Črna kronika
slice
Dobro leto zapora za Ročnika in Veršičevo v zadevi Klasje
Sodba Celjskega okrožnega sodišča še ni pravnomočna, 22. junij 2018 ob 13:59 Celjsko okrožno sodišče je zaradi zlorabe položaja velenjskega podjetnika Tomaža Ročnika obsodilo na leto in devet mesecev, nekdanjo direktorico Klasja Dragico Veršič pa na leto in dva meseca ...
5
Prevrnjena barka usodna za 29-letnega Izolana
20. junij 2018 ob 15:48 V Vanganelu pri Kopru se je dopoldne pri barvanju barke zgodila delovna nesreča, v kateri je umrl 29-letni Izolan. Policisti so bili o nesreči obveščeni okoli 11.30.
V iskalni akciji za pogrešanim italijanskim študentom našli truplo
19. junij 2018 ob 20:04 Ljubljanski policisti so na širšem območju izvedli iskalno akcijo v povezavi z iskanjem pogrešanega 26-letnega študenta iz Italije Davida Marana. Pri tem so našli še neidentificirano truplo.
Kriminalisti z mednarodno akcijo razkrinkali orožarsko združbo
11
18. junij 2018 ob 15:13 Nacionalni preiskovalni urad je, skupaj s policisti iz Ljubljane, Kranja, Celja in Kopra ter v sodelovanju z varnostnimi organi iz Hrvaške, Italije in Španije ter ameriške agencije DEA in Evropolom, ...
Primer Škrbić: Trivković na ponovljenem sojenju obsojen na 7 let in dva meseca zapora
24
18. junij 2018 ob 18:24 Okrožno sodišče je Milana Trivkovića na ponovljenem sojenju zaradi sodelovanja pri ugrabitvi Zorice Škrbić obsodilo na sedem let in dva meseca zaporne kazni.
Podrt gol usoden za občana Mirne Peči Na nogometnem igrišču v Poljanah pri Mirni Peči je v soboto zvečer na občana padel gol. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.
Pri vzponu na Triglav umrl plezalec V zahodnem delu severne stene Triglava sta plezalca opravljala nezavarovan vzpon. Okoli 13.30 se je eden izmed njiju, 27-letnik iz okolice Kamnika, smrtno ponesrečil.
Zaradi umora nekdanje partnerke 25 let in sedem mesecev zapora Bojana Sepa je mariborsko sodišče zaradi umora nekdanje partnerke septembra lani v Mariboru obsodilo na enotno kazen 25 let in šest mesecev zapora.
Kriminalisti prijeli 15 osumljenih mednarodne trgovine z orožjem V več krajih po Sloveniji so od jutra dalje potekale hišne preiskave o organiziranem kriminalu, povezanim z mednarodno trgovino z orožjem. Kriminalisti so prijeli 15 osumljencev.
7
Zaradi napake na električni napeljavi obsežen požar v Stegnah Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je ob pol treh ponoči zagorela streha večjega poslovnega objekta v industrijski coni v Stegnah v Ljubljani.
4
Šesterica v zapor zaradi pranja denarja in prostitucije na Goriškem Sodišče je odločilo, da je v procesu okoli lokala Margerita v Novi Gorici vseh osem obtoženih krivih. Šest jih je dobilo zaporne kazni od enega do šestih let, sodba ni pravnomočna.
33
Zaradi korupcije pri posojilih oškodovanih vsaj šest bank Pet osumljenih korupcije pri najemanju posojil v bankah, ki so bili pridržani v ponedeljkovih kriminalističnih preiskavah, bo pred preiskovalnega sodnika privedenih predvidoma v sredo.
16
Kriminalisti naj bi preiskovali sum izčrpavanja radeške papirnice Celjski kriminalisti so v preiskavi sumov nepravilnosti pri poslovanju dveh gospodarskih družb ugotovili, da je nekdanje vodstvo z zlorabo položaja družbi oškodovalo za več kot dva milijona evrov.
5
Požar v Miklavških pekarnah povzročil gorilnik v peči Mariborski kriminalisti so v ponedeljek opravili ogled kraja požara v podjetju v Miklavžu na Dravskem polju in ugotovili, da je zagorelo ob gorilniku ciklotermične peči.
7
Kriminalisti po preiskavah v bankah pridržali pet osumljencev Policija v nekaterih bankah po Sloveniji izvaja hišne preiskave. Izvajajo jih na lokacijah bank NLB, neuradno tudi v nekaterih drugih bankah.
74

Kazalo