Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

David Tasić: V Sloveniji je komunizem preživel
"Komunizem je pri nas preživel," meni David Tasić, akter "T" v aferi JBTZ, ki je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja eno od vodilnih peres jugoslovanskega alternativnega žurnalizma in ...
69

Novice

Trgovinski sporazumi z Azijci po hitrem postopku kot alternativa gospodarski vojni z ZDA
Evropska komisija v času, ko grozi gospodarska vojna z ZDA, hiti s sprejemanjem novih trgovinskih sporazumov z nekaterimi gospodarsko pomembnejšimi azijskimi državami.
32

Novice

#MMCdebata: "Trump je naredil več za mir kot Obama v obeh mandatih"
"Kim bi se lahko zavzel tudi za denuklearizacijo Severnoameriškega kontinenta," je bil le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na zgodovinsko srečanje Trump-Kim Džong un.
27

Novice

Primer Škrbić: Trivković na ponovljenem sojenju obsojen na 7 let in dva meseca zapora
Okrožno sodišče je Milana Trivkovića na ponovljenem sojenju zaradi sodelovanja pri ugrabitvi Zorice Škrbić obsodilo na sedem let in dva meseca zaporne kazni.
10

Novice

Učenje slovenščine s pomočjo igre v inovativnem učnem e-okolju
Učenci še danes pri pisanju v slovenskem knjižnem jeziku delajo podobne napake, kot so jih generacije pred njimi, čeprav je morda prvi vtis drugačen.
12

Novice

Članice EU-ja sprejele povračilne ukrepe na Trumpove carine
Države članice Evropske unije so soglasno sprejele povračilne carine na uvoz ameriškega blaga v vrednosti 2,8 milijarde evrov, poročajo viri pri Evropski komisiji.
26

Novice

50 let revolucionarnega 1968 – v iskanju svobode nekoč in danes
Leto 1968 se je v zgodovino zapisalo kot leto protestov proti družbenim krivicam, neenakosti in nepotrebnim vojnam.
4

Novice

Institucije EU-ja za poenotenje pogojev za pridobitev mednarodne zaščite
Evropska komisija, Svet EU-ja in Evropski parlament so v Strasbourgu dosegli dogovor o t. i. kvalifikacijski uredbi o pogojih za pridobitev mednarodne zaščite oziroma o poenotenju teh pogojev.
44

Novice

Gliha vkup štriha
Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
13

Novice

Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ...
Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...
73

Novice

Zaton Karla Erjavca ali DeSUS-a?
Franc Jurša, dolgoletni poslanec Desusa, je zelo neposredno povedal, da pričakuje odstop predsednika stranke Karla Erjavca in Erjavec je že pretekli četrtek ponudil odstop, o njem pa bodo organi ...
17

Novice

Kriminalisti prijeli 15 osumljenih mednarodne trgovine z orožjem
V več krajih po Sloveniji so od jutra dalje potekale hišne preiskave o organiziranem kriminalu, povezanim z mednarodno trgovino z orožjem. Kriminalisti so prijeli 15 osumljencev.
8

Novice

Rok Golob: "Slovenci bi morali glasbenike podpirati kot športnike"
Dirigent, skladatelj, aranžer, producent in vsestranski glasbenik Rok Golob, ki pripravlja nadaljevanje koncerta Simfonična ekstaza, je dejal, da je njegovo vodilo v glasbi naslednje: "Pojdi s tokom.
17

Novice

Šesterica v zapor zaradi pranja denarja in prostitucije na Goriškem
Sodišče je odločilo, da je v procesu okoli lokala Margerita v Novi Gorici vseh osem obtoženih krivih. Šest jih je dobilo zaporne kazni od enega do šestih let, sodba ni pravnomočna.
33

Novice

Požar na Metelkovi le eden v vrsti incidentov
V Avtonomnem kulturnem centru Metelkova mesto opozarjajo, da podtaknjeni požar v klubu Jalla jalla v sredo ni bil enkraten incident, temveč je rezultat širšega in večletnega stanja na območju centra ...
26

Novice

K. Grabar Kitarović: "Vmešavanje EU-ja v arbitražni spor bi bilo kontraproduktivno"
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je po srečanju s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom v Bruslju dejala, da ta ni opredeljen glede vprašanja arbitraže o meji med Slovenijo in ...
57
Izjava dneva
link
Borut Pahor
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo