Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Navalnemu 15 dni zapora, Zahod poziva Rusijo k izpustitvi protestnikov
ZDA in Evropska unija so Rusijo pozvale, naj izpusti "mirne protestnike", ki jih je policija pridržala v nedeljo na več protikorupcijskih shodih v državi.
209

Novice

Afrika postaja središče novega vala krščanstva
"Moja vera mi pomeni vse," pravi Isaac Ollenu, eden izmed vernikov Binkoštne cerkve v Gani, kjer so krščanske ločine že nekaj let v vzponu in sodijo v središče novega vala svetovnega krščanstva.
202

Novice

Moskva: Na protikorupcijskem shodu aretirali vodjo opozicije Navalnega
Vodilni ruski opozicijski politik Aleksej Navalni je bil v Moskvi aretiran na protikorupcijskem shodu, ki ga je organiziral. Poleg Navalnega so priprli še okoli 130 protestnikov.
162

Novice

Trump razveljavlja Obamove okoljske ukrepe
Ameriški predsednik Donald Trump namerava krepiti ameriško industrijo na fosilnih gorivih. ZDA bi lahko odstopile od pariškega podnebnega sporazuma.
161

Novice

Realnost evropskih meja: dolge kolone se vračajo, preverjen bo vsak potnik
Čez 10 dni bodo na zunanjih mejah šengenskega območja in Evropske unije - kot odziv na teroristične napade - začeli sistematično nadzorovati vse potnike.
144

Novice

Pametni števci lahko pokažejo tudi do petkrat višjo porabo elektrike
Nizozemska univerza je testirala devet pametnih merilnikov porabe električne energije. Ugotovila je, da skoraj vsi precej slabo merijo: od –30 odstotkov do +582 odstotkov od dejanske porabe.
127

Novice

Bruselj ošteva do beguncev nesolidarne evropske države
Nič več izgovorov pri izkazovanju solidarnosti z Grčijo in Italijo pri premeščanju beguncev, je znova opozoril evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos.
90

Novice

Semolič: Tuje zbornice hočejo sedeže v ZZZS-ju. AmCham, Rantzen: O tem ne vemo nič.
ZSSS skrbi neuradna informacija, da naj bi se AmCham in slovensko-nemška gospodarska zbornica trudila dobiti sedeže v skupščini Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Zbornici informacijo zanikata.
84

Novice

Prijet voznik, ki je pred policisti bežal po središču Ljubljane
V soboto nekaj po 21. uri so policisti opazili avtomobil znamke Renault Clio z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami. Znake, naj ustavi, je ignoriral in se neuspešno pognal v beg.
83

Novice

Pahor: Širitev EU-ja na Zahodni Balkan bi regiji prinesla mir in blaginjo
Predsednik Borut Pahor je na gradu Strmol gostil poljskega predsednika Andrzeja Dudo in predsedujočega BiH-u Mladena Ivanića. Strinjali so se, da bi bila širitev EU-ja na Zahodni Balkan dobra ideja.
80

Novice

"Supervolilno" leto se je začelo s prepričljivo zmago Merklove
Z volitvami v deželni parlament v Posarju se je začelo tako imenovano supervolilno leto v Nemčiji. Prepričljiva zmagovalka volitev je Krščanskodemokratska unija kanclerke Angele Merkel.
73

Novice

Bo kdo dal 20,9 milijona evrov za trgovski del Stožic?
Stečajna upraviteljica družbe Grepa bo 8. maja na dražbi prodajala nedokončani trgovski center v Športnem parku Stožice.
73

Novice

IMF napovedal Sloveniji triodstotno gospodarsko rast
IMF je za Slovenijo precej izboljšal napoved letošnje gospodarske rasti, saj je 1,8-odstotno napoved rasti iz lanske jeseni popravil na tri odstotke.
66

Novice

Družina s tremi otroki tik pred deložacijo
Nezakonita odpoved noseči materi, infarkt očeta in odstop NLB-ja od posojilne hipotekarne pogodbe so družino Klun Zulfiqar pahnili v hudo stisko - so namreč tik pred tem, da se njihovo stanovanje ...
65

Novice

Precejšnja pocenitev goriv - dva centa manj za bencin in kar 3,6 za dizel
Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči znatno znižali.
63

Novice

Amnesty International koalicijo pod vodstvom ZDA opozarja na civilne žrtve v Mosulu
Koalicija držav pod vodstvom ZDA ne izvaja dovolj preventivnih ukrepov za preprečitev smrtnih primerov med civilisti, kar je kršitev mednarodnega humanitarnega prava, opozarjajo iz Amnesty ...
51

Novice

Avstrija želi izstopiti iz programa premeščanja beguncev
Avstrijski kancler Christian Kern je izjavil, da želi Avstrija brez večjih konfrontacij izstopiti iz EU-programa za premeščanje beguncev.
51

Novice

Pariz: Protesti in nemiri po smrti Kitajca, ki je umrl zaradi strelov policije
V pariških protestih proti policijskemu nasilju po smrti kitajskega državljana, ki je umrl zaradi strelov policije, je policija pridržala več kot 30 ljudi, trije policisti so poškodovani.
49

Novice

Dve leti savdskega bombardiranja Jemna - mrtvi civilisti in cvetoč orožarski posel
V jemenski prestolnici Sani potekajo množični protesti na drugo obletnico začetka savdskih zračnih napadov na Jemen.
48

Novice

Črnigoj in Marc obsojena na 28 mesecev zapora
Nekdanji prvi mož Primorja Dušan Črnigoj in nekdanji vodja kadrovske službe Ožbej Marc sta na prvi stopnji obsojena na dve leti in štiri mesece zaporne kazni. Oba bosta plačala še denarno kazen.
43
Kazalo