Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Putin na predsedniških volitvah dosegel prepričljivo zmago
Delni izidi ruskih predsedniških volitev kažejo, da je bil Putin prepričljivo izvoljen za nov mandat. Po preštetih 70 odstotkih glasov je osvojil 76 odstotkov glasov.
518

Novice

Putin po zmagi Ruse pozval k enotnosti; čestitke od Macrona in Merklove
Ruski predsednik Vladimir Putin po prepričljivi zmagi na predsedniških volitvah prejema čestitke.
221

Novice

Išče se: medsebojno spoštovanje
Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
205

Novice

#MMCdebata: "Cerar je edini, ki vsaj malo dolgoročno gleda na Slovenijo"
"Opozicija bo lahko bruhala v prazno. Za Slovence se pa ne bo spremenilo nič. Predvolilni čas itak nikoli nič koristnega ne prinese," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na ...
182

Novice

Turška vojska in sirski uporniki zavzeli središče Afrina
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je sporočil, da je turška vojska z zavezniki vstopila v večinsko kurdsko mesto Afrin na severu Sirije in prevzela nadzor nad središčem mesta.
123

Novice

Moskva od Londona zahteva dokaze ali opravičilo
Ruski predsednik Vladimir Putin je odločno zanikal, da za napadom na Sergeja Skripala in njegovo hčer stoji Moskva. V London prihajajo strokovnjaki, ki bodo preučili vzorce živčnega strupa.
120

Novice

Theresa May: "Ni druge ugotovitve, kot da je kriva Rusija"
"Ruski izgon 23 britanskih diplomatov ne spremeni dejstva - poskusa umora dveh ljudi na britanskih tleh, za kar ni druge ugotovitve, kot da je kriva ruska država," je dejala britanska premierka ...
115

Novice

Trumpova administracija si prizadeva za smrtne kazni za preprodajalce drog
Ameriški predsednik Donald Trump bo predstavil načrt za boj proti epidemiji zlorab opioidov, ki naj bi vključeval tudi prizadevanja za možnost smrtne kazni za preprodajalce drog.
106

Novice

Mlačna vojna
V bistvu nič novega: Rusija se je znova vrnila v osrčje evropskih razprav o varnosti, načinu življenja, ranljivosti trenutne ureditve sveta.
87

Novice

Ruska zunanja politika odraža Putinovo samozavest in odločnost
"Značilnost ruske mednarodne politike po prihodu Vladimirja Putina na položaj predsednika države je, da je samozavestna in da se tam, kjer so ogroženi državni interesi, temu odločno uprejo, tudi z ...
83

Novice

Rusija: Po 18 letih je lahko na vrhu le eden
Pisalo se je leto 1999, ko se je na ruskem političnem parketu pojavil do tedaj relativno neznani Vladimir Vladimirovič Putin – in na vrhu ostal nadaljnjih 18 let.
81

Novice

Sirski observatorij: Od srede iz Afrina zbežalo več kot 200.000 civilistov
Sirski observatorij za človekove pravice je sporočil, da je od srede zvečer iz mesta Afrin na severu Sirije, ki je na udaru turškega obstreljevanja, zbežalo več kot 200.000 civilistov.
65

Novice

Foto - Španski upokojenci zavzeli ulice: "Manj reševanja bank, več dostojnih pokojnin"
V Madridu, Barceloni, Sevilli, Malagi, Bilbau in drugih španskih mestih se je več deset tisoč Špancev zbralo na ulicah in zahtevalo višje pokojnine.
63

Novice

Nemški notranji minister predlagal podaljšanje nadzora na mejah za nedoločen čas
Novi nemški notranji minister Horst Seehofer je napovedal razširitev in podaljšanje nadzora na nemških mejah za nedoločen čas. To bi pomenilo, da bi Nemčija dejansko suspendirala schengenski sistem.
49

Novice

2.964 glasov za in dva proti - Li Kečjang ostaja kitajski premier
Potem ko je kitajski ljudski kongres v soboto podaljšal mandat predsedniku Ši Džinpingu, je potrdil še premierski položaj Li Kečjanga.
41

Novice

Trump krepi odnose s Tajvanom, Kitajska na nogah
Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal zakon, ki visokim ameriškim predstavnikom dovoljuje potovanja v Tajvan na srečanja s tajvanskimi kolegi. Peking je že izrazil "odločno nasprotovanje".
41

Novice

Zlorabljeni zasebni podatki več kot 50 milijonov uporabnikov Facebooka
Zasebni podatki več kot 50 milijonov uporabnikov družbenega omrežja Facebook so na neustrezen način končali v rokah ameriškega podatkovnega podjetja Cambridge Analytica, ki je leta 2016 sodelovalo ...
35

Novice

Kitajski ljudski kongres soglasno podaljšal mandat predsedniku Šiju
Kitajski ljudski kongres je soglasno podaljšal mandat predsedniku države Ši Džinpingu, sprejel pa je tudi ukrepe, ki pomenijo najbolj korenito reformo kitajskih državnih ustanov po ustanovitvi ...
34

Novice

Nemški notranji minister: Islam ni del Nemčije
Novi nemški konservativni notranji minister Horst Seehofer je dejal, da so muslimani del Nemčije, ne pa tudi islamska vera.
94

Novice

Francija in Nemčija naj bi do junija predlagali načrt za prenovo EU-ja
Ob obisku nemške kanclerke Angele Merkel v Parizu je francoski predsednik Emmanuel Macron dejal, bosta obe državi do junija oblikovali jasen in ambiciozen načrt za prenovo EU-ja.
38
Izjava dneva
link
Zoran Janković
4
19. marec 2018 ob 13:00 Vem, da smo tu zaradi političnega cirkusa, volitve so tu.
Več novic ...
Kazalo