Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. jan. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 22. jan.

Zajček Belko s prijatelji tekmuje v štafetnem teku. Sprva je zelo počasen, na koncu pa se kar ne more ustaviti in zmaga.

Tinka in Žverca gresta na sprehod in uživata v vonju cvetlic, opazujeta kačje pastirje… Celo vstopita v mravljišče! Kako zabavno!

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Rompi bi rad piškot, čeprav ve, da piškoti niso primeren obrok za zajtrk. Ko se odloči, da se bo tiho odplazil in si postregel s piškoti, povzroči pravi nered. Morda pa nihče ne bo opazil, če bo zanikal, da je kriv. Ko po krivici obtožijo Hektorja, se Rompi odloči, da bo poskušal popraviti krivico.

Na vrhu visokega drevesa mladiček lenivca leži v viseči mreži iz mamine zelene dlake. Zelo počasi mu mama h gobčku približa ogromen list. Mladiček si ga potisne v usta, na široko zastoka, in pokaže dolg čvrst jezik. Potem zapre oči v spanec brez sanj. Lahko noč, lenivca!

Zunaj je lep pomladni dan. Sara in Raček telovadita na dvorišču. Nenadoma v živi meji zagledata rdeča trakova. Ko pokukata k sosedu, ugotovita, da sta tam poredni deklici z velikimi očali. Čez živo mejo jima vržeta marsikaj. Sara in Raček jima vsako stvar vrneta. Zakaj neki deklici to počneta?

Druščina in Almin bratranec Cvetko se igrajo, ko z neba pade ogromen obroč planeta Malimajcen. Prijatelji se odločijo, da ga bodo odpeljali nazaj, obenem pa Cvetku razkazali vesolje.

Med prijatelji se vname prepir. Valentinček očita Kalimeru, da nikoli ne posodi DoVinčijevega ključa. Petrček se pridruži Valentinčku in mlin z belo črto razdeli na pol. Vsak mora ostani na svoji strani. DoVinčijeva delavnica nenadoma postane prizorišče velike bitke.

Pozdravljen, nosorog! Si velika in zelo težka žival. Najbolj znan si po rogovih na koncu nosu. Živiš v savanah in grmičastih gozdovih. Rad se zadržuješ blizu vode, saj je popiješ zelo veliko. Še raje se valjaš v blatu, ki te varuje pred močnimi sončnimi žarki.

Vida In Jani pripravita veliki “kolcarski izziv”, ki naj bi Mici pomagal znebiti se nadležnega kolcanja.

Jani prestrašeno opazuje, kako ga povsod zasledujejo igrače, a kmalu spozna, da je to le občinstvo, ki pomaga Tomažu v pripravah na šolski nastop.

Konrad Kasiji pripoveduje o galerijah, ki jih je obiskoval v mestu. Kasija je navdušena in se odloči, da bi tudi ona rada ustvarjala. Izkaže se, da je nadarjena umetnica in da je pri ustvarjanju veliko bolj pustolovska kot Konrad. Konrad in Kasija se nikakor ne strinjata, kateri umetniški slog je boljši, zato se odločita, da bosta v brlogu postavila razstavo in prišla stvari do dna.

Prijatelja Pok in Pak s knjigo odpotujeta na samotni otok. Tam prebiva brodolomec Bruno, ki se je na otoku znašel po brodolomu pred mnogimi leti. Najbolj od vsega si želi, da bi imel s kom igrati kriket.

Tobi je na vrtu izbrskal kost. Luka in Lučka verjameta, da je to največja kost vseh časov. Zamislita si, da sta arheologa, ki izkopavata fosile. V namišljeni deželi ju preseneti orjaški napadalni dinozaver. Otroka bežita.

Repka povabi Vida na izbrano kosilo s slastnimi prigrizki in kumarično vodo. Tudi Vid sklene, da jo bo pogostil, nato pa ga začne skrbeti. Bo znal pripraviti kosilo za tako damo? Na pomoč mu priskoči Zaja. Posodi mu srebrni pribor in pripravi prigrizke. Prvo brž privabi dolgoprstega Blaža, druga pa požrešnega Zvita. Repka tako sede za prazno mizo, a se pri kosilu prvič od srca nasmeji.

Niki za šolsko predstavo pripravlja zapleten skok, toda pred predstavo ga pograbi panika in odloči se, da bo goljufal. Na srečo mu ob strani stojijo prijatelji.

Pepa se poskuša naučiti žvižgati. Ugotovila je namreč, da vsi znajo žvižgati, le ona ne.

Mama Polenta bi šla rada na podelitev nagrad za najboljšega trgovca leta, a si mora prej urediti še pričesko. Vsi ji pomagajo z nasveti, a njeni lasje so videti vse huje, podelitev nagrad pa je vse bližje …

Kmet bi se rad naučil plesati in mačkon je njegov soplesalec. Trušč, ki ga povzročata, gre ovcam zelo na živce. Jon se odloči, da ju mora ustaviti.

Mumintrolovo radostno vznemirjenje ob vrnitvi najboljšega prijatelja Njuhca v Dol je pred hudo preizkušnjo, ko se mora sprijazniti s tem, da ima njegov novi hišni ljubljenček zmajček raje Njuhca kot njega. Ko Mumintrol zmajčka končno osvobodi, spozna, da že ima najbolj izjemnega prijatelja, kar si jih lahko želi.

Linus prisede k deklici, ki sedi na klopi. Radovednica mu postavlja nenavadna vprašanja in ga spravi ob živce. Dva meseca je starejši od nje, pa mu reče gospod! Linus prosi prijatelja Charlieja za nasvet.

Val se odloči, da bo pomagal staršem pri kuhinjskih opravilih. Loti se umazanega perila, a na žalost uniči mamino najljubšo obleko.

Zoki praznuje deveti rojstni dan, a mora kljub temu zjutraj k zobozdravniku. Prijateljem na dvorišču pove, da si želi nov telefon in da ga bo najverjetneje dobil za darilo od staršev. A ko poskuša kaj izvedeti, vsi, tudi babica, molčijo. Zdi se mu, da nekaj prikrivajo. Zoki sanjari tudi o Lidijinem darilu in se veseli praznovanja s prijatelji. Pa bo dobil to, kar pričakuje? Morda pa bo ugotovil, da so najlepše in najdragocenejše darilo njegovi bližnji in prijatelji …

Prenos nedeljskega bogoslužja iz cerkve Marije Pomočnice v župniji Rakovniku v Ljubljani.

»Vsi govorite isto in med vami naj ne bo razprtij. Med seboj se dopolnjujte v istem umu in istem hotenju.« (1Kor 1,10)
razmišlja ZMAGO GODINA

Od praznika Sedeža apostola Petra do praznika spreobrnitve apostola Pavla kristjani molijo za edinost. Zakaj?

Kristjani so se že v prejšnjem stoletju zavedali, da bodo imeli moč oznanjevanja, če bodo složni. K temu jih spodbujajo tudi dokumenti Drugega vatikanskega koncila in vsako leto teden molitve za edinost kristjanov. Težave v krščanskih skupnostih skozi stoletja pa omogočajo razvoj teologije ter poglabljanje vere in načinov oznanjevanja. Jezus, Jud, a Božji Sin, se je odrekel monopolu duhovnikov in hierarhiji levitov templja ter duhovnosti žrtve, a so nekatere Cerkve še do danes ohranile judovski hierarhični model, druge pa koncept prvih krščanskih skupnosti.
Na Teološki fakulteti v Ljubljani so predstavili knjižne novosti na področju slovenske patristike. Med njimi eno najbolj izčrpnih latinskih zgodnjekrščanskih besedil, Latinski očetje o molitvi. Na gradu v Velenju pa si do svečnice, 2. februarja, lahko ogledate gostujoče jaslice iz znanega mesta jaslic Třešt na Češkem.

