Črna kronika
slice
Antikorozivna sredstva predelali v pogonsko gorivo in ga prodajali Italijanom
Po podatkih kriminalistov se je takšno gorivo prodajalo samo na črnem trgu, 13. december 2018 ob 14:13 Slovenska hudodelska združba, ki je antikorozivna sredstva po predelavi v pogonsko gorivo prodajala v Italijo, je v štirih letih oškodovala državo za več kot tri milijone evrov.
8
Usodno trčenje s tovornjakom na počivališču
13. december 2018 ob 11:15 Na počivališču Polskava na štajerski avtocesti proti Mariboru je okoli pol tretje ure ponoči prišlo do prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 37-letni Mariborčan.
Kako je izginil dokument za 3,3 milijona evrov prijavljene gotovine
140
12. december 2018 ob 17:30 Medtem ko so po osmih letih od izbruha afere Teš 6 koruptivni posli in njihovi akterji še vedno v preiskavi, je Furs kot edina institucija doslej svoje delo že opravila.
Direktor murskosoboške bolnišnice pogojno obsojen zaradi goljufije
12
11. december 2018 ob 16:58 Direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojana Korošca ter nadzornika pri energetski obnovi bolnišnice Ivana Hercoga in Draga Štrafelo so obsodili zaradi kaznivega dejanja goljufije v škodo ...
Hišne preiskave zaradi suma davčnih utaj in pranja denarja
33
11. december 2018 ob 17:27 Ma riborski kriminalisti so zjutraj skupaj s policisti in kriminalisti nekaterih drugih policijskih uprav izvajali hišne preiskave zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj davčne utaje in pranja ...
Pogojna kazen staršem otroka, ki je umrl zaradi nezdravljene pljučnice Starše 10 mesecev starega otroka, ki je leta 2011 umrl zaradi zapletov po nezdravljeni pljučnici, je sodišče obsodilo na pogojno kazen enega leta in enajst mesecev zapora, ki jo bosta odslužila z ...
Dva vpletena v tragični pretep priznala krivdo, pet ne Dva izmed sedmerice obdolženih nasilništva v pretepu pri mariborski tržnici, ki se je končal tragično, sta priznala krivdo, pet jo zavrača. Zanje se bo začel sodni proces.
V prometni nesreči na pomurski avtocesti umrl en človek Na pomurski avtocesti, približno tri kilometre pred Petrolovim bencinskim servisom Pince v smeri Madžarske, se je danes okoli 6.40 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve ...
Četverica celjskih roparjev obsojena na večletne zaporne kazni Štirim članom združbe roparjev, ki so od novembra lani do februarja letos na širšem celjskem območju izvedli štiri rope, je celjska okrožna sodnica Natalija Drev Mijošek izrekla kazni.
10
Beli prah, ki je prispel na RTV Slovenija, ni bil nevaren V prostore RTV Slovenija je prispela grozilna pošiljka z belim prahom, naslovljena na novinarki Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek.
71
Tožilstvo umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu, nekdanjemu ravnatelju ljubljanske osnovne šole na Prulah, ki ga je preganjalo zaradi nevestnega dela v službi, ...
69
Obtožnica vložena, predlagajo tudi podaljšanje pripora za Šiška Mariborsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Andreja Šiška. Očitajo mu kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve zaradi organiziranja Štajerske varde.
135
V zadnjih dveh letih odkrili 400 tisoč datotek s spolnimi zlorabami otrok Starši morajo biti pozorni na početje otrok na spletu, pa tudi, kakšne fotografije svojih otrok sami objavljajo na družbenih omrežjih in drugje.
25
V gostinskem lokalu na Čopovi ulici v Ljubljani zagorela električna napeljava V središču Ljubljane je okoli 18. ure zagorelo v gostinskem lokalu Wok na Čopovi ulici. Gasilci so pogasili električne vodnike, nastala pa je materialna škoda.
1
Kangler: Rezultat proti policiji in tožilstvu se je povišal na 22:0 Tožilstvo v Murski Soboti je umaknilo obtožnico proti nekdanjim mariborskemu županu Francu Kanglerju, direktorici mestne uprave Milici Simonič Steiner in vodji urada za komunalo Viliju Eisenhutu v ...
81

Kazalo