Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 9. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 9. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Svetovali bomo o varnosti živil na piknikih – na kaj moramo paziti, da se nam hrana na prostem ne pokvari? V prometnih minutah se bomo posvetili problematiki motoristov, podali pa vam bomo tudi nekaj predlogov, v katerih jezerih se lahko v poletnih dneh osvežite. Terenska ekipa z voditeljico Špelo Močnik bo obiskala enega od ljubljanskih bazenov - zeliščar Bene Behrič bo podal nekaj nasvetov iz Domače lekarne, svetovali bodo tudi o plavanju otrok ter o lažjem premagovanju vročine za naše hišne ljubljenčke. Poletno jutro je najboljša popotnica za lepši dan!

09:00
Otroški program: Op!

Milana videoigrice tako prevzamejo, da je gluh in slep za klice in vabila svojih prijateljev. Ko pa se ti odpravijo igrat nogomet brez njega, se zave, kako grdo se je obnašal do njih, zato poskusi popraviti zamujeno.

Vroče je in vsi se igrajo z vodo. Potem pa Nežka odkrije, da se je potok izsušil. Prepričana je, da so porabili vso vodo na svetu. Kako se je to zgodilo? In kdo je Tilki iz gnezda ukradel veje?

Zajec Rjaveč pokaže Zajčku Rjavčku in prijateljem, kako se igra skrivalnice. A živahni zajček ne more biti pri miru, ker je pomladni travnik poln ptic, metuljev in kuščarjev, ki jih je treba loviti.

Muk in Lucijan kolesarita ob Orinoku. Pragozd je lahko srhljiv. Sploh če ti poči guma. Prijatelja pa imata srečo, in pomaga jima vodni reševalec.

Ko se Lars prebudi iz omotice, se začne spominjati, kaj je prejšnji dan povedal Anni, in obide ga groza. Za svoje besede okrivi zvarek in Anno prepriča, da hoče biti le njen prijatelj. Tudi Tess se zave posledic svojega dejanja in sklene, da bo poskušala zatreti svojo čarovniško naravo.

V petju podoknic se bosta dokazala Mišo in Dominik Kontrec iz Bakovcev ter Vokalna skupina Sonus iz Štajerske. Nastopili bodo še ansambli Gregorja Kobala, Smeh, Zvita feltna ter Jakob Zagožen. Vražje dame - Moravška Mara, Kaja Grozina in Tjaša Hrovat Steklasa - bodo ocenile pevske nastope. Voditelja sta Blaž Švab in Darja Gajšek.

Optimizem je vodilo njegovega življenja. Spominjati se lepih stvari, slabe pozabiti. Doživel je vojno, odrekanja po njej, a znotraj tega sledil svojim sanjam – priti na najvišje vrhove, ki so ga obdajali. Gore so mu privzgojile trdno voljo in odločnost, da si je zastavljal in osvajal tudi druge cilje v življenju. Pot Rada Kočevarja so najvišji vrhovi in stene naših gora. Najljubša pa sta mu še vedno Krim in Jalovec.

Spoznamo hotel s poldrugo zvezdico, ki se uradno imenuje Rubin. Stalni gostje so pretežno ločenci, ki jim je Rubin začasna postaja na poti od družine v novo življenje. Začasno se pri naših junakih izkaže za "stalnost". Kar predvsem moti direktorico Natašo, ki bi iz Rubina želela narediti hotel "na nivoju"- ali pa... Njene ambicije bolj ali manj prenašajo njeni uslužbenci: receptor Štefan, natakarica Beba in čistilka Ava, vsak na svoj način. Prisrčni stalni gostje Polde, Martin in taksistka Danica v tej epizodi dobijo novega "kolega" Frenka. Ob njegovem sveže strtem srcu se odpre še nekaj nezaceljenih ran...
Igrajo: Polde Bibič (Polde), Aleš Valič (Martin), Janko Petrovec (Štefan), Lara Jankovič (direktorica), Nina Valič (snažilka), Barbara Kranjc (taksistka) in Uroš Fürst (Frenk).

Norveška gostja Hannelore je prepričana, da je prišla na Jadransko obalo. V želji, da bi ji ustregli, se ji naši fantje trudijo pričarati občutek malega morskega mesteca. Veliko dela ima s Hannelore tudi Danica, ki jo vozi naokrog. Direktorica Nataša ima kriznih pet minut, ko jo prešine misel na leta, ki bežijo in na otroka, ki ga ni. Ampak minutka slabosti je kmalu mimo.
Epizodno vlogo Hannelore igra Jette Ostan Vejrup.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max je zaradi agresivnega zdravljenja z večjimi odmerki kemoterapije zelo šibek, vendar je zdravljenje uspešno. Dr. Panthaki povabi dr. Sharpovo na konferenco v Bruselj, kjer bi zagovarjala vsak svoje stališče glede zdravljenja raka. Ko na urgenco sprejmejo mladega Luka, Max spozna, da bi bolnišnica veliko prihranila, če bi se Luke in številni drugi pravočasno zdravili. Tega pa ne naredijo, ker nimajo zdravstvenega zavarovanja. Iggy je na zaslišanju zaradi neterapevtskega odnosa s pacientom. Med zaslišanjem pride na dan Avijeva skrivnost.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban a csentei Vičić Máriáról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Márie Vičić iz Čentibe.

15:40
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Maks je mišek, ki se boji neviht. Hana ga nauči s slikanjem nadzorovati strah.

Kako postaneš robot? Enostavno! Obstajata dva načina: udarimo se v rob in v trenutku postanemo rob-ot, ne priporočamo! Borček od kod ti ta zamisel!? Drugi način: iz škatle izdelamo kostum robota, zelo priporočamo! Hvala Ana in Ema, za ta čudovit predlog.

Novi župan mesta Govoreči Tom za meščane pripravi velkansko zabavo, kot običajno, pa vse ne gre po načrtih.

Ko se Lars prebudi iz omotice, se začne spominjati, kaj je prejšnji dan povedal Anni, in obide ga groza. Za svoje besede okrivi zvarek in Anno prepriča, da hoče biti le njen prijatelj. Tudi Tess se zave posledic svojega dejanja in sklene, da bo poskušala zatreti svojo čarovniško naravo.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Scenaristka Neva Novljan nam v prvi oddaji predstavi navdihujočo zgodbo o Sabini Dermota, njeni izjemni življenjski energiji nas ne bo pustila ravnodušnih. To je zgodba o ženski, mami in ženi, ki iskreno ljubi življenje in vsak dan posebej ter skuša iz njega izvleči največ in najboljše. Z ekipo jo je ekipa TVS spremljala na smučanju na Krvavcu, pri drsanju, kolesarjenju, s svojim psom vodičem hodi v gledališče, po nakupih, se udeležuje maratonov, med drugim se je s kajakom spustila tudi po brzicah Soče..S svojo kipečo življenjsko energijo preplavlja in navdušuje ljudi okoli sebe. In to kljub temu, da je – od rojstva SLEPA.

Slovenska zakonodaja termina sovražni govor ne uporablja. Zato pa slovenska ustava prepoveduje spodbujanje k neenakopravnosti in razpihovanje sovraštva in nestrpnosti. Podobna dejanja kot kazniva opredeljuje tudi Kazenski zakonik. A če nekaj ni kaznivo, še ne pomeni, da je moralno in družbeno sprejemljivo. Širjenje sovraštva ni nekaj novega, se pa to zaradi digitalnih medijev in družbenih omrežij danes precej hitreje širi kot nekoč. Če spornih izjav in neprimernih objav ne obsodimo, te postanejo nekaj običajnega in sprejemljivega. Več v oddaji Na kratko!

Živi se zdi, da se prijateljem obeta zabaven dan. Odločijo se, da se bodo dričali, nato pa breg spregovori in jih hoče odgnati.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

11. septembra 2001 Rogerja in njegovo ekipo pretresejo razsežnosti dotlej nedoumljivega terorističnega napada. Fox News pod strogim Ailesovim vodstvom prodaja senzacionalistično verzijo napada na Ameriko. Kot prvi objavi sporne posnetke nesrečnežev, ki skačejo iz gorečih stolpov. Roger pomaga ameriški administraciji utemeljiti razloge za napad na Irak. Dežela podleže masovni histeriji in preganjavici, Fox News pa postaja vse bolj domoljubna televizijska postaja, trdeč, da gre za vojno med dobrim in zlim. Rogerja tudi zasebno grabi preganjavica, ženo in sina preseli v bližino vojaške akademije. Fox News postane najbolj gledana mreža, Roger se trdno poveže z Bushevo administracijo, iraška vojna se lahko začne.

Kdo so velike osebnosti 20. stoletja? Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet. Spoznajmo, torej, nekatere izmed najvplivnejših voditeljev, raziskovalcev, znanstvenikov, slavnih oseb iz sveta zabave, aktivistov, športnikov in umetnikov prejšnjega stoletja.

2. del: Raziskovalci
Drugi del, posvečen slavnim raziskovalcem 20. stoletja, nas najprej popelje na Antarktiko, kjer je Ernest Shackleton leta 1915 po večmesečnem boju z ledenim morjem na varno pripeljal vseh 60 članov svoje odprave. Spoznamo Britanko Gertrude Bell, ki je v 20. letih raziskovala današnji Irak, Neila Armstronga, ki je v imenu človeštva razširil meje takrat znanega vesolja, in nazadnje Jane Goodall, ki je ob raziskovanju šimpanzov v Afriki med prvimi opozarjala na nujnost zaščite naravnega okolja.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Najlepši kraj ljubljanski je posvečena zelenemu zakladu prestolnice - parku Tivoli.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max, Kathryn in Caden se sestanejo v samotni hiši. Max poskuša bivšo ženo in sina odvrniti od tega, da bi si nalili čistega vina, in predlaga, da bi samo skupaj obedovali in preživeli prijeten večer. Toda en razbit krožnik je dovolj, da izbruhnejo strasti in stare zamere ... Vzporedno se razkriva zgodba Maxovega otroštva in predvsem odnosa z okrutnim očetom, ki poskuša do zadnje podrobnosti nadzirati in usmerjati sinov razvoj …

Scenaristka Neva Novljan nam v prvi oddaji predstavi navdihujočo zgodbo o Sabini Dermota, njeni izjemni življenjski energiji nas ne bo pustila ravnodušnih. To je zgodba o ženski, mami in ženi, ki iskreno ljubi življenje in vsak dan posebej ter skuša iz njega izvleči največ in najboljše. Z ekipo jo je ekipa TVS spremljala na smučanju na Krvavcu, pri drsanju, kolesarjenju, s svojim psom vodičem hodi v gledališče, po nakupih, se udeležuje maratonov, med drugim se je s kajakom spustila tudi po brzicah Soče..S svojo kipečo življenjsko energijo preplavlja in navdušuje ljudi okoli sebe. In to kljub temu, da je – od rojstva SLEPA.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov