Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ture avanture - Arhiv

Šmarna gora polna izletnikov, ki pa tacajo po travi in gozdu

Video Šmarna gora polna izletnikov, ki pa tacajo po travi in gozdu

V času omejitve gibanja Ljubljančani pogosteje obiščejo katerega izmed hribov v občini, med najbolj priljubljenimi sta Šmarna gora in Grmada. A številni hodijo zunaj označenih poti, s tem pa - kot opozarjajo planinska društva - povzročajo škodo v naravi.

Na Dunaju pripravljajo božične sejme, silvestrovanje odpovedano

Ture avanture Na Dunaju pripravljajo božične sejme, silvestrovanje odpovedano

Letos so se na Dunaju odločili, da bodo meščanom in obiskovalcem kljub trenutni situaciji poskušali pričarati adventno vzdušje, čeprav bo moralo biti dogajanje zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa malenkost prilagojeno.

Ob prepovedi prehajanja meja boni le še črka na papirju; hotelirji obupani

Ture avanture Ob prepovedi prehajanja meja boni le še črka na papirju; hotelirji obupani

Do nedelje popoldne so prebivalci Slovenije unovčili nekaj več kot 917.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 125,6 milijona evrov. Rezervacije so opravili še za dobrih 11.000 bonov v vrednosti 1,6 milijona evrov.

Brniško letališče bo ob Parizu, Frankfurtu in Carigradu povezano še s Kijevom

Ljubljana-Kijev Brniško letališče bo ob Parizu, Frankfurtu in Carigradu povezano še s Kijevom

Ukrajinski letalski prevoznik Windrose bo po več preložitvah vendarle uvedel povezavo med Kijevom in ljubljanskim letališčem Jožeta Pučnika. Na Brnik bo začel leteti 24. oktobra, slovensko in ukrajinsko prestolnico pa bo povezoval dvakrat tedensko.

Hrvaška bo za en teden prepolovila cene v turizmu

50-odstotni popusti Hrvaška bo za en teden prepolovila cene v turizmu

Hrvaško ministrstvo za turizem je predstavilo projekt Teden počitnic se splača, med katerim bodo od 16. do 25. oktobra gostom ponudili različne turistične storitve s 50-odstotnimi popusti.

Kostarika - raj tudi za slovenske biologe

Ob 17.25 na TV SLO 1 Kostarika - raj tudi za slovenske biologe

"La Gamba, kjer je območje prave džungle, je res čisto drug svet, kot bi šel na drug planet, daleč stran od civilizacije," navdušeno pripoveduje Anja Čuček, avtorica dokumentarnega filma Kostarika, ki v dveh delih vabi v karibski raj.

Messnerjev gorski muzej, vkopan v goro in del gore hkrati

V oblakih, na 2275 metrih Messnerjev gorski muzej, vkopan v goro in del gore hkrati

Gondola se naglo dvigne, nad travnike, nad jaso, kjer v popoldanski svetlobi mirno postavata srnjačka, nato pa še višje, nad vrhove smrek, ki jih je pobelil prvi letošnji sneg.

Svetovni dan turizma "Jesen prinaša nove izzive in šele odkriva pravo globino te krize"

Po vsem svetu 27. septembra zaznamujemo svetovni dan turizma, a letos precej manj slavnostno. Okrevanje bo trajalo več let, ugotavljajo turistični strategi, vendar v Sloveniji prevladuje optimizem.

Kam pa zdaj? "Če je pot samo v telefonu, na terenu je pa ne vidiš, potem je ni, mar ne?"

Slepo sledenje navigaciji in reševanje ljudi iz brezpotij sta nedvomno okoliščini, ki predstavljata "rak rano" sodobnega planinarjenja, opozarjajo na kranjski policijski upravi. Pred zanašanjem zgolj na tehnologijo svarijo tudi gorski reševalci.

Najboljši slovenski cvetličarji so zavihali rokave – in pripravili največjo razstavo

Ture avanture Najboljši slovenski cvetličarji so zavihali rokave – in pripravili največjo razstavo

V Arboretum Volčji Potok se te dni predstavljajo najboljši slovenski cvetličarji. Razstavo so želeli pripraviti šele prihodnje leto, ob 30. obletnici prve cvetlične razstave v arboretumu, a so zaradi negotovih razmer v času pandemije pohiteli.

Kratek ali celodnevni izlet: tri pohodne poti po Zaplani

Kjer je lepše kot doma Kratek ali celodnevni izlet: tri pohodne poti po Zaplani

Ideja za izlet čisto blizu prestolnice, ki vam lahko vzame ves dan ali le nekaj ur. Gre za tri različne pohodne poti na Zaplani. Če imate otroke, bo dovolj, da izberete le eno, če ste v formi, pa lahko povežete kar vse tri skupaj.

Kjer Savinja skoči na glavo

NaPOTki Kjer Savinja skoči na glavo

Savinjska regija ponuja čudovite trenutke v naravi in bogato kulturno dediščino, ki jo raziskujemo v tokratnem podkastu naPOTki.

V Bistri spoznajte človeški razvoj v dvorcu narave

Odkrivajmo Slovenijo V Bistri spoznajte človeški razvoj v dvorcu narave

Bistra na robu Ljubljanskega barja s čudovito okolico gosti Slovenski tehnološki muzej. Sprehodili smo se po raznolikih razstavah in se pogovorili z enim izmed njegovih skrbnikov.

Dobro jutro se v gorah začne zgodaj

Ture avanture Dobro jutro se v gorah začne zgodaj

Jutranji program Prvega se avgusta dviguje na višjo nadmorsko višino. Vsako soboto bo radijski program od 5.00 do 8.00 potekal v živo iz petih različnih planinskih koč in s petimi voditeljskimi pari.

Vipava, mesto na vodi

Arhivski kalejdoskop Vipava, mesto na vodi

Danes nas čaka zanimiv sprehod v preteklost. Začenjamo serijo Arhivski kalejdoskop, v kateri si bomo ogledali številne tematsko različne prispevke iz naše preteklosti, ki so bili zadnjič prikazani na TV-zaslonih pred več kot pol stoletja.

Slovenski turizem rešujejo domači gostje

Ture avanture Slovenski turizem rešujejo domači gostje

Slovenski turizem letos rešujejo domači gostje in turistični boni. Lani so od dobrih šestih milijonov prihodov večino – skoraj pet milijonov – predstavljali tuji gostje. Zdaj so se razmerja spremenila.

Šebreljska planota v Cerkljanskih hribih -

Kjer je lepše kot doma Šebreljska planota v Cerkljanskih hribih - "najlepši kraj na svetu"

V rubriki poletnih reportaž Kjer je lepše kot doma vas naša kolegica, dopisnica z Notranjske in Krasa Barbara Renčof vabi na Šebreljsko planoto in v slikovito vasico Sv. Ivan visoko v cerkljanskih hribih.

Pohod med šumenjem gozdov in šepetom zgodovine

Odkrivajmo Slovenijo Pohod med šumenjem gozdov in šepetom zgodovine

Letošnje poletje so zaradi epidemije novega koronavirusa mnogi spremenili svoje počitniške načrte. V rubriki Odkrivajmo Slovenijo bomo v prihodnjih tednih predstavili nekaj namigov za aktivne počitnice v različnih kotičkih naše lepe deželice pod Alpami.

Parkiranje na poti na Veliko planino že konec tedna plačljivo

Ture avanture Parkiranje na poti na Veliko planino že konec tedna plačljivo

Parkiranje na Veliki planini bo že od prihajajočega konca tedna dovoljeno samo na za to predvidenih parkirnih površinah, za kar bo potrebno plačati parkirnino, ki bo za osebno vozilo znašala 7 evrov na dan.

400 vzponov na 100 vrhov: vodnik po osrednjem delu Julijskih Alp

Planinski izlet 400 vzponov na 100 vrhov: vodnik po osrednjem delu Julijskih Alp

Da bo korak v gorskem svetu varen, je Planinska založba PZS izdala izpopolnjene planinske zemljevide, pa tudi nov vodnik po osrednjem delu Julijskih Alp.

Stran 1 od 33
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov