Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 7. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 7. avg.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dobrodošli v poletnem jutru iz Kopra. Ponudili vam bomo veliko poletnih, morskih tem, aktualnega dogajanja, govorili bomo z zanimivimi ljudmi, telovadili, potovali po vsej Primorski, iz naše kuhinje pa bo zadišalo po lahkotnih sredozemskih dobrotah.

09:00
Otroški program: Op!

Milan si v kopalno kad prinese igračke in kopanje spremeni v pravo namišljeno pomorsko pustolovščino. Na koncu si skupaj z očkom še "obrije" gusarsko brado iz brivske pene in se odišavi z očkovo brivsko vodico.

Vid izgubi svojo najljubšo igračo, Vesoljskega. Čeprav se pretvarja, da mu je vseeno, mu prijatelji naredijo nadomestno igračo. A kmalu se izkaže, da Vesoljskega ne more zamenjati nič.

Neke svetle jesenske noči zajca rjavca ne moreta spati. Tiho ležita na kupu listja, prisluškujeta nočnim zvokom in ugibata, od kod prihajajo. Bosta ugotovila tudi, kako se oglaša luna?

Muk in Lucijan sta v Tibetu. Pod streho ju je vzela Pasang, ki ima nenavadno prijateljico in še bolj nenavadnega strica. Kdo bi si mislil, da je mogoče iz jakovega mleka izdelati pisan kipec.

Anna mora nastopiti s telovadkami, zato se prijatelji domislijo, da bodo, preden bo na vrsti, sprožili požarni alarm. Načrt se sfiži, znova pa se razplamti tudi nesoglasje med Torill in Caroline, ki se le stežka obvladuje in taji, da je trol.

Osrednji gost bo pevec Žametnih vrtnic, tv voditelj Boris Kopitar. Nekoč je pel v ans. Nika Zajca. Z nami bodo še ansambli Rosa, Banovšek, Romana Cafuta, skupina Victory, Oplotničani s Tinetom in Mladi Pomurci. Za polfinale se borita Družini Zagmajster in Lazar. Zabavali vas bodo Urška, Darja in Blaž.

Dve oblikovalki vrtov, ki bosta predstavili svoje delo v tej oddaji, imata morda kako skupno potezo. Obe dobro poznata rastlinsko gradivo, zato so njuni vrtovi bogati s trajnicami, grmovnicami in drevjem. Hkrati jima ne manjka izkušenj, zato znata zelo dobro oceniti prostor in v njem razporediti sestavine, ki jih naročniki želijo imeti v okolici svojega doma. Vselej gre za mnogo več kot le cvetje in trato.
Oblikovalka Mojca Habjan bo predstavila vrt v Cerknici ter obsežen vrt v Beli krajini, medtem ko bo Lea Zinauer pojasnila vsebino vrta nad Mariborom.

Polona povabi Rogljevo na kavo, ker si želi zgledne odnose s sosedi. Izkaže se, da je soseda navdušena računalničarka. Jože se s perujskega potovanja z meto vrne na berglah. Polona ga tolaži in ga skuša prepričati, naj odpove poroko. Leon ima težave z nemirnim sošolcem, dedek pa mu priskoči na pomoč.

Viktor je Dani obljubil, da bo z njo nastopil na šolski prireditvi, ampak nima časa za vajo, ker je na obisk pripeljal Nežo in njeno hčerkico Lano. Viktor se več ukvarja s punco kot hčerkama. Gorazd in Dana skrbita za deklico, medtem ko sta Neža in Viktor odsotna, vendar kmalu ugotovita, da je ta neobvladljiva.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Evropska unija se je v akcijskem načrtu zavezala, da bo do leta 2020 okoli 20 milijonom svojih prebivalcev omogočila, da se izvijejo iz primeža revščine. A danes tvega revščino in socialno izključenost vsak četrti Evropejec. Dokumentarna oddaja priča o revščini med otroki in zaposlenimi ljudmi, o prekariatu, o brezposelnih mladih ter o spodletelih evropskih in državnih politikah v Italiji, na Portugalskem in Irskem.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a falvak sorában Felsőlakos és Szerdahely is részesül a Muravidéki magyar faluprogram támogatásában;
- hagyományőrző kézműves kiállítás és műhelymunka Radamosban;
- a Harangláb Népzenei Együttes koncertje Domonkosfán;
- Murakon Murakon után;
- idén más lesz a Nemzetközi Halászléfőző Verseny és Vinarium fesztivál.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- vasi Gornji Lakoš in Središče sta bili uspešni na razpisu z naslovom Program za razvoj vasi;
- rokodelska delavnica in razstava v Radmožancih;
- koncert etnoglasbene skupine Harangláb v Domanjševcih;
- Murakon po Murakonu;
- letos bosta prireditvi Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje juhe in Festival Vinarium drugačni kot doslej.

15:35
Otroški program: Op!

Aukje si želi nekoč postati astronavtka, vendar ji oče da vedeti, da so možnosti za to mikroskopske. Enakega mnenja je tudi ga. Dreus, ki želi postaviti Aukje na realna tla, učitelj Kees pa pravi, da so dovoljene tudi sanje, in nadobudno znanstvenico spodbuja pri njenih visokoletečih željah.

Govoreči Ben se odloči, da potrebuje varnostno kopijo svojih možganov, nekoga , ki mu bo predal vse svoje znanje. Le kdo bo postal njegov varovanec?

Anna mora nastopiti s telovadkami, zato se prijatelji domislijo, da bodo, preden bo na vrsti, sprožili požarni alarm. Načrt se sfiži, znova pa se razplamti tudi nesoglasje med Torill in Caroline, ki se le stežka obvladuje in taji, da je trol.

Študent Blaž se je pred pol leta preselil z Gorenjske v Ljubljano, v študentsko stanovanje, v katerem je okupiral največjo sobo. Čeprav ima sam nekaj opreme in veliko idej, se je kljub temu odločil, da za pomoč zaprosi svoji ustvarjalni prijateljici Tjašo In Saro, študentki notranjega oblikovanja. Kako so se lotili prenove in kako jim je uspelo, bosta tudi tokrat preverjala vlogerja Ana in Rok.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Požar – švedski dokumentarni film v spomin na 63 žrtev požara, ki so življenje izgubile v prepolni diskoteki v Göteborgu. 400 obiskovalcev in samo en izhod. Zgodbe preživelih in tistih, ki so sodelovali v reševanju, 20 let pozneje.

Ada iz Nemčije je stara enajst let. Zelo rada kuha in peče. Opazi, da njena družina zavrže precej več hrane, kot bi bilo treba. Ko brska po omarah in najde veliko živil, ki jim je rok trajanja že potekel, se odloči, da bo skupaj s prijateljicami organizirala kampanjo, v kateri bodo ljudi ozaveščali o hrani, ki jo zavržemo, in kaj vse bi z njo lahko naredili.

Pepa ima novo prijateljico, osličko Odile iz Francije. Odile pošlje Pepi pismo in se pogovarja z njo po telefonu. Čeprav govorita različna jezika, imata veliko skupnega.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Posnetek tradicionalnega glasbenega dogodka z naslovom Večer z Banovški.
Člani ansambla so ob peti obletnici delovanja pripravili pester in nepozaben večer s posebnimi glasbenimi gosti. Na koncertu so predstavili novo zgoščenko na malo drugačen način.

Maxa zaskrbi, ker ima znova težave z grlom. Zdravnica mu zatrdi, da je najverjetneje kriva alergija. Evie ne ve, kako naj pove Floydu, da so ji v San Franciscu ponudili službo. Dr. Bloomovo so operirali, njeno jemanje analgetikov pa nadzoruje dr. Ligon, tudi nekdanji zasvojenec. Na urgenco pripeljejo zapornico zaradi toksičnega šoka. Max s skupino zdravnikov obišče zapor, da bi pregledal bolnice in jim zagotovil osnovno zdravstveno nego. Helen mora disciplinsko odgovarjati, ker je rakavi bolnici omogočila varno jemanje heroina.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:20
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

O največjih hollywoodskih zvezdnikih, njihovih igralskih karierah, zasebnem življenju in njihovem mestu v zgodovini filma govorijo pronicljivi poznavalci sedme umetnosti. Med njimi sta Derek Malcolm, dolgoletni filmski kritik pri britanskem dnevniku Guardian, in Ian Nathan, filmski publicist in nekdanji urednik pri britanski filmski reviji Empire.

1. del: GRETA GARBO
Greta Garbo, ena največjih filmskih igralk vseh časov, je bila švedskega rodu. Slovela je po tragičnih vlogah, tankočutnem značaju, melanholičnosti in skrivnostnosti, saj je v nasprotju z drugimi zvezdniki zasebno življenje skrbno skrivala pred očmi javnosti. Njena dolgoletna osama po koncu igralske poti pa je še pripomogla k slovesu igralke kot velike uganke filmske zgodovine.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov