Big Band RTV Slovenija bo v SiTi Teatru postregel s šestimi vrhunskimi jazzovskimi koncerti. Foto: SOJ RTV SLO/Marko Alpner.
Big Band RTV Slovenija bo v SiTi Teatru postregel s šestimi vrhunskimi jazzovskimi koncerti. Foto: SOJ RTV SLO/Marko Alpner.

sobota in nedelja, 6. in 7. 10. 2018 BigBAND@SiTi »1xnih 10«
Big Band RTV Slovenija in Lado Bizovičar, Janez Hočevar Rifle, Polona Vetrih, Vesna Pernarčič, Uroš Fürst, Klemen Slakonja, Jose, Aleksandra Ilievski, Jure Ivanušič, Anja Strajnar, Vesna Zornik, Mia Žnidarič, Romana Krajnčan, Janez Bončina Benč in drugi
Dirigent: Patrik Greblo
Deseti jubilej bo SiTi Teater obeležil s slavnostnim koncertom 1xnih 10, na katerem bodo 6. in 7. oktobra 2018 ob Big Bandu RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla kot gostje nastopili priljubljeni izvajalci, ki sta jim domača tako glasbeni izraz kot SiTijev oder.

petek, 23. 11. 2018, BigBAND@SiTi »Ana Bezjak Sings Monk«
Big Band RTV Slovenija in Ana Bezjak
Dirigent: Lojze Krajnčan
Thelonius Monk med velikani džeza zavzema prav posebno mesto s svojo izvirno, nepredvidljivo ter pogosto iskrivo in šaljivo glasbo. Njegove skladbe Straight No Chaser, Blue Monh, Monk’s Dream in ‘Round Midnight so postale klasičen repertoar sodobnih džezovskih glasbenikov. Odlična pevka Ana Bezjak bo prav gotovo kos izzivom, ki jih ponujata Monkova glasba in muziciranje z Big Bandom RTV Slovenija. Priredbe bo za to priložnost napisal dirigent Lojze Krajnčan. Vabljeni vsi, ki vam je všeč nekonvencionalen in umetniško navdihnjen džezovski večer.

nedelja, 16. 12. 2018, BigBAND@SiTi »Swing ’n’ Christmas«
Big Band RTV Slovenija in Vox Arsana
Dirigent: Lojze Krajnčan
Prazničnemu času primerno bo zazvenel program, ki ga Big Band RTV Slovenija pripravlja z vokalno skupino Vox Arsana. Pohvalijo se lahko z novo vokalno obogatitvijo, izvrstno pevko Nino Strnad. V desetih letih svojega delovanja ostajajo zvesti modernemu svingu, začinjenemu z bogatimi harmonijami in virtuoznimi ritmi džeza. Od leta 2013 naprej redno sodelujejo s skupino New York Voices (prejemniki gremija). Na koncertu se bodo ob veličastnem zvoku orkestra Big Banda RTV Slovenija predstavili s svežimi priredbami večnih ameriških standardov, božičnih in svingovskih uspešnic, popevk in filmske glasbe.

petek, 18. 1. 2019, BigBAND@SiTi »Elevators«
Big Band RTV Slovenija in Elevators
Dirigent: Tomaž Gajšt
Prvi koncert našega abonmaja v novem koledarskem letu bo prava kozmična poslastica. V vesoljne višine glasbenega užitka nas bodo popeljali Elevators, slovenska glasbena skupina, katerih člani so izvrstni glasbeniki: Jani Hace, Robert Pikl, Sergej Randjelović in Davor Klarič. Ta kultna, energije polna zasedba bo združila svoje moči z Big Bandom RTV Slovenija in skupaj vas bodo popeljali na nepozabno popotovanje še neodkritih glasbenih užitkov.

sobota, 16. 2. 2019, BigBAND@SiTi »Trije tenorji«
Big Band RTV Slovenija in Jure Pukl, Lenart Krečič, Tadej Tomšič
Posebni gost: Jeff »Tain« Watts, bobni
Dirigent: Tadej Tomšič
Peti abonmajski večer bo namenjen trem vrhunskim in mednarodno priznanim slovenskim tenor saksofonistom. Tadej Tomšič, Jure Pukl in Lenart Krečič bodo v ospredju uprizorili pravo bitko saksofonov v oporo big bandu in dialogu z njim. Da bo večer še ognjevitejši, bodo v goste povabili dandanes najboljšega ameriškega bobnarja, Jeffa »Tain« Wattsa. Program bo pripravil in vodil Tadej Tomšič.

sobota, 16. 3. 2019, BigBAND@SiTi »Z dotikom«
Big Band RTV Slovenija in Mia Žnidarič
Dirigent: Steve Klink
Mia Žnidarič je razposajeno ljubezen do glasbe (in do življenja sploh) pretočila v svoj že tretji projekt z Big Bandom RTV Slovenija. S skladbami s svoje zadnje zgoščenke Z dotikom – z novimi, izvirnimi in s svingom prepojenimi klasikami – ter z ljubeznijo do slovenskega jezika Mia, ki je na glasbeno prizorišče dobesedno privrela v devetdesetih in kot prva med džezovskimi pevkami v Sloveniji občinstvu predstavila staromoden melodični džez v slovenskem jeziku, tokrat spet združuje različne glasbene smeri in vam ponuja večer klasičnega svingovskega džeza, intimnih balad in pozitivne energije.