Črna kronika
slice
Kriminalisti NPU-ja preiskujejo Telemach, Telekom in Pro Plus
Vzrok preiskav naj bi bilo protipravno omejevanje konkurence, 26. april 2018 ob 11:48 Kriminalisti preiskujejo prehod televizij z brezplačnega oddajanja prek zraka.
104
Do smrti zbil kolesarja in pobegnil
26. april 2018 ob 10:42 Ob 21. uri je na Gorenjski cesti v Mengšu voznik z osebnim vozilom zbil kolesarja in pobegnil s kraja nesreče. Kolesar je umrl. Policisti so že izsledili storilca in ugotovili potek nesreče.
Obtožnica zaradi preskakovanja čakalnih vrst v ljubljanskem kliničnem centru
36
25. april 2018 ob 17:58 Specializirano državno tožilstvo je v povezavi s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju Ljubljana vložilo obtožne akte zoper deset fizičnih in dve pravni osebi.
Sojenje po balonarski nesreči: pilot je imel precej izkušenj z letenjem
18
25. april 2018 ob 11:21 Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se nadaljuje sojenje balonarju Miru Kolencu, ki mu tožilstvo očita odgovornost za balonarsko nesrečo leta 2012, v kateri je umrlo šest oseb, 12 jih je bilo teže ...
Najprej razbil izložbo, nato trčil še v hišo
14
25. april 2018 ob 12:36 Voznik osebnega avtomobila je na parkirnem prostoru pred poslovno stavbo namesto na zavoro pritisnil na plin in trčil v izložbeno okno, nato pa zapeljal vzvratno in trčil še v stanovanjsko hišo.
Požar v konjskem hlevu v Borovcih je bil podtaknjen Po ugotovitvah policistov je bil požar, ki je v petek okoli 22. ure izbruhnil v lesenem hlevu za konje v Borovcih, podtaknjen.
1
Policija: moški in ženska marca v snegu umrla zaradi podhladitve Moški in ženska, ki so ju na začetku marca v okolici Idrije našli v snegu, nista umrla zaradi posledic kaznivega dejanja, temveč zaradi podhladitve, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.
Blizu slovensko-italijanske meje zasegli orožje Goriški karabinjerji so javnost seznanili z zasegom večje količine orožja, ki so ga konec preteklega tedna našli v avtomobilu peugeot 206 s švicarskimi registrskimi tablicami kmalu po vstopu v ...
48
Janša mora Pašek Šetinčevi plačati 6.000 evrov odškodnine Celjsko višje sodišče je zavrnilo pritožbo predsednika SDS-a Janeza Janše, s čimer je sodba, po kateri mora urednici RTV SLO Mojci Pašek Šetinc plačati 6.000 evrov odškodnine, pravnomočna.
23
Tušmobil: Zagovorniki obtoženih vztrajajo pri izločitvi večine dokazov Tudi po že četrtem predobravnavnem naroku, ki je v zadevi Tušmobil potekal na ljubljanskem okrožnem sodišču, še ni jasno, kdaj se bo začela glavna obravnava v tej zadevi.
6
Nesreči tovornih vozil popolnoma ohromili štajersko avtocesto Na avtocesti pri Tepanjah se je okoli 16. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih kar pet tovornih vozil, hudo se je poškodoval madžarski voznik tovornjaka.
39
Ustreljeni 38-letnik dobil bitko za življenje, policija portoroškega strelca še išče Žrtev sobotnega streljanja na portoroški plaži, 38-letnik iz Ljubljane, je zunaj smrtne nevarnosti. Policija pa strelca še ni prijela.
36
Sodba materi jeseniške deklice in njenemu partnerju pravnomočna Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice je in s tem potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju.
Bavčar trdi, da posla s prodajo Intereuropinih delnic ni vodil Na koprskem okrožnem sodišču se je začela glavna obravnava zoper Igorja Bavčarja in Miroslava Golubića zaradi domnevnega oškodovanja Istrabenza pri obveznem nakupu delnic Intereurope.
42
Uprizarjali prometne nesreče in zavarovalnice oškodovali za 120.000 evrov Kriminalisti so kazensko ovadili osem oseb, ki jih sumijo prirejanja prometnih nesreč na območju Kranja z namenom goljufanja zavarovalnic za izplačilo odškodnin.
31

Kazalo