Vso poletno kulturno sceno bomo pregledovali ob večerih od ponedeljka do sobote od 18. junija do 24. avgusta. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg
Vso poletno kulturno sceno bomo pregledovali ob večerih od ponedeljka do sobote od 18. junija do 24. avgusta. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg
Poletna scena
Letošnjo prvo Poletno sceno bo vodila Melita Kontrec. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg

Pestro poletno dogajanje po Sloveniji bomo spremljali z reportažami, z javljanji v oddajo neposredno z večernih dogodkov, festivalov, koncertov in drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma, muzejskih zbirk in vam kot vsako leto priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in druge izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.

Prisotni bomo na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina, na Motovun Film Festivalu, Sarajevo Film Festivalu, Festivalu Lent, Festivalu Ljubljana, Overjam Reggae Festivalu, MetalDays, festivalu Sevicq Brežice, Festivalu Soboški dnevi in mnogih drugih.

Voditelji te priljubljene poletne oddaje bodo Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec, David Urankar, Melita Kontrec in Rok Kužel, ki jim bodo s prispevki pomagali novinarke in novinarji kulturno-umetniškega in razvedrilnega programa TV Slovenija s kolegi iz dopisništev. Oddajo, ki nastaja v Uredništvu oddaj o kulturi, bodo dnevno urejali Saša Šavel Burkart, tudi krovna urednica oddaje in uredništva, Tomaž Kregar, Špela Kožar, Andreja Kočar, Renata Dacinger, Maja Pavlin in Meta Česnik, Maja Didović Bahar, Nina Jerman, Andrej Hofer, Melita Kontrec ter Vesna Pfeiffer.

Vir fotografij: Žiga Culiberg
Fotografije v polni resoluciji najdete tukaj.