Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 23. jan. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 23. jan.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Tokrat smo obiskali žensko vokalno skupino Barkovlje, ki je konec lanskega leta praznovala 10. obletnico.
Že 22. nagradni natečaj Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu nagovarja k sodelovanju širok spekter študentov.
Pogovarjali smo se z Barbaro Riman, raziskovalko slovenstva na Hrvaškem, ki poudarja, da slovenščina dandanes ni več samo jezik prednikov.
Ustvarjalko Matejo Bizjak Petit smo ujeli v Mariboru, kjer je z lutkovnim gledališčem snovala slovensko-francosko predstavo za najmlajše Toktoktok-Le naprej, poezija!

Finnmark leži na skrajnem severovzhodu Norveške. Pokrajino v polarnem krogu zaznamujejo velikanski fjordi. Morje je polno rib in kraljevskih rakovic. Bente Aust živi odmaknjeno življenje v fjordu Tana. Njena specialiteta so kraljevske rakovice, pripravlja pa tudi meso severnih jelenov ter lahne vetrce z borovnicami. Kraljevske rakovice in ribe, severni jeleni in borovnice – jedilnik narave je sicer pregleden, a so na njem same izbrane jedi.

ZU TISCH / Nemčija / 2018 / Holger Preusse

Prifarski muzikanti so v letu 2023 praznovali že 35 let delovanja. Ob tej priložnosti so se obdali z glasbenimi prijatelji, ki se tudi sami vrtijo okoli 35-letnice. Na slavnostni koncert so povabili Nino Pušlar, Čuke, Katice, Oktet Žetev, Dareta Kauriča, folkloristke iz Dragatuša, Jazbečarje in druge odlične inštrumentaliste.
To je bil že 15. veliki gala koncert Prifarskih muzikantov v Cankarjevem domu. Spremljali ga boste lahko na TV Slovenija 1 v dveh delih.

Drama. Junija 1982 je Izrael napadel Libanon, ki je že pred tem krvavel zaradi državljanske vojne. Režiser tega prvenca, Oualid Mouaness, je trenutke izraelske invazije tenkočutno predstavil z različnih zornih kotov. Najprej in predvsem skozi šolski sistem angleške diplomatske šole na obrobju Bejruta in odziv učiteljev in učencev na naraščajoče napetosti. Nato še z naraščanjem čustvene napetosti v šoli, ki se sprošča v ljubezenski zgodbi med enajstletnim Visamom in sošolko. Visam išče pogum in spretnost, kako izpovedati čustva sošolki, v katero je zaljubljen. Sanjaču, kakršen je Visam, ki rajši riše in ustvarja domišljijske like, kakor da bi z vrstniki užival v nogometu, je težko občutiti vso težo geopolitičnega konflikta, ki se zgrinja nadnje. Precej drugače je z učitelji … Jasmine in Joseph sta učiteljski par, ki pred učenci skriva svojo vznemirjenost zaradi družbenih napetosti in se hkrati zaveda razpok, ki so nastale v njunem razmerju zaradi različnih družbenopolitičnih stališč, ki že nekaj let trgajo deželo …
Mouaness, ki je napisal tudi scenarij, je film razcepil na dve perspektivi; ena je zgodba odraslih, druga je zgodba otrok, obe pa izražata zapletenost ljubezenskega odnosa v času vojne.

1982 / LIBANON | ZDA | NORVEŠKA | KATAR / 2019
Režija: Oualid Mouaness / Scenarij: Oualid Mouaness / Igrajo: Nadine Labaki, Mohamad Dalli, Ghassan Maalouf, Aliya Khalidi, Rodrigue Sleiman, Gia Madi, Lelya Harkous, Said Serhan, Zeina Saab de Melero, Joseph Azoury …

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov