Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 31. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 31. avg.

Tekma med Slovenijo in Izraelom bo pomembna v boju za tretje mesto v predtekmovalni skupini D evropskega prvenstva v vaterpolu. Z odlično predstavo lahko slovenski vaterpolisti upajo na zmago in uvrstitev v dodatne kvalifikacije za četrtfinale. Izraelci prvikrat nastopajo na evropskih prvenstvih, udeležbo pa so si zagotovili z drugim mestom na februarskem kvalifikacijskem turnirju.

Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, sreda pa bo tudi dan za pregled aktualnega dogajanja v športnem svetu. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, vam svetujemo o vrtninah in cvetlicah, ob koncu oddaje pa z Danico Lovenjak preverjamo družabno kroniko. Vaša sredina gostitelja sta Špela Močnik in David Urankar, zato je jutro z nami zmeraj dobro jutro!

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Čeprav smo obiskali že več sto objektov, menda še nismo naleteli na takšno zgodbo, kjer je namesto prvotno zamišljene letne kuhinje v velikosti 20 do 30 kvadratnih metrov zrasel lep objekt, desetkrat tako velik. V resnici pa nas je v Mežico, kjer ta objekt stoji, pripeljala radovednost, kakšen je vrt, ki krasi njegovo okolico.
Predstavili bomo prvo skupno stanovanje mladega para. Kakšne želje sta imela, kako sta jih uskladila in kako sta se lotila iskanja svojega bodočega skupnega doma. Menda jima je šlo vse kot po maslu.
Nina Mihovec je uspešna slovenska industrijska oblikovalka. Njen Wilsonic Design studio je v dobrih 20-ih letih delovanja prejel številne nagrade. Zanimalo nas je, kaj je tisto nekaj, kar te v oblikovanju naredi drugačnega, zanimivega in uspešnega.

Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože gostita legendarnega pevca Lada Leskovarja, ki je pred nekaj dnevi praznoval častitljivih 80 let. G. Leskovar v oddaji tudi zapoje v živo zimzeleno popevko Med iskrenimi ljudmi. V goste prihaja tudi naša letos najbolj uspešna tekačica za smučeh Anamarija Lampič, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala v šprintu zasedla izvrstno drugo mesto. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita mlada zakonca, oba glasbenika Saša Lešnjek in Alex Volasko. Skupina Atomik Harmonik se po večletnem premoru vrača na glasbeno sceno v originalni zasedbi. V oddaji predstavljajo novo pesem Baloone 'ma. Terenski dopisnik Gianni je ponovno obiskal Tehniški muzej v Bistri, kjer si je tokrat ogledal razstavo Tehnika za šport.

Na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu bo imela Slovenija svoje predstavnike v vseh kategorijah obeh disciplin. Največ pričakujemo od nastopa evropske prvakinje v spustu Monike Hrastnik, dobro formo pa je pred odhodom v Francijo prikazala tudi izkušena Tanja Žakelj, ki nas bo zastopala v olimpijskem krosu.

Tekma med Slovenijo in Izraelom bo pomembna v boju za tretje mesto v predtekmovalni skupini D evropskega prvenstva v vaterpolu. Z odlično predstavo lahko slovenski vaterpolisti upajo na zmago in uvrstitev v dodatne kvalifikacije za četrtfinale. Izraelci prvikrat nastopajo na evropskih prvenstvih, udeležbo pa so si zagotovili z drugim mestom na februarskem kvalifikacijskem turnirju.

Tim najde Evo v dvigalu in jo poskuša kar najhitreje spraviti v bolnišnico. Toda zaradi močne nevihte je cesto zasul zemeljski plaz in Knežji dvor je odrezan od sveta. Ali bo Eva rodila zdravega otroka? Tudi dr. Niederbühl je nedosegljiv. Zaradi zaprte ceste se Robert peš odpravi v nevihto, da bi bil ob porodu z Evo. Werner sina ne želi pustiti samega in ga spremlja v snežnem metežu. Jima bo uspelo priti do hotela? Bela in Lucy v napetem ozračju skrbita za Paula. Hildegard in Alfons sta med nevihto v svoji prijetni kuhinji, ko zunaj zaslišita glasen trk. Le koliko preglavic bo še prinesla ta nevihtna noč?

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Mladi se vračajo v šolske klopi, s tem pa tudi k različnim športnim dejavnostim. Kako pomemben je šport in ali bodo znova prikrajšani zanj? Stiske mladih so vse večje. Kako jim pomagati? V oddaji Zdravje pa tudi o robotu, ki nam bo morda že kmalu lahko vzel bris za potrditev okužbe s koronavirusom.

V Magnetu smo se odpravili do rdeče preproge, po kateri so se sprehodili Jurij Zrnec, Sebastijan Cavazza, Katarina Čas, Matej Zemljič in številni drugi ob premieri filma Gajin svet 2. Tik pred predajo krone se bomo srečali z aktualno miss Slovenije Majo Čolić, spomnili pa se bomo tudi princese Diane. Ta ni bila le kraljica ljudskih src, ampak tudi modna ikona.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Ottilie sprejme snubitev grofa Alexandra Castella. Alexander ji začne pomagati v podjetju in se zelo veseli njunih otrok. Prav zaradi materinskih dolžnosti pa babica Ottilie odvzema vse več nalog v podjetju. Želi si, da vnukinja ne bi bila preobremenjena, in na čelo podjetja postavi svaka. To skrha odnos med Ottilie in Alexandrom, še huje pa ju prizadene prezgodnja smrt njunega prvega sina.

OTTILIE VON FABER-CASTELL - EINE MUTIGE FRAU / Nemčija / 2019
scenarij in režija: Claudia Garde
v glavnih vlogah: Kristin Suckow, Martin Wutke, Johannes Zirner, Hannes Wegener

Pianistka Dubravka Tomšič - Srebotnjak je imela svoj prvi recital kot petletna deklica v rodnem Dubrovniku. Odtlej se je z zlatimi črkami zapisala v zgodovino slovenske in svetovne glasbene umetnosti.
Filmska pripoved je nastajala pet let na štirih večjih postajah pianistke: na koncertu z orkestrom Slovenske filharmonije v Zlati dvorani Musikvereina na Dunaju ob 300-letnici ustanove, v rodnem Dubrovniku, domači Ljubljani in na snemanju solistične zgoščenke v New Yorku. Tam smo na filmski trak posneli tudi srečanje s prijatelji in kolegi, kajti v New Yorku je umetnica preživela pomemben del mladosti, dokončala študij na Juilliard School Of Music ter se izpopolnjevala pri Arturju Rubinsteinu. Scenarij in režija Martin Srebotnjak, direktor fotografije Ven Jemeršič, zvokovni mojster Aleš Koman, montaža Zlatjan Čučkov, urednica Danica Dolinar.

Mreža plinovodnih cevi med Sibirijo in Francijo zahodni Evropi zagotavlja precejšen vir energije – dotok zemeljskega plina iz Rusije. Največji del infrastrukture je nastal v težkih pogojih sredi hladne vojne. Gre za enega najpomembnejših gradbenih podvigov 20. stoletja, ki prečka več podnebnih območij in rek, za svoje delovanje pa zahteva ogromno število črpalk in kompresorskih postaj. A gre tudi za projekt, ki je preživel več političnih sistemov in režimov. Vzhod je zgradil plinovod in zagotovil plin, Zahod pa cevi, gradbeno opremo in kredite. Vzhodnonemški delavci so tako kot poljski, madžarski, bolgarski in češkoslovaški postavili plinovod na več lokacijah v Sovjetski zvezi, tudi v današnji Ukrajini …

JAHRHUNDERTBAUWERK TRASSE, WIE DAS RUSSISCHE ERDGAS IN DEN WESTEN KAM / DRUZHBA - THE FRIENDSHIP PIPELINE / Nemčija / 2020 / Režija: Matthias Schmidt

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov