Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 16. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 16. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dimitri preseneti Tembo in Makebo, ko se pogovarjata. Makeba mu pojasni, da mravlje lahko dvignejo slona. Pili in Oko ne verjameta, da so mravlje tako močne. Zato gredo skupaj vprašat kar mravljo Cici.

Ko Morf išče mir in tišino, odkrije hišico za punčke. Prijatelji pridejo na obisk, a ko postanejo preglasni, Morf poskusi marsikaj, da bi jih pregnal iz hišice.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Sir Ralph je odpustil svojega butlerja, ta pa se maščuje tako, da pove, da je imela njegova žena dolgotrajno afero z lordom Meldrumom. Sir Ralph je besen in gre k Meldrumu, katerega skušajo zaščititi ostali prebivalci hiše.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

Kdo so transspolne osebe? Kakšno je njihovo življenje v Sloveniji? Kaj počnejo? Kakšne težave jih pestijo v naši družbi ? V oddaji bomo prisluhnili štirim transspolnim osebam, ki so se v javno življenje vključile kot osebe tistega spola, ki ga čutijo kot sebi lastnega, in ne tistega, ki jim je bil pripisan ob rojstvu. Skozi njihove zgodbe bomo osvetlili še precej nepoznano področje transspolnosti, saj prav pomanjkanje relevantnih informacij tudi v naši družbi pripomore k nevidnosti transspolnih oseb ter nerazumevanju, porajanju predsodkov in nesprejemanju. Zakaj? So le zaradi svoje spolne identitete res tako drugačne, za nekatere celo družbeno nesprejemljive?

Scenaristka in urednica serije Neva Novljan, režiser Vojko Boštjančič.

Zamenjava ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana je le še vprašanje časa, je slišati v politiki. Imena njegovih naslednikov že krožijo. Zahtevo po odstopu je po aferi na Psihiatrični kliniki sprožil Glas Ljudstva, ker da je Bešič Loredan minister za privatizacijo zdravstva, ne pa za paciente. Minister odgovarja, da odstopil ne bo. Kdo si pravzaprav želi njegovo zamenjavo in kdo bi ga rad obdržal?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijatelja motorista zapustita svoje območje udobja in se iz domače Nemčije podata čez Romunijo in Turčijo, čez Kavkaz in Osrednjo Azijo do strehe sveta. Po skoraj šestih mesecih, 14 državah in 28 000 kilometrih prispeta vse do Goe v Indiji.

4. del:
Erik Peters in Alain Berger v zadnjem delu svojega popotovanja za sabo pustita prelaz Rohtang in se odpeljeta v Nepal. Namesto snežnih viharjev in višinske bolezni nanju prežijo povsem nove nevarnosti. Nikjer na svetu namreč ne živi toliko tigrov kot na mejnem območju med Indijo in Nepalom.

HIMALAYA CALLING / HIMALAYA CALLING – AUF DEM LANDWEG ZU DEN HÖCHSTEN PÄSSEN DER WELT / Nemčija / 2020 / Režija: Erik Peters

Obiskali smo Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje in Zvezo Sožitje, ki letos praznujeta jubilejnih 60 let delovanja. Oba sta nepogrešljiv del naše družbe, ki sta v svojem dolgoletnem delovanju veliko pripomogli k naši družbi in svojim članom.

Az adás tartalma:

- A fegyveres konfliktusok hatása az épített és teremtett környezetre;
- ülésezett az MNTI Tanácsa;
- Kardos-est Dobronakon;
- 25 éves a kapcai népdalkör;
- a Vita Kamarakórus 20 éves jubileuma;
- hangulatos falunap Hármasmalomban;
- Hagyományőrző: a cimbalom.

Vsebina oddaje:

- Vpliv oboroženih konfliktov na grajeno in ustvarjeno okolje;
- zasedal je Svet Zavoda za informativno dejavnost;
- Kardošev večer v Dobrovniku;
- 25-letnica ljudskega pevskega zbora na Kapci;
- 20-letnica Komornega pevskega zbora Vita;
- vaški dan v Trimlinih;
- rubrika Naša dediščina: cimbale.

Verjetno bi težko našli enoznačen, kratek in jedrnat odgovor na vprašanje, kaj je lepo in estetsko, zato so odgovore o estetiki telesa, o tatujih, pirsingih in tudi o dobrem okusu iskali v tokratni Osvežilni fronti.

Živali bodo glavna tema tokratnega Poletnega Infodroma, saj ima marsikdo med vami hišnega ljubljenčka. Osnovnošolca Julija in Jakob sta povedala, kako je skrbeti za mlado psičko Juki, Ela pa, kako se vzgaja psa. Sestri Nina in Špela imata doma pravi živalski vrt, učenci III. Osnovne šole v Celju pa lahko za kače in druge plazilce skrbijo kar med poukom. V Evropi žuželke tradicionalno niso sestavni del prehrane ljudi, a Evropska komisija je že izdala dovoljenja za njihovo trženje v prehrani po vsej Evropi.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Nekateri so rojeni popotniki, druge potovanja v daljne dežele vabijo, a ne vedo, kje začeti, tretje pa prav nič ne mika iti v svet. Verjetno pa nas vse zanimajo popotne zgodbe. Da starost ni nobena ovira za potovanje, v oddaji Ah, ta leta! dokazujeta upokojena zakonca Marjan in Stanka Poljanec, ki zadnjih 15 let navdušeno raziskujeta svet in odkrivata nove kraje. #ahtaleta #potovanja

Ljubozver postavi snežaka, a ga skrbi, ko se snežak začne topiti.

V drugi seriji risank Minuta v muzeju Rafael, Mona in Nabi vabijo k ogledu del velikanov moderne in sodobne umetnosti, kot so Francis Bacon, Salvador Dalí, Marc Chagall in številni drugi. Ob tem pa otroke spodbujajo, da tudi sami spregovorijo o umetnosti na svoj način, brez pravih in napačnih zamisli, brez pravih in napačnih odgovorov, samo s pravico izraziti svoje mnenje – in morda tega naučiti tudi odrasle.

glasba Vilko Ovsenik in Slavko Avsenik

Na Golici je slovenska instrumentalna narodno zabavna polka, ki jo je leta 1954 za oddajo Četrkov večer na Radio Ljubljana prvič posnel Gorenjski kvartet. Velja za eno najprepoznavnejših polk ter za največkrat predvajano instrumentalno skladbo na svetu. Skladba ima kar 600 priredb, na nemškem govornem področju pa je znana pod imenom “Trompeten-Echo".

Zgodba o nastanku je legendarna: Slavko Avsenik je dobil idejo za pletilnim strojem, v nočni delovni izmeni tovarne Tonosa v Ljubljani. Zamisel je dobil prav pri tem, ko je poslušal takt pletilnega stroja in kar na prtiček od malice po svoje zapisal "ta-rara-pa-pam" ...

V petkovi oddaji najprej o zimzeleni temi, sporih med etažnimi lastniki in upravniki. Tokrat so jabolko spora hrošči parketarji oziroma njihov izvor. Lastnik stanovanja trdi, da so prišli iz slabo obnovljene strehe, upravnik pa, da je kriv star parket v stanovanju. V oddaji tudi o prihajajočem poletju – z gostjo bomo opozorili na pasti turističnih paketov, preverili pa smo tudi, koliko nas bodo stali klici in prenos podatkov v državah brez evrotarife. Namig: če ne želite bankrotirati, raje izklopite prenos podatkov.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Bili smo na premieri predstave Marguerite Duras Zamaknjenost Lol V. Stein, ki jo je v Anton Podbevšek teatru režiral Matjaž Berger. Ogledali smo si razstavo Neutrudni humanist, ki so jo v Plečnikovi hiši pripravili ob 110. obletnici rojstva arhitekta Vlasta Kopača. V Šempasu na Goriškem nov prostor za kulturo in umetnost, kjer so pripravili tudi že prvi dogodek z naslovom Sprava in sinteza. Organiziral ga je Zavod za sodobno umetnost Brida.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nika pri Zajcu postane središčna sila odvetniške pisarne, navdihuje z duhom boja za pravico in resnico. Hkrati Nika, osebno, tone vse globlje v temačne družinske skrivnosti. Je resnica, kar ji v obraz vrže njena mama?

V odvetniški pisarni Zajc se začenja borba za pravočasno vložitev pritožbe v primeru Zorc. Nika ne popušča, čeprav se zdi zaradi nemogočih časovnih rokov situacija brezupna. Niko čaka prijetno presenečenje pri Borutu, in končno ima vse pogoje za opravljanje pravosodnega izpita, vendar tudi tam trči ob družinski zid.

Televizija Slovenija letos praznuje 65 let. V osmih poletnih večerih se bomo z znanimi obrazi s področja televizije, glasbe, športa po desetletjih spominjali televizijskih oddaj in predvsem obujali duh časa. Voditeljica: Bernarda Žarn.

V tretji oddaji Poletni večer bomo obujali duh čas sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Ob voditeljici Bernardi Žarn bodo v studiu legendarni košarkar Ivo Daneu, ki je kot kapetan jugoslovanske reprezentance osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu leta 1970, ki ga je gostila Ljubljana, prenašala pa TV Ljubljana, novinar, urednik, dopisnik, avtor dokumentarnih filmov in knjig Tone Hočevar ter novinar, urednik, priljubljen dolgoleten voditelj Tednika, Janko Šopar.
Eva Hren bo zapela slovito Med iskrenimi ljudmi, s katero je Majda Sepe zmagala na Slovenski popevki 1972. Lea Sirk pa bo nastopila s skladbo Nasmeh poletnih dni, ki je bila zmagovalka prvega festivala Melodije morja in sonca 1978.

22:10
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cikel filmov Roberta De Nira: Scorsesejeva satirična parabola o ničvrednem komedijantu, ki bi naredil vse za uspeh, je bila navdih za uspešnico Joker.

Rupert Pupkin je navzven dobrosrčen mladenič, ki ga mučijo grandiozne blodnje. Prepričan je v svoje izjemne komedijantske sposobnosti, le da ga svet še ni odkril. V svoji kletni sobici vodi zasebni pogovorni šov z Lizo Minelli iz kartona in fantazira, da ga njegov idol, zvezdnik pogovornih šovov Jerry Langford, opeva in snubi kot svojo zamenjavo v oddaji. Vprašanje je, ali je Pupkin bolan ali zgolj izkazuje tisto izjemno voljo in samozavest, ki sta potrebni za uspeh. Pupkin poskuša na vsak način pritegniti Langfordovo pozornost v prepričanju, da ga bo slednji popeljal v svet slavnih. Doživi izjemno razočaranje, ko ga Langford obravnava kot smet. S pomočjo motene prijateljice televizijskega zvezdnika ugrabi. Tedaj se situacija, ki je bila še malo prej smešna, prevesi v groteskno predstavo družbene razslojenosti.

Izvirni naslov: KING OF COMEDY / Ameriški film, 1982 / Režija: Martin Scorsese / Scenarij: Paul D. Zimmerman / Igrajo: Robert De Niro, Jerry Lewis, Sandra Bernhard, Diahnne Abbott, Ed Herlihy

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Bili smo na premieri predstave Marguerite Duras Zamaknjenost Lol V. Stein, ki jo je v Anton Podbevšek teatru režiral Matjaž Berger. Ogledali smo si razstavo Neutrudni humanist, ki so jo v Plečnikovi hiši pripravili ob 110. obletnici rojstva arhitekta Vlasta Kopača. V Šempasu na Goriškem nov prostor za kulturo in umetnost, kjer so pripravili tudi že prvi dogodek z naslovom Sprava in sinteza. Organiziral ga je Zavod za sodobno umetnost Brida.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov