Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Mati Luke Dončića ovadila ponarejevalca svojega in sinovega podpisa
Konec julija je Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, na eni od ljubljanskih policijskih postaj podala ustno ovadbo zoper neznanega storilca, ki naj bi na pogodbi o zastopanju ...
82

Novice

Pet članic EU-ja bo sprejelo 141 prebežnikov na krovu Aquariusa
Pet članic EU-ja se je v torek dogovorilo, da bodo sprejele 141 prebežnikov na krovu reševalne ladje Aquarius, zaradi česar je Malta sporočila, da bo ladji dovolila vplutje v njeno pristanišče.
62

Novice

Policisti izsledili osumljenca napada na ekipo RTV Slovenija
Novogoriški policisti so včeraj popoldne izsledili osumljenega voznika osebnega avtomobila, ki je na Trgu Evrope v Novi Gorici zapeljal v novinarko in snemalca RTV Slovenija.
43

Novice

Policisti prijeli 19-letnega Poljaka, ki je z ukradenim vozilom bežal pred policijo
Slovenski policisti so ob pomoči italijanskih varnostnih organov prijeli moškega, ki je prejšnji ponedeljek z ukradenim vozilom bežal pred policijo.
29

Novice

Slovenskega državljana čaka izgon s Filipinov
Filipinska policija je v torek v mestu General Santos na južnem otoku Mindanao prijela slovenskega državljana D. F., ki ga bodo zaradi neveljavnih osebnih dokumentov izgnali.
25

Novice

Dežman: Del zgodovinarjev je ostal na "titofilski" strani in podlegel privilegijem
Dr. Jože Dežman je eden najbolj vsestranskih slovenskih zgodovinarjev, ki pri svojem delu suvereno vključuje tudi druge znanstvene panoge, kot so filozofija, teologija, arheologija ...
552

Novice

EU v Gazi zgradil fotovoltaično solarno polje, potrebno zaradi izraelske zapore
EU je dokončal gradnjo največjega fotovoltaičnega solarnega polja v Gazi, ki bo zagotavljalo električno energijo za obrat, ki razsoljuje vodo za 75.000 prebivalcev južne Gaze in ki ga je prav tako ...
44

Novice

Katera vprašanja si lahko petdeset let pozneje še dostojno postavimo?
Katera vprašanja si lahko petdeset let pozneje, negotovega spomina, brez ohranjene dokumentacije in študijske obravnave, izhajajoč iz aktivnosti le v prvem obdobju gibanja 1968–72, še dostojno ...
3

Novice

Belgija bo novinarjem za poročanje o vrhu EU-ja zaračunala 50 evrov takse
V Bruslju razburja odločitev Belgije, da bodo morali mediji za varnostno preverjanje novinarjev ob akreditacijah za zasedanja evropskih voditeljev plačati 50 evrov na semester.
22

Novice

Italija bo za razvoj Afrike namenila milijardo evrov
"Zapreti zunanje meje Evropske unije ni dovolj. Afriškim državam moramo ponuditi možnost za delovna mesta," je dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini in napovedal, da bo Italija za ...
58

Novice

Andrej Rekar
Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše.
1

Novice

Papež Frančišek
Mlad človek, ki ne zna sanjati, je uspavan človek. Papež Frančišek v nagovoru okoli 70.000 mladim na Circusu Maximusu v Rimu v soboto zvečer, STA.
2

Novice

Uroš Macerl
Nekateri si to predstavljajo zelo preprosto. Potrebuješ eno peč, vržeš noter, zgori in ob tem izrabiš toploto. A to ni res, mi dobivamo skozi dimnike nore količine izredno nevarnih strupov.
1
Izjava dneva
link
Uroš Macerl
1
15. avgust 2018 ob 10:31 Nekateri si to predstavljajo zelo preprosto. Potrebuješ eno peč, vržeš noter, zgori in ob tem izrabiš toploto. A to ni res, mi dobivamo skozi dimnike nore količine izredno nevarnih strupov.
Več novic ...
Kazalo