Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 4. jun. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 4. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Svetlana Makarovič, Pod medvedovim dežnikom

Bere in pripoveduje: Branko Jordan

Borček ima dežnikotožje. Že dolgo ni deževalo, zato dežnik že zelo močno pogreša. Najraje ima ples z dežnimi kapljicami. Hej, kaj pa če se zatečemo v zgodbico o dežju? Branko hitro izbrskaj Čebelico! Stisnimo se skupaj, pod medvedovim dežnikom bo prostora za vse!

Ava, Riko in Teo se med divjanjem nevihte preplašeni zatečejo v votlino, od koder jih prežene strašni bavbav… No, vsaj mislijo tako, dokler se ne izkaže, da je le prijazna veverica, ki jim pokaže še slastne pečene kostanje.

Žalostni noj med nogometno tekmo sedi na klopi za rezervne igralce.

Pepa in njeni prijatelji se na igralni urici gospe Gazele skozi igro učijo šteti.

Ribica Zlatka je žalostna in noče jesti, zato jo Pepa, Jure in mami Pujsa z avtobusom odpeljejo k zdravnici Prašičkovi, veterinarki.

Vidu se na nos usede metuljček, zato se zelo smešno spači. Hudo mu je, ker ni videl svojega obraza, a Živa ima rešitev. Pokazal mu ga bo drugi Vid.

Gabrijel dobi hudo alergijo, ko je nehote vpleten v Sebastijanovo in Kameronovo obmetavanje z gobami. Dva sovražna sokrivca morata začeti delovati kot ekipa, če hočeta, da jima prijatelj Gabrijel oprosti. Da bi premagala sovraštvo, skleneta premirje. Se bosta nehala prepirati, preden si Gabrijel opomore?

Rožica je prava klepetulja. Dvojčkoma izda, da se bo njena najboljša prijateljica Bina srečala z Ludvikom. Brata se navdušita nad novico in se odločita, da ju bosta zasledovala. To se zdi Rožici prava polomija. Le kako naj popravi spodrsljaj?

Z veseljem vam sporočamo, da je Sija, najboljša frizerka v mestu, odprla svoj salon. Stranke se že naročajo in gnetejo pred njenimi vrati. Tudi Lovro in kolobarnik Blatoljub sta se lotila hitrega tečaja friziranja, vendar imata s pričeskami veliko več težav kot Sija. Lep skuštran dan vam želijo vsi Kriškraški, ki vam že veselo mahajo iz krtine.

Gaki bi rad na vsak način nekaj popravil. Kot nalašč pride k njemu Bor, ki v rokah drži pokvarjen avtomobil. Ko ugotovita, da se brez koles in volana ne bosta mogla voziti, se lotita popravljanja. Kdo bo gost, ki jima bo z nasveti pomagal? In kaj bo rešitev Zofkine uganke? Kaj bodo zapeli sredi delavnice? B kot bodite z nami ...

Nika in Nik spoznavata barve, grafitar Simke ju navduši za ustvarjanje grafitov, Tristan, Marli in pedagog Iztok Amon iz Art centra Pionirskega doma v Ljubljani ju vpeljejo v »akcijsko slikanje«, v izzivu pa se lotita mega pobarvane. V Pionirskem domu so obiskali še prave male Muce Copatarice, ki so sešile copatke, v ateljeju pa se srečali z akademsko slikarko in mednarodno uspešno ilustratorko Majo Kastelic.

Sezono Malih sivih celic zaključujemo veličastno, še bolj zabavno, glasbeno, povezovalno in obrnjeno na glavo. Voditelja tokrat nadeneta tudi čevlje tekmovalcev in se podata v labirint, Jasna pa stopi v njune. Najboljši tekmovalci kviza in Hitrih lončkov se pomešani med sabo, kot navijači in tekmovalci hkrati, preizkusijo v napihovanju balonov, skupinski pantomimi, glasbenih ugankah, jengi in snemanju pravega glasbenega video spota. Da je vzdušje še bolj pestro pa poskrbijo tudi Big band RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla in pregled najboljši ter najbolj zabavnih trenutkov sezone. Vas zanima, kako zveni Cup song v izvedbi voditeljskega tria, Big banda in tekmovalcev Hitrih lončkov in kdo je prvak tekme posameznikov v podiranju piramid, potem ne zamudite 32. oddaje.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Končno je napočil čas turneje. Skupini GHF in Wonderland potujeta po Angliji in koncerti se vrstijo. Navdušenju ni ne konca ne kraja. Pred koncem turneje skupini čaka samo še nastop na festivalu. Jordan Wonderlandu obljublja pogodbo za ploščo, Sasha pa ima po porodu za Fabia presenečenje.

Dorien Pietru pojasni, da bo z denarjem Soufianu pomagal samo začasno, saj bo nov mesec prinesel nove račune. Pieter se zamisli in najde novo, boljšo rešitev. V pogovoru z mamo pa po nesreči izda, da Basim rad riše grafite, in Dorien je prepričana, da je odkrila, kdo je Kapucar.

V prvem poletnem Infodromu smo zbrali nekaj informacij, ki vam lahko pridejo prav na različnih področjih življenja. Izvedeli boste, kako vaši vrstniki razmišljajo o svojih težavah in izzivih. Podrobno pod lupo razlagamo, kaj je to inflacija, da boste lažje razumeli, zakaj so cene v trgovinah vedno višje. O materinščini so spregovorili mladi, ki prihajajo iz drugih držav, a se šolajo pri nas, gotovo pa jim pri učenju slovenščine lahko pomaga spletna stran Franček.si. V prispevku mladi iz OŠ Polzela razložijo še, zakaj je spletni slovar uporaben za vse šolarje. Zanimalo nas je tudi, kako so se zmenki zaradi koronarazmer spremenili, od igralcev v filmu Vesolje med nami pa smo izvedeli, kako lahko pridemo do prve filmske vloge.

Sladkorna bolezen velja za pandemično, saj število bolnikov nenehno raste. Na svetu jih je 537 milijonov, v Sloveniji 200 tisoč. Diabetes sam po sebi ni moteč in ni boleč, so pa lahko zelo boleči zapleti, če je bolezen slabo vodena. Od 85 do 95 odstotkov bolnikov ima diabetes tipa 2, ki se lahko začne neopazno razvijati že v zgodnjem srednjem življenjskem obdobju. Kako se spoprijema s to tiho boleznijo mnogoterih obrazov, nam bo razkril Gojmir Lešnjak - Gojc, igralec, glasbenik, režiser, voditelj, komedijant, ljubitelj dobre hrane in pijače, pa tudi ambasador državne kampanje Bodi odličnjak! Zavoda Diabetes. Najpogostejše zaplete pri sladkorni bolezni pa bo v prispevku predstavila dr. Vilma Urbančič Rovan, vodja Diabetološkega oddelka UKC Ljubljana.

Slovenska karitas že 14. leto zapovrstjo pripravlja dobro delno akcijo z naslovom »Pokloni zvezek«. Z akcijo, ki bo do 10. junija potekala v vrtcih in osnovnih šolah, želijo zbrati čim več novih velikih črtanih zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin. Z akcijo želijo spodbuditi otroke k solidarnosti s sovrstniki.
Predstavljamo tudi srečanje z naslovom »OM CHANTING ZA MIR«, ki ga je v Izoli pripravilo slovensko društvo Bhakti Marga. Bhakti Marga je sicer mednarodno gibanje, ki sledi učenjem razsvetljenega mojstra Paramahamse Vishwanande.

»Vi pa niste v mesu, ampak v Duhu, če le prebiva v vas Božji Duh.« (Rim 8,9)
razmišlja SIMON POTNIK

Anticiganizem je ideologija, ki vzpostavlja temeljne razlike med romsko in večinsko populacijo ter se odraža v številnih predsodkih in stereotipih v odnosu do Romov. Odgovore na vprašanje, kako se anticiganizem kaže pri Romih v Sloveniji, smo iskali na posvetu, ki ga je pripravil Slovenski etnografski muzej. Odpravili se bomo še v naselje Kamenci, v katerem so vaščani s pomočjo občine uredili skupnostni vrt za pridelavo sadja, zelenjave in zelišč. Predstavili bomo tudi primer tega, da Rominje postanejo vzornice pripadnicam večinskega prebivalstva, še posebej na izobraževalni poti. K soustvarjanju naše oddaje pa bomo povabili nove sodelavce. Voditelja oddaje bosta zaupala, kako poteka delo pri oddaji Kaj govoriš. Med novicami še o nacionalnem tednu prostovoljstva ter ustanovitvi romskega radia na Madžarskem.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sprehodili smo se po gradu Štanjel, kjer je na ogled razstava »Narava in človek na Krasu«. Pomembne del razstave je tudi naša avtohtona pasma psov, kraški ovčar. Spoznali smo družino in novo življenje posvojenega psa po imenu Vili. Predstavljamo akvarijsko ribo – oklepni somič. Obiskali smo ljubitelja narave in ptic, še posebej pa lastovk, ki se iz leta v leto vračajo gnezdit v njegovo bližino. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Družinsko podjetje KLS iz Ljubnega, ki ga s hčerama in zetoma vodi Bogomir Mirko Strašek, je eno vodilnih svetovnih proizvajalcev zobatih obročev za avtomobilsko industrijo; njihove izdelke v motorje vgrajuje več kot 30 največjih avtomobilskih znamk. Izvozijo kar 98 odstotkov proizvodnje, največ v Nemčijo, na Madžarsko in Kitajsko. Večkrat nagrajeno podjetje, ki letos praznuje 50 let, zaposluje 265 ljudi in ustvari več kot 120 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, je lani s prodajo zaslužilo 50,5 milijona evrov. Kljub visokim cenam jekla in elektrike, ki močno krojijo njihovo poslovanje, tudi letos načrtujejo rast prihodkov. So eno najbolj robotiziranih podjetij v Evropi; za razvoj kadrov, proizvodov in inovativnih proizvodnih procesov so v zadnjih osmih letih namenili več kot 80 milijonov evrov. Njihov zadnji projekt je razvoj procesov ter zobatih obročev in zobnikov za pogon hibridnih in električnih vozil.

Odpiranje in zapiranje vrat in predalov, prinašanje in pobiranje predmetov, pomoč pri slačenju, pomoč pri premagovanju ovir na poti v trgovino ali banko, opozarjanje na zvonjenje pri vratih ali požarni alarm – vse to namesto nas naredijo delovni psi, kot so pes vodnik slepih in pes pomočnik za gibalno ovirane osebe. V tujini poznajo tudi pse za gluhe, zato boste v oddaji Prisluhnimo tišini ob 14.40 na RTV lahko spoznali Roberta Mandero, ki živi na Finskem in si brez svojega psa za osebe z okvaro sluha ne predstavlja življenja. Videli boste tudi, kako gluhoslepi Metki Knez pes vodnik za slepe olajša vsakdanja opravila.

Luka in policist Primož sledita prijavi, ki zveni kot klic malo osamljene in prismojene gospodinje. Vseeno gresta v akcijo in naletita na znake, da se v samotnem zapuščenem vikendu odvija večja kriminalna operacija. Luka začne dvomit vase, saj je večina dokazov posrednih in že večkrat se je opekel, ko je prehitro reagiral. Poleg tega pa je zdaj še pod Urhovim drobnogledom. Zato z zanimanjem posluša Saro, ko mu predlaga, da se skupaj preselita v Bruselj.

V Kulturnem centru v Monoštru so pripravili razstavo s katero vabijo na letošnjo likovno kolonijo.
Predsednik društva Slovencev iz Zenice Dragan Gačnik, v Mariboru z oblikovanjem interjerev spreminja podobe.

Ivan Regen je bil znanstvenik, ki je preučeval zvočno komunikacijo žuželk, biolog in pionir sodobne bioakustike.

Danes širšemu občinstvu malo znani Ivan Regen (1868–1947), je bil človek, ki je preučeval murnove samičke, ki je znal govoriti z žuželkami in načrtovati fonografske naprave. Rojen je bil v Lajšah pri Gorenji vasi leta 1868, študiral in doktoriral je na Dunaju, kjer je tudi večinoma živel in preučeval zvočno komunikacijo žuželk. Leta 1935 je bil izvoljen za častnega člana Prirodoslovnega društva Slovenije, leta 1940 pa za dopisnega člana Slovenske akademije znanosti in umetnosti.
Njegov največji projekt je bil geobiološki laboratorij, velik terarij oziroma insektarij,v katerem je preučeval fonotaksijo – usmerjeno premikanje žuželk proti viru zvoka.
Dokazal je,da žuželke slišijo s posebnim organom na prvem paru nog.
Dokumentarni portret Ivana Regna odstira delo velikega, slabo znanega slovenskega znanstvenika, hkrati pa osvetljuje pomen zvoka okoli nas tudi za tiste namene, na katere v našem vsakdanu niti ne pomislimo. Mnogokrat smo potopljeni v zvok, ki ga ne poslušamo, ker se ga ne zavedamo in ga zato tudi ne slišimo. Ti zvoki pa so lahko konstitutivni element glasbene umetnosti. Delo, ki ga je Ivan Regen začel ob koncu 19. tega stoletja, je našlo svoje mesto tudi v umetnosti – v bioakustični glasbi. Prav zato se film poetično konča z besedami: “Če ne bi bilo Ivana Regna, človeka, ki je govoril z žuželkami, in znanstvenikov moderne dobe, tudi bioakustične glasbe verjetno ne bi bilo. Hvala znanosti, da je nahranila umetnost!”
Scenarij Boštjan Perovšek in Boštjan Vrhovec, režija Boštjan Vrhovec.

GNOJILO MOKARJEV
Ob uporabi organskega gnojila iz iztrebkov hroščev mokarjev si obetamo odpornejše rastline in vsaj za petino večji pridelek. To je naključno ugotovil tudi Bojan Kujavec, ko je ostanke poskusov za izdelavo hranljive beljakovinske tablice za športnike odlagal na kompost.
ČILIJI SO POSAJENI
Pri Čili Napoju smo si februarja ogledali, kako s pomočjo omočenih papirnatih brisačk vzklijejo semena čilija. Kalčke nato posamično posadi v setveni zabojček. Aprila je okrog 1500 sadik prestavil v rastlinjak, na grede v Celestrini pa šele v drugi polovici maja.
Z GAIO NA OBISKU
Tokrat smo s klubom Gaia pri gospe Sonji z Gorenjskega zasadili balkonsko cvetje za sončno in senčno lego. Zaradi vremena, ki je bilo sprva prehladno, potem pa že prevroče, si lahko vsaj še do polovice junija v domovih ustvarimo podobne zasaditve.
V SENCI OKRASNIH DREVESC
Balkone in terase polepšamo tudi z zasaditvijo, ki zaradi bohotne podrasti spominja na naravno okolje. V okrasne lonce umestimo sadno drevje, okrasne grmovnice, podnje pa različne cvetoče ali zelene rastline. Nasad redno gnojimo in zalivamo.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luka in Lučka bi se rada igrala videoigrice. a se ne moreta, ker je treba spat. Zato se v mislih odpravita v svet videoigric, ki ga raziskujeta. Igraje premagata številne ravni. Seveda pa igrica postaja vse težja.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Čeprav smo obiskali že več sto objektov, menda še nismo naleteli na takšno zgodbo, kjer je namesto prvotno zamišljene letne kuhinje v velikosti 20 do 30 kvadratnih metrov zrasel lep objekt, desetkrat tako velik. V resnici pa nas je v Mežico, kjer ta objekt stoji, pripeljala radovednost, kakšen je vrt, ki krasi njegovo okolico.
Predstavili bomo prvo skupno stanovanje mladega para. Kakšne želje sta imela, kako sta jih uskladila in kako sta se lotila iskanja svojega bodočega skupnega doma. Menda jima je šlo vse kot po maslu.
Nina Mihovec je uspešna slovenska industrijska oblikovalka. Njen Wilsonic Design studio je v dobrih 20-ih letih delovanja prejel številne nagrade. Zanimalo nas je, kaj je tisto nekaj, kar te v oblikovanju naredi drugačnega, zanimivega in uspešnega.

Poleti vas Lorella in Ana pozdravita z morja in vas popeljeta skozi najlepše trenutke pretekle sezone oddaj Sobotno popoldne. Tako boste lahko podoživeli navdihujoče pogovore z gosti kot so Jan Plestenjak, Bernarda Marovt, Nina Gazibara, Helena Blagne, Mario Galunič in mnogi drugi. Če ste zamudili nasvete o modi, življenjskem slogu, psihologiji, trendih, lepoti, zdravju in avtomobilizmu, potem so poletni izbori kot nalašč za vas. Dobimo se torej vsako poletno soboto ob 17.30 na prvem in si privoščimo trenutke zase.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Film je nastal na podlagi zelo priljubljene TV-serije Spooks, ki je na angleških malih zaslonih dočakala kar deset sezon.

Angleška obveščevalna služba MI5 naredi hudo napako – nevarni in karizmatični terorist Qasim ji pobegne med rutinsko predajo ameriškim agentom. Legendarni vodja protiterorističnega oddelka, Harry Pearce, je zato prisiljen v odstop in nihče se ne čudi njegovemu skoku v smrt nekaj dni pozneje. Pa je Harry res mrtev ali je samo uprizoril svojo smrt, da bi odkril izdajalca v lastnih vrstah?

Primer prevzame odpuščeni agent Will, nekdanji Harryev varovanec. Agenti MI5 Willa rešijo pred rusko mafijo, zato jim je dolžan uslugo. Loti se dela in kmalu naveže stik s Harryem. Z njegovo pomočjo pride na sled Qasimu in presenetljivemu odkritju – v nekaj dneh se bo v centru Londona zgodil teroristični napad apokaliptičnih razsežnosti. Napeta dirka s časom se prične. Ampak komu v MI5 odpadniški dvojec sploh lahko zaupa?

Originalni naslov: SPOOKS: THE GREATER GOOD
Leto produkcije: 2015
Država: Velika Britanija
Žanr: akcijski film
Režija: Bharat Nalluri
Scenarij: Jonathan Brackley in Sam Vincent
Igrajo: Kit Harington, Peter Firth, Jennifer Ehle, David Harewood

Medtem ko Vikingur spi v mrzlem avtu, Darri uživa v razkošnem hotelskem apartmaju in si privošči obilen zajtrk. Pozneje obiščeta ribiški muzej, spijeta kavo z znanim islandskim igralcem in obiščeta mestece, v katerem živita Vikingurjeva nekdanja tast in tašča. Darri zelo hitro spozna, da njegov prijatelj ni preveč priljubljen pri meščanih, izve pa tudi, zakaj. Vikingur je organiziral velik gledališki festival, ki bi moral privabiti turiste in prinesti veliko denarja, a so se njegovi dobri nameni žal grdo sfižili.

VEGFERð / Journey / Islandija / 2021
scenarij: Vikingur Kristjansson
režija: Baldvin Zophoniasson
v glavnih vlogah: Ólafur Darri Ólafsson, Víkingur Kristjánsson, Þórunn Arna Kristjánsdóttir, Pétur Ernir Svavarsson, Pálmi Gestsson, Þröstur Leó Gunnarsson, Elfar Logi Hannesson, Þorsteinn Gunnarsson, Helga Vala Helgadóttir, Nicolas Bro, Jonas Schmidt

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izvrstna igralska zasedba pod režijskim vodstvom francoskega avtorja Olivierja Assayasa v duhoviti in pronicljivi zgodbi o seksu, lažeh in literaturi v hitro spreminjajočem se digitalnem svetu.

Alain je uspešen pariški knjižni založnik, ki se poskuša prilagoditi digitalni revoluciji. Léonard, eden najuspešnejših avtorjev založbe, mu ponuja svoj najnovejši roman, nad katerim pa Alain ni navdušen. Njegova žena je nasprotnega mnenja, a so razlogi za njeno navdušenje vse prej kot profesionalni. Da bi Alainova založba ujela korak s časom, pod njeno streho privabi Laure, privlačno strokovnjakinjo za spletno založništvo, ki nima nikakršnih pomislekov glede digitaliziranja knjig. Ko se poklicne spletke začnejo prepletati z zasebnimi, se mora Alain dokončno odločiti, kakšna bo prihodnost njegove ugledne založbe.

Originalni naslov: DOUBLES VIES
Leto produkcije: 2018
Država: Francija
Žanr: drama
Režija: Olivier Assayas
Scenarij: Olivier Assayas
Igrajo: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne, Pascal Greggory

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov