Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Novice

Velika Britanija lahko še enostransko ustavi izstop iz EU-ja
Velika Britanija se še lahko enostransko odloči, da ne bo izstopila iz Evropske unije in pri tem se ji ni treba posvetovati z drugimi državami članicami, je odločilo Sodišče EU-ja.

Novice

Tožilstvo umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu
Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu, nekdanjemu ravnatelju ljubljanske osnovne šole na Prulah, ki ga je preganjalo zaradi nevestnega dela v službi, ...

Novice

Beli prah, ki je prispel na RTV Slovenija, ni bil nevaren
V prostore RTV Slovenija je prispela grozilna pošiljka z belim prahom, naslovljena na novinarki Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek.

Novice

Peterle: Kramp-Karrenbauerjeva ima veliko odgovornost pred evropskimi volitvami
Nemški krščanski demokrati (CDU) so za novo predsednico izvolili Annegret Kramp-Karrenbauer.

Novice

Marjan Šarec
Izraz sovražni govor me v resnici moti. Gre za osnovni bonton. Lahko v dnevni sobi samemu sebi razlagaš, kaj ti ni všeč, ne moreš pa v javnem diskurzu zmerjati ljudi. Odgovornost je na vseh straneh.

Novice

Evropski socialdemokrati za vodilnega kandidata potrdili Timmermansa
Evropski socialdemokrati (PES) so nekdanjega nizozemskega zunanjega ministra Fransa Timmermansa potrdili za vodilnega kandidata za volitve v Evropski parlament maja prihodnje leto.

Novice

Četverica celjskih roparjev obsojena na večletne zaporne kazni
Štirim članom združbe roparjev, ki so od novembra lani do februarja letos na širšem celjskem območju izvedli štiri rope, je celjska okrožna sodnica Natalija Drev Mijošek izrekla kazni.

Novice

Obtožnica vložena, predlagajo tudi podaljšanje pripora za Šiška
Mariborsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Andreja Šiška. Očitajo mu kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve zaradi organiziranja Štajerske varde.

Novice

Kangler: Rezultat proti policiji in tožilstvu se je povišal na 22:0
Tožilstvo v Murski Soboti je umaknilo obtožnico proti nekdanjim mariborskemu županu Francu Kanglerju, direktorici mestne uprave Milici Simonič Steiner in vodji urada za komunalo Viliju Eisenhutu v ...

Novice

V Kopru ponovitev zgodbe izpred 16 let
V Kopru se je ponovila zgodba izpred 16 let, ko so volivci izbrali spremembo. Boris Popovič je takrat prepričal s karizmo in s politiko neobremenjenega novinca.

Novice

Evropska mejna straža razširja delovanje tudi zunaj sosed EU-ja
Notranji ministri EU-ja so dosegli delni dogovor o reformi evropske mejne straže. Notranji minister Boštjan Poklukar je sporočil, da Slovenija pričakuje napotitev misij v države Zahodnega Balkana.

Novice

Prikaz nasprotnih dejstev: Eden od preiskovanih bančnikov ostaja v priporu
Podpisani Peter Kavčič odločno zavračam neresnične navedbe o meni v članku na spletnem portalu MMC z dne 30.11.2018 ob 12.12 z naslovom Eden od preiskovanih bančnikov ostaja v priporu na povezavi: ...

Novice

Donald Trump
Ena izmed težav je ta, da ima veliko ljudi, kot sem jaz, zelo visoko raven inteligence, ampak nujno nismo taki verniki. Če pogledaš naš zrak in našo vodo, sta trenutno rekordno čista.

Novice

Ivica Buljan
Predstava na en način osvetljuje zgodovinsko dogajanje, kot ga pozna uradna zgodovina, potem pa je tu še zgodovina, kot jo doživlja družina, ki je nujno ideološka zgodovina.

Novice

Pretep v Mariboru izbruhnil zaradi banalnosti. Kdo je storilec, še ni jasno.
Mariborski policisti še vedno ne vedo, kdo je prejšnjo nedeljo zgodaj zjutraj 25-letniku povzročil tako hude poškodbe, da je nekaj dni pozneje umrl.

Novice

Brexit: britanski poslanci vse bolj kritični do vlade in njenega dogovora
Poslanci v Veliki Britaniji vladi očitajo nespoštovanje parlamenta, ker mu ni v celoti predstavila pravnega mnenja o dogovoru z Evropsko unijo o brexitu.
Izjava dneva
link
Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor
10. december 2018 ob 12:39 Vsakodnevno smo zaradi pomanjkanja časa tarča nezadovoljstva in celo psihičnega nasilja naših uporabnikov.
Več novic ...
Kazalo