Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 20. jul. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 20. jul.

Nocoj bo Kultura skoraj povsem glasbena; videli boste intervju z dobitnico treh grammyijev jazz pevko in igralko Dee Dee Bridgewater na poletni promenadi v Gradežu v okviru Grado jazz festivala, bili smo tudi na festivalu Jazz Cerkno in na festivalu Europa Cantat naredili intervju z nemško a capella zasedbo Singer Pur.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Se odpravljate dopust in je prtljažnik prepoln? Kako varno in pravilno zložiti prtljago; kaj vzeti na pot in kako ravnati v gneči - svetujejo strokovnjaki Agencije za varnost promet. Ste vedeli, da imajo borove iglice izvrstne zdravilne učinke? Vse o tem z naturopatinjo Eriko Brajnik. Z vami prepevamo v Karaoke baru in odkrivamo slovenska mesta. Ne zamudite Poletnega jutra!

Orlando, Angelica, Pietro in Nunzia se pripravljajo na skupno poroko. Nunzia si želi čim razkošnejšo svatbo, da bi se njeni sorodniki izkazali ter njej in Pietru podarili veliko denarja, s katerim bi si finančno opomogla. Francesca je vse bolj zagledana v Luco, a se poskuša brzdati, saj se boji novega razočaranja. Laura se spre z Emanuelejem in Umberto upa, da se bo vrnila k njemu. Bea se še vedno težko spopada z materino boleznijo, a ne more zbrati poguma, da bi obiskala šolsko psihologinjo. Nunzia pri Angelici doma priredi dekliščino in najame slačifante, vendar ji načrte prekriža Orlando.

»Kuga pomaga gledališču, da ga razgali in, da se človek ugleda v novi luči.«/ A. Artaud/

Korona leto 2020 je bilo leto boja za preživetje. Usodno je zarezalo v delovanje gledališč, ki so bila prisiljena kar dvakrat zapreti svoja vrata.
Gledališki ustvarjalci: Igor Samobor, Danilo Rošker, Barbara Hieng Samobor, Janusz Kica, Diego de Brea, Sebastijan Horvat, Ivica Buljan, Aleksandar Popovski, Aleš Novak, Lea Jurišič in Inge Remeta so razmišljali o posledicah korona krize na področju uprizoritvenih umetnosti.
Gromozanska finančna kriza in izjemen padec občinstva vodita v radikalne organizacijske in vsebinske prilagoditve. Gledališki teoretik in praktik Blaž Lukan je
kritično spregovoril o selitvi gledališke ponudbe na splet, in o tem, da bodo gledališča v prihodnosti prisiljena postati še bolj inventivna v izvedbah
in odkrivanju novih, hibridnih žanrov.
Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak

Stane se pogovarja po telefonu s pomembno osebo. Ta želi, da mu Stane nekaj prebere iz nekega pisma. Stane pa nima pri roki očal, zato prosi Mileta, ki je slučajno v bližini, naj mu pomaga pri branju. Na Stanetovo presenečenje Mile bere kot ne preveč nadarjen prvošolček. To opazi tudi Irma in Stane ji mora prvič pritrditi, da Mile in Anja morda le nista za skupaj. Stane obrazloži problem tudi Anji, ki sprva ne more verjeti, da Mile skorajda ne zna brati. Ko pa se v Miletovo neizobraženost prepriča še sama, sklene, da bo postala njegova učiteljica v pravem pomenu te besede...

Duh japonske kulture je bil spočet v Kjotu, stari prestolnici, se skozi stoletja kalil in brusil ter ohranil vse do danes. Svetovno prepoznavna japonska kakovost izvira prav iz tega mesta. Dokumentarna serija predstavlja tradicije tega središča, stare obrti in mojstre, pa tudi nova znanja, vse od tkanja do kulinarike.

12. del:
Obiskali bomo kjotske lončarje in keramike, ki izdelujejo in poslikavajo vse od vsakdanjih uporabnih predmetov do velikih umetnin, in se spoznavali z zgodovino kjotskega lončarstva. Rodbina keramikov Kijomizu že četrt tisočletja ohranja izročilo prednikov in obenem vanj vnaša novosti.

MADE IN KYOTO / Japonska / 2014-2018

Posebna oddaja Tednika: Dobrodelnost, ki spreminja življenja.
Eva in Mihael, Vid in Vanja, Jože, ... to je le nekaj družin in posameznikov, katerim ste gledalke in gledalci Tednika pomagali rešiti veliko stisko. Ponovno smo jih obiskali in s kamero zabeležili njihovo srečo in hvaležnost. Pogovarjali smo se tudi z dvema znanima humanitarcema iz Maribora, zdravnico Ninno Kozorog in profesorjem Borisom Krabonjo. Smo med epidemijo postali bolj dobrodelni? V naših humanitarnih akcijah smo z vašo pomočjo zbrali rekordne zneske.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Avtobusna postaja
Michelle je kot drugi predmet študirala dramo, zato hoče v Cicelyju uprizoriti igro Avtobusna postaja. Že pred avdicijo se sreča s podkupovanjem. Med vajami ima Chris krizo, Hayden oblikuje oder po svoje, Holling zaradi treme pije, Shelly pa je ljubosumna na Maggie, ki je dobila glavno vlogo. Povrhu vsega Michelle ugotovi, da so nekoč že hoteli postaviti muzikal, ki pa je skoraj povzročil tragedijo. Zaradi vsega tega jo začne boleti vrat in mora k možu zdravniku, od katerega se je odselila.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1995
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Paul Provenza, Teri Polo, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Pandemično leto je povzročilo mnogotere zdravstvene stiske, med njimi duševne, a te so prepogosto zamolčane. Ljudje si skušajo v stiski v zadnjih desetletjih pomagati tudi z vadbo čuječnosti ali čuječe pozornosti, ki je že dalj časa uveljavljena tudi v slovenskem prostoru.
Venezuela, nekdaj najbogatejša država v Južni Ameriki, je že od leta 2014 v primežu politične in humanitarne krize. Med ljudi v Venezueli je pred dvema letoma iz misijona v Peruju prišla misijonarka, uršulinka, s. Andreja Godnič, ki je bila tudi sama presenečena zaradi razmer in hudih stisk.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Bortúra és a Csongrád című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Vinska tura in Csongrád.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Zima je, pokrajina je zasnežena. Prijatelja Simonu predlagata tekmo s sanmi. Simon je navdušen! Sestavijo ekipi s po dvema tekmovalcema. V prvi sta Simon in Gašper, v drugi Ferdinand in Matevž. Simon se pritožuje, da je Gašper še premajhen in bosta izgubila! Prvi tekmi sta zanju res prava polomija. Simon za to okrivi Gašperja, ki kuha mulo in gre domov. Končno pa Simon spozna, da mu majceni in lahki Gašper lahko pomaga zmagati. Hura, Supergašper!

Krilčku se zdi pošastovito, da se mu maje zob, dokler ne izve, da ga bo kmalu obiskala zobna vila. Ker mu ni prav nič všeč, da mu ga bo vila odnesla, poskusi vse, da bi se mu zobek nehal majati.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu mnogo različnih televizijskih programov.
Njegov najljubša nanizanka je bila tista o Super jetiju in Super koali. Danes se z Borisom odločita, da si bosta oblekla kostume in se igrala svoja najljubša junaka. Žan si obleče kostum Super jetija, ampak – o, ne – Borisov kostum Super koale je moker, ker ga je mami ravno oprala. Medtem ko čakata, da se posuši, Super jeti sam pomaga očiju in mami. Borisov kostum pa se še kar suši in suši. Žan stisne Mislija in se domisli, da bi lahko Mislija uporabila kot ogrinjalo za Super koalo. In tako lahko spet skupaj rešujeta svet!

Mavricija obišče bratranec Magnum. Raka sta nerazdružljiva in Nejko se počuti odrinjenega. Ljubosumni kljunaš vpraša prijatelje za nasvet, kako naj se približa prijatelju, pa ne najdejo nobene dobre rešitve. Končno mu Mavricij sporoči, da Magnum odhaja. Zdaj se bo vse spet vrnilo na svoje mesto.

Sestri, ki jima je oče zapustil odpad in dolgove, se odločita ukrasti biser, da bi si s tem opomogli. Toda dragi kamen jima pade v pasjo skledico in poje ga prav psiček lastnikov bisera. Poskušata ga ujeti, toda mali kosmatinček se zateče h Kozmu, ki se ravno vrača iz trgovine.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Shalini Bholasingh je bila čudežni otrok. Njena družina jo je silila peti in to je počela tako dobro, da je postala njihov ponos. Dokler ni padla v depresijo in ni mogla premakniti niti telesa več. Odločila se je, da enkrat naredi nekaj zase. Odkrila je južnoameriški ples in način življenja. To ji vzbuja veselje in poudarja čutnost, kar izkazuje navzven po družbenih omrežjih. Vse to pa povzroča frustracijo njeni družini, ki vidi svojo nekoč idealno hči kot "ohlapno žensko".
Režiser: Rishi Chamman

Terry Costa, priseljenec iz Kanade z azorskimi koreninami, je najbolj sporen umetnik na Azorih samo zato, ker je gej. Vsak dan se z lastnimi kulturnimi projekti bori in uveljavlja v svetu konzervativizma in družbi diskriminacije …
Režija: Bruno Correia

Moušumi Huda je manekenka, ki je v otroštvu zaradi bolezni izgubila lase. Ker je bila plešasta, se je med odraščanjem soočala z veliko družbeno diskriminacijo. Vendar ji to ni preprečilo , da bi uresničila svoje sanje. Zdaj si želi zakorakati po mednarodnih modnih pistah.
Režiserja: Arnob Chakrabarty, Sabuj Miah

Mama Tibu ne dovoli, da bi na zabavi za rojstni dan gostil dinozavra. Zato se Tib odloči, da bo v gozdu pripravil skrivno zabavo za rojstni dan, na katero bo povabil Tamtama in druge otroke.

Mali Timotej in njegov prijatelj kozel uživata v plezanju. Vse više in više gresta! Pa bosta lahko splezala na Olimp, najvišjo goro na planetu Marsu? Ta je celo višja od Everesta!

Timi se odloči, da bo ježkoma pomagal poiskati prenočišče, vendar pa ju čaka cel kup nevšečnosti, ne pa prijeten spanec.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Hannah zastopa zaročenko nogometaša, ki hoče, da pred poroko podpiše predporočno pogodbo, ki pa za njeno stranko ni preveč ugodna. Po posredovanju tabloidov se zaročenca razideta, kar pomeni izgubo posla za Hannahino družbo, ki je še v posebej težkem položaju, saj nasprotno stran zastopa Christiejeva nekdanja žena. Hannah po dolgem pregovarjanju le uspe pregovoriti obe strani, da skleneta dogovor, in poroka je spet v načrtu.

THE SPLIT (I.) / Velika Britanija / 2018
scenarij: Abi Morgan
režija: Jessica Hobbs
v glavnih vlogah: Nicola Walker, Barry Atsma, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Anthony Head,
Fiona Button, Deborah Findlay, Rudi Dharmalingam

Tunizijski poulični prodajalec Mohamed Buazizi se je 10. decembra 2010 iz obupa zažgal. Njegova usoda je podžgala na stotisoče večinoma mladih ljudi, da so začeli protestirati proti režimu. Protesti niso zgolj strmoglavili tunizijskega diktatorja Bena Alija, ampak so sprožili tudi vrsto vstaj, ki so pretresle arabski svet. Zdelo se je, da se začenja novo obdobje demokracije, ki so ga poimenovali arabska pomlad. Ljudje so upali, da se bodo končno znebili avtoritarne oblasti. Toda po desetletju že lahko opazimo streznitev. Povsod v arabskem svetu so se stari režimi obnovili, razplamtele so se državljanske vojne in veliko ljudi je zbežalo iz domovine. Vendar arabska pomlad ni bila zaman, saj pritisk na sprejetje reform še nikoli ni bil tolikšen. Dokumentarna serija v dveh delih ponuja izčrpen pregled dogajanja ter išče podobnosti med vstajami leta 2011 in zdajšnjimi nemiri v Libanonu in Iraku. O arabski pomladi pripovedujejo domačini, ki so jo izkusili na lastni koži. Kakšno je desetletje pozneje življenje v Tuniziji, Libiji, Libanonu in Egiptu?

ARABELLION - 10 JAHRE SPÄTER / ARABELLION - 10 YEARS LATER / Nemčija / 2021 / Režija: Michael Richter

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi boste videli koncert enega najimenitnejših kitaristov svoje generacije Juliana Laga, nastopil je v Cankarjevem domu v Ljubljani, bili smo tudi na otvoritvi 2. dela festivala Grossman v Ljutomeru in spoznali osrednjega festivalskega gosta - filmskega režiserja Garyja Shermanna.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Profesor dr. Ernest Petrič je ena redkih nespornih avtoritet v Sloveniji, ko gre za ključna pravna vprašanja, človekove pravice in oceno družbenega ozračja.

Izjemno bogata kariera dr. Petriča se odslikava v iskreni pripovedi, ki bo pritegnila in presenetila, saj bo med drugim spregovoril o svoji mladosti v Tržiču in sledovih vojne, ki so zaznamovali tudi njegovo družino. Oče je šel v partizane, vendar je po vojni zaradi kritiziranja Rusov končal na prisilnem delu na Kočevskem. Po sporu z informbirojem se je marsikaj spremenilo. Ernest je kot briljanten učenec, dijak in študent videl priložnost v političnem delovanju in je pristopil k Zvezi komunistov, mama pa je ob tem negodovala, češ »sedaj bomo imeli komunista v hiši«. Ohranil je neodvisno držo in bil povabljen v Kavčičevo vlado. V prvem delu oddaje bo podrobno pojasnil vzpon in padec Staneta Kavčiča, cestno afero in akcijo 25 poslancev, v kateri je tvorno sodeloval. Po padcu Kavčiča je postal v političnih krogih nezaželen. Dragocene izkušnje pa si je pridobival z delom v Kolumbiji, Iraku in Etiopiji.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov