Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 14. feb. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 14. feb.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Konfucianizem je tradicionalna kitajska misel, katere začetnik je bil Konfucij, kitajski modrec, filozof in učitelj. Med ključnimi potezami nauka je poudarek na pomenu skupnosti in družbenih odnosih. Tkanje slednjih je v osrčju praks čaščenja prednikov. Gre za rituale, ki so se na Kitajskem pojavili še pred časom konfucianizma, kljub temu pa si delita poudarek na pomenu skupnosti pri oblikovanju in razumevanju posameznika.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Vaše gube bodo čez noč zglajene! Temni madeži bodo izginili in koža bo spet svetla, navlažena in obogatena s kisikom! Pore bodo zožene! Oglasi so polni izdelkov, ki obljubljajo neverjetno. Obstajajo losjoni, serumi, maske, olja, kisline, vitamini in tudi izvorne celice, polžja sluz, oglje, kisik ter celo diamanti.
Po 30. letu vsako leto izgubimo odstotek kolagena, pomembne beljakovine, ki ohranja našo kožo mladostno. Ko kolagen izginja, se pojavijo gube.Za koliko lahko kreme upočasnijo staranje kože in zgladijo gube? V oddaji bomo s pomočjo znanosti in raziskav razkrili, katere so tiste sestavine in spojine, ki resnično učinkujejo in lahko spremenijo kožo.

08:05
Glasbena matineja

V Mokronogu prirejajo mednarodni festival ustnih harmonik, po domače orglic. Idejni vodja in pobudnik prireditve je glasbenik Stane Peček, ki je festival zasnoval leta 1990. Festival orgličarjev in ustnih harmonikarjev predstavljajo pod naslovom Ah, te orglice, ki na dvoumen način izraža tako navdušenje nad glasbilom kot tudi občutek odrinjenosti tega inštrumenta. V posnetku prvega dela slavnostnega koncerta iz Mokronoga se predstavljajo: Koncertni ansambel ustnih harmonik Sorarmonica, Branko Banovec (Črnomelj), Ansambel ustnih harmonik Vrbsko jezero, Janko Mlakar (Ljubljana), Sandi Petrej (Vojnik) in Klančakovi godci (Metlika).

Posnetek koncerta Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija, ki deluje pod vodstvom zborovodje Tomaža Pirnata, s pesmimi prekmurskega pesnika in pisatelja Ferija Lainščka. Zvočno podobo so sooblikovali člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in multiinstrumentalist Boštjan Gombač pod dirigentskim vodstvom in avtorskim oblikovanjem Lojzeta Krajnčana, ki je pesmi uglasbil.

Koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija je namenjen mladim poslušalcem. Glasbeni program je bil tokrat karnevalsko obarvan, v tematsko pripoved pa sta ga oblikovala igralca Tanja Dimitrievska in Dejan Pevčević. Mladi obiskovalci so lahko izvedeli, kaj je v času nastanka skladb pomenilo karnevalsko rajanje, in prisluhnili mladi nadarjeni glasbenici, flavtistki Evi-Nini Kozmus, ki žanje uspehe tudi v tujini. Program skladb, ki so v dvorani pričarale karnevalsko vzdušje, je bil sestavljen iz Karnevalske Uverture Antonina Dvořáka, Dunajskega karnevala Johanna Straussa in Beneškega karnevala Giulia Briccialdija.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. Kaj bi izbrali zase, če vam dam na izbiro samostojno družinsko hišo, ali pa sodobno in prostorno duplex stanovanje z veliko komforta? Družina, ki smo jo obiskali blizu Braslovč je izvedla tako zamenjavo. Naslednji dom smo našli na instagramu in to bo tretji iz serije zanimivih projektov, ki so opazni na družbenih omrežjih. Nekomu je padla sekira v med, bi lahko bil preuranjen komentar, ko človek sliši naslednjo zgodbo. Ampak tak komentar bi bil čisto neustrezen in nepravičen, kajti do tako domiselne in šarmantne prenovljene babičine hiše, kot jo bomo videli vodi vse prej kot lahka pot. Obiskali smo legendarnega športnika, smučarskega tekača Iva Čarmana, ki mu je leta 1984 v Sarajevu pripadla čast nosilca olimpijske plamenice. Še danes jo ima doma, na častnem mestu. A mi nismo mogli prezreti vsega truda, ki sta ga z ženo Valerijo vložila v temeljito obnovo stare hiše. Zanjo sta se na vrat na nos odločila, ko je v kopalnici počila cev - in jo izpeljala v pičlih treh mesecih.

46. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju gosti Cortina d'Ampezzo v Italiji. Zaznamovale ga bodo stroge omejitve zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom. Gledalcev ne bo, smučarji in predstavniki medijev bodo ves čas v posebnih mehurčkih. Testiranje bodo izvajali na tri dni. Kljub temu bodo od 8. do 21. februarja podelili komplete medalj v šestih različnih disciplinah pri ženskah in moških ter na posebni ekipni paralelni tekmi. Za kolajne se bo potegovalo tudi 16 Slovencev z Ilko Štuhec, Meto Hrovat, Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom na čelu.
Čeprav drugačen, kot je bil sprva načrtovan, je to vrhunec letošnje sezone.

Po letu 2001 je Pokljuka drugič prizorišče bojev za kolajne svetovnega prvenstva. Podelili bodo 12 kompletov kolajn, na visoke uvrstitve pa računajo tudi v slovenskem taboru, saj je Jakov Fak v odlični formi.
Prvi konec tedna na prvenstvu se bo končal z nastopoma v zasledovanju. Naslova branita Italijanka Wiererjeva in Francoz Jacquelin, Fak pa bo iskal priložnost z dobrim nastopom na strelišču.

Alpski magazin je oddaja, v kateri vas odpeljemo v zakulisje tekem svetovnega pokala. Ne le rezultati, ne samo zmagovalke in zmagovalci, ampak vse zanimive zgodbe, ljudje, kraji. Sezona, ki bo skupaj štela skoraj 90 tekem, prinaša nekaj spektakularnih prizorišč, ogromno smučarskih klasik, zato je tudi zakulisje tako zelo zanimivo.

Po letu 2001 je Pokljuka drugič prizorišče bojev za kolajne svetovnega prvenstva. Podelili bodo 12 kompletov kolajn, na visoke uvrstitve pa računajo tudi v slovenskem taboru, saj je Jakov Fak v odlični formi.
Prvi konec tedna na prvenstvu se bo končal z nastopoma v zasledovanju. Naslova branita Italijanka Wiererjeva in Francoz Jacquelin, Fak pa bo iskal priložnost z dobrim nastopom na strelišču.

Druga posamična preizkušnja v Zakopanah bo za skakalce zadnja tekma na veliki skakalnici pred vrhuncem sezone, svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu. To prizorišče je v zgodovini slovenskih skokov lepo zapisano. Tu se je začel pohod Primoža Peterke do dveh velikih kristalnih globusov. Edine zmage v karieri sta se veselila Rok Urbanc in Anže Semenič. Dvakrat je na najvišji stopnički stala tudi slovenska ekipa na moštvenih tekmah. V ospredju Halvor Egner Granerud ohranja veliko prednost pred tekmeci v skupnem seštevku svetovnega pokala. Rumena majica je tudi v Zakopanah trdno v njegovi lasti.

Čaka nas zanimiv obračun v 21. kolu državnega nogometnega prvenstva. V Stožicah se bosta pomerili Olimpija in Mura. Ljubljančani so v zimskem premoru zamenjali trenerja in kopico igralcev. Moštvo zdaj vodi Goran Stankovič. V vrsti Anteja Šimundže je bilo sprememb manj. Zaradi težav s poškodbami so še nekoliko okrepili igralski kader. Jeseni se je dvoboj v Stožicah končal brez zadetkov, drugo tekmo na Fazaneriji pa je z 1 : 0 dobila Olimpija.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Chuck Berry velja za pionirja rokenrola, glasbenika, ki je postavil temelje tej zvrsti. Režiser Jon Brewer razkrije pevčeve težave z zakonom v času najstništva in predstavi glasbenika, ki je bil kljub zvezdništvu predvsem družinski človek. O njegovi nadarjenosti in karizmi pričajo tudi v filmu zbrane izjave drugih glasbenih velikanov - Johna Lennona, Keitha Richardsa, Stevena Van Zandta, Alicea Cooperja …

CHUCK BERRY / Velika Britanija / 2018 / Režija: Jon Brewer

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Valentinova nedelja nam nasproti prinaša druženje z veselimi in srčnimi ljudmi. V goste z Gorenjske prihaja Manca Špik, s štajerskega konca pa po stažu najmlajši član zabavnega ansambla Čuki, Miha Novak, ki nam predstavlja svoj del življenjske sreče, zaročenko Mino Pal. Rok Piletič in Manca Špik predstavljata svež duet Na Valentinovo, rockerji King Foo s karizmatično pevko Aleksandro pesem We Could. Voditelja bosta preverila ali dan ljubezni kaj vpliva na čarobnega Magic Aleksandra, ljubezni iz različnih življenjskih obdobij se bodo spominjali popularni Modrostniki. Komentatorja družbenih in družabnih dogodkov pod zabavno taktirko Jožeta Robežnika sta stand up komičarka Martina Ipša in pevec Rok Piletič.

Tudi tokrat je naša oddaja skoraj prekratka, da bi v njej obdelali vse vragolije, ki so si jih privoščili naši politični veljaki. Izvedeli boste, o čem se pogovarjata minister Hojs in njegova mama na poti domov, kaj pripravljata Milan in Bojana in ali opravičilo ministra Počivalška pije vodo. Reporter Miran tokrat poglobljeno o različnih cepivih, na PUP TV pa prihaja največji veseljak med glasbeniki, Werner. V goste prihaja še šahovska velemojstrica Laura Unuk. Na Mali terasi bomo videli, da tudi tiha voda bregove dere.

46. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju gosti Cortina d'Ampezzo v Italiji. Zaznamovale ga bodo stroge omejitve zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom. Gledalcev ne bo, smučarji in predstavniki medijev bodo ves čas v posebnih mehurčkih. Testiranje bodo izvajali na tri dni. Kljub temu bodo od 8. do 21. februarja podelili komplete medalj v šestih različnih disciplinah pri ženskah in moških ter na posebni ekipni paralelni tekmi. Za kolajne se bo potegovalo tudi 16 Slovencev z Ilko Štuhec, Meto Hrovat, Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom na čelu.
Čeprav drugačen, kot je bil sprva načrtovan, je to vrhunec letošnje sezone.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov