Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 1. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Čet, 1. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Bela si želi preživeti večer z Lucy, vendar ta reče, da je utrujena. Ko Lucy zvečer zadrema na kavču, sanja o Paulu in ga prosi, naj jo poljubi. Lucy je vse bolj razpeta med ljubečim in pozornim Belom ter svojimi še vedno tlečimi čustvi do Paula.
Ko Steffen izve za smrtno nesrečo nekdanjega sodelavca, posumi, da je za to krivo podjetje Grükon. Franzi ga nagovarja, naj razgali goljufijo podjetja, toda Steffen se boji za svoje in njeno življenje.
Christoph se sprašuje, zakaj ga je Ariane pustila pred oltarjem in se zdaj do njega vede tako sovražno. Tudi ko mu Ariane da namig, povezan z njeno preteklostjo, se mu ne posveti.
Dirk ne želi razkriti napredka pri terapiji, zato odslovi Paula. Z zvijačnostjo tako doseže, da se znova zasmili Lindi in jo prepriča, da mu začasno pomaga pri izvajanju terapevtskih vaj.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Za Slovenijo skrbi podatek, da je letno nekaj tisoč več umrlih kot rojenih. Kaj bo s Slovenci v naslednjih stotih letih, če se bo to nadaljevalo? V parlamentu je bilo slišati, da nas bodo reševale migracije. Gostje v oddaji: dr. Janez Malačič, Aleš Primc, Iva Dimic in Milan Jakopovič

Voditelj: Igor Pirkovič

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Za mnoge Kolumb ostaja tisti, ki je odkril Ameriko. A zgodovinske listine in arheološke najdbe potrjujejo, da so ga prehiteli drugi raziskovalci. Prvi Evropejec, ki je stopil na ameriška tla, je bil že okoli leta 1000 Viking Leif Erikson. Srednjeveški valižanski princ Madoc naj bi približno 300 let pred Kolumbom zgradil utrjena mesta ob reki Ohio. Kralj tedanjega malijskega imperija pa je menda 200 let pred Kolumbovim podvigom s svojim neizmernim bogastvom financiral velikansko floto, namenjeno v Ameriko.

FIRST BEFORE COLUMBUS - THE TRUE DISCOVERERS OF AMERICA / Nemčija / 2019 / Režija: Peter Prestel in Axel Sand

Slovenska državnozborska komisija v Porabju. Poslanke so se na terenu seznanjale s položajem Slovencev na Madžarskem.
Križi v Števanovcih. V porabski vasi blagoslovili tri obnovljene sakralne spomenike.
Ptice dronovke. Na literarnem večeru predstavili zbirko kratkih zgodb Norme Balé. Stara obrt nekoč. Pletenje »drvenk« v Porabju.

A Nagyító alatt című adásban a vakok és gyengénlátók mindennapjaival foglalkozunk.

V oddaji Pod drobnogledom se bomo ukvarjali z vsakdanjim življenjem slepih in slabovidnih.

Snoopy spremlja Sally, ko ima ta v šoli referat o živalih, Lucy pa se mu trudi zagotoviti psihološko pomoč. Lucy in Snoopy se zapleteta v navidezni pretep, na koncu pa hoče Snoopy ugoditi Charlieju Brownu.

V tokratnem Krompirju bomo razmišljali o tem, ali so določene stvari res bolj za punce in določene bolj za fante ali so to le naše predstave. V studiu bo pestro, Nika se bo učila klekljati z mladimi iz Čipkarske šole Idrija, igrala bo nogomet z ekipo nogometašic Ženskega nogometnega kluba Olimpija Ljubljana, v studiu se ji bo pridružil športni novinar Anže Bašelj, izziv s kravatami bodo pripravili učenci OŠ Sostro, o razlikah med spoloma pa so debatirali tudi mladi iz Osnovne šole Rodica.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vsak 66. otrok ima avtizem, eno najhitreje rastočih razvojnih motenj. Vzroka zanj še vedno ne poznamo, zagotovo pa gre za kombinacijo več dejavnikov, zlasti genov in okolja. Zadnje raziskave iz tujine so potrdile, da je pri otrocih, ki so že v zgodnjem otroštvu več ur na dan izpostavljeni zaslonom, večja verjetnost za razvoj motenj avtističnega spektra. Zakaj je zgodnja diagnoza te motnje tako pomembna? Raziskovalci razvijajo orodja za zgodnje odkrivanje avtizma, z novimi metodami pa ves čas iščejo morebitne vzroke za njegov nastanek.

Zgodba v Najmodelovem najnovejšem stripu ima presenetljiv preobrat in motorčke kar razganja od radovednosti. Ko jih zadolžijo za dostavo stripov Najmodelu, je skušnjava skoraj prehuda.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Pa smo ga dočakali! Veseli december je tu! Zdaj pozabimo na diete, zdaj je čas topline, veselja in druženja. In kako najlepše pozdravimo december? V velikem slogu, s potico. Orehova bo gotovo zadišala na božični večer. Toda za vajo bo danes na sporedu slana, ocvirkova potica. Potice imajo različne nadeve, po katerih tudi dobijo ime: orehova, pehtranova, čokoladna. Spremljajo nas lahko čez vse leto in vsaka pokrajina ima svojo, celo vsaka družina. Maša nam bo predstavila recept za ocvirkovo potico, ki ji ga je zaupala njena babica.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Pripravili smo reportažo s prvega mednarodnega fotografskega festivala v Boliviji, natančneje v mestu Santa Cruz. Zanimivo je, da sta ga organizirala Slovenca - slikarka Ejti Štih, ki tam živi in vodi galerijo Manzana Uno ter priznani fotograf Matjaž Krivic.
Bili smo na razstavi nemške umetnice Agnes Meyer-Brandis v ljubljanski Cukrarni. Znana je po filmu Kolonija mesečevih gosi v katerem je prikazala projekt vzreje jate živalskih astronavtov.
Obiskali pa smo tudi Decembrski sejem ilustracije na Vodnikovi domačiji.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarči smo raziskovali, kje so si nove zaposlitve poiskali družinski zdravniki, ki zadnje čase množično odhajajo iz zdravstvenih domov. Nekateri domovi že zapirajo vrata, mnogi drugi so tik pred kolapsom. Odpeljali smo se tudi v Bosno in Hercegovino in tam poiskali posrednika, ki za mnoge slovenske zdravstvene ustanove išče zdravnike.

Rastline živijo skrivno in odmaknjeno življenje, vendar so v svojem svetu in v svojem časovnem okviru enako napadalne, tekmovalne in bojevite kot živali – na vse kriplje si prizadevajo za hrano, svetlobo, razmnoževanje in razkropitev potomstva. V seriji, ki so jo snemali po vsem svetu, sta predstavljeni več kot dve desetletji novih odkritij, kar omogoča prvi poglobljeni prikaz doslej neopaženega, medsebojno povezanega sveta. Zeleni planet nam razkriva nenavadni in čudoviti svet rastlin, kakor ga do zdaj še nismo videli.

1. del: Tropski svetovi
V tropskih deževnih gozdovih uspeva več vrst rastlin kot kjer koli drugje na Zemlji. Posledica tega sta osupljiva lepota in izjemna tekmovalnost, zaradi katere je to pravo rastlinsko bojišče. Ob hitro rastočih drevesih in cvetlicah, ki posnemajo poginule živali, je to potovanje v čarobni svet, v katerem čas teče drugače kot v našem.

GREEN PLANET / Velika Britanija, Kitajska, Nemčija, Francija, ZDA / 2022 / Režija: Paul Williams

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Soočenje kandidatov za župana mestne občine pred drugim krogom volitev - Maribor

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Obiskali smo 39. Piranske dneve arhitekture, na katerih so med drugim podelili nagrade za najboljše projekte. Nagrado piranesi je prejel atelje Medprostor za obnovo redovne cerkve sv. Janeza Krstnika v samostanu Žička kartuzija, kar bomo podrobneje predstavili. Nedavno smo se na knjižnem sejmu pogovarjali s pisateljem, pesnikom in literarnim kritikom Igorjem Štiksom. Pred 15 leti nas je navdušil z romanom Elijev stol, kot četrtega pa je Igor Štiks v znanem veličastnem slogu napisal politični triler W, o novi levici, z dokumentarnimi in avtobiografskimi elementi. S članoma skupine Melodrom, Mino Špiler in Matevžem Kolencem, smo obujali spomine na nastanek istoimenskega prvenca. Album je izšel leta 2004 in bil izglasovan za album leta v vseh vodilnih medijih, vključno s Televizijo Slovenija. Po osemnajstih letih je prvič izšel v vinilnem formatu. Obiskali smo tudi Forum nove glasbe, ki te dni poteka v Ljubljani. Gre za serijo koncertov sodobne umetniške glasbe s spremljevalnimi pogovori, del programa so tudi muzikološke delavnice in mojstrski tečaji. Predstavljamo še novo odkritje na freski v Gruberjevi palači. Restavratorji so pod poslikavo našli prej dobro skrit podpis slikarja Kremserja - Schmidta, ki dokazuje, da je avtor freske, za katero je doslej veljalo, da jo je naslikal Andrej Herrlein.

Na "dobro ime" v strogo katoliškem Bad Godesbergu se Emil Dreesen kratko malo požvižga. V varietejski program uvrsti pariško pevko Claire Deltour in se spusti v divje razmerje z njo. Medtem Adolf Hitler s pomočjo Emilovih staršev hotel Dreesen spremeni v svoj štab na zahodu. Emilu grozi aretacija, zaradi katere se bo moral odpovedati svojim načelom.

Das weiße Haus am Rhein / Hotel Europa / Nemčija / 2021
Scenarij: Dirk Kämper
Režija: Thorsten M. Schmidt
V glavnih vlogah: Jonathan Berlin, Benjamin Sadler, Katharina Schüttler, Pauline Rénevier, Nicole Heesters, Henriette Confurius

Vsak 66. otrok ima avtizem, eno najhitreje rastočih razvojnih motenj. Vzroka zanj še vedno ne poznamo, zagotovo pa gre za kombinacijo več dejavnikov, zlasti genov in okolja. Zadnje raziskave iz tujine so potrdile, da je pri otrocih, ki so že v zgodnjem otroštvu več ur na dan izpostavljeni zaslonom, večja verjetnost za razvoj motenj avtističnega spektra. Zakaj je zgodnja diagnoza te motnje tako pomembna? Raziskovalci razvijajo orodja za zgodnje odkrivanje avtizma, z novimi metodami pa ves čas iščejo morebitne vzroke za njegov nastanek.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Pripravili smo reportažo s prvega mednarodnega fotografskega festivala v Boliviji, natančneje v mestu Santa Cruz. Zanimivo je, da sta ga organizirala Slovenca - slikarka Ejti Štih, ki tam živi in vodi galerijo Manzana Uno ter priznani fotograf Matjaž Krivic.
Bili smo na razstavi nemške umetnice Agnes Meyer-Brandis v ljubljanski Cukrarni. Znana je po filmu Kolonija mesečevih gosi v katerem je prikazala projekt vzreje jate živalskih astronavtov.
Obiskali pa smo tudi Decembrski sejem ilustracije na Vodnikovi domačiji.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov