Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

"Država še vedno preživetje razume, da je nekdo sit in plača položnice"
Združeni narodi pred svetovnim dnevom boja proti revščini opozarjajo, da državne politike za reševanje revščine niso dovolj, saj same ne morejo ustvariti socialne vključenosti, ki je ključna.
135

Novice

Po štiriurni zapori je štajerska avtocesta proti Mariboru spet odprta
Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta od 10. do 14. ure med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru.
22

Novice

Merklova ponudila pomoč pri reševanju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško
Premier Marjan Šarec je na prvem delovnem obisku v Berlinu, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejela nemška kanclerka Angela Merkel.
217

Novice

Časa za urejen brexit naj bi bilo dovolj, menijo v Londonu in EU-ju
Britanski zunanji minister Jeremy Hunt in več zunanjih ministrov članic EU-ja je presodilo, da je še čas za dogovor o urejenem izstopu Britanije iz Unije, čeprav nepričakovano srečanje britanskega ...
8

Novice

Juncker bi Orbana izključil iz Evropske ljudske stranke
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker meni, da v Evropski ljudski stranki (EPP) za madžarskega premierja Viktorja Orbana ni več prostora.
86

Novice

#MMCdebata: "Zgledujmo se po Avstriji! Ven iz Nata!"
"Slovensko članstvo v Natu potrebuje novo izprašanje ljudske volje," je bil le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na poziv generalnega sekretarja Nata Jensa Stoltenberga k ...
67

Novice

Obravnavali za 53 odstotkov manj gospodarskega kriminala kot pred štirimi leti
Policija je v prvem polletju v Sloveniji obravnavala 4.998 kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete, kar je 8,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani, vendar za 53 odstotkov manj kot v prvem ...
10

Novice

Boris Krabonja
Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
3

Novice

Poslanki LMŠ-ja in kandidatki za županjo Maribora poškodovali avtomobil
Kandidatki za mariborsko županjo Lidiji Divjak Mirnik, sicer poslanki LMŠ-ja, so neznanci ponoči na parkirišču pred njenim domom prerezali gume na njenem avtomobilu, na vetrobransko steklo pa ...
40

Novice

Slovenija razočarana nad predlogom okoljskih ministrov glede zmanjševanja izpustov CO2
Okoljski ministri EU-ja so dosegli kompromis o cilju za 35-odstotno znižanje izpustov pri novih avtomobilih do leta 2030.
80

Novice

Vladimir Vodušek zaradi poskusa izsiljevanja obsojen na leto in pol zapora
Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je novinarju Vladimirju Vodušku izreklo eno leto in šest mesecev zaporne kazni zaradi poskusa izsiljevanja nekdanjega direktorja družbe Unior Gorazda Korošca.
35

Novice

Prvi mož NPU-ja Majhenič odgovarja na očitke: Policija ne spi, izjemno veliko dela
Prvi mož NPU-ja Darko Majhenič je pojasnil, da je preiskava, v okviru katere so policisti v četrtek na območju več policijskih uprav opravljali hišne preiskave, samo ena izmed preiskav korupcije v ...
38

Novice

Tadej Strehovec na sojenju zavrnil očitke o spodbujanju sovraštva
Tadej Strehovec je na začetku sodne obravnave zavrnil očitke o spodbujanju sovraštva na portalu 24kul.si.
103

Novice

2001: Kubrick in Clarke iskala spravo med religijo in ateizmom
2001: Odiseja v vesolju velja za najboljši znanstvenofantastični film do zdaj, režiser Stanley Kubrick je vse do premiere ves čas tuhtal in premleval, kako izdelek narediti še boljšega.
15

Novice

S traktorjem preprečil policijski lov na ubežnika
Policisti iz Gornje Radgone so v torek okoli poldneva v Boračevi želeli ustaviti voznika osebnega avtomobila suzuki, ki je vozil proti Negovi.
17
Izjava dneva
link
Boris Krabonja
3
14. oktober 2018 ob 11:30 Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
Več novic ...
Kazalo