EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 30 glasov Ocenite to novico!
Gašper Vidmar
Gašper Vidmar, ki je za Slovenijo zaigral na treh velikih tekmovanjih, je na pripravljalnih tekmah pokazal, da bo eden ključnih mož na evropskem prvenstvu. Foto: BoBo
Gašper Vidmar
Na prvi pripravljalni tekmi zaradi napornega začetka priprav preventivno ni igral, sicer pa Vidmar, ki je imel v preteklosti veliko težav s poškodbami, pravi, da je fizično dobro pripravljen. Foto: BoBo
Gašper Vidmar
Leta 2007 je iz Slovana prestopil v Turčijo. V sedmih sezonah, ki jih je preživel pri Fenerbahčeju, je bil za eno posojen k Bešiktašu in k Olimpiji. Nato je eno leto preživel pri Darüšafaki, zdaj pa je član Banvita. Foto: BoBo
Na zadnjem evropskem prvenstvu je Vidmar igral zelo dobro. Nepozabna je predstava ob zmagi v skupinskem delu nad Španijo, ko se je odlično boril z Marcom Gasolom in za uspeh celo žrtvoval zob. Foto: EPA

Dodaj v

Prvi slovenski center zadnjič sodeluje v reprezentančni akciji

Po štirih letih znova na veliko tekmovanje
11. avgust 2017 ob 07:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Tako kot za prvega organizatorja igre Gorana Dragića bo letošnja akcija košarkarske reprezentance zadnja tudi za nesporno izbiro številke ena na položaju centra Gašperja Vidmarja.

"Sem že kar sprejel odločitev, da je konec. Tudi vsi drugi starejši se počasi odločajo za končanje reprezentančne poti. Tudi zato so verjetno cilji letos višji, ker je to zadnja akcija za Gogija, zame in še za nekatere druge iz "stare garde". Prepuščamo potem mesto mlajšim generacijam," s temi besedami je Vidmar odgovoril na vprašanje, ali je odločitev že končna ali bo vendarle o nadaljevanju igranja za Slovenijo še premislil. Ljubljančan bo namreč čez dober mesec, ko se bodo v Carigradu igrali ravno zaključni boji, dopolnil šele 30 let.

Reprezentančna upokojitev bo za izbrano vrsto kar velik udarec, saj je Vidmar že lani, ko je imel konkurenco v Alenu Omiću, dokazal, da je prvi slovenski center, enako velja za letošnje priprave na evropsko prvenstvo, ko je njegova menjava Žiga Dimec. Ob tem sicer prvi slovenski center pričakuje, da bo na položaju petice pomagal tudi Američan Anthony Randolph: "Dimec je zelo napredoval. Na treningih daje vse od sebe in napredek je opazen. Z njim se bova lepo dopolnjevala. Na petico bo kdaj vskočil tudi Randolph. Z njegovo višino, atletiko in fizičnimi sposobnostmi ne bo problema. Lani sta Murić in Zagorac opravila dobro delo na položaju krilnega centra, je pa letos Randolph le še pika na i."

Hrvaška predstavlja dober izziv
Kot pravi Vidmar, je zdaj ključno, da se ekipi priključi Randolph, ki je bil odsoten teden dni zaradi poroke, in da se vsi skupaj uigrajo, saj je pri tem še veliko prostora za napredek: "Za nami so tri pripravljalne tekme. Lepo je, da smo vsa tri srečanja dobili, a se vidi, da nas čaka še veliko dela in da moramo še marsikaj popraviti. V igri se še lovimo, ko na primer ne najdemo v pravem času prostega igralca, tudi obramba še peša, kot je na primer pomoč drug drugemu. Časa je še dovolj, da pridemo na želeno raven in popravimo pomanjkljivosti. Hkrati je tudi še dovolj pripravljalnih tekem, da bomo videli, kje smo. Zdaj se nam bo v Opatiji pridruži še Randolph, da se še z njim dokončno ujamemo in pride tudi on v pravi ritem."

Čeprav, kot pravi Vidmar, se še pozna neuigranost ekipe, ki se še spoznava, ko je v igri še preveč nihanj, napak v igranju akcij in precej netočnih podaj, hkrati pa še niso ujeli prave forme, saj met še ne steče in je veliko zgrešenih poskusov tudi z odprtih oziroma ugodnih položajev, pa še vedno deluje naveza prvega slovenskega "playa" in prvega centra, ki lepo igrata "pick and roll" in nasploh dobro sodelujeta na parketu: "Z Goranom se že vrsto let poznava in sva veliko preigrala skupaj. Skupaj sva bila na začetku pri Slovanu. Zdaj se skušava čim bolj ujeti, kot sva se v starih časih."

V soboto čaka Slovenijo pravi preizkus, ko se bo v Opatiji pomerila s Hrvaško. Češka, ki so jo Slovenci ugnali v Mariboru, je bila nazadnje sicer na evropskem prvenstvu odlična sedma, vendar pa je z odsotnostjo Jana Veselyja in s še nekaj drugimi odpovedmi to vendarle drugačna reprezentanca. Hrvati, čeprav igrajo brez treh centrov Anteja Žižića, Ivice Zubca in Mira Bilana, imajo pod košem močne adute, predvsem je to morda trenutno najboljši evropski krilni center Dario Šarić, ki je blestel tudi ob zmagah nad Francijo in Litvo v tem tednu. "Vsi vemo, da ima Hrvaška odlično reprezentanco, kar zadnja leta ves čas tudi dokazuje. To bo za nas dober izziv, da res vidimo, kje smo. Nas visoke igralce na primer čaka kar težko delo, a, če bomo igrali, kot smo zadnja leta, borbeno, nepopustljivo in kot prava ekipa, ki si v obrambi pomaga, bomo na pravi poti," je povedal Vidmar.

Po štirih letih znova na veliko tekmovanje
211 centimetrov visoki in izjemno čvrsti ter borbeni center je v reprezentanci debitiral leta 2007 na evropskem prvenstvu. Zatem je igral leta 2010 na svetovnem prvenstvu, na evropskem prvenstvu pa je nastopil še leta 2013. Litvo dve leti prej in dve veliki tekmovanji za turnirjem v Sloveniji je moral izpustiti zaradi poškodbe kolena. Zdaj je, kot pravi, levo koleno, ki ga je moral dvakrat operirati, v redu. Fizično je dobro pripravljen in koleno je klubsko sezono zdržalo brez težav. Kot pravi, je izpustil le približno tri treninge, pa še to zaradi bolezni, vse tekme pa je odigral. Zato tudi pričakuje, da ne bo težav z ritmom, ki ga prinaša evropsko prvenstvo. Lani se je že vrnil v reprezentanco za kvalifikacije, letos pa ga po štirih letih čaka nov nastop na velikem tekmovanju: "Sem malce nervozen, a to pomeni le še dodatno željo in zagnanost, kar prinaša tekma, da daš res vse od sebe in skušaš vsak dvoboj dobiti. Evropsko prvenstvo seveda prinaša drugačen občutek kot kvalifikacije, kjer so reprezentance, proti katerim si favorit, tu pa igraš proti ekipam, ki so mogoče na papirju močnejše. To je še dodaten motiv, da daš vse od sebe in jih premagaš."

Skupinski del bo Slovenija odigrala v Helsinkih, zaključek prvenstva pa bo v Turčiji, kjer Vidmar igra že od leta 2007. Medalje se bodo delile v Carigradu, kjer je bil do leta 2015, zadnji dve sezoni pa je v dobrih 200 kilometrov oddaljeni Bandirmi. Z Banvitom, s katerim je podaljšal pogodbo, je letos v izjemno močni konkurenci osvojil turški pokal, Sašo Filipovski pa ga je – s čimer so se takoj strinjali tudi igralci – pred sezono predlagal za kapetana: "Turčije sem res že navajen. Zame predstavlja še dodaten motiv, da se bo igralo, kjer sem že skoraj vso profesionalno kariero. Z zadnjo sezono smo lahko zelo zadovoljni, škoda le malce tistega poraza v finalu Lige prvakov, ko nam je morda malce zmanjkalo moči in smo bili nekoliko nervozni. Misli so zdaj že povsem usmerjene k reprezentanci. Sem bil pa zelo vesel, da bomo v novi sezoni v isti skupini kot Olimpija, da pridem malo domov. Tako kot smo v zadnji igrali v Domžalah in smo imeli eno domačo tekmo. Zdaj nas čaka Olimpija in se prav veselim."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Celjan27
# 11.08.2017 ob 07:44
Se enkrat potrjeno dejstvo - medtem, ko v tujini vrhunski sportniki vztrajajo (in so vrhunski) do 40-ega, se pri nas pri 30-ih upokojijo. Kaksen razlog z to? Sluzba na policiji?
Rockos
# 11.08.2017 ob 08:14
No, še malo pa bodo članki pisali o naših igralcih, ki so stari ŽE 26 let in je res čas, da se po dveh letih igranja za reprezentanco upokojijo.
Semin
# 11.08.2017 ob 09:18
noro.30 let star pa konec.igraš dokler lahko.sploh pa če si dober.čast,ponos? vidmar sori,nič še nisi pokazal
iztrd
# 11.08.2017 ob 08:21
Čez 30, pa še v reprezentanci. Kot da jim to ni več v čast ...

Poskušam razumeti, pa mi ne uspe.
Rui
# 11.08.2017 ob 07:43
Tale reprezentančna akcija je še tista zadnja katera bo resnično konkurenčna, potem pa..... bomo padli za razred ali dva.

Ne bo Dragiča, Vidmarja, Dončič kasneje znajo NBA klubi zakomplicirati , Randolph sigurno ne bo imel več motiva, Omič vprašanje, tako rekoč celotna prva peterka.....

V prihodnosti se bomo verjetno morali kar potruditi da bomo se sploh uvrščali na EP.

Za ta pesimizem pa kažejo tudi rezultati mlajših kategorij, da o odpovedih tam niti ne začnemo....
zugec
# 11.08.2017 ob 08:13
Na košarkarskih zvezah, evropski, svetovni, v dogovoru z Ligo NBA bodo morali hitro nekaj spremeniti, ker reprezentančna košarka zelo naglo izgublja svoj sijaj in težo. Tekmovanj je preveč, beseda klubov NBA je prevelika in če bo šlo tako naprej bodo največji zvezdniki te igre igrali samo še na OI, drugače pa bomo gledali po reprezentancah igrati tiste, ki niso dovolj dobri za NBA oziroma tam nimajo vidne vloge. V nogometu sistem funkcionira, ker se z reprezentančnimi tekmami in turnirji obrne ogromno denarja in zanimanje medijev, v košarki tega ni, zato klubi "sugerirajo" igralcem naj hitro zaključijo, naj se ne udeležujejo teh akcij, nacionalne zveze pa niso dovolj bogate, da bi lahko naredile projekte, ki bi zanimanje dovolj dvignilo. Poglejte samo mogoče reprezentance, ko je francoska, večina NBA igralcev sploh ne igra za reprezentanco, to je brezvzeze. BiH ne more računati na Nurkića, teh primerov je še milijon, mi imamo tako še najmanj odpovedi, praktično nič.

Če bi bile reprezentančne akcije in turnirji organizirani drugače se Gašperji Vidmarji in Gorani Dragiči ne bi upokojevali pri tridesetih letih, pa to so ja najboljša leta za igranje košarke, ko imaš ravno dovolj izkušenj, telo pa je še vedno sposobno igranja na najvišji ravni. Enostavno res velika škoda. Mene bolj kot za prihodnost slovenske košarka, ki sploh ne izgleda slabo, skrbi za prihodnost reprezentančne košarke nasploh. Če bodo NBA klubi rekli ne Luki Dončiću, Denver Čančarju itd. potem tako brezveze, da se sploh še gremo to, res ne vidim smisla. In ljudje seveda to vidimo, zato pa te reprezentančne akcije nikjer po svetu, razne v času OI, kjer igrajo tudi Američani seveda, niso tako spremljane in se vrtimo v začaranem krogu.
ZagorCiko
# 11.08.2017 ob 08:52
Gledam tega Čančarja in že na prvi pogled se vidi, da je fant prudobil ogromno mišične mase. Če bi ostal v Olimpiji bi verjetno še vedno zgledal kot zobotrebec. Ne vem kaj je narobe z našimi klubi, da ne znajo vec delati na fizicnem razvoju igralcev. Mega ga je v enem letu poštimala. Na zadje so še tak napredek pri nas delali igralci, ko je še Sagadin bil trener Olimpije. Malo bi se bilo za zamisliti nad tem.
Kauko
# 11.08.2017 ob 08:55
Ko se v najboljših letih končuje reprezentačne kariere...
raknac navi
# 11.08.2017 ob 08:09
Se zacel ni...
Payton20
# 11.08.2017 ob 10:56
Ne vem, meni so vsi športniki (ne samo košarkarji) navadne p*****e, ko začenjo jamrati o naporni sezoni, porokah, času z družino...bla bla bla. Povprečni slovenski delavec ima na leto ca. 20-25 dni dopusta, od tega jih vsaj tretjino porabi "po dnevih" za urejanje raznih vsakodnevnih stvari (neki opravki, ki se jih ne da prestaviti), nekaj malega med prazniki, preostanek pa čez poletje za nekih dva do max. tri tedne morja (tisti, ki si to lahko privoščijo). Tak povprečni delavec ima neko povprečno plačo, ki v SLO znaša ca. 12k EUR na leto (neto). Če z njimi primerjamo profesionalne košarkarje, ki so, če igrajo v reprezentanci - pomeni, da so dobri -, plačani 60k EUR + (to je verjetno znesek nekega Rebca, Dimca in podobnih, medtem ko Murić, Blažič, Vidmar... dobijo krepko čez 100k letno, da o Goranu ne govorim). Sezona se v boljših klubih zaključi nekje konec maja, če si v slabšem klubu, ki se ne uvrsti v zaključne boje oz. prej izpade, pa še toliko prej. Reprezentančne priprave se začnejo konec julija. To pomeni, da imaš na računu 60k EUR + (govorim samo o eni sezoni), prosto imaš ca. 40-50 dni (z vikendi še skoraj 20 dni več) in potem imaš jajca jamrat o tem, da nimaš prostega časa, da bi rad preživel čas z družino, za počitek itd.. Ne vem, kaj se dogaja v njihovih glavah, očitno ob vseh teh "privilegijih" izgubiš stik z realnostjo, ampak meni s takim razmišljanjem kot ga imam zdaj, ne bi padlo na pamet, da bi izpustil eno samo reprezentančno akcijo... ma kaj akcijo, enega treninga ne! Razumem npr. smrt v družini in podobno, pa še tam si vzameš prosto do 10 dni, ampak ostali razlogi so vsi za lase privlečeni! Spomnim se Duncana pred leti, ko mu je umrl oče... prost je bil par dni se mi zdi, klub mu je želel podaljšati odsotnost, ampak je na lastno željo prišel takoj nazaj in igral. Ne pa te naše primadone... Dragić in Vidmar sta super košarkarja, za nazaj jima nimamo kaj očitati, ampak da se tako v najboljših košarkarskih letih obnašaš kot neka primadona in s tako lahkoto odkljukaš nastope za svojo državo... to pa res ne razumem.
jasej1
# 11.08.2017 ob 09:40
Ne vem, zakaj igralec pri 29 letih izjavi, da je to njegova zadnja akcija. Poglejte si Gasola, pred tem Nowitzkega, Parkerja, Diawa... Koliko so bili fantje stari (ali koliko so), ko so še igrali za reprezentanco? Pa igrajo v NBA, kjer je sezona precej bolj naporna.

Sicer pa ni razloga za paniko. V naslednjih letih bodo morali biti naši apetiti nižji, verjetno bo cilj četrtfinale, realnost pa osmina finala. Toda prihodnost čez recimo 5 let je svetla, v mlajših generacijah je nekaj super talentov - Dončić, Čančar, Macura, Radović, Samar, Duščak, Ščekić, Glas... Na krilnem centru bomo z Macuro (1999) in Radovićem (2001) čez nekaj let zelo močni, pozicijo centra pa se bo reševalo z naturalizacijo. Igra pa na tej poziciji Ščekić (2000), po potrebi pa tudi Macura, ki je visok 210, pa bo morda še kakšen centimeter zrasel. Morda pa bo se bo tudi razvoj Kraljevića obrnil v pravo smer. Na pozicijah 1, 2 in 3 pa imamo morje talentov.

V resnici je bilo črno obdobje slovenske košarke obdobje med Dragičem in Vidmarjem pa vse do Čančarja. Tukaj vmes ni bilo res pravih talentov - še največji Z. Dragić, E. Murić, Prepelić, pa vemo, da niti to ni ekstra klasa. V prihodnje pa sem prepričan, da bodo po Čančarju skoraj vsako leto izbrani Slovenci na naboru - po Dončiću to napovedujem še vsaj Radoviću in Samarju, ne bi pa bil niti presenečen, če bo med njimi tudi Macura, če bo dobil pravo priložnost v prvi ekipi Baskonije. Seveda pa kdaj kakšen talent tudi "ponikne".
davide
# 11.08.2017 ob 08:56
to pa je žalostno da kar tekmujejo kdo bo prej zaključil
SF0100
# 11.08.2017 ob 08:49
Moj odziv, ko sem to prebral

rangerno1
# 11.08.2017 ob 09:40
Prvi center Dimec, prva štirka Zagorac... kje je najbližji WC :)
Bootsy
# 11.08.2017 ob 08:47
Super. Me zanima kaj so Spanci obljubili Gasolu, Navarru, Reyesu,... da igrajo se po 35 letu za reprezentanco. Starejsi bi mogel bit zgled za mlajse... Ni vec motiva? Pocas cedalje bolj zastopim Udriha in Vujacica. Pri nas v ozadju nekaj fejst ne more stimat...
Janezski
# 11.08.2017 ob 08:25
Tudi vsi ostali starejši se počasi odločajo za končanje reprezentančne poti. Tudi zato so verjetno cilji letos višji, ker je to zadnja akcija za Gogija, zame in še za nekatere druge iz "stare garde".

Iz kake "stare garde"? Kdo je to še nekateri drugi?
Saša Zagorac, po 3 letnem igranju za reprezenco.
Erazem bo še špilal, pravi selektor, ki mu je letos dal ogromno minutažo, da bo Erazem na naslednjih akcijah zanesljivo zraven.

Kdo še ostane od "stare garde"? Aja, Blažič, Prepelič, Murič, ti trije so tudi že krepko v letih.
xP
# 11.08.2017 ob 09:03
"Še nekaj za tiste, ki Gapota kritizirate. Res je star 30 let, vendar so obrabe centrskih teles bistveno intenzivnejše kot branilske."

Ne vem od kje ti to, ampak po navadi so ravno centri tisti, ki z nabiranjem let izgubijo manj kot branilci, ki se bolj zanasajo na hitrost in eksplozivnost.
johnny007
# 11.08.2017 ob 10:33
Zakaj se sredi priprav govori o koncu reprezentancnih karier?
sweet&smart
# 11.08.2017 ob 08:51
Čeprav, kot pravi Vidmar, se še pozna neuigranost ekipe, ki se še spoznava, ko je v igri še preveč nihanj, napak v igranju akcij in precej netočnih podaj, hkrati pa še niso ujeli prave forme, saj met še ne steče in je veliko zgrešenih poskusov tudi z odprtih oziroma ugodnih položajev, pa še vedno deluje naveza prvega slovenskega "playa" in prvega centra, ki lepo igrata "pick and roll" in nasploh dobro sodelujeta na parketu: "Z Goranom se že vrsto let poznava in sva veliko preigrala skupaj. Skupaj sva bila na začetku pri Slovanu. Zdaj se skušava čim bolj ujeti, kot sva se v starih časih."

Vsaka čast za tako sestavljen stavek. In tistemu, ki ni rabil dvakrat prebrati ;)
borchica
# 11.08.2017 ob 21:01
Latvija je Porzingis in še malo Strelnieks, ostali so poprečni. Poljaki pa imajo bolj razporejeno kvaliteto. 2 minuti do konca je bilo 65 : 65, potem so dali Latvijci 10 zaporednih točk v dobri minuti. Mislim, da je bilo 75 : 67 na koncu. Poljaki so čvrsta ekipa in prvo tekmo bo potrebno resno vzeti.

Nemci so pa v drugem polčasu pritisnili na gas, hkrati pa je Islandcem pošla sapa, v napadu brez idej, nerezonski meti za tri... Na koncu 90 : 66, Islandci so torej dali v drugem polčasu 28 točk. Če jih malo stisneš v obrambi, so gotovi. Njih bomo premagali z drugo peterko.
Janezski
# 11.08.2017 ob 08:28
Tudi Zoran bo naslednje leto že pošteno v letih, on že tudi razmišlja o reprezentačnem upokoju?
jasej1
# 11.08.2017 ob 09:53
@roni77

Nowitzki je igral tudi takrat, ko je Nemčija imela precej slabšo ekipo, kot jo bo imela Slovenija naslednje leto.
MJ-23
# 11.08.2017 ob 17:09
Hahaha kera svetovna izjava Boše Tanjevića, ki s Črno goro ta vikend igra pripravljalno tekmo proti Srbiji:

"Pola Srbije Crnogorci, a on (Sale) se žali na mog jednog malog Amerikanca. Pristalica sam toga. Igrač kao Rajs može da nam digne kvalitet. Ovaj od prošle godine njje komandovao, nego dizao ekipu. Ovaj sad će komandovati".

Ubil jih je u nulo :)))))))))))))))))))))))))
2px_orbitala
# 11.08.2017 ob 09:15
To je sramota. Stara garda? Prostor mlajšim? Potem pa naj enako naredijo še v klubu in tudi tam dajo prostor mlajšim. Jagodnik je bil stara garda,ali pa Novaković v nogometu. Zato ne bomo dosegli ničesar. Ni motivov, ni entuziazma. Samo nujno zlo, ki se bo sedaj končalo.
Gatsu
# 11.08.2017 ob 10:18
Medtem pa Pau Gasol še igra pri 37 letih....
peroaroma
# 11.08.2017 ob 10:17
Očitno se je Vidmar zadovoljiv z evrčki v Turčiji in bo počasi zaključil kariero. Se strinmjam da je lahko težki center bolj občutljiv za poškodbe vezi pa tudi konstitucije igralcev so različne tako da je težko primerjati Vidmarja in Gasola.
Se mi pa nikakor ne zdi smotrno da se že na začetku priprav govori samo o tem za koga je to zadnja akcija. Kot da vsi že komaj čakajo konec. Torej tudi PR reprezentance je slab,
baju
# 11.08.2017 ob 10:08
Gašper, Gassol te pozdravlja pri 37 in je dejal, da se še zmeraj dobro počuti na terenu.
peroaroma
# 11.08.2017 ob 09:54
popolnoma razočaran nad to izjavo Vidmarja. pri 29 letih reče da je že čas za mlajše je en sam izgovor. Tudi dosedaj Vidmar še ni dal tistega pečata v reprezentanci zaradi poškodb , sedaj ko je cela ekipa narejena na njegov sistem pa taki izgovori.

Res me zanima kdo bo igral v kvalifikacijah za svetovno? Sem prepričan da Dončić, Randolf in še kakšen ne. Tako da bomo morali biti kar zadovoljni z zagorcem, Rebcem, Horvatom in mladimi. Čeprav imamo hud manjko na 4 in 5
zamudnik
# 11.08.2017 ob 14:20
Drugače pa je v osnovi zgrešen termin moških košarkarskih prvenstev. Te priprave skozi celo poletje so nesmiselne.Določite med sezono štiri krajše termine za prijateljske turnirje oz. uigravanje, prvenstvo pa organizirajte takoj po koncu sezone, tako kot žensko. Komu pri zdravi pameti se da v času največje vročine in družinskih počitniških želja na mrtvo goniti na bazičnih fizičnih pripravah? Ali pa naj se sledi pravilom NBA-ja in uzakoni nek smiseln prvi možni/dovoljeni dan za začetek priprav.
borchica
# 11.08.2017 ob 22:29
Slovenija premagala Finsko 65 : 53 na prvi tekmi evropskega U16. Duščak in Samar slaba. Dan ni dal niti pike, Žiga pa 4, pa še to ne iz igre. Glas 22, Radovič 19. Tric so pa zmetali eno tono, mimo seveda, ma Finci niso bili nič boljši. Gledal sem ene par minut in obrambo so naši kar dobro igrali.
figlio
# 11.08.2017 ob 11:15
Hudo, ko ti v glavo pri 30 letih pride ideja o starosti, o upokojitvi.
Federer je pri 36 letih v samem teniškem vrhu, pa še kar ne razmišlja o zaključku.

Mogoče fantje ne uživajo v tem kar počnejo!?

Res škoda, je pa to tudi odraz slo-politične kulture, ki je uničila vse.
MiD
# 11.08.2017 ob 11:11
@veteranisin
Še nekaj za tiste, ki Gapota kritizirate. Res je star 30 let, vendar so obrabe centrskih teles bistveno intenzivnejše kot branilske

Razumljivo. Zato Nowitzki, Pau Gasol, Drobnjak... in mnogi drugi že dolgo ne igrajo več!
SF0100
# 11.08.2017 ob 10:24
Zakaj pa Pau Gasol ni utrujen?
GoRun10
# 11.08.2017 ob 17:48
Takole na pamet se spomnim Goranovih intervjujev pred tradom iz Sunsov v Miami, ko je zatrjeval kako je vse ok in kako se vsi trije beki dobro razumejo med samo in kako je zadovoljen v Sunsih. Če je bilo vse tako super, zakaj je potem takoj za tem praktično izsilil trade v Miami? Ali se je čez noč vse spremenilo ali pa je v intervjujih pač lagal. Prosim da mi razložiš.

Ti bom kar jaz razložil namesto borchice, ker imaš očitno zelo slab spomin. Tukaj imaš link na članek iz začetka tiste sezone. Datum je 17.11., se pravi 2 tedna po začetku sezone. Goran je pa že takrat začel javno opozarjat. da v ekipi ne vse vredu.

Goran Dragic on reason for Suns early struggles: ‘Because there’s only one ball and we’re all point guards’

Goran je takrat celo sezono govoril, da stvari ne delujejo in da ne ve, če bo podaljšal pogodbo s Phoenixom. Zelo slab primer si uporabil. To dokazuje ravno tisto, kar ti je govori borchica.
GoRun10
# 11.08.2017 ob 13:53
jurecar
Kar se tiče Gogija, da ne more igrat.. tip je izpadu 14 Aprila z Miamijem bil frej do 1. avgusta... na računu ma milijone in pol se mu ne, da igrat za Slovenijo.... lepo vas prosim takim bi bilo potrebno odvez državljanstvo


Če ga hočeš vzet Gogiju, potem ga moreš najprej vzet vsem tistim, ki niso za reprezentanco dali pol tok kot on.

Ni mi jasno zakaj se vsako poletje ne zliva gnojnice po raznih Brezcih, Nachbarjih, Smodiših in Nesterovićih. Udriha in Vujačiča se redno kritizira, ampak ne spomnim se, da bi bral kakšne velike kritike Brezca, ki se je recimo od reprezentance poslovil že, ko je bil star 30 let. Pa še krvavo smo ga potrebovali. Po številu nastopov Brezec seveda ni niti blizu Goranu. Če bi imeli nekateri drugi naši igralci isti odnos do reprezentance kot Goran, potem bi Slovenija že zdavnaj imela medaljo.

Za Vidmarja pa tudi veljajo druga pravila. Če si dvakrat potrgaš kolena, potem ti noben ne more očitat, da nočeš igrat več za reprezentanco. Tukaj se omenja Gasola in podobne. Ali res mislite, da bi Gasol še vedno igral za Španijo, če bi si dvakrat potrgal kolena? Če to res mislite, potem verjetno še vedno vrjamete tudi v Božička.
a-dee-jay
# 11.08.2017 ob 13:36
Mi pa res ni jasno, katero "staro gardo" je imel Vidmar v mislih. V trenutni ekipi ni potem nobenega iz stare garde več razen Zagorca in Gogija, ki ga ni štel zraven pod staro gardo. Ne vem, a je mislil, da so Murič, Prepelič in Blažič, ki imajo 25-27 let, ta stara garda.
borchica
# 11.08.2017 ob 11:41
lukace5
Tole upokojevanje mi pove, da niti igralci sami ne verjamejo da lahko pridemo do medalje na tem EP


iz intervjuja v Večeru...

novinar: Generalni sekretar v zadnjih izjavah napoveduje boj za medaljo …

Goran: "Se strinjam. Imamo dovolj kakovosti z Luko Dončićem, Vlatkom Čančarjem in drugimi igralci, ki so letos igrali zelo dobro. Jaz samo upam, da ne bo poškodb."
"Če pogledamo reprezentanco … Večina teh igralcev je že igrala na domačem Eurobasketu. Takrat so bili novi, zdaj pa imajo že veliko izkušenj. Res je že čas za medaljo!"
artoum
# 11.08.2017 ob 10:12
pa lahko bi počakal na konec akcije, ne pa, da že na začetku vse zamori.
borchica
# 12.08.2017 ob 11:26
Randolph bo. Dvoboj Šarić : Randolph bo zakon gledati.
Quade
# 11.08.2017 ob 23:26
Samar je bil slab, težave pri prenosu žoge.
Duščak je en pokovec, kot kaže Rupnik 2.0.
Tamal Smodiš je snajper.

Glas-Radović sta alfa in omega. Če bo čez 5 let v reprezentanci prva peterka Dončić-Glas-Radović-Čančar-Macura bo super.:)
GoRun10
# 11.08.2017 ob 14:53
Če gremo gledati izjave naših košarkašev za prvenstvo 2015, ni nihče govoril o medalji.

Ravno obratno. Pred svetovnim 2014 so Gorana na tem forumu na veliko pljuvali, ker je pred prvenstvom rekel, da bi bila za tisto reprezentanco že osmina finala lep uspeh. Zdaj ga pa verjetno isti pljuvajo, ker je rekel, da imamo možnosti za medaljo. Nekateri so pač zadovoljnji samo če se pljuva.
nonparel
# 11.08.2017 ob 12:38
Vse se spreminja, zdaj je čast za nastop z državnim grbom izpodrinil denar. Včasih pa je bil najvišji ideal igrati za državno reprezentanco.
MJ-23
# 11.08.2017 ob 12:06
Pogledu sem samo komentarje na prvi strani in ni čist noben od vseh dežurnih pluvačev znal napisat, daj je imel Vidmar že DVAKRAT V KARIERI STRGANE KOLENSKE VEZI!!! In potem, se tuki najdejo taki, ki pogledajo 2 tekmi na leto in se pritožujejo, da za njihove pojme Vidmar prehitro končuje reprezentačno kariero. Vidmarju in isto kot Goranu ne da čist nič očitat. Več nastopov od Gorana ma samo Lakovič, Vidmar je pa po dveh strganih kolenih tud svoje že dal in je glede na poškodbe čudež, da sploh še igra za reprezentanco.
drf2006
# 11.08.2017 ob 11:43
Dimcu kosarka ni prioriteta, vsaj tako pravijo bliznji..pac v to je bil potisnjen zaradi predispozicij, in tak flegma clovek kot je, je pac sprejel to za poklic... ze tako ali tako je to en velik 'medo', zdaj pa je dobil otroka pa je se dosti bolj mehak... ima pa odlicne predispozicije, kilazo,visino,skocnost, samo v glavi naj mu naredi klik..ce bi grizel kot Zoran bi bil top evropski center
Chopin
# 11.08.2017 ob 11:37
Se vedno je star 29 let, "stara" garda. Dejansko je ravno prisel v najboljsa leta za centra... Starost je najmanjsi problem, bolj je motivacija in kaksen novinar bi lahko povrtal kaj je dejanski razlog za pomanjkanje motivacije.
roccat
# 11.08.2017 ob 11:14
Tam pa gasol navaro nositzki parker igrajo do.37 leta
borchica
# 11.08.2017 ob 19:54
Islandija : Nemčija 38 : 40 po polčasu
Islandci grizejo v obrambi in so tečni ko muhe.

In gledam kombinirano tudi Latvija : Poljska, Latvijci vodijo 3 pike v tretji četrtini. Poljaki dobro parirajo, če ne bi igrali v Latviji, bi vodili. Poljaki igrajo dosti pod koš na svoje visoke igralce. Mislim, da nobena tekma ne bo lahka na prvenstvu.

Sedaj pa začne še Italija : Finska, tako da bom videl še Fince kako so močni.
Kotnik90
# 11.08.2017 ob 16:27
Aj problem?? Hasan Whiteside še ni igral za ZDA.... :)
borchica
# 11.08.2017 ob 14:45
lukace5
Sicer pa ne bodi naiven, športniki ves čas lažejo


Zagotovo nekateri tudi lažejo, nič manj ali bolj kot ostali ljudje, ma trditi da vsi športniki lažejo, se mi zdi popoln nesmisel.

A resno misliš, da Goran laže? Najdi eno njegovo izjavo, ko se je zlagal, prosim, in jo tu pripopaj. Me zanima tudi, če bi si upal to javno izjaviti ali povedati Goranu v obraz, forum pa seveda vse prenese. Če gremo gledati izjave naših košarkašev za prvenstvo 2015, ni nihče govoril o medalji. Tokrat pač čutijo, da so dovolj močni. In tudi zato je bil med drugim pripeljan Randolph.
ymnenje
# 11.08.2017 ob 13:01
Igranje za reprezentanco mora bit cast ne pa obveza.
In tisti ki cutijo tako se bodo vedno odzvali ne glede na leta, naporno sezono, tezave s poskodbami...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!