Vse do nedelje bo Gospodarsko razstavišče v znamenju zdravja in narave. Foto: Organizator
Vse do nedelje bo Gospodarsko razstavišče v znamenju zdravja in narave. Foto: Organizator

Na sejmu, ki se bo končal v nedeljo, se bo predstavilo 288 podjetij iz 21 držav. Letos sejem obiskovalce spodbuja k ozaveščenemu odločanju in izbiranju.

Sejem ponuja izdelke in storitve, ki jih je mogoče kupiti po ugodnih sejemskih cenah, in nagovarja s svojimi vsebinami vse generacije. Organizatorji obljubljajo bogat in dinamičen spremljevalni program, kjer bo mogoče izbirati med več kot 100 različnimi predavanji, delavnicami, degustacijami in okroglimi mizami.

Zanimanje za sejem se med obiskovalci vsako leto veča, lani ga je obiskalo 24.000 ljudi. Vse dodatne vsebine so obiskovalcem do zapolnitve mest na voljo brezplačno.

V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije bodo obiskovalce na sejmu obveščali, kako posegati po izdelkih, ki niso zavajajoči, in kaj pomenijo različni certifikati.

Sejem že leta poteka pod pokroviteljstvom ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki se letos predstavlja s predavanji in vodenimi degustacijami slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil. V ospredje bo ministrstvo tokrat postavilo pomen samooskrbnosti.

Na sejmu vsako leto predstavljajo spodbujevalne programe tudi ljubljanske športne zveze z dejavnostmi klubov, društev in drugih ponudnikov kakovostnih gibalnih in športnih programov.