Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 11. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 11. dec.

Belkova varuška Emica ima kužka Bobija, ki jo zelo uboga. Ko pa ga na sprehod odpelje Belko, je Bobi zelo nagajiv in neposlušen.

Po športni poškodbi se Berti boji znova igrati košarko.

Žverce ribolov ne zanima, dokler na zavoha pečene ribe. Navduši se in s Tinko začneta loviti. Bosta ujela kaj več kot samo alge in travo?

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Oh ne! Na Tilkini najljubši obleki je velik madež! Poskušajo ga sprati, pa ne uspe. Tudi glasna glasba ga ne odžene. Rija dobi odlično zamisel. Uporabi našitke in gumbe, da Tilkino uničeno obleko preobrazi v krasno novo oblačilo.

Krokodilčki plavajo in iščejo žabice, ko se nad reko nenadoma pojavi senca velikanske čaplje. Mladički spretno zaplavajo k svoji mami, ki jih opazuje s kotičkom očesa. Splezajo ji na hrbet, kjer so na varnem. Najmanjši pa zaplava mami v gobec, kjer mirno zaspi. Lahko noč, krokodili!

Sara in Raček gresta v blagovnico po nove igrače. Raček si želi nosoroga, Sara pa pingvina, ki se navije. V blagovnici imajo nešteto čudovitih igrač in tudi nenavadno žlico. Raček hitro najde nosoroga, Sarinega pingvina pa žal nimajo. Ko že hočeta oditi, jima pot prekriža Mesec, ki gre ravno v službo.

Mišo za en dan postane poštar. Pismo mora dostaviti Tinetu z drevesa, ki živi v Zavozlanem gozdu. Prijatelji se tja odpeljejo z balonom na vroči zrak. Na poti srečajo prijaznega korenčka Hrska.

Prijatelji v muzeju najdejo pergament, na katerem piše, da je v Sinjem dolu zaklad, ki ga je treba odkriti. Da bi ga našli, morajo razvozlati več ugank. V iskanje zaklada pa se vmešajo bratranci Zajci in začne se tekma s časom ter Skokovim zlobnim načrtom.

Petrčku gre vse narobe! Prepričan je, da mu smolo prinaša njegova vrtavka Marta. To je res krivično! Pavlinčin srečni trak mu ne prinese sreče in Valentinček zanj zaman priredi DoVinčijev izum nesrečoščitnik, zato se Petrček skrije v ogromno škatlo in noče več ven.

Pozdravljen, aksolotel! Zelo nenavadna žival si! Živiš v gorskih jezerih v Mehiki. Imaš dolgo hrbtno plavut in štiri noge. Tvoje peresaste zunanje škrge so podobne sončnim žarkom. Imaš tudi posebno sposobnost; če si poškoduješ organe, ti zrastejo novi.

Jani bi rad z malo sreče premagal Mici v igri golfa. A kmalu spozna, da v športu bolj kot sreča šteje spretnost. Razen če ima prste vmes čarovnija.

Tomaž in Jani tekmujeta, kdo je najvišji, dekleti pa jima pri tem pomagata z gradnjo višinskih stolpov. A njihovi temelji niso trdni, zato vsi skupaj doživijo divji spust, ki jih resnično ponese v neslutene višave.

Pok in Pak se vrneta v preteklost, v čas brez elektrike. Paka zelo zanima, kako so si ljudje svetili takrat. Znajdeta se ravno na pravem kraju, v svetilniku.

Nevihte so lahko strašljive. Luka in Lučka ne moreta zaspati, ker se preveč bliska in grmi. Domišljija ju ponese na dogodivščino z gusarsko ladjo. Tam naletita na nenavadna bitja iz morja, čarobni gozd in votline.

Za Zvita se dan slabo začne. Namesto da bi mu Zaja pripravila zajtrk, bolna leži v postelji. Pri njej se kar vrstijo živali, ki ji želijo pomagati, Zvit pa je vse bolj ljubosumen. Kaj ko bi še on zbolel? Potem bi njemu skuhali slastno juho, mu prinašali piškote in sladoledne lučke. Veljalo bi poskusiti. Žal namišljenega bolnika hitro razkrinkajo, in preden zares zboli, ga čaka še nekaj napornega dela.

Policist Klepec si privošči en dan dopusta. Policijske dolžnosti namesto njega prevzame Jon, Frenk pa namesto Jona raznaša pošto. Nastane cela zmešnjava in na pomoč priskočijo motorčki.

Božič se bliža. Pepa, Jure in njuni prijatelji skupaj oddajo svoja pisma za Božička. Vsak si želi nekaj posebnega: jojo, lokomotivo, skiro, trobento, raketo. Poštar jim obljubi, da bo pisma hitro dostavil na pravi naslov. Ko končno napoči božični večer, Pepa od vznemirjenja ne more spati. V dnevni sobi sreča Božičke in še sreča, da ga! Božiček je namreč izgubil spisek otrok in daril in Pepa mu priskoči na pomoč.

Štef, Liza in Mario se odpravijo nabirat lešnike. Ko Mario ugotovi, da kljub pridnemu nabiranju nima v nahrbtniku nič lešnikov, začne iskati krivca. In zagleda veverico …

Bitzer, Jon in ovce so prepričani, da se v skednju skriva pošast. Kaj pa pravzaprav je tisto, česar se bojijo?

Pika je zadovoljna kobilica, ki ima kup živalskih prijateljev. Vsi se navdušeno pripravljajo na božič. Postavili bodo božično smrečico. Toda stara smrečica razpade in kupiti morajo novo. Kakšno bodo izbrali? Veliko ali majhno? Košato ali ne? S kančkom dobre volje in ustvarjalnosti prijatelji rešijo težavo in ustvarijo poseben božič.

Snoopy in Charlie Brown imata polne roke dela z darili. Pred božičem Snoopy pelje svojo druščino na pohod. Charlieja skrbi, da bodo zatavali. Toda Snoopy ni od muh in se v naravi sijajno znajde.

Val se odloči, da bo Oliverja naučil reči ne. A kaj kmalu učenec prekosi učitelja. Na koncu je vse ne!

Trile in Lena z dedkom obiščeta Jona Gorjanca. Stari mož odhaja v dom za ostarele, zato ne bo mogel več skrbeti za svojo kobilo. Žival bi morali zaklati, a Trile je odločen, da tega ne bo dopustil. Raje jo bo poskusil rešiti.

»Za zgled trpljenja in potrpežljivosti si vzemite preroke, ki so govorili v Gospodovem imenu.« (Jak 5,10)
razmišlja SIMONA PROSIČ FILIP

Na tretjo adventno nedeljo, imenovano tudi nedelja gaudéte ali nedelja veselja, bomo pozornost posvetili nekaterim veselim dogodkom, kot so obhajanje 50. obletnice samostojne Slovenske minoritske province sv. Jožefa. Jubileja praznujeta tudi Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška v Mariboru in tamkajšnja Hiša otrok – vrtec Montessori. V marsikateri slovenski dom veselje prinaša tudi redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe za leto 2023.

Na Bledu je prejšnji teden potekal letni posvet Javne službe kmetijskega svetovanja. Osrednjo pozornost so namenili razmeram in možnemu napredku v kmetijstvu na območjih z omejenimi dejavniki. Kmetijsko-gozdarski zavod Maribor je po dveh letih spet izvedel tradicionalne Lombergarjeve dneve. V prihodnjem petletnem programskem obdobju SKP naj bi trajna raba fitofarmacevtskih sredstev temeljila na novi uredbi. Predlog te uredbe je že po prvih predstavitvah v javnosti vzbudil številne pomisleke in strahove. Zveza lastnikov gozdov Slovenije in KGZS opozarjata na preobsežno populacijo nekaterih vrst divjadi, predvsem jelena. Preverili smo razmere na terenu.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.

Najbolj glasbena in razvedrilna oddaja V petek zvečer gosti par mladih, energičnih zabavnih pevcev in glasbenih avtorjev, Tanjo Žagar in Dejana Vunjaka.
Glasbeni oder zavzemajo energične Chicas, novi hit predstavljajo Booom! in Modrijani, gostimo glasbeno izjemne Korošce, po Guinessovih merilih rekorderje kot najdlje delujoči narodni-ansambel na svetu - Štiri Kovače. Dejan Vunjak nastopi z venčkom uspešnic, Tanja Žagar v tem trenutku s svojo najljubšo pesemijo Moj roman. Z novo uspešnico se predstavljajo Poskočni v duetu s Sašo Debeljak, obiskala pa sta nas tudi že praznično razpoložena Rebeka Dremelj in Sebastian. Vse to ob najbolj bleščeče oblečenih in izjemnih glasbenikih - Diamantih!
Med Novimi talenti predstavljamo mladega Miho Cokana. Izbral je pesem Deček z ulice, ki jo je 1975 zapel Ivo Mojzer, napisala pa sta jo Jože Privšek in Elza Budau.

Muzikal o dveh mladih vojakih in njunem ljubezenskem življenju

Mlada škotska vojaka Davy in Ally se s tesnobo vrneta iz Afganistana, kjer sta služila v vojski, v rojstno mesto, kjer ju pričakajo veseli obrazi družinskih članov, prijateljev in partneric. Ally se vrne k dekletu Liz, Davyjevi sestri. Davy pa na večer vrnitve spozna krasno Yvonne, Lizino najboljšo prijateljico, s katero začne novo zvezo. Srečo mladih parov ogrozi družinska skrivnost.

Izvirni naslov: SUNSHINE ON LEITH / Britanski film, 2013 / Režija: Dexter Fletcher / Scenarij: Stephen Greenhorn / Igrajo: Paul Brannigan, Antonia Thomas, George MacKay, Kevin Guthrie, Jean Horrocks, Peter Mullan, Freya Mavor

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dan je miren in čreda se odloči, da se bo zabavala z izvajanjem svojih najljubših trikov. Ko se jim kmet hoče pridružiti, postane zabava nekoliko nerodna.

Bernarda in Jože gostita zdravnika in spletnega vplivneža Davida Zupančiča, ki je izdal knjižni prvenec Življenje v sivi coni. V goste prihajata tudi raper Challe Salle in njegova partnerka Yvonne Srdoć, s katero v kratkem pričakujeta naraščaj. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita oče in sin: Miki in Mark Vlahovič, oba sta tudi glasbenika. Miki tako na glasbene odru predstavlja svojo novo pesem Do neba, z novo pesmijo Zadnjič kakor prvič pa se v oddaji prestavlja tudi Nika Zorjan, ki je pred nekaj dnevi praznovala okroglo 30-letnico.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Alpe so mogočna gorska veriga, ki povezuje osem evropskih držav in je z najvišjimi vrhovi, ki presegajo 4000 metrov nadmorske višine, prav zares krona Evrope. Dvodelna dokumentarna oddaja predstavlja osupljive posnetke alpske pokrajine in njenih številnih skrivnosti. Visokogorske živali in rastlinje bomo spremljali skozi tegobe bridke zime, radostno spomladansko odjugo in kratko, a življenja polno poletje, preden oblaki s severa spet prinesejo arktični mraz.

1. del:
V prvem delu se posvetimo toplejšim mesecem v Alpah in pot začnemo na njihovih jugozahodnih obronkih, kjer se srečata sredozemska in alpska flora in favna. Ko kuščarji v oljčnih nasadih že iščejo partnerja, svizci v zasneženem visokogorju še spijo. Orli in jastrebi gnezdijo na prepadnih stenah in mladiče pripravljajo na prvi samostojni polet, po gozdovih pa puščajo svoje stopinje ponovno naseljeni risi in medvedi. A tudi nad drevesno mejo uspeva življenje - gamsi in kozorogi neustrašno in samozavestno dirjajo po ozkih skalnih policah, ptice pa zanašajo semena iglavcev na dozdevno nedostopna mesta. Toda zaradi podnebnih sprememb se ledeniki umikajo, kar naravo postavlja pred nove izzive.

THE ALPS / Avstrija / 2020 / Režija: Otmar Penker

Gost oddaje Intervju bo novinar, publicist, religiolog in filozof dr. Janez Markeš. Raziskoval je politično-filozofsko držo Slovencev, njegova magistrska naloga nosi naslov Med svobodo in avtoriteto, doktorska naloga pa Princip neliberalnosti in vrednostne podlage slovenske nacije. Obe tematiki sta rdeča nit njegovega novinarskega in kolumnističnega dela. Začel je pri Slovencu, nadaljeval pri Magu, sledila je služba na Delu, nekaj časa je bil tudi odgovorni urednik, pa vodja Delovega novinarskega aktiva, danes je komentator in kolumnist. Z dr. Markešem se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V zadnjih 40 letih smo priča močnemu porastu novih bolezni. V 70 odstotkih primerov gre za zoonoze, nalezljive bolezni, ki se z živali prenašajo na ljudi. Znanstveniki na terenu po vsem svetu v pogovoru s francosko igralko Juliette Binoche pojasnjujejo vzroke za pojav pandemij in razkrivajo, kako je naše zdravje tesno povezano z zdravjem ekosistemov.

MAKING PANDEMICS / LA FABRIQUE DES PANDEMIES / Francija / 2022 / Režija: Marie-Monique Robin

Z vrhunsko mlado flavtistko smo posneli televizijsko upodobitev Tango Fantasie v režiji Kaje Tokuhisa. Urednica Danica Dolinar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov