V letošnji sezoni bo obisk soteske Vintgar obogaten z izkustvenim in interpretacijskim doživetjem, ki so ga v Turističnem društvu Gorje, ki upravlja sotesko, poimenovali Vintgarjenje.

Pot bo sestavljena iz osrednje poti skozi sotesko od Vstopnega središča Vintgar do izstopne točke pri slapu Šum, kjer se bodo obiskovalci odločili za eno od dveh tematskih poti, ki jih pripeljeta nazaj na izhodišče. Izbirajo lahko med Potjo kralja Triglava in Potjo reke dreves. Obe tematski poti sta obogateni s strokovno interpretacijo v obliki vodenih ogledov z vodnikom ali avdiovodnikom za skupine in posameznike.

Vodniki so del Vodniške službe Vintgar in bodo letos prvič prisotni v soteski. Tako bodo v Turističnem društvu Gorje ponudili strokovno, odgovorno, poglobljeno in pristno izkušnjo te naravne vrednote državnega pomena ter tudi Triglavskega narodnega parka kot edinega narodnega parka v Sloveniji, so sporočili iz Turističnega društva Gorje.

V letu 2024 bo obiskovalcem na voljo v celoti prenovljeno Vstopno središče Vintgar, ki bo odslej tudi prostor za trajnostno izobraževanje.

Omogočeni so tudi redni prevozi z električnim avtobusom iz treh parkirišč do Vstopnega središča Vintgar, kar pomeni, da ne bo več gneče in iskanja parkirišč. Prenovljena je tudi podporna infrastruktura na izstopni točki pri slapu Šum.