Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Zaev po vdoru v parlament: "Včeraj je bil preizkus za državljane in Makedonijo"
Povod za četrtkov vdor protestnikov v makedonski parlament je bila izvolitev Talata Džaferija za predsednika parlamenta. V nemirih sta bila po zadnjih podatkih ranjena 102 človeka.
541

Novice

Po več kot 15-minutnem zastoju ciljno usmerjen nadzor na mejnih prehodih
Predsednik vlade Miro Cerar in njegov hrvaški kolega Andrej Plenković sta se v Bruslju sešla s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem zaradi gneče na mejnih prehodih po uredbi o ...
126

Novice

ZDA stopnjujejo pritisk na države glede Severne Koreje
Na zasedanju Varnostnega sveta ZN-a je ameriški državni sekretar pozval države, naj med drugim prekinejo diplomatske odnose s Severno Korejo.
104

Novice

Plenković za prehod s sistematičnega na ciljni nadzor do poletja
Moj poziv je trden in jasen: do začetka poletne sezone je treba najti konsenz o prehodu s sistematičnega na ciljni nadzor, je dejal hrvaški premier Andrej Plenković po srečanju s predsednikom ...
101

Novice

Trump orožarskemu lobiju: "V Beli hiši imate pravega prijatelja"
Donald Trump je na predvečer stotih dni predsedovanja obiskal konvencijo Nacionalne orožarske zveze (NRA) in zbranim članom dejal, da ima "orožje v Beli hiši zdaj prijatelja".
90

Novice

Zaev v desetih dneh zahteva mandat za sestavo vlade
Po nasilju v parlamentu je noč v Makedoniji minila mirno. Tudi v petek zvečer so potekali protesti, tokrat se je nekaj sto ljudi zbralo pred predstavništvom Evropske unije.
87

Novice

Severna Koreja znova izvedla ponesrečen raketni poskus
Severna Koreja je po poročanju ameriških in južnokorejskih vojaških virov izstrelila balistično raketo, ki je po nekaj minutah razpadla, njeni deli pa so padli v Japonsko morje.
80

Novice

"Enotnost v akciji" - EU v 15 minutah sprejel smernice za brexit
Voditelji držav članic Evropske unije so soglasno sprejeli politične smernice za pogajanja o izstopu Velike Britanije.
72

Novice

Fišer: Kazenski pregon je tek na dolge proge, rezultatov ni mogoče pričakovati in doseči čez noč
Pri velikih bančnih zadevah je imelo tožilstvo velike težave, preiskovati je začelo tako rekoč iz nič, je pred iztekom mandata povedal generalni državni tožilec Zvonko Fišer.
67

Novice

Bo vlada po sekretarjevem ogledu železnice privolila v gradnjo dvotirne proge?
Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, Jure Leben, si je s predstavniki gasilcev in lokalne skupnosti Črni Kal ogledal določene odseke železniške proge Koper-Divača in dejal, da je bil ...
66

Novice

Ameriška zgodovina spisana na novo: ljudje naj bi "novo celino" poselili že pred 130.000 leti
Ne pred 15.000, temveč najmanj 130.000 leti so ljudje že naselili Severno Ameriko, kaže odmevna znanstvena objava, ki precej trese ustaljen model poselitve sveta.
66

Novice

Nemški bundestag potrdil prepoved nošenja burk in nikabov javnim uslužbenkam
Spodnji dom nemškega parlamenta bundestag je potrdil osnutek zakona, ki bo javnim uslužbenkam, sodnicam in vojakinjam prepovedoval nošnjo burke v službi.
56

Novice

Gana in Nigerija zavrnili nečisto gorivo iz Evrope
Gana in Nigerija sta prvi afriški državi, ki sta se z novo zakonodajo odzvali na ugotovitve poročila organizacije Public Eye, da evropska podjetja izkoriščajo nizke standarde za čistost goriva v ...
55

Novice

Tudi danes gneča na mejnih prehodih. Na Dragonji zaradi tega protest.
Medpraznični konec tedna je čez dan povzročil nove zastoje na mejnih prehodih s Hrvaško. Zastoje na mejnem prehodu Dragonja pa je na hrvaški strani zaznamovala skupina protestnikov. Stanje na cestah
55

Novice

"V Sloveniji razmere za verne Jude niso lahke, vendar se vedno najde pot"
"Naši modreci pravijo, da je vsak začetek težek. Če posamezniku ali skupnosti uspe narediti korak naprej, je delo opravljeno, in mislim, da smo na dobri poti," o judovski skupnosti v Sloveniji, ki ...
54

Novice

Trump 100 dni mandata zaznamoval z nizanjem dosežkov in novim napadom na medije
Ameriški predsednik Donald Trump je obiskal svoje privržence v Pensilvaniji in imel govor na zborovanju v Harrisburgu, med katerim je opisal dosežke svoje administracije.
53

Novice

Orban naj bi popustil pri spornem visokošolskem zakonu
Madžarski premier Viktor Orban je članom Evropske ljudske stranke (EPP) na srečanju voditeljev obljubil, da bo Madžarska hitro ukrepala v povezavi s spornim visokošolskim zakonom.
49

Novice

#MMCdebata: "Samo narod, ki ima dovolj otrok, ostane"
"Na Balkanu se pripravlja Sirija številka 2," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na politično krizo v Makedoniji. V Makedoniji že več mesecev vlada politična kriza.
47

Novice

Sindikat v bran policistu, ki je obravnaval afganistanskega državljana
Policistu, ki je obravnaval afganistanskega državljana, so v bran stopili tudi v Sindikatu policistov Slovenije, kjer poudarjajo, da je policist ravnal strokovno in zakonito.
42

Novice

Delo se vedno bolj zažira v prosti čas. Kaj pa pravica do odklopa?
Sindikati na podlagi ankete ugotavljajo, da delovni čas predstavlja vedno večjo obremenitev za zaposlene.
41
Kazalo