Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Najštevilčnejša stavka v Sloveniji?
Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so s 37.186 glasovi izglasovali stavko, ki jo organizira sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture in bo 14. februarja prihodnje leto.
238

Novice

Predlog novele zakona o financiranju izobraževanja ni dobil zelene luči
DZ je s 33 glasovi proti in 30 za zavrnil predlog novele zakona o financiranju izobraževanja, s katero bi posegli v ureditev financiranja zasebnega osnovnega šolstva.
214

Novice

Pretresena Avstralija: spolne zlorabe otrok v več kot 4.000 ustanovah
Petletna nacionalna preiskava o spolnih zlorabah otrok v Avstraliji je ugotovila, da je bilo v različnih avstralskih ustanovah zlorabljenih "več tisoč otrok".
162

Novice

Skrajni desnici v Avstriji notranje, obrambno in zunanje ministrstvo
Konservativna Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) in skrajno desni Svobodnjaki (FPÖ) so dosegli koalicijski dogovor, po katerem bo skrajna desnica med drugim prevzela notranje, obrambno in zunanje ...
154

Novice

Revnih 40 milijonov Američanov - in pod Trumpom naj bi jih bilo še več
Vsak osmi Američan trenutno živi pod pragom revščine, to stanje pa se bo med predsedovanjem Donalda Trumpa še poslabšalo, opozarja strokovnjak Združenih narodov za revščino.
148

Novice

"Pri i-glasovanju se glasovi akumulirajo v eni škatli. In kaj, če nekdo v to škatlo poseže in glasove prestavi?"
"Če ti vsi strokovnjaki na tem področju zagotavljajo, da trenutna IP-tehnologija ne zagotavlja dovolj visoke stopnje varnosti, potem je to prenevarno. Igrati se z demokracijo na ta način je ...
109

Novice

Izraelske sile v petek ubile štiri Palestince in jih 150 ranile s pravimi naboji
Zdravstvene službe poročajo, da je Izrael v petek ubil štiri Palestince, 150 pa jih je ranil s pravimi naboji. Največ žrtev je v Gazi, kjer je protestiralo na tisoče ljudi.
101

Novice

Cerar: Čas za pogovore o priznanju Palestine še ni primeren
Potem ko je slovenski zunanji minister Karl Erjavec v sredo dejal, da meni, da je dozorel čas za slovensko priznanje Palestine, je premier Miro Cerar izjavil: "Čas še ni primeren za pogovore o ...
94

Novice

Korporacije si manejo roke, republikanci uskladili predloga davčne reforme
Republikanski pogajalci senata in predstavniškega doma ameriškega kongresa so v petek uskladili oba predloga velike davčne reforme. Najpomembnejše davčno olajšanje bodo doživele korporacije.
90

Novice

Raziskava: Velik del orožja od ZDA in Savdske Arabije pristal v rokah IS-ja
Obsežna terenska raziskava o izvoru orožja v posesti t. i.
82

Novice

Cerar o torkovem obisku Zagreba: "V pričakovanjih ostajam realist"
Premier Miro Cerar se je na dveurnem sestanku s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem dogovoril, da bo 19. decembra obiskal Zagreb, stališča Slovenije in Hrvaške glede arbitraže o meji pa so ostala ...
70

Novice

Izšel Reporter brez zgodbe o zakoncih Login, napovedana pritožba
V Reporter Magazinu ni izšel članek, ki so ga pripravljali o zakoncih Login, saj je sodišče njegovo objavo ustavilo.
65

Novice

Nekdanji vodilni v NLB-ju: Farrokhzadeh je bil večkrat skrbno pregledan
Komisija državnega zbora za preiskovanje sumov pranja denarja v NLB-ju je zaslišala 11 prič, ki so bile v letih 2008 in 2011 na ključnih položajih v banki.
63

Novice

Norveška se je namesto kaznovanja odločila za pomoč odvisnikom od mamil
Norveška postaja prva skandinavska država, ki bo dekriminalizirala mamila. Namesto na kaznovanje se želi osredotočiti na zdravljenje. Učila se bo tudi od Portugalske.
59

Novice

Po ameriški kritiki Irana Teheran odgovarja: ZDA preusmerjajo pozornost
Potem ko je veleposlanica ZDA v ZN-u Nikki Haley Iran obtožila dobavljanja orožja hutijevskim upornikom v Jemnu, je Teheran odvrnil, da skušajo ZDA preusmeriti pozornost z lastne odgovornosti za ...
57

Novice

Logar o NLB-ju: Našli smo primere, ko se je odločitev o kreditu spremenila po obisku funkcionarja
Predsednik preiskovalne komisije DZ-ja o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu Anže Logar je danes znova opozoril na težave pri pridobivanju dokumentov za delo preiskovalne komisije.
90

Novice

Rekordni planetarni sistem odkrili z umetno inteligenco
Osončje je na vrhu seznama planetarnih sistemov dobilo družbo. Prav tako (in najmanj) osem planetov ima zvezda Kepler-90. Le vprašanje časa je, kdaj bodo našli še bolj eksotične sisteme.
45

Novice

Razpravo poslancev o prodajalcih v trafikah prekinila zakuska
Prihodnost prodajalcev v trafikah, ki prek franšiznih pogodb delajo več kot deset ur dnevno za prihodke, ki včasih ne dosegajo niti minimalne plače, tudi po protestu in medijski pozornosti ostaja ...
44

Novice

Uljukajev prvi ruski minister, obsojen jemanja podkupnine
Sodišče v Moskvi je odločilo, da je nekdanji minister za gospodarstvo Aleksej Uljukajev kriv prejemanja podkupnine od nekdanjega zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina.
40

Novice

Srbska AIK banka kupuje Gorenjsko banko
Srbska AIK banka v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića je objavila namero za prevzem Gorenjske banke.
37
Kazalo