Prvi del oddaje namenjamo ekološkemu kmetijstvu. Obiskali smo ekološko kmetijo Zabukovec v Gabrijelah pri Sevnici, kjer se ukvarjajo z rejo pitovnega goveda. Zgradili so tudi zelo sodoben hlev. Z dr. Martino Bavec se pogovarjamo o ekološkem kmetijstvu v novem programskem obdobju SKP. V nadaljevanju opozorimo na uporabo varnostnega pasu v traktorjih. Predstavimo tudi pomen in delo Hmeljarskega inštituta v Žalcu, ki je v lanskem letu obeležil visok jubilej.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Že 14 zapored v Cankarjevem domu. Z gosti Modrijani, Maroltovkami, Dado Kladenik, Tonijem Sotoškom z družino in harmonikarji in AFS France Marolt.
Koncert v dveh delih, ki ga je vodila Lara Jankovič. Bogat z ljudsko pesmijo, slovenskimi popevkami in plesom.

Tokrat se brata Sever podata v Ruando, ki slovi kot ena najpomembnejših pridelovalk kave na svetu. Seznanita se s postopki pridelave in obdelave zrn, hkrati pa se imata priložnost preizkusiti kot uradna preizkuševalca tega priljubljenega napitka.

Prvorazredna animirana komedija Wesa Andersona po brezčasni predlogi Roalda Dahla.

Zviti lisjak je v mladosti vlamljal po kmetijah človeških sosedov in ropal njihove pridelke. Ko je njegova žena zanosila, je svečano prisegel, da se ne bo nikoli več ukvarjal s kriminalom. Par je dobil sina in zaživeli so kot srečna družina. A ko se lisjak po dolgem času vnovič vda živalskemu nagonu in sosedu iz hleva izmakne nekaj piščancev, ogrozi svojo družino in celotno živalsko skupnost. Kmetje zabarikadirajo vhod v brlog in tako živalske nepridiprave z njihovimi družinami in prijatelji vred zadržujejo v podzemlju. Živalim prične primanjkovati hrane, zato premagajo razlike, združijo moči in se uprejo človeškim zatiralcem pod vodstvom zvitega lisjaka.

Izvirni naslov: FANTASTIC MR. FOX
Ameriški animirani film, 2009
Režija: Wes Anderson
Scenarij: Roald Dahl (predloga), Wes Anderson, Noah Baumbach
Glasovi: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

K Jonu pride stari prijatelj. Medtem ko je na stranišču, Jon pazi na njegovo zanimivo novo napravico. Se bo Jon uprl želji, da jo preizkusi? Seveda ne!

Planine, morje, vinogradi, oljčni nasadi, sivka, polkna v barvi sinjega neba, fasade hiš iz rumenega apnenca. Provansa je izložbeno okno za francoski joi de vivre. Njene očarljive vasi in osupljive pokrajine od nekdaj navdihujejo velikane umetnosti, njeni muzeji, galerije in zgodovinske znamenitosti pa mirno lahko tekmujejo s ponudbo v svetovnih prestolnicah. Mojca Mavec tokrat predstavlja potovanje za tiste z manj časa. V štirih dneh bomo skušali začutiti utrip regije na jugovzhodu Francije, od Arlesa do Marseilla.

Naj muzika igra je niz glasbenih oddaj, ki je nastal v uredništvu Razvedrilnega programa TVSLO, v uredništvu Diane Štraus-Svetlik, voditeljice Ane Tačar-Pirkovič, dirigenta Patrika Grebla in Big Banda RTVSLO. Oddaje je režiral Nikolaj Vodošek.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Inšpektor Vrenko očeta Borisa odpelje v prekmurske toplice, da bi oče bolje okreval po poškodbi. Namesto, da bi Vrenko užival v toplicah, pa ga inšpektorski kolega Houra vplete v razreševanje umora.

Inšpektor Vrenko se z očetom Borisom odpravi na oddih v znane prekmurske toplice, tam pa priskoči na pomoč svojemu kolegu inšpektorju Štefanu Houri. V ugledni prekmurski hotelirski družini se je zgodil umor, žrtev je lastnica hotela, za njenim možem pa se izgubi vsaka sled. Čeprav bi inšpektor Houra rad čimprej zaključil primer, saj je prepričan, da gre za »klasično slovensko tragedijo« po sporu zakoncev, pa Vrenkovo oko opazi podrobnosti, ki ga popeljejo celo do Maribora. Medtem ko Vrenko s Houro razrešuje umor, se oče Boris v termah spoprijatelji z dobrovoljno vrstnico Ano.

Tokrat v oddaji Intervju Jože Možina gosti Borisa Tomašiča. Gost je predavatelj na medijski fakulteti, bolj znan kot voditelj in politični komentator na televiziji Nova24TV. Odgovarjal je na vprašanja o ravni diskurza v svoji oddaji. Z voditeljem sta se dotaknila tudi odločbe AKOS-a, da je Tomašič v eni od svojih oddaj spodbujal sovraštvo in nasilje. V nadaljevanju je gost opisal svoje delo in poudaril, da so edina televizija, pri kateri gledalci kličejo v program v živo, brez cenzure. Meni, da so številni državljani ponižani in razžaljeni, nekateri pa ga napadajo, češ da je Nova24TV Janševa televizija. Tomašič to oznako zavrača in pojasni, da je njihov vrednostni sistem transparenten in, kot je vsem znano, konservativen, kar v političnem smislu pomeni, da so bliže strankam, ki zagovarjajo konservativne in slovenske vrednote. O preiskovalni komisiji v DZ, ki jo vodi Mojca Pašek Šetinc, Tomašič meni, da je njen edini namen utišati medij, ki ni všeč trenutni oblasti. O njej pa meni, da drsi v diktaturo, saj želi imeti popoln nadzor nad mediji. Po drugi strani pa jim napadi Paškove prinašajo nove podpornike. Tomašič je povedal, da je na Novi 24 TV pred volitvami gostoval tudi Robert Golob, in sicer na lastno pobudo: »Gospod Golob je prišel v studio in odgovoril na očitke, ki so leteli nanj. Sedel je v moji pisarni in rekel, da nima nič proti Janši da je apolitičen, da ceni ljudi, ki znajo delati in da ni izključujoč.« Po volitvah pa se obrnilo, ugotavlja Tomašič, ki je zelo kritičen do Golobove vlade, češ da gre za veliko besed in obljub, a ni nobenih rezultatov. Podobno je z zdravstveno reformo; šele zdaj napovedujejo, kaj bodo naredili. Razočaran je nad mediji, ki Golobu ne upajo postaviti ogledala. Tomašič meni, da se je v preteklih mesecih premier Golob usodno zameril Milanu Kučanu, da se mu bo globoka država odpovedala ter ga zamenjala s tehničnim mandatarjem. O sedanji vladni garnituri pa meni, da dolgoročno prinaša korist desni politični opciji: »To, kar počnejo Luka Mesec, Tanja Fajon, Urška Klakočar Zupančič, je čudovito, ker ljudje vidijo, da je to teater absurda.« Tomašič sedanji oblasti najbolj zameri izključevanje drugače mislečih v politiki in družbi na splošno in meni, da je za uspeh Slovenije nujno povezovanje.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Dokumentarni film priča o neverjetni ljubezenski zgodbi Nelly in Nadine, ki sta se kot interniranki v koncentracijskem taborišču Ravensbrück zaljubili na božični večer leta 1944. Njuna življenjska zveza je bila dolgo prekrita s tančico skrivnostnosti. Zdaj pa se je Nellyjina vnukinja odločila odpreti zaboje z bogatim rokopisnim in filmskim gradivom …

NELLY & NADINE / Švedska / 2022 / Režija: Magnus Gertten

S sopranistko Mileno Moračo smo televizijsko upodobili arijo Norme iz opera Norma V. Bellinija, arijo Leonore iz opera Trubadur G. Verdija in pesem Hanne Glavari o Vilji iz operete Vesela vdova F. Leharja. Urednica oddaje Danica Dolinar, režija Klemen Dvornik.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov