Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

ZDA 2020 - Arhiv

Trump pomilostil svojega nekdanjega svetovalca Michaela Flynna

ZDA Trump pomilostil svojega nekdanjega svetovalca Michaela Flynna

Ameriški predsednik Donald Trump je pomilostil svojega nekdanjega svetovalca za državno varnost, ki je priznal, da je lagal ameriškemu Zveznemu preiskovalnemu uradu FBI o svojih stikih z nekdanjim ruskim veleposlanikom v ZDA.

Biden:

ZDA 2020 Biden: "ZDA so znova pripravljene voditi svet"

Naslednji ameriški predsednik Joe Biden je v svojem prvem intervjuju po izvolitvi dejal, da prenos oblasti v Beli hiši poteka brez težav. Predsednik Donald Trump namerava medtem pomilostiti nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna.

Trump privolil v začetek tranzicije. Biden predstavlja ključne člane administracije.

ZDA 2020 Trump privolil v začetek tranzicije. Biden predstavlja ključne člane administracije.

Donald Trump je predstavnikom svoje administracije naročil, naj vzpostavijo stik s taborom zmagovalca predsedniških volitev Joeja Bidna in začnejo proces tranzicije oblasti. Biden medtem nadaljuje predstavljanje svoje najožje ekipe.

Pozivi Trumpu, naj prizna poraz. Kerry bo Bidnov

ZDA 2020 Pozivi Trumpu, naj prizna poraz. Kerry bo Bidnov "podnebni car".

Eden vidnejših zaveznikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, nekdanji guverner New Jerseyja Chris Christie, je predsednikovo ekipo pravnikov označil za "nacionalno sramoto", Trumpa pa pozval k priznanju poraza. 

Sodišče v Pensilvaniji dokončno zavrnilo Trumpa

ZDA 2020 Sodišče v Pensilvaniji dokončno zavrnilo Trumpa

"To sodišče nima moči, da bi kršilo ustavo," je dejal sodnik prizivnega sodišča v Pensilvaniji Matthew Brann in s tem zavrnil zahtevo, da v državi ne bi smeli potrditi izidov volitev, torej zmage Joeja Bidna. Predsednik Donald Trump je napovedal pritožbo.

Izredna odobritev zdravila proti covidu-19, ki ga je prejel tudi Trump

Covid-19 Izredna odobritev zdravila proti covidu-19, ki ga je prejel tudi Trump

Ameriška zvezna Uprava za hrano in zdravila (FDA) je izdala izredno odobritev za eksperimentalno zdravljenje covida-19 s protitelesno terapijo podjetja Regeneron, ki ga je po okužbi z novim koronavirusom prejel tudi ameriški predsednik Donald Trump.

Pompeov obisk v Izraelu kot priprave na naskok na Belo hišo 2024?

ZDA 2020 Pompeov obisk v Izraelu kot priprave na naskok na Belo hišo 2024?

Zgodovinski obisk Mika Pompea ene od judovskih naselbin na Zahodnem bregu naj bi predstavljal predanost Trumpove administracije Izraelu. Namesto tega je vzbudil špekulacije, da si je državni sekretar ZDA z obiskom tlakoval lastno politično prihodnost.

Volitve v ZDA "Zmagal sem, mimogrede," pravi Trump, njegova ekipa pa naj bi imela novo strategijo

V Michiganu so ekipi Donalda Trumpa zadali nov udarec, ko so sporočili, da ne bodo razveljavili zmage Joeja Bidna. Trumpov tabor naj bi poskušal prepričati elektorje, da Trumpu podelijo glasove tudi v državah, kjer je na volitvah sicer zmagal Biden.

Tudi po ponovnem štetju glasov je v Georgii zmagal Biden; Trumpov odvetnik:

Volitve v ZDA Tudi po ponovnem štetju glasov je v Georgii zmagal Biden; Trumpov odvetnik: "To je državna zarota"

V ameriški zvezni državi Georgia so tudi po vnovičnem štetju glasovnic potrdili zmago novoizvoljenega ameriškega predsednika Joeja Bidna. Demokratu je uspelo zbrati 12.294 glasov več kot republikanskemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu.

Stacey Abrams – kako je nesojena guvernerka postala gonilna sila Georgie

ZDA 2020 Stacey Abrams – kako je nesojena guvernerka postala gonilna sila Georgie

Stacey Abrams je leta 2018 guvernersko bitko v Georgii izgubila za le 55.000 glasov. Na letošnjih predsedniških volitvah ji pripisujejo največ zaslug, da se je ta južna zvezna država prevesila na stran demokratov.

Nancy Pelosi ostaja predsednica predstavniškega doma kongresa

ZDA 2020 Nancy Pelosi ostaja predsednica predstavniškega doma kongresa

Novoizvoljeni predsednik ZDA Joe Biden bo imel prihodnji dve leti pomembno zaveznico v predsednici predstavniškega doma ameriške kongresa Nancy Pelosi, ki je dobila podporo kolegov za nov mandat, čeprav se je demokratom večina v domu zmanjšala.

Trump, ki ne prizna poraza, odpustil vodjo agencije za kibernetsko varnost

Covid-19 Trump, ki ne prizna poraza, odpustil vodjo agencije za kibernetsko varnost

Ameriški predsednik Donald Trump je po Twitterju odpustil vodjo Agencije za kibernetsko varnost in infrastrukturo Chrisa Krebsa, ki je potrdil, da so bile volitve najvarnejše do zdaj. Odstavitev je izzvala ostre odzive tako med republikanci kot demokrati.

Direktorja Twitterja in Facebooka znova zaslišana zaradi volitev v ZDA

ZDA Direktorja Twitterja in Facebooka znova zaslišana zaradi volitev v ZDA

Glavna izvršna direktorja Twitterja Jack Dorsey in Facebooka Mark Zuckerberg sta se morala že drugič v treh tednih zagovarjati pred komisijo, zakaj sta njuni platformi med ameriškimi predsedniškimi volitvami omejevali širjenje (netočnih) informacij.

Biden opozarja Trumpa:

ZDA Biden opozarja Trumpa: "Če ne bomo sodelovali, bo umrlo še več ljudi"

Novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden je opozoril, da bi lahko zavlačevanje z menjavo v Beli hiši, ki jo ovira administracija predsednika Donalda Trumpa, povzročilo še več smrti zaradi novega koronavirusa.

Povolilna interna vojna med demokrati - stranka kljub Bidnovi zmagi razklana

ZDA 2020 Povolilna interna vojna med demokrati - stranka kljub Bidnovi zmagi razklana

Glasovi za Joeja Bidna še niso bili dobro prešteti, šampanjec ob vnovični osvojitvi Bele hiše še ni bil postavljen na led, ko sta med demokrati že izbruhnila čisto prava vojna in medsebojno obtoževanje.

Okuženih več kot 11 milijonov ljudi, države v ZDA zapirajo šole, lokale

ZDA presegle mejnik Okuženih več kot 11 milijonov ljudi, države v ZDA zapirajo šole, lokale

ZDA so presegle mejnik 11 milijonov okužb, dnevno s covidom-19 umre več kot 900 obolelih, vsak dan pa se okuži več kot 100.000 ljudi. Medtem ko Trumpova administracija ostaja pozitivna, Washington in Michigan zapirata šole, restavracije.

Trump:

ZDA 2020 Trump: "Volitve so bile prirejene." Bidnov tabor poziva k začetku tranzicije.

Na protestnem shodu v podporo ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu v Washingtonu je policija aretirala 20 ljudi, en protestnik je bil zaboden, dva policista pa ranjena. Trump je na Twitterju znova zatrdil, da ne priznava poraza proti Joeju Bidnu.

Trumpovi privrženci na shodu v Washingtonu zahtevali

ZDA 2020 Trumpovi privrženci na shodu v Washingtonu zahtevali "ustavitev kraje"

V Washingtonu so se zbrali podporniki Donalda Trumpa, ki tako kot predsednik vztrajajo, da so bile volitve ukradene. Zmagovalec volitev Joe Biden medtem vleče nove poteze, pri čemer ni naklonjen zapiranju gospodarstva med pandemijo.

Biden zmagal še v Georgii, Trump izgublja vse več tožb

ZDA 2020 Biden zmagal še v Georgii, Trump izgublja vse več tožb

Več medijev je Joeju Bidnu pripisalo zmago v Georgii, kjer je demokratski predsedniški kandidat zmagal prvič od leta 1992. Osvojil je 306 elektorskih glasov, predsednik Donald Trump, ki izgublja vse več tožb proti izidom volitev, pa 232.

#MMCdebata "Sledi kakšen mesec mlatenja prazne slame o nepravilnostih"

"Leta 2000 je trajalo več kot mesec dni, da so rešili volilne zagate, pa nihče ni govoril o zarotah," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na dogajanje po razglasitvi zmagovalca letošnjih ameriških predsedniških volitev.

Stran 1 od 9
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov