Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Zaprtje trgovin ob nedeljah podpira tudi največja vladna stranka
Pobuda nepovezanega poslanca Andreja Čuša, da se z zakonom prepove obratovanje trgovin ob nedeljah, je naletela na podporo SMC-ja.
537

Novice

Avstrija s Kurzem dobiva enega najmlajših voditeljev na svetu
Zmagovalka predčasnih parlamentarnih volitev v Avstriji je ljudska stranka, njen vodja, 31-letni Sebastian Kurz, pa bo tako postal eden najmlajših političnih voditeljev na svetu.
238

Novice

Islamska država po treh letih dokončno pregnana iz Rake
Kurdsko-arabske Sirske demokratične sile (SDF) so po več mesecev trajajočih spopadih prevzele popoln nadzor nad Rako, prestolnico samooklicane Islamske države v Siriji.
173

Novice

Ministrica napoveduje dvig minimalne plače nad prag tveganja revščine
Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je na kongresu slovenskih humanitarnih organizacij napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag ...
148

Novice

Španija zaskrbljena zaradi slovenskih stališč do Katalonije
Zunanji minister Karl Erjavec se je s španskim kolegom Afonsom Dastisom ob robu zasedanja zunanjih ministrov EU-ja pogovarjal tudi o stališčih Slovenije do vprašanja Katalonije.
130

Novice

Vox populi: SD se je prebil na vrh priljubljenosti političnih strank
V Sloveniji je trenutno med političnimi strankami najbolj priljubljena stranka SD, razkriva najnovejša anketa Vox populi. Med politiki pa ostaja najpopularnejši predsednik republike Borut Pahor.
320

Novice

Romi politiki: Hočemo pravice, vodo, elektriko, enakopravnost
Okoli sto Romov je na shodu pred vlado in parlamentom pozvalo proti diskriminaciji in izključevanju romske skupnosti. K protestu so jih spodbudili odgovori vlade glede reševanja romske problematike.
111

Novice

Prelomno znanstveno odkritje: nov tip gravitacijskih valov, zlitje dveh nevtronskih zvezd
Več tisoč znanstvenikov in 70 najzmogljivejših observatorijev sveta je družno opazovalo nikoli prej viden dogodek: zlitje dveh nevtronskih zvezd, tako v težnostnih valovih kot v svetlobi.
96

Novice

Predstavniki vlade in Magne Steyr v Hočah položili temeljni kamen za lakirnico
Predstavniki ministrstva za gospodarstvo, vlade in krajevnih skupnosti so slovesno podpisali pogodbo z Magno Steyr.
86

Novice

Madrid podaljšal "ultimat" Barceloni; pripor za dva katalonska politika
Katalonski voditelj Carles Puigdemont v pismu španskemu premierju Marianu Rajoyu ni jasno odgovoril, ali je ali ni razglasil neodvisnosti, temveč ga je pozval k dialogu v prihodnjih dveh mesecih.
80

Novice

Iraška vojska prevzela nadzor nad Kirkukom
Elitne enote iraške vojske so brez boja zasedle upravno zgradbo v Kirkuku, "spornem" mestu, ki so ga v zadnjih letih nadzorovale kurdske sile oziroma pešmerge.
79

Novice

September prinesel proračunski presežek in zmanjšanje primanjkljaja
V državnem proračunu je bilo septembra za 44,7 milijona evrov presežka.
67

Novice

Cerar znova pisal Plenkoviću, da naj nadaljujeta dialog o meji
Premier Miro Cerar je v ponedeljek pisal hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću, da nadaljujeta dialog, je potrdila vodja poslanske skupine SMC-ja Simona Kustec Lipicer.
66

Novice

Špansko ustavno sodišče: Katalonski zakon o referendumu je neustaven
Špansko ustavno sodišče je razsodilo, da je bil zakon o referendumu, ki ga je katalonski parlament sprejel 6. septembra in tako omogočil izvedbo glasovanja 1. oktobra, neustaven.
63

Novice

Policija na domu Ivice Todorića, ki pa ga ni na Hrvaškem
Hrvaški policisti in kriminalisti so zgodaj zjutraj začeli hišne preiskave v rezidenci družine Ivice Todorića in domovih več članov uprave Agrokorja.
63

Novice

Nakazila iz Irana bi morala "sprožiti alarme"
Pred preiskovalno komisijo DZ-ja je v primeru sumov pranja denarja v NLB-ju in NKBM-ju pričal strokovnjak za jedrsko varnost Miroslav Gregorič.
56

Novice

Direktor Val marketinga: vse svoje premoženje bom dal za poravnavo dolgov
Na začetku oktobra je več sto kupcev, ki so pri podjetju Val marketing med marcem in oktobrom letos naročili ter plačali del kupnine ali celotno kupnino za protivlomna vrata, prejelo obvestilo ...
51

Novice

V eksploziji bombe umrla malteška novinarka
Malto je pretresla smrt novinarke Daphne Caruane Galizie, ki je umrla v ponedeljek popoldne v eksploziji bombe, podtaknjene v njenem avtomobilu.
48

Novice

Seja DZ-ja: Premier poziva k podpori spremembam kazenskega postopka
Poslanci so redno oktobrsko sejo začeli z vprašanji premierju. Cerar upa, da bo preiskava odgovornosti za bančne luknje čim prej na sodiščih.
43

Novice

Zaradi vse več nasilja v Afganistanu se zapirajo številne šole
V Afganistanu širjenje nasilja številne šole sili v zaprtje, kar spodkopava napredek pri izobraževanju deklic v državi, razdejani zaradi vojn. Talibani so medtem izvedli nove napade.
42
Kazalo