Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Gazi ICJ: Izrael naj ustavi napad na Rafo. Borrell: EU bo moral izbrati - mednarodno pravo ali Izrael.

Meddržavno sodišče (ICJ) je sprejelo odločitev, da mora Izrael nemudoma ustaviti vojaško ofenzivo v Rafi. Visoki predstavnik EU-ja Josep Borrell je ob tem Unijo opozoril, da se bo morala odločiti, ali je bolj predana mednarodnemu pravu ali Izraelu.

47

Forum obrti in podjetništva Golob: Ob rekordnih dobičkih podjetij in nizki brezposelnosti ni mogoče trditi, da je vse narobe

Obrtniki in podjetniki so zaradi težav, s katerimi se srečujejo pri svojem delu, vladi predstavili 137 zahtev. Premier Golob jim je zagotovil, da vlada sliši in razume pozive k izboljšanju poslovnega okolja, a dodal, da pretiran pesimizem ni upravičen.

154

Spremembe Reforma schengena prinaša jasnejša pravila glede zapiranja notranjih meja

V Bruslju so dokončno potrdili nov schengenski zakonik, ki se nanaša na upravljanje notranjih in zunanjih meja EU-ja. Med drugim po novem možnost ukrepov na ravni cele EU v primeru zdravstvenih kriz. Slovenija in Španija sta se vzdržali.

1

Zdravje WHO: Covid izničil desetletje napredka glede pričakovane življenjske dobe

Pandemija covida 19 je močno vplivala na svetovno zdravstveno statistiko in obrnila trend podaljšanja pričakovane življenjske dobe, kaže zadnje poročilo WHO-ja. V letih 2021 in 2022 je bil covid med tremi glavnimi vzroki smrti v svetu.

12

Poziv Pirc Musar si želi, da bi vlada že prihodnji teden zbrala pogum in priznala Palestino

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je dejala, da Slovenija potrebuje več odločnosti pri postopku priznanja Palestine, želi si, da bi vlada že prihodnji teden zbrala pogum in storila ta korak.

22

Novice

Evropa Dodik po resoluciji o Srebrenici napovedal predlog razdružitve z BiH-om

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je po sprejetju resolucije o Srebrenici v Generalni skupščini ZN-a napovedal, da bodo Federaciji BiH-a predlagali sporazum o mirni razdružitvi, ker srbski narod ne more več živeti v BiH-u.

83

Vojna v Ukrajini Zelenski obiskal Harkov. Ruske sile napredujejo na vzhodni fronti.

Ukrajinsko poveljstvo trdi, da so ruske sile v Harkovski oblasti "obtičale", napredujejo pa na vzhodni fronti. Rusija medtem ponavlja obtožbe, da za terorističnim napadom v Moskvi stoji Ukrajina.

29

Referendumi 2024 Sodišče: Posvetovalni referendum o rabi konoplje ni neustaven

Ustavno sodišče je ugotovilo, da odlok o razpisu posvetovalnega referenduma o rabi konoplje ni v neskladju z ustavo. Odločilo je, da hkratna izvedba posvetovalnega referenduma z evropskimi volitvami ne more pomeniti zlorabe posvetovalnega referenduma.

27

Šport

Finale DP-ja Kansai Helios - Cedevita Olimpija

Danes ob 18.15 se bo v Domžalah začel finale državnega prvenstva v košarki med Kansai Heliosom in Cedevito Olimpijo. Prvak Lige Nova KBM bo tisti, ki bo prvi prišel do treh zmag. Ljubljančani so veliki favoriti. 

Giro Vendrame uspešno napadel 28 km pred ciljem, Tratnik osvojil sedmo mesto

Kolesarji na Dirki po Italiji so zavili v Furlanijo - Julijsko krajino. Zelo razgibano, 19. etapo v dolžini 157 kilometrov je dobil domačin Andrea Vendrame (Decathlon AG2R La Mondiale Team), glavnina je v cilju zaostala skoraj 16 minut.

75

Evroliga Policija imela polne roke dela pred začetkom tekme Panathinaikos - Fenerbahče

Na zaključnem turnirju četverice Evrolige v Berlinu je zavrelo še pred začetkom polfinalne tekme med Panathinaikosom in Fenerbahčejem.

4

Nogomet Drobne pred pokalnim finalom: Težko bo, odvzem licence zelo vpliva na igralce

V Stožicah je na sporedu zadnje dejanje klubske sezone. V finalu Pokala Pivovarna Union se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Rogaške in Gorice. Predtem, ob 16.30, igrajo finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono.

9

Športni SOS Dončić najmlajši igralec, ki je bil petkrat v najboljši peterki Lige NBA

Luka Dončić je ta teden postal šele 19. igralec v zgodovini Lige NBA, ki je bil pet let zapored izbran v najboljšo peterko lige, pri tem pa se lahko ponaša z neverjetnim podatkom – med vsemi legendami lige je najmlajši ob petem izboru!

33
Oglasno sporočilo

Nova koncertna sezona Slovenske filharmonije: »Glasba, vedno nova«

Število obiskovalcev koncertov Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije se v zadnjih dveh letih naglo povečuje.

Roland Garros Tamara Zidanšek se je prebila v glavni del turnirja

Tamara Zidanšek je v zadnjem krogu kvalifikacij Rolanda Garrosa premagala Američanko Hailey Baptiste s 7:5, 1:6, 6:3 in se tako prebila v glavni del edinega peščenega turnirja za grand slam.

11
Več

Kultura

Knjižna nagrada Knjiga EMŠO Lidije Dimkovske izbrana za makedonski roman leta

Roman EMŠO makedonsko-slovenske pisateljice Lidije Dimkovske, ki je lani izšel pri makedonski založbi TRI, so v Skopju ovenčali z nagrado roman leta. Gre za največjo makedonsko nagrado za romaneskna dela, ki jo podeljujejo že 25 let.

Dediščina Vernike vznemiril umetniški prikaz šamanskih obredov v zadrski cerkvi, čeprav desekralizirani

V Zadru je završalo ob napovedi razstave, naslovljene Šaman - obrtnik - umetnik, v predromanski stavbi cerkve sv. Donata. Kamen spotike je interpretativni prikaz šamanskih obredov v obliki performansa, čeprav se tam že dolga leta ne izvajajo bogoslužja.

15

Festival svetlobe Svetlobna gverila in transformacije, "ki smo jim priča v našem okolju, v naših življenjih"

Začenja se 18. festival Svetlobna gverila, ki pod temo Transformacije na prizoriščih po prestolnici predstavlja dela, ki tako ali drugače osvetljujejo različne vidike sprememb in preobrazb, "ki smo jim priča v našem okolju oziroma v naših življenjih".

Več

Zabava in slog

Intervju Jet Black Diamonds: "Bolj ko razmišljaš, manj glasbe ustvariš"

"V glasbi se moraš ustaviti in stvar začutiti," meni Urban Koritnik iz zasedbe Jet Black Diamonds, ki je izdala svoj prvenec Sladki problemi. Ta je po mnenju članov nastal po metodi ekonomlonca, s pesmimi pa so ujeli, kar se jim je dogajalo v življenju.

6

Padali rekordi Evrovizija letos dosegla rekordno gledanost

68. Evrovizija je letos pritegnila obsežno občinstvo tako v Evropi kot po svetu, rekordne številke so padle tudi na področju televizijskih ogledov. Prek javnih medijskih kanalov je tri večere v Malmöju skupno spremljalo kar 163 milijonov gledalcev.

4

Turbulenca na Singapore Airlines 28 potnikov še vedno na intenzivni negi; družba zaostrila pravila glede varnostnih pasov

28 potnikov z leta družbe Singapore Airlines iz Londona v Singapur, ki je v torek doživelo hudo turbulenco, ostaja na intenzivni negi s poškodbami hrbtenice, lobanje in možganov.

WKBC Kongresni trg si bodo že tretjič pokorili najboljši mladi breakdancerji na svetu

Na Kongresnem trgu za popoldanska tekmovanja že vadijo najboljši mladi breakdancerji na svetu. Kar trije mladi mojstri, ki so že navdušili slovensko občinstvo, se bodo letos spopadli tudi v Parizu, kjer bo breakdance debitiral kot olimpijski šport.

1

Žlahtna kapljica V Novem mestu vse že v znamenju praznovanja cvička

Začenja se tridnevni Festival cvička, ki bo tako kot prejšnja leta združeval Teden cvička in Cvičkarijo. Potekal bo na novomeškem Glavnem trgu, tam se bodo zvrstili dogodki, kot so degustacija vin, študentske kmečke igre in golažijada.

Oglasno sporočilo

Že veste, kdo vam bo postavil sončno elektrarno?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne oddali do konca lanskega leta in že pridobili soglasje? Zdaj za vse nadaljnje korake ob sebi potrebujete še partnerja, kot je MOON. Naj vam pojasnimo, zakaj.

Polemika Obrvi dviguje še en kraljevi portret – tokrat Katin

Julijsko naslovnico revije Tatler krasi portret valižanske princese, ta prikazuje Kate na prvem državnem banketu v času vladavine kralja Karla III. Slika je sprožila razgreto razpravo na spletu – nekateri so jo oklicali za grozljivo in nespoštljivo.

12
Več

Uredniški izbor

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

118

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

67

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

112

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov