Foto: Radio Maribor/Stane Kocutar
Foto: Radio Maribor/Stane Kocutar

Na spletnem glasovanju ste za naj obraz pretekle sezone izbrali Deana Kikca, ljubiteljskega igralca iz Maribora. Doslej je nastopil v vrsti oglasnih filmov. Bil je francoski poslovnež, športni komentator, tajni agent, nizozemski oče, pleskar, pa tudi škof Anton Martin Slomšek in duhovnik Franc Ksaver Meško.

Sogovornik je novinarju Stanetu Kocutarju povedal, da sta ga film in oder od nekdaj privlačila s tisto skrivnostno močjo, ki jo poznajo le izbranci. Ko so konec osemdesetih let v Mariboru snemali kultni film Kavarna Astoria v režiji Jožeta Pogačnika in po scenariju Žarka Petana, se je zgodilo naključno srečanje s sodelavko ekipe Dragico Petrović, po katerem se je pridružil filmarjem in - v žal ne prav opazni vlogi - tudi prvič nastopil v gibljivih slikah.
To je bilo za dolgo časa vse in kazalo je, da bo pri tem tudi ostalo, toda muza, ki ga je zapeljala v igralstvo, si je zgolj vzela malce več časa.

Je zvesti član Kulturnega društva Pekre - Limbuš, kjer ga najdemo v glavni vloge zadnje humoristične uspešnice Toneta Partljiča z naslovom Poroka čistilke Marije.

Pogovor z Deanom Kikcem v seriji oddaj Obrazi sosednje ulice lahko poslušate na tej povezavi, obenem pa vabimo, da ob sobotah po 13. uri prisluhnete poletnim ponovitvam oddaj s sogovorniki, ki ste jih izbrali za obraz meseca.

Spremljajte nas tudi septembra, ko bomo začeli nov krog navdihujočih zgodb.