Jutra na Radiu Maribor bodo po novem barvali pari, ki bodo ob ponedeljkih, sredah in petkih z zanimivimi vsebinami bogatili jutra. Foto: Radio Maribor
Jutra na Radiu Maribor bodo po novem barvali pari, ki bodo ob ponedeljkih, sredah in petkih z zanimivimi vsebinami bogatili jutra. Foto: Radio Maribor

Pomlad prinaša na Radiu Maribor novosti in osvežitve. na prvi pomladni dan, prihajajo na najstarejši radijski postaji v severovzhodnem delu Slovenije, ki bo prihodnje leto praznovala okrogli jubilej, 70 let, pomladne novosti. Jutra na Radiu Maribor bodo po novem barvali pari, ki bodo ob ponedeljkih, sredah in petkih z zanimivimi vsebinami bogatili jutra.

Že uveljavljenim jutranjim voditeljem – Metki Perko, Jasmini Bauman, Darinki Čobec, Teodorju Bostiču in Zoranu Turku – se bosta pridružili Irena Kodrič Cizerl in Romana Fekonja. Vsi se bodo trudili, da bodo poslušalce prebujali z raznolikimi in aktualnimi informacijami. Iskali bodo zanimive sogovornike in z njimi že v zgodnjih urah pozdravljali tiste, ki so bodisi na poti v službo bodisi doma ob jutranji kavi in se bodo šele odpravili na pot. Poslušalce bodo seznanjali tudi s prometnimi informacijami in jih spomnili, naj npr. vzamejo s seboj dežnik, predvsem pa se bodo trudili biti ustvarjalni, aktualni in prodorni.

Ob stalnicah, ki jih Radio Maribor že ponuja v jutranjem programu, to so Spominčice, v katerih se spominjamo dogodkov na današnji dan, Infoservis, s katerim vabijo na prireditve, in jutranji tematski klepet, je ustvarjalna ekipa poskrbela za nekaj novosti. Voditelja v ponedeljkovih jutrih se bosta ozirala na mariborsko dogajanje ob koncih tedna, ob torkih bodo klepetali z različnimi strokovnjaki, ki bodo poslušalcem svetovali pri majhnih in velikih izzivih vsakdanjega življenja. Ob sredah bodo poslušalci k izbrani izjavi tedna lahko dodali svoj komentar, ob četrtkih bodo v ospredju novosti na knjižnih policah, ob petkih pa bodo voditelji vabili v zanimive kraje, poleg tega bodo poslušalci izvedeli še koristne nasvete za dobro počutje. Jutranji program bodo popestrili še mali modreci, naši najmlajši s svojimi pogledi na svet.

Jutranja ekipa bo v sodelovanju z glasbenim uredništvom skrbela tudi za pravi jutranji glasbeni izbor in zagotovo ne bodo pozabili, da imajo njihovi zvesti poslušalci radi dobre stare popevke, ki jih bo mogoče slišati v rubriki OLDIMIX.

Vse to in še veliko več že kmalu na Radiu Maribor, od ponedeljka do sobote, kmalu po pol šesti.