Radio Slovenija - Vaš radio

Leta 1928 smo kot Radio Ljubljana prvič poslali v svet slovensko besedo in pesem. Na podlagi tradicije in dobrega imena smo se v 75 letih obstoja dokončno izoblikovali v samostojni Sloveniji, saj so nas prelomni dogodki, tudi ob pomoči Radia Slovenija, pomembno povezali v celoto. Postali smo nacionalna, evropska radijska postaja.
Ustvarjalci programa se vsak dan posebej zavedamo naše odgovornosti za kar najboljše, najhitrejše in najžlahtnejše oblikovanje 72 ur trajajočega oddajanja na treh konceptualno dopolnjujočih se programih. Na I., II., in III. programu zato sooblikujemo informativne, resne, razvedrilne glasbeno-govorne in športne vsebine. Hkrati sledimo tudi zahtevam sladokuscev na kulturnoumetniškem področju. Smo za čimširšo demokratično fronto pokrivanja vsega, kar se je dogajalo, se dogaja ali se bo zgodilo. Obveščamo javnost in hkrati ustvarjamo svoj program. Smo najhitrejši medij. Hočemo biti objektivni, informativni, barviti. Zavedamo se, da lahko obstanemo le kot pluralni medij. Kot celovita, neprofitna ustanova s planetarnim stanjem duha, ki na odprt način poroča o tehtnih vsebinah in dogodkih.
Naš privilegij in dolžnost je, da boste z nami zadovoljni na vseh treh programih. Ostanimo skupaj tudi takrat, kadar nas slučajno ne poslušate. Programsko ponudbo predstavljamo na naših spletnih straneh.

spletna stran spletna stran spletna stran
v živo v živo v živo
seznam oddaj seznam oddaj seznam oddaj

 

 

Abecedni seznam osebnih
izkaznic radijskih oddaj


Radijska zgodovina

Podcast

Kazalo