Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

V anketi 15 odstotkov občanov 86-odstotna podpora Magni v Hočah
Lokalne oblasti so, kot kaže, prisluhnile ali vsaj poizvedele za mnenje prebivalcev o novem projektu družbe Magna, ki že nekaj časa dviga prah, tudi med okoljevarstveniki.
212

Novice

Bavčar mora na Dob 20. julija
Okrožno sodišče v Ljubljani je obsojenim v zadevi Istrabenz – Igorju Bavčarju ter bratoma Nastji in Kristjanu Sušinskemu –poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni.
139

Novice

Bližnje srečanje ruskega in Natovega letala nad Baltikom
Natovo vojaško letalo se je med potovanjem ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja v rusko eksklavo Kaliningrad zelo približalo njegovemu letalu, kar je že tretji letalski incident nad Baltskim ...
137

Novice

Peter Jambrek: Slovenijo bremenijo dvojni monopoli
"Če bi se lahko kot v znanstveni fantastiki premaknili 26 let nazaj, bi videli fantastične, ogromne spremembe," Slovenijo danes v primerjavi z letom 1991 ocenjuje eden od ključnih piscev prve ustave ...
135

Novice

Slovenci smo vedno starejši, a bogatejši
Od osamosvojitve leta 1991 se je močno spremenila demografska podoba Slovenije. Povprečni prebivalec Slovenije se je po statističnih podatkih postaral kar za sedem let.
127

Novice

Al Abadi: Uničenje mošeje uradna razglasitev poraza džihadistov
Pripadniki skrajne skupine Islamska država so po navedbah iraških oblasti uničili znamenito mošejo v Mosulu, kjer je njihov vodja Abu Bakr Al Bagdadi pred tremi leti razglasil kalifat, sebe pa ...
119

Novice

Trump bi na zidu ob meji z Mehiko postavil sončne celice
Ameriški predsednik Donald Trump je svojim podpornikom predstavil novo idejo za zid, ki ga namerava postaviti na meji z Mehiko in bi ga po njegovih besedah lahko prekrili s sončnimi celicami, da bi ...
108

Novice

Napad na železniški postaji v Bruslju izvedel 36-letni Maročan
Moški, ki je v torek na bruseljski železniški postaji sprožil eksplozijo, nato pa skušal napasti vojake na postaji, je bil 36-letni Maročan, ki je živel v bruseljskem predmestju Molenbeek.
103

Novice

Samostojnim podjetnikom "pavšalistom" se obeta pravičnejša obdavčitev
Ministrstvo za finance predlaga spremembe pri pavšalni obdavčitvi samostojnih podjetnikov. Predlaga znižanje normiranih stroškov z 80 na 60 odstotkov in obdavčitev z dohodninsko lestvico.
91

Novice

"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina"
"Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...
89

Novice

Savdski kralj za prestolonaslednika imenoval 31-letnega sina
Savdski kralj Salman je presenetil z odločitvijo, ko je z vseh položajev razrešil dozdajšnjega kronskega princa, nečaka Mohameda bin Najefa in za prestolonaslednika imenoval sina Mohameda bin Salmana.
69

Novice

Dovolj podpisov za referendum o zakonu o drugem tiru
Pobudniki referenduma o zakonu o drugem tiru so zbrali 41.600 podpisov, kar je dovolj za razpis referenduma.
318

Novice

Od čaja do igrač - v trgovino po sad dela novodobnega suženjstva
V teh dneh so britanski supermarketi pospešeno umikali s polic določene znamke pakirane govedine, potem ko je prišlo na dan, da bi bili izdelki lahko povezani s suženjskim delom v Braziliji, od ...
62

Novice

Hotižani upajo na mejo na Muri, piransko občino poleg morja skrbijo tudi trije zaselki
Občutki pred arbitražno določitvijo meje na spornem območju pri Hotizi med tamkajšnjimi domačini niso najboljši. Da bi meja potekala po katastrski meji, si ne upajo niti pomisliti.
60

Novice

V bitki za Mosul razstreljena mošeja Al Nuri
Iraška vojska je sporočila, da je t. i. Islamska država razstrelila znamenito veliko mošejo s poševnim minaretom Al Nuri v Mosulu, medtem ko IS trdi, da je bila uničena v ameriškem zračnem napadu.
58

Novice

Oproščenemu vojnih zločinov Popovu izplačali odškodnino
Polkovniku nekdanje Jugoslovanske ljudske armade (JLA) in oproščenemu vojnih zločinov v Sloveniji Berislavu Popovu so po zunajsodni poravnavi izplačali odškodnino.
56

Novice

Cerar: V Bruslju prevladuje prepričanje, da je treba odločbe mednarodnih sodišč spoštovati
Premier Miro Cerar je v Bruslju po četrtkovih pogovorih z voditelji o vprašanju arbitraže vesel, da med njimi prevladuje prepričanje, "da je odločbe mednarodnih sodišč treba spoštovati".
51

Novice

Odločitev za otroka? Ukrepi družinske politike zanjo nimajo vidnega mesta
Na odločanje za otroke zelo vpliva negotovost v družbi, denimo glede varnosti delovnih mest, poudarja ministrica Kopač Mrakova, ki dodaja, da Slovenija po sprejemanju ukrepov za večjo rodnost ne ...
50

Novice

Trump: Med ZDA in Ukrajino je bil dosežen velik napredek
Ameriški predsednik Donald Trump je sprejel ukrajinskega voditelja Petra Porošenka.
49

Novice

Zalivske države Katarju poslale seznam s 13 zahtevami
Štiri arabske države, ki bojkotirajo Katar, so prek mediatorja Kuvajta poslale seznam s 13 zahtevami, je povedal neimenovani predstavnik ene od zalivskih držav.
45
Kazalo