Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 6. jun. 2022

TV Slovenija 2 • Pon, 6. jun.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo bo Monika Tavčar postavila V Središče, vam še pred osmo svetujemo glede različnih tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, za vse ljubitelje rastlin pa je poskrbljeno v rubriki Na pomoč, vrtnar. Da bi vsakdanje življenje okoli nas še bolje razumeli, se v (Ne)znanem lotevamo raziskovanja preprostih, a pomembnih mitov in resnic. Ob koncu oddaje vam ponudimo še idejo za vaš dom in vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Odpiranje in zapiranje vrat in predalov, prinašanje in pobiranje predmetov, pomoč pri slačenju, pomoč pri premagovanju ovir na poti v trgovino ali banko, opozarjanje na zvonjenje pri vratih ali požarni alarm – vse to namesto nas naredijo delovni psi, kot so pes vodnik slepih in pes pomočnik za gibalno ovirane osebe. V tujini poznajo tudi pse za gluhe, zato boste v oddaji Prisluhnimo tišini ob 14.40 na RTV lahko spoznali Roberta Mandero, ki živi na Finskem in si brez svojega psa za osebe z okvaro sluha ne predstavlja življenja. Videli boste tudi, kako gluhoslepi Metki Knez pes vodnik za slepe olajša vsakdanja opravila.

Obiskali smo 50.praznik špargljev, ki predstavlja pomembno identiteto destinacije Miren-Kras. Kakšne so tekaške poti v okolici Kranjske Gore, kjer se odvija tekmovanje Julian Alps Trail Run. Kako se skozi projekt Okusi Bele krajine povezujejo gostinci, vinarji in lokalni dobavitelji? Udeležili smo se neobičajne večerje globoko v kraški jami, kjer se še vedno najdejo sledovi Soške fronte in bili na Zelenem dnevu slovenskega turizma, kjer so bile razglašene najbolj trajnostne destinacije in ponudniki.

Pretekli konec tedna so predvsem na severu Slovenije divjala huda neurja s točo, ki so povzročila veliko škode na kmetijskih površinah. Novosti na področju vinogradniške mehanizacije so si obiskovalci lahko ogledali na nedavni predstavitvi v Kostanjevici na Krki. Številne lastnike gozdov so neprijetno presenetili visoki zneski pristojbin za gozdne ceste. Takoj so se odzvali na KGZS in Zveza lastnikov gozdov. Obiskali smo zelenjadarsko kmetijo Medla na Otočcu. Predstavljamo tudi pomen in delovanje Javne službe za zdravstveno varstvo rastlin.

Gino je popotnik in gurman, ki se bo tokrat odpravil na sredozemsko obale Italije in nam predstavil znamenite turistične kraje ter tamkajšnjo kulinariko. Najprej bo obiskal mesta na Amalfijski obali, Cetara, Minori in Positano. V Positanu bo s krajevno turistično vodnico Liso užival ob osvežujoči pijači in čudovitem razgledu ter nam razkril skrivnosti izvrstne solate caprese. Nato bo obiskal manj znano, a prav tako očarljivo mestece Minori, kjer bo s kuharico Claudio pripravil tradicionalne sveže testenine, v Cetari pa se bo z ribiči odpravil na večerni lov na inčune.

GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Poleti vas Lorella in Ana pozdravita z morja in vas popeljeta skozi najlepše trenutke pretekle sezone oddaj Sobotno popoldne. Tako boste lahko podoživeli navdihujoče pogovore z gosti kot so Jan Plestenjak, Bernarda Marovt, Nina Gazibara, Helena Blagne, Mario Galunič in mnogi drugi. Če ste zamudili nasvete o modi, življenjskem slogu, psihologiji, trendih, lepoti, zdravju in avtomobilizmu, potem so poletni izbori kot nalašč za vas. Dobimo se torej vsako poletno soboto ob 17.30 na prvem in si privoščimo trenutke zase.

Teta Margit doživi infarkt. Tim je v posode z ekološkim škropivom nalil star pesticid. Christoph že pripravi kupoprodajno pogodbo za kmetijo.
Valentina je trdno odločena, da se bo s Fabienom preselila v Leipzig. Robert je nesrečen.
Lucy ne ve, kako bo vrnila podarjeni denar. Christoph se zdi neomajen.
Henry se poskuša odkupiti Jessici s piknikom.
Bo teta Margit preživela?


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik ob 19.55 ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Eden od najodmevnejših primerov poskusa goljufije zavarovalnic v Sloveniji razkriva bedo današnje družbe. Obsojeni v zadevi niso izbirali sredstev za to, da bi se dokopali do denarja.

Skoraj vsak peti Slovenec je v otroštvu doživel eno izmed oblik spolne zlorabe. Naraščajo spletne zlorabe, razkrivamo temne plati interneta.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Novozelandski igralec Sam Neill tokrat sledi tretji raziskovalni odpravi kapitana Jamesa Cooka na Tihi ocean. Ta je bila za Cooka najzahtevnejša, saj je dobil ukaz, naj na skrajnem severu ameriške celine poišče plovni prehod, ki bi močno skrajšal pot iz Evrope v Azijo in odprl nove trgovske poti. Po postankih na Tasmaniji, Novi Zelandiji in Tongi je odprava dosegla Kanado in Aljasko, kjer se je srečala s staroselci, precej drugačnimi od Polinezijcev, ki so jih Cook in njegovi možje spoznali na prejšnjih potovanjih. Neill se bo pogovarjal s pripadniki ljudstev Mowachaht in Denaina, ki si prizadevajo ohraniti dediščino svojih prednikov.

PACIFIC WITH SAM NEILL / Avstralija / 2018

Lojze se je zbudil tako, kot po navadi, vendar se mu resnični svet in svet v njegovi glavi čez dan premešata. Posledice so večplastne: v resničnem svetu svojega otroka pozabi v avtu, v domišljijskem pa se sreča z dimenzijami in vprašanji, ki postavljajo njegovo dotedanje življenje v povsem drugačno luč…

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov