Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Magna Steyr je dobila gradbeno dovoljenje na Madžarskem. Se poslavlja od Slovenije?
Avtomobilskemu velikanu Magni Steyr zmanjkuje časa, če želi v Sloveniji postaviti obrat in jeseni 2018 začeti proizvodnjo, je iz dobro obveščenih virov izvedel Radio Slovenija.
295

Novice

Foto: V Bostonu sredi razgretega ozračja množični shod proti rasizmu
Teden dni po izbruhu nasilja v ameriškem mestu Charlottesville se je v Bostonu v napetih razmerah več 10.000 ljudi zbralo na shodu proti rasizmu in sovraštvu.
325

Novice

V povezavi z napadom v Barceloni policija odkrila 120 plinskih jeklenk
Katalonski policisti so v hiši v mestu Alcanar, približno 200 kilometrov južno od Barcelone, odkrili 120 plinskih jeklenk.
184

Novice

Uspela prva tožba posojilojemalca v švicarskih frankih
Okrožno sodišče v Ljubljani je ugotovilo, da je pogodba med posojilojemalcem in banko Unicredit Slovenija o dolgoročnem deviznem kreditu v švicarskih frankih nična.
141

Novice

Španija: Policija po večdnevnem iskanju ubila voznika kombija
Španska policija je potrdila, da je blizu kraja Subirats zahodno od Barcelone ubila 22-letnega Younesa Abouyaaqouba, voznika kombija, ki je ubil 14 ljudi.
129

Novice

Cerar za Guardian potrdil britanske strahove: EU bo pokopal upanje Londona
Predsednik vlade Miro Cerar je v pogovoru za britanski časnik Guardian razkril, v kako neugodnem položaju je Velika Britanija pri pogajanjih o brexitu.
105

Novice

Spominska maša v Rovtah
V Rovtah v občini Logatec sta bili spominska maša za spravo in slovesnost ob 75. obletnici ustanovitve vaških straž, ki jo je pripravila Nova slovenska zaveza.
94

Novice

Po trku ameriškega rušilca in tankerja pogrešanih 10 mornarjev
V trku ameriškega rušilca in tankerja blizu obale Singapurja je bilo ranjenih pet ameriških mornarjev, deset jih pogrešajo.
89

Novice

Bavčar z zahtevo po izločitvi sodnikov pridobil dodaten čas na prostosti
Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, ki je bil obsojen na pet let zaporne kazni, si je z zahtevo po izločitvi sodnikov iz odločanja o odlogu zaporne kazni pridobil še nekaj časa na ...
88

Novice

V Španiji je bil na zahtevo turških oblasti aretiran nemško-turški pisatelj
Nemško-turški pisatelj Dogan Akhanli, znani kritik turškega predsednika Erdogana, je bil na zahtevo turških oblasti aretiran v Španiji, a je bil ob varščini že izpuščen.
73

Novice

Marseille: Z avtomobilom v avtobusni postaji, ena ženska je umrla, druga je hudo ranjena
V Marseillu se je 35-letni moški z avtomobilom v razmiku ene ure zaletel v dve avtobusni postaji, pri čemer je umrla ženska, še ena je hudo ranjena. Policija je voznika že pridržala.
62

Novice

Türkovim rubijo za stroške rušenja vile na Parecagu
Družina Türk, ki je na Parecagu na črno zgradila razkošno posest, ne more več računati na skromen in omejen proračun inšpekcije, ki časovno odmika rušenje prenekatere črne gradnje.
55

Novice

ZDA začasno zaustavile izdajanje vizumov Rusom
ZDA bodo s sredo začasno zaustavile izdajanje vizumov za nepriseljence. Za ta ukrep so se odločile kot povračilo za ruski ukrep o zmanjšanju števila ameriškega diplomatskega osebja.
54

Novice

Strokovnjaki pozivajo k prepovedi ubijalskih robotov
116 vodilnih strokovnjakov na področju robotike in umetne inteligence je v odprtem pismu Združene narode pozvalo, naj preprečijo razvoj t. i. ubijalskih robotov.
53

Novice

Od zdaj naprej se lahko s podpisi podpre predsedniške kandidate
Začela so teči volilna opravila za predsedniške volitve, ki bodo 22. oktobra, kar pomeni, da je mogoče s podpisi izraziti podporo kandidatkam in kandidatom.
49

Novice

Finsko sodišče je razkrilo identiteto napadalca
Finsko sodišče je razkrilo identiteto napadalca, ki je minuli petek v Turkuju z nožem do smrti zabodel dva človeka, osem pa jih je ranil.
48

Novice

Založba Univerze v Cambridgeu zaradi Pekinga brisala članke s svoje spletne strani
Založba Cambridge University Press, najstarejša založba na svetu, je na udaru kritik, ker je na poziv kitajskih oblasti s svoje kitajske spletne strani izbrisala na stotine politično občutljivih ...
43

Novice

Američani videli popolni sončni mrk, Slovenci ga bomo šele čez 64 let
Del ZDA je bil deležen popolnega sončnega mrka, pojava, kjer Mesec vizualno prekrije Sonce. V Evropi je bil viden le delni mrk, v Sloveniji pa ga lahko pričakujemo šele leta 2081.
43

Novice

Zambija uvaja obvezno testiranje na HIV, do leta 2030 želi virus izkoreniniti
Zambijski predsednik Edgar Lungu je na začetku tedna dvignil veliko prahu z oznanilom, da bodo vsi, ki bodo poiskali pomoč v zdravstvenih zavodih, obvezno testirani na HIV, ne da bi prej pridobili ...
42

Novice

Mes: Če bo Slovenija imela ustrezno infrastrukturo, bo tovora vedno dovolj
Drugi železniški tir med Divačo in Koprom ima že leto in pol pridobljeno gradbeno dovoljenje.
33
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
21. avgust 2017 ob 14:08 Menim, da bo proces trajal dlje, kot smo pričakovali na začetku pogajanj. Na mizi je preveč zahtevnih tem in ne moremo pričakovati, da bodo vse te zadeve rešene po časovnici, ki smo si jo
Več novic ...
Kazalo