tudi o pritožbah odločili dokaj hitro. Toda MOL je tožil le osem uporabnikov od več kot stotih uporabnikov. MOL bo očitno moral, če želi izpraznitev, vložiti tožbe proti njim.

Korenčan še dodaja, da se je na sodišču tudi razkrilo, da je MOL dovolil uporabo prostora in da je nekdanji ljubljanski podžupan Miloš Pavlica na sodišču povedal, da je ob zasedbi Roga na neki način simpatiziral z uporabniki Roga in da mu je ugajalo, da se tam ukvarjajo z različnimi dejavnostmi.

Kaj želi MOL ustvariti iz Roga?
MOL je načrtoval, da bodo letos potekala obnovitvena dela glavne stavbe, projekt pa naj bi bil končan leta 2019. Kot navajajo na svoji spletni strani, bo v okviru prenovljenega Roga uporabnikom namenjenih 5.526 kvadratnih metrov uporabnih površin za kulturne dejavnosti.

"Te bodo zajemale okoli 30 prilagodljivih produkcijskih prostorov, namenjenih skupinam in posameznikom, splošno knjižnico, srednje veliko prireditveno-razstavno dvorano ter večji produkcijski prostor za iskanje sinergij med umetnostjo, kulturo, znanostjo in univerzo. Približno 1.700 kvadratnih metrov bo namenjenih podpornim prostorom. Okoli območja bodo urejene parkovne površine, v kleti pa parkirni prostori. Celotno območje obnove Tovarne Rog tako obsega več kot 10.000 kvadratnih metrov," so zapisali na spletni strani MOL-a.

"Stavba tovarne Rog je pomembna industrijska kulturna dediščina, ki bo v celoti obnovljena. Poleg nosilne, železobetonske konstrukcije z okenskimi odprtinami bo v prvotni obliki in podobi ohranjeno južno pročelje, ki bo ostalo glavno, vhodno pročelje Centra Rog vzdolž Petkovškovega nabrežja. K zadnjemu, severnemu pročelju bo dodan zastekljen prizidek, kjer bodo zunanji hodniki, stopnišče, tovorno in osebno dvigalo zagotavljali enakovreden in pregleden dostop do vseh prostorov v centru," so projekt prenove opisali na MOL-u.

Ali bodo v prenovljeni Rog vključeni tudi sedanji uporabniki prostorov, ostaja odprto vprašanje. MOL je lani junija, ko je izbruhnil spor, navedel, da za nekatere začasne uporabnike Roga iščejo rešitve glede njihovega nadaljnjega delovanja. "MOL jim bo po svojih močeh prisluhnil glede umestitve njihovih programov in želenega načina delovanja v Centru Rog," so še pojasnjevali na MOL-u.

Rog stoji, znova vroče je na Metelkovi
MOL se je v sorodno zgodbo, kot je Rog, zdaj zapletel še s hostlom Celica na Metelkovi, ki ga želi prodati. Prva dražba, na kateri bo izhodiščna dražbena cena 2,34 milijona evrov, bo 14. decembra. Prodaji Celice glasno nasprotujejo kulturniki, ki v hostlu že leta ustvarjajo kakovosten kulturni program, ter ustvarjalci in snovalci hostla, ki velja za eno najprepoznavnejših ljubljanskih znamenitosti.

MOL se je pri prodaji že zapletel v precej mučno zgodbo z morebitnim turškim kupcem prostorov hostla na Metelkovi. Kot je poročalo Delo, je delegacija turškega poslovneža, ki jo je pričakala množica novinarjev in nasprotnikov prodaje iz kulturniških vrst, zelo hitro zapustila prostore hostla, prevajalec pa je razložil, da jih nakup ne zanima več.

Film o Rogu (Vir: MOL)

Gregor Cerar
Prijavi napako
Komentarji
slovenskisin
# 05.12.2017 ob 14:52
sam bagr in akcija
slorest
# 05.12.2017 ob 15:17
Uporabniki? A tako se danes reče nekomu, ki ti zasede prostor :)))? Danes pa je en šaljiv dan, Sebe bi najraje videl na ljubljanskem gradu. Uporabnik za tiste, ki me želijo deložirati, za vse ostale graščak. Luštno!
drg
# 05.12.2017 ob 15:12
Ko se bo rušili, ovbezno povejte. Pridem pomagat, prostovoljno. Z največjim veseljem. Orodje prinesem sabo. ;)
ak
# 05.12.2017 ob 15:09
tole, kar se dogaja v Rogu meji na bizarno ... Očitno imajo člani te združbe dokaj veliko (politično/diplomatsko/finančno) moč, prvič, da uspejo na takšen način, kot so, brez konkretnih sankcij kontrirati oblasti (oziroma Zokiju), drugič pa da uspejo usmeriti pozornost cele Slovenije nase, ko poskušajo obdržati svojega "sevilskega" brivca izmed tisoč ljudi, ki so ali pa bodo v podobnem položaju, a obravnavani v skladu z zakoni, brez pompa. Hm ...
pericon
# 05.12.2017 ob 15:21
Čim prej prenova, tako stanje je sramota za Ljubljano
drg
# 05.12.2017 ob 15:34
Se pa absolutno strinjam .. naj postavijo en tak taprav, kulturni center. Center, ki bo urejen, noter pa bodo lahko brezplačno ustvarjali umetniki. Se pa bojim, da 99% rogovcev tam nebi imelo kaj iskati. ;)
Pantha Rhei
# 05.12.2017 ob 15:22
Vestno popišite uzurpatorje, deložirajte jih v skladu z odločbo in jih iztožite za vsak dan motenja tuje posesti.
ak
# 05.12.2017 ob 15:39
@aktivist

res je. Rog je industrijski spomenik iz časa Juge, in s tega vidika je "upor" upravičen. Problem pa je, ker ti t.i. Rogovci "branijo" svoje privilegije v tem spomeniku, obramba spomenika pa je kolateralna. Nekako podobno, kot če bi jaz branil spomenik Edvarda Kardelja, ki bi ga prefarbal na rožnato, si vsak dan privoščil zjutraj kofe, in mu vsak dan odložil lonček na glavo, da si med tem zavežem čevlje, ter nato protestiram proti njegovi odstranitvi, ker bi s tem izgubil svoje dnevno rožnato stojalo za kofe. Člen v zakonu je torej že pravi, a namen je sprevržen. Rog je simbol slovenske industrije, pridnih rok, ki so tam dan za dnem garale, v industrijski enoličnosti objekta... danes imamo pa tam skvotersko združbo, ki ne odraža ravno duha produktivnosti... se ne sklada z zgodovino in pomenom industrijskega objekta Rog (zato rožnat spomenik Edvarda Kardelja ter odlaganje šalice kofeta na njegovo glavo).
7up
# 05.12.2017 ob 14:56
O;itno lahko vsak, ki ima 15minut lahko prinese okrog "super-poslovneza"...
drg
# 05.12.2017 ob 15:33
Zbor bageristov SLO .. pa sam akcija! :)
Titomir
# 05.12.2017 ob 15:50
pa,d a vidimo:

Kdor je za rušenje ROG-a naj pritisne +
Kor je za obnovo ROG-a naj pritisne -
jurica
# 05.12.2017 ob 18:00
Prodajanje piva na črno, kuhanje pasulja kjer ni uradno ne vode, ne elektrike, umivanje, tuširanje z deževnico, scanje in sranje v grmovju, spanje na jogijih, prirejanje plačljivih koncertov na črno in to brez minimalnih varnostnih ukrepov ni KULTURA, ampak in predvsem norčevanje iz domovine, nas davkoplačevalcev, sploh pa iz bližnjih sosedov!
ZOKI RUŠI!
ajvard
# 05.12.2017 ob 15:43
Rog je industrijski spomenik iz časa Juge

*ukraden v času juge
StricaOdZadi
# 05.12.2017 ob 15:42
Se gremo vsi uselit u bajto od Turka, pol nej pa nas vsakega posebi toži, da gremo ven.
Med tem pa nove naseljujemo :)
brain2k
# 05.12.2017 ob 16:10
Kako je to možno, da ti squoterji zasedejo prostore, potem pa jih moraš še tožiti in prositi, da se izselijo ? A sploh plačujejo najemnino?
apollo11
# 05.12.2017 ob 16:02
Rogovci so že zdavnaj prestopili mejo zakona, ampak ni bilo nobene sankcije za njih. Zato bodo delovali še naprej mimo vseh predpisov in zakonov, država pa to dopušča. Enako so se postavili po robu policiji, ki je izvajala svojo zakonito nalogo. Spet ni bilo nobene sankcije za njih. Zato bodo s tem nadaljevali, Rogovci vejo da imajo podporo v medijih in med kulturniki.
Mikita
# 05.12.2017 ob 15:51
Sem že napisala, da ne razumem več teh uradnikov. Pečečnik na svojem zemljišču ne sme nič delat, ti mojstri pa nenehno zidarijo, rajajo in prodajajo pijačo (pa še kaj drugega). Cela četrt je počečkana s podpisi nočnih obiskovalcev pa še postala je v nočnih urah nevarna. Ni je inšpekcije, uradnika in policije, ki bi želela narediti tam red. In v takem (getu) se socializirajo ”begunci”. Kako jih bodo ti “dobrodelneži” opremili za delovanje v družbi, si lahko mislimo?
Upam, da rogovci sami plačujejo odvoz smeti, davke od prodaje alkohola, pa nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, če trdijo, da je to njihovo.
korejecTV
# 05.12.2017 ob 18:25
@ROG skatepark

10 let dela v stavbo, ki je polna azbesta in je statično izjemno tvegan, neojačan in kar direktno nevaren objekt? Potem se resnično strinjam, to je stran vržen denar in čas.

Dejstvo ostaja nespremenjeno - kot začasni uporabniki se podpisali dobronamerni dogovor z MOL in se zavezali, da boste prostore brezplačno uporabljali dokler občina ne zbere sredstev za prenovo. Na tej točki pa boste poslopje zapustili. Ker zakon o prisostvovanju pač govori, da lahko po 10 letih uporabe prisostvujete posest ga sedaj izkoriščate za to, da se ne držite dogovora, kar pomeni da ste dejansko sogovorniku pljunili v obraz, kar je zelo nečastno, oportuno, lažnjivo in vam odvzema ves moralni leverage.
Fonz
# 05.12.2017 ob 17:38
Kot nekdo, ki živi v okolici Roga, me zanima, katere družbeno koristne dejavnosti Rogovci izvajajo med 11 uro zvečer in 7 uro zjutraj. In katere od teh dejavnosti zahtevajo gasno predvajanje glasbe ter kričanje na dvorišču tovarne in na Trubarjevi pred vhodom celo noč.
Prav smešno je bilo kako smo ob nekem Sirskem beguncu poslušali o njegovih pravicah od istih ljudi, ki tedensko kršijo pravice nas okoliških prebivalcev, ki cele noči ne spimo zaradi njihovih žurov oz. pardon, družbeno koristnih dejavnosti.

Kot je že nekdo zapisal, imajo Rogovci za sabo očitno zelo močan lobij, ki podpira vse njihove protizakonite dejavnosti - od tega da so zasedli stavbo in se iz nje ne želijo izseliti, do tega, da lahko brez sankcij večkrat na teden kršijo nočni red in mir in terorizirajo nas stanovalce. Morda bi svoje žure lahko premaknili pred stanovanja vseh svojih zagovornikov vključno s tem odvetnikom, ki bo z vsemi ugovori na tožbe samo podaljševal našo agonijo, da bi videli kaj mi prestajamo zadnje leto in pol, ko sploh ne vemo več, kaj je to mirna noč.
In novinarji so očitno del tega lobija. Mislijo, kako podpirajo zatirane uporabnike Roga v boju proti velikemu MOLu, v resnici pa samo podpirajo navadne lenobe, ki kršijo vrsto zakonov, kot tudi pravic nas okoliških stanovalcev. Zanimivo, kako niso v članku tudi z besedo omenili vseh pisem o nevzdržnem dogajanju v Rogu, ki jih prejemajo tudi oni sami...
jurica
# 05.12.2017 ob 18:05
Zgornji link pove vse o trenutnemu stanju v Rogu...
Slikal bližnji sosed, ki je ob tem zapisal, da njegov sin ne bo vsako jutro gledal takšnih prizorov...
Žal sam slike ne znam objaviti, pa verjetno bi jo tudi objektivno nevtralni admin zbrisal...
korejecTV
# 05.12.2017 ob 17:26
mislim c'mon.... Alternativna kultura je nujna, se strinjam. Ampak ne morš met dveh tako močnih epicentrov alternativne kulture - ne glede na to, da se ne preneseta med sabo - na tako kratki razdalji. govorim o Rogu in Meti. Razumem želje alternativnežev in njihovo skrb za razvijanje drugačnih družbenih-umetniških pogledov, ampak žal je tako da je območje Roga sedaj namenjeno zgolj slabemu procentu prebivalcev (in žal ne, Rog ni izjemno ljubezniv do uporabnikov ki pridejo od zunaj), po prenovi pa bo s knjižnico, delavnicami, najmenimi pisarniškimi prostori namenjen zelo širokemu spektru občanov.

Tako, da teza uporabnikov roga, da so nepogrešljivi za mesto, ne zdrži povsem. Je res, da se ukvarjajo z migranti, depriviligiranimi ter izigranimi... ampak to lahko počnejo na katerikoli od MOL ponujeni in infrastrukturno urejeni lokaciji.

Tako da pri vsem skupaj se res ne mors znebit občutka, da nekdo noče zapustiti luksuzne lokacije v centru ob Ljubljanici
TineB
# 05.12.2017 ob 15:49
Do lokalnih volitev 2018 bo mir ... potem bo itak zima ... Spomladi 2019 bo šel pa Zoki v akcijo. Z "vojsko" varnostnikov, ki bo Rog izpraznila. Nemudoma bodo postavljene ograje in 24-urno varovanje. Skratka, obeta se nam "zasedba" Roga s strani MOL. Po volitvah in po zimi.
Mikita
# 05.12.2017 ob 19:59
@Vongobongo in Našaraketa,
če vama slika v ogledalu ni všeč, pač krivita ogledalo. Vsilili ste se mi pod nos in vas moram gledati in poslušati, pa če mi je všeč ali ne. Če ponoči ne morem spat me zanima zakaj in grem pogledat, Sem pa zaradi takih kot sta vidva začela vaše "napredne dejavnosti" snemati, da ne bo kdo rekel, da obtožujem kar tako. Sem podpirala dejavnosti v Rogu od začetka, ko ste pokazali pravi obraz in si vzeli več pravic na račun drugih, pa sem spoznala vaš pravi obraz in namene. Zato vem, da v dialogu z vami ni šale in da je treba imeti vse desetkrat dokumentirano. In vem tudi, da ko vam kaj ni všeč skušate nasprotnika diskreditirati po vseh možnih kanalih. V tem ste si z mestno oblastjo zelo podobni.
Mikita
# 05.12.2017 ob 19:02
@ROG skatepark

V desetih letih niste zmogli sanirati azbestne strehe drugače kot s parimi plastičnimi ponjavami. Res vrhunsko. Track je res dober, ampak stavba je čisto propadla. Kaj ti pomaga taka vrhunskost, če pa ne zmoreš vzdrževati stavbe, ki se ti bo nekega dne podrla na glavo. Pa veseli me, če bo zadeva še večja in boljša, ko se boste izselili iz Roga. Vam privoščim, zato le urno. Zanima pa me kje imate zdaj WC.
dego47
# 05.12.2017 ob 18:22
Nimam fakultetne izobrazbe,nisem psihiater,nisem umetnik,zato ne razumem kakšno kulturo in umetnost predstavljata Rog in Metelkova.Ne me "pjuvat" zaradi tega vprašanja,samo neko konkretno razlago prosim.
čik
# 05.12.2017 ob 18:17
@rog
kakšen standard ste dvignili?kulturni?
ak
# 05.12.2017 ob 15:54
No, evo, sem se pri stricu guglu pozanimal... prej je bilo v tej zgradbi usnjarstvo, po podržavljenju pa so leta 1953 začeli proizvajat kolesa. No pa sem se naučil nekaj novega. :)
Lukos
# 05.12.2017 ob 19:00
Res me zanima zakaj so tako proti obnovi? Dobili bi tudi mesto v novih prostorih imeli dostop do elektrike, vc-ja....samo res, da nebi več morali dealati razni stvari, na glas imeti koncerte, kričanje pijanih....pravi kulturniki bi bili za opcijo eno in sanacijo tega objekta in da postane kulturni objekt za vse.
bad brains
# 05.12.2017 ob 15:42
Smošno, ko se mora župan spraviti na svoje. Presmešno.
Binder Dandet
# 05.12.2017 ob 19:17
Aja, pa zakone upostevat. Rog je brezzakonska cona. Ni normalno, da lahka na tv slo imajo prispevek, kjer tip sedi za sankom in kadi ter pije pijaco brez racuna. Kje je inspekcija? Ostale, vecinoma postene, gostince pa hebejo v glavo vsakodnevno.
lojze001
# 05.12.2017 ob 17:51
Rogovci so visoko izobrazeni umetniki, ki zagotovo od dela placujejo velike davke.
Binder Dandet
# 05.12.2017 ob 19:14
Zaskvotat zapuscene odsluzene objekte. Ok. Ce pa lastnik najde interes, da nekaj naredi, pa se je treba umaknit, ne tozarit zarad motenja posesti. Res wtf, da je kaj takega mogoce. Je pa jasno, da neka nova steklena stavba, ki bo prijazna na pogled turistom, ni pravi plac za alternativne kulture.
drg
# 05.12.2017 ob 16:01
Ja, ja...just talk, no action.

Če se bo dalo dovoljenje in se organizirala akcija rušenja, bom tam. Si vzamem dopust na šihtu. Kar tako pa seveda ne bom šel rušit, ker to ni moja lastnina. Tujo lastnino pa SPOŠTUJEM. Vem .. nekaj, kar vam rogovcem ni razumljivo. ;)
jurica
# 05.12.2017 ob 18:02
http://shrani.najdi.si/?1U/HL/4fJiwUTv/i
mg20171201175231.jpg
tvuser
# 05.12.2017 ob 17:56
Meni je žal da več ne izdelujejo koles. Kot da se ljudje več ne bi vozili s kolesi. To je res zanimivo, da propade podjetje z izdelkom, ki se še vedno oz. čedalje bolj uporablja. Raje uvažamo iz Italije.
sloko
# 05.12.2017 ob 17:53
Lol vojna med slovensko kulturno smetano in turbo mafijo. V vsakem razpletu sem kot opazovalec zmagu :D Naj se boj začne, da vidmo kdo je močnejši v deželi tej.
Celjan27
# 05.12.2017 ob 18:36
ROG Skate park:

A ti to resno? Zoki vam je ponudil skate park 500 m stran, urejen in varen - ti bi pa zasedel še enega redkih vrhunsko ohranjenih industrijskih objektov v Sloveniji. Zakaj ne narediti potem skate parka kar v NUK-u? Tam je še več placa...

Žal v Sloveniji nimamo vsi tako vizionarskih županov, kot je Janokovič oz. bolje rečeno - Koželj. V Celju je naš kmetavzar od župana dal kar zažgati podoben objekt. Medtem, ko je v Z Evropi to prava kulturna znamenitost. Upam, da MOL-u uspe prenoviti in urediti tako vrhunski objekt, kot je na renderjih, to bi bila res pridobitev za Ljubljano in vse obiskovalce.
Celjan27
# 05.12.2017 ob 19:51
@našaraketa:

Nič nimam proti Rogovcem, rad obiskujem Metelkovo in prav je, da je alternativa sredi Ljubljane, ker je tudi za turiste zanimiva. Prav tako podpiram pomoč Rogovcev migrantom. Nič narobe z njihovo človekoljubnostjo.

Samo za vse te stvari ne rabijo ravno ene najlepših stavb v Ljubljani, ki bi veliko bolj koristila ostalim Ljubljančanom, tako prenovljena in s tako vsebino kot na renderjih. Res mi ni jasno, kaj te moti na tem projektu, ki je zastavljen. Knjižnice in ustvarjalni prosti so veliko bolj koristni, kot skate park in popivanje alternativcev, ki si za svoje dejavnosti omislijo tudi kakšno osamljeno kmetiji izven Ljubljane.
karlo6
# 05.12.2017 ob 17:09
Izgleda da je v rogu kar veliko zavožene mladine tudi od raznih politikov in znanih ljubljanskih lopovov oziroma kvazi elite, da je tako težko sprazniti to norišnico vsebino pa na prisilno delo .saj sami prostovoljno ne bodo nikoli nič delali.
Miham
# 05.12.2017 ob 16:15
se en primer neenakosti pred zakonom v Sloveniji

Slovenija NEpravna drzava - kvazidrzava, Koritnija.
vipmit
# 05.12.2017 ob 18:57
Ta objekt Rog je nevaren za radi azbesta, ki ga vsebuje.
Samo to združbo nič ne moti.
Vongobongo
# 05.12.2017 ob 19:43
V glavnem dragi Rogovci ;) Vas poznam kar nekaj in bi bil skrajen cas da dopustite obnovo Roga. Treba se bo sprijaznit , da Rog nebo sel po isti poti , kot Metelkova.

Ps; Hise so postale zaradi starosti nevarne. A cakate da kdo umre?

Pss; pa hvala za vse dogodke do zdaj ;)
urosh444
# 05.12.2017 ob 17:16
Rog in stadion za bežigradom, civilna družba zmaguje v obeh primerih in v obeh primerih je bolj podobno kot da je v zadevo treščila bomba kot pa nekem objektu.
3010eur
# 05.12.2017 ob 15:57
Zdej pa ima "delu čast in oblast" ... Pa vse mora biti javno ... Evo, javno, od ljudi za ljudi:)

A, ne ... To je samo ko so vklopljene kamere, pa ko gre res za "naše, naše", ne za "naše."

Kad su pare u pitanju, i Tito ode kroz prozor.
Titomir
# 05.12.2017 ob 15:48
Kakapna prenova to je treba podreti pa nekaj koristnega tam zgraditi.
Kiklop
# 05.12.2017 ob 17:27
Dejmo Zoki! Zoki je car!
Kdo neki so ti samooklicani Rogovci?
Dejmo jih že enkrat nagnat in očistiti to nesnago!
Da o ilegalcih sploh ne govorim!
Rog Lljubljančanom!
Mikita
# 05.12.2017 ob 21:51
Vongobongo,

pa še to: Rog ni bil dan v uporabo za žur plac, temveč za ateljeje. Tudi zato sem idejo podpirala. Tako da cirkus, K4, niso najboljši primeri. Ampak zadeva se je izrodila in nastradali so tudi redki ustvarjalci, ki tam ustvarjajo. In če se kolateralne žrtve opravičujejo, da tako pač je, je tudi na drugi strani treba požreti “tako pač je”, če se ne distancira od trouble makerjev.
pista
# 05.12.2017 ob 18:42
Kaj pa s cukrarno mislijo kaj narediti? Se bodo rogovci tja preselili?
jurica
# 06.12.2017 ob 11:32
Rog-kultura!
Daj mi naštej kakšno povezavo imata Rog in kultura...

Upam da kmalu!
Prodajanje piva na črno, kuhanje pasulja kjer ni uradno ne vode, ne elektrike, umivanje, tuširanje z deževnico, scanje in sranje v grmovju, spanje na jogijih, prirejanje plačljivih koncertov na črno in to brez minimalnih varnostnih ukrepov ni KULTURA, ampak in predvsem norčevanje iz domovine, nas davkoplačevalcev, sploh pa iz bližnjih sosedov!
ZOKI RUŠI!

Kje ščijete in sirjete obiskovalci Roga, aja doma pri mami, res ste zrele osebnosti :(
samogledam
# 06.12.2017 ob 07:39
Dokler bo lastnik zgradbe ali stanovanja v zakonodaji podrejen volji in izsiljevanju podnajemnika, nasilno vseljenega osebka, bo anarhija popolna. Skrajni cas, da se posest proti volji lastnika brez pigodbe,, zapise pod delozacija v 30 dneh, brez nepotrebne pravde.
Kazalo