Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 21. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 21. avg.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

09:00
Otroški program: Op!

Vroče je in vsi se igrajo z vodo. Potem pa Nežka odkrije, da se je potok izsušil. Prepričana je, da so porabili vso vodo na svetu. Kako se je to zgodilo? In kdo je Tilki iz gnezda ukradel veje?

Prvi zimski sneg prekrije travnik in Zajček Rjavček je zmeden, ker ne vidi več grmov, debla in svoje žoge. Bo še našel pot domov, ko so vsi znani kraji tako spremenjeni?

Muk in Lucijan obiščeta Tucsona v Utahu. Njegova mama tam dela odlitke dinozavrskih stopinj. Prijatelji odidejo po sledi dinozavrov in Tucsonove male kuščarke Luči.

Deček Fritjof z družino živi v ribiški vasici na Norveškem. Po nemški zasedbi se za Norvežane začne obdobje pomanjkanja in lakote. Desetletni Fritjof se upre nemškim vojakom. Grozi mu, da ga bodo poslali v delovno taborišče, zato mu ne preostane drugega, kakor da z mamo in sestrico čez morje pobegne na Švedsko.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

V nedeljski popoldanski oddaji Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ostajajo stalnica zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, čakajo pa jih tudi povsem novi izzivi in zabavne preizkušnje. Poleg aktualnega tedenskega dogajanja bodo po novem pod drobnogled vzeli tudi domače rumene novice in trače ter komentirali objave slavnih na družabnih omrežjih. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti pri Bernardi, ki se prav tako ne bodo mogli izogniti presenečenjem, ki jih zanje pripravljata voditelja.

Multipla skleroza (MS) je neozdravljiva bolezen, ki pride neopaženo, po tihem. Lahko se za nekaj časa potuhne, tako da človek pravzaprav pozabi nanjo, in potem nekega dne spet izbruhne. MS je ena od najpogostejših bolezni osrednjega živčevja pri mlajših odraslih. Že izraz multipla pove, da je to bolezen, ki ima več obrazov. Vsak bolnik ima svojo zgodbo, kako se je začelo, kako se je razvijalo in kakšno je trenutno stanje. Na svetu ima MS že približno 2,5 milijona ljudi, med njimi je več žensk kot moških. Diagnozo običajno postavijo med 20. in 40. letom starosti. Bolezen ni enakomerno razširjena po vsem svetu, po ocenah strokovnjakov pa se število bolnikov z MS veča z oddaljenostjo od ekvatorja.
Scenaristka Anja Čuček, režiserka Ita Obersnu, urednica Katja Stamboldžioski.

Sobo za goste, v kateri sta do sedaj spala Meta in Jože se je Polona odločila predelati v svojo pisarno. Medtem, ko se Meta in Jože vsa polomljena prebujata na kavču v dnevni sobi, Polona Blažu razkazuje katalog s pisarniškim pohištvom in mu hkrati pove, da bo v pisarni delal tudi njen novi sodelavec. Blaž nad to idejo ni prav nič navdušen, on niti pisarne ne bi delal, ampak bi sobo raje namenil enemu od otrok. Meta medtem v dnevni sobi najde DVD z žgečkljivo vsebino, ki v družini Valič – Gromovih povzroči nove zaplete. Na koncu se izkaže, da gre le za Gorazdovo šalo ...

Blaž je kot strokovni svetovalec za več tednov odšel na Kitajsko v eno od tamkajšnjih velikih tovarn, Polona pa se odpravlja na strokovno srečanje arhitektov v Parizu. K Valič – Gromovim prihaja teta Lidija, Blaževa sestra, pesnica, ki sicer živi in ustvarja v Argentini. Otroci se vsak na svoj način pripravljajo na njen prihod, predvsem Dana ima spet svoje načrte. Lidiji se predstavi kot Tadeja, z namenom, da bi lahko nemoteno odšla na zabavo. Njeno lažno predstavljanje seveda povzroči kar nekaj zapletov in še sreča, da se v vsej zmedi znajde tudi Rogljeva ...

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

2. del: LAURENCE OLIVIER
Laurence Olivier je bil steber britanskih odrskih desk in Hollywooda, vrhunski interpret Williama Shakespeara in prefinjen filmski igralec. Z izjemnimi igralskimi dosežki si je prislužil viteški naziv v Združenem kraljestvu, zasebno pa je bil v zvezi s soigralko Vivien Leigh. Zanimivo je, da je Olivier šele v poznem obdobju svoje kariere nenadoma začel doživljati tremo pred nastopi.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Mohamad Abdul Al Monaem, sirski pesnik in pisatelj, je v Slovenijo pribežal leta 2016. V Alepu je imel knjigarno in založbo. Verjel je, da literatura ne pozna meja, zato je objavljal dela z vsega sveta. Kar nekaj izdaj je tamkajšnji režim prepovedal. Mohamad je bil kratek čas celo zaprt. Med vojno je režim usmrtil veliko njemu podobnih svobodomiselnih ljudi, zato je Mohamad moral na pot. V Ljubljani je našel nov dom. Leta 2018 je izdal trojezično pesniško zbirko Enaindvajset žensk iz Ljubljane. V sicer demokratični Evropi pa je trčil ob novega diktatorja – denar. Ta ima vrhovno oblast nad ljudmi in brez verig omejuje njihovo svobodo. Novinar Andraž Rožman je o Mohamadu napisal roman Trije spomini – med Hajfo, Alepom in Ljubljano.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a nyertes pályázok aláírták a szlovén gazdaságfejlesztési program szerződéseit;
- ülésezett a Šalovci Községi MNÖK Tanácsa;
- az elmúlt hónapokban 28 kerékpárt loptak el Lendva községben;
- az egészségügyi utasításokat betartva nézők jelenlétében is megszervezhetők a labdarúgó-mérkőzések;
- a gombászás Muravidék-szerte közkedvelt szabadidős tevékenység.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- podpis pogodbe o sofinanciranju programa spodbujanja gospodarske osnove;
- zasedal je Svet MSNS Občine Šalovci;
- v minulem mesecu so v Občini Lendava ukradli 28 koles;
- ob upoštevanju predpisov so dovoljene nogometne tekme v prisotnost gledalcev;
- gobarjenje je v pokrajini ob Muri priljubljena aktivnost v prostem času.

15:35
Otroški program: Op!

Fred igra v šolski hokejski ekipi in srčno si želi, da bi kdaj na tekmo prišel tudi njegov oče. Ko se ekipa uvrsti v finale prvenstva, mu oče obljubi, da bo zagotovo med gledalci. Toda kot nalašč se vsi igralci, s trenerjem vred, zastrupijo s hrano in na dan finalne tekme ne morejo igrati. Zdrav ostane le Fred, ki je obupan, kajti priložnost, da se izkaže pred očetom, je splavala po vodi.

Deček Fritjof z družino živi v ribiški vasici na Norveškem. Po nemški zasedbi se za Norvežane začne obdobje pomanjkanja in lakote. Desetletni Fritjof se upre nemškim vojakom. Grozi mu, da ga bodo poslali v delovno taborišče, zato mu ne preostane drugega, kakor da z mamo in sestrico čez morje pobegne na Švedsko.

Svit, Gašper in Marko so prijatelji, ki jih druži ljubezen do ekstremnih športov, zlasti monociklizma. Vztrajni so, svoje športne podvige predstavljajo tudi na spletu, za tokratno oddajo Čist zares pa so sprejeli zanimiv izziv. V središču Ljubljane so se predstavili z novo adrenalinsko točko, preskokom preko prijateljev. Ali jim je uspelo?

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Požar – švedski dokumentarni film v spomin na 63 žrtev požara, ki so življenje izgubile v prepolni diskoteki v Göteborgu. 400 obiskovalcev in samo en izhod. Zgodbe preživelih in tistih, ki so sodelovali v reševanju, 20 let pozneje.

Joseph je star devet let in živi na Irskem. Obožuje slime, rad se druži s prijatelji in ima kup domačih živali. Čeprav je vedno nasmejan, ga včasih razžalosti, da ne more sam hoditi. Pri gibanju je omejen zaradi bolezni, cerebralne paralize. Bliža se njegov deseti rojstni dan, zato si zastavi velik cilj, s katerim želi presenetiti družino in prijatelje. Prvič bo poskusil samostojno hoditi brez opornic in palic. Da bi mu to uspelo, ga čakajo ure in ure fizioterapije, s katero bo krepil mišice. To je zanj zelo naporno in boleče. Bo Joseph na zabavi naredil prve korake?

Pepa in ovčka Olja sta najboljši prijateljici. Nekega dne pa se skregata in se ne marata več. Ko se končno opravičita druga drugi, spoznata, da bosta vedno najboljši prijateljici.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Posnetek jubilejnega koncerta ob 10. obletnici delovanja iz Športne dvorane v Mokronogu.
Nastopili so številni glasbeni gostje: Mladi Dolenjci, Novi spomini, Vikend, Veseli Dolenjci, Spev, Akordi, Biseri, ansambel Jureta Zajca, Smeh, Murni, Zadetek, Mladi gamsi in Klobasekov Pepi. Prireditev je povezovala Klavdija Kerin.

V tem obdobju so dosegli številne uspehe, a njihova nemirnost jih žene naprej. V skupini so Gregor Možina, Andrej Zupan, Matej Barbo, Ambrož Hočevar, Dejan Potočnik in Matic Uhan. So veseli, razigrani, polni energije, predvsem pa je vsak njihov dan nekoliko »nemiren«. :)

Pred vrati bolnišnice New Amsterdam pustijo bolnico, ki ji ni več pomoči. Max spozna, da je redna praksa bolnišnic, da bolnike, ki jim ne morejo več pomagati, prepeljejo drugam, da bi znižali stopnjo smrtnosti v svoji bolnišnici. Max odide v hospic po bolnike, ki so jih vsi zapustili. Predsednica odbora bolnišnice Brantleyjeva snubi milijonarja, da bi daroval bolnišnici, vendar se ji hoče kot vsako leto izmuzniti. Dr. Kapoor je zelo pozoren do Elle: pripravi ji bogat indijski zajtrk in malico. Dr. Reynoldsu bolnišnica v San Franciscu ponuja mesto primarija.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

3. del: GROUCHO MARX
Groucho Marx, mojster porogljivih replik, duhovitih nesmislov in situacijskih gegov, je z brati Chicom, Harpom in Zeppom sestavljal humoristični ansambel bratov Marx. V 30. in 40. letih minulega stoletja so posneli številne legendarne komedije in za večno zaznamovali ameriški film. Groucho pa se je v zgodovino vpisal tudi s svojo znamenito podobo s cigaro, brki in očali, ki služi kar kot simbol komedije same.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov