Epidemija že dolgo ni več zgolj izmikanje koronavirusu, ampak zahteven preizkus družbene solidarnosti in sočutja, pa tudi individualne odgovornosti, potrpljenja, vztrajnosti. Vzdušje vsiljuje čedalje več vprašanj, dvomov, skrbi, tudi nezadovoljstva, občutkov obupa, brezizhodnosti.

Oddajo sta vodila Andreja Gregorič in Jan Novak. Foto: Zajem zaslona.
Oddajo sta vodila Andreja Gregorič in Jan Novak. Foto: Zajem zaslona.

Ker širjenje virusa in ukrepi za njegovo omejevanje vplivajo na praktično vse ravni javnega življenja, so v posebni oddaji Premagajmo covid 19, ki je bila na sporedu v četrtek, 13. 1. 2022 ob 20. uri na TV SLO 1, ustvarjalci oddaje skupaj z gosti obravnavali različne tematike. Poleg zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja sta bila gosta v studiu še epidemiolog Mario Fafangel in psiholog Matej Tušak, v oddajo pa so se javljali še drugi strokovnjaki z različnih področij, pa tudi prebolevniki, ki so delili svoje izkušnje z boleznijo.

Oddajo sta vodila Andreja Gregorič in Jan Novak, urednica je bila Vesna Pfeiffer. Oddajo si lahko ogledate tudi spodaj.

Premagajmo covid 19

Gledanost

Oddajo Premagajmo covid 19 si je včeraj ogledalo 7,7 % ali 146.400 gledalcev starih nad 4 leta, oz. 18 % delež vseh gledalcev televizije v času oddaje.

Gledanost časovnega pasu med 20.00 in 22.00 uro na TV SLO 1 pa je dosegla kar 7,5 % oz. 143.900 gledalcev starih nad 4 leta oz. 18 % delež vseh gledalcev televizije, kar je več kot gledanost enakega časovnega pasu z dne 6. 1. 2022, ko smo predvajali Studio 3 (Tarča, Globus in Točka preloma) ali 16. 12. 2021, ko je bila na programu posebna oddaja EkstraVisorja o pokojninskem labirintu.

Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom.