Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Radio Slovenija

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Radio Slovenija pripravlja tri nacionalne radijske programe, dva regionalna programa, dva programa za narodnostne manjšine in en program za tujo javnost. Radio sledi svojim temeljnim funkcijam, ki so skrb za slovenski jezik, utrjevanje narodne samobitnosti in enotnosti ter opravljanje informativne, izobraževalne, razvedrilne in kulturne funkcije.

Javni radio je v slovenski radijski medijski krajini verodostojen partner različno strukturirane javnosti. Uporabnikom storitev (tako linearnih kot nelinearnih) daje možnost raznovrstne izbire, kakovosti in različnih žanrov. Ustvarjalci so osredotočeni na kakovost, verodostojnost in skupne vrednote, ki povezujejo slovenski narod in družbo. Pomembno je izpostaviti multimedijsko ponudbo Radia Slovenija in aktivnosti na družbenih omrežjih. Portfelj digitalnih storitev sloni na razvoju podkastov, spleta in video prenosov. S sistemskim razvojem in strateško naravnanostjo dokazujejo, da je Radio Slovenija vodilni na tem področju, kar z odzivom in sodelovanjem v večsmerni komunikaciji sporočajo tudi uporabniki storitev. So tudi največji ponudnik na področju kulturno-umetniških vsebin v najširšem smislu. Celoten program Ars ostaja specializiran program s področja kulture in s tem dosledno izpolnjuje poslanstvo.

Pri nastajanju programa, še posebej pri lokalnih vsebinah, sodelujejo z dopisniki iz slovenske dopisniške mreže, kjer deluje devet dopisniških lokacij. Dopisniška mreža v tujini pa sestavljajo dopisniška mesta v Beogradu, Rimu, Berlinu, Bruslju, Moskvi, New Yorku, na avstrijskem Koroškem in v Furlaniji - Julijski Krajini. Pogodbeno pa sodelujejo tudi s sodelavci dopisniki v Londonu, Pekingu in na Bližnjem vzhodu.

Leta 1928 je Radio Ljubljana prvič poslal v svet slovensko besedo in pesem kar predstavlja novo poglavje v zgodovini Slovencev in slovenstva. Dokončno se je izoblikoval v samostojni Sloveniji, saj so prebivalce Slovenije prelomni dogodki, tudi ob pomoči Radia Slovenija, pomembno povezali v celoto. Postali so nacionalna, evropska radijska postaja, kar ostajajo tudi v prihodnje.

Naša dejavnost

Radijski programi

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov