Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med Slovensko Bistrico in Framom proti Mariboru

Pogačar že osvojil modro majico Še 50 km: Začenja se drugi vzpon na Monte Grappo

Na Dirki po Italiji je danes na sporedu 20. etapa, zadnja, ki bi lahko še kaj spremenila pri vrhu skupnega seštevka. Tadej Pogačar si ob bližini Slovenije želi podpore ob cestah, hkrati pa tudi potrditi zmago v dveh seštevkih.

65

Vojna v Gazi Izrael po razsodbi ICC-ja okrepil napade na Rafo. Na egiptovski strani gnije hrana za Gazo.

Kljub petkovi odločitvi Meddržavnega sodišča v Haagu (ICC), naj Izrael nemudoma ustavi vojaško operacijo v Rafi, je izraelska vojska še okrepila napade, medtem pa na egiptovski strani propada hrana, ki bi jo morali tovornjaki s pomočjo dostaviti v Gazo.

86

Slovenija Erik Brecelj: Čas bi bil, da bi začeli v zdravstvu meriti kakovost

Strateški svet za zdravstvo je k izhodiščem za novelo zakona o zdravstveni dejavnosti, ki bo razmejila javno in zasebno zdravstvo, že podal nekaj pripomb, predvsem glede nagrajevanja zaposlenih v zdravstvu, je pojasnil predsednik sveta Erik Brecelj.

22

Vesoljski tednik Kmalu polet Starshipa, BepiColombo v hudih težavah, nova evropska vesoljska ladja

SpaceX je naznanil datum naslednjega poleta rakete Starship, Esa je razkrila družbi, ki bosta razvijali evropsko vesoljsko ladjo, evropsko-ameriška misija Mars Sample Return je v hudih težavah ... Vse to in še več v 184. Vesoljskem tedniku.

Reportaža s koncerta 40 let Vijolic, Ruskih vohunov in Belega prahu: Niet z gosti razparali Križanke

V ljubljanskih Križankah so kakovost protipotresne gradnje Plečnikove mojstrovine na svoji štirideseti obletnici preizkušali legendarni Niet. Popolna mešanica udarnih in surovih ritmov s čutnimi melodijami je poskrbela za takojšnjo koncertno klasiko.

8

Novice

Šempeter pri Gorici Srečanje vojnih invalidov: "Vi veste, kakšno zlo prinašajo vojne in da mir ni samoumeven"

"Predloge za izboljšanje položaja vojnih invalidov in njihovih svojcev jemljemo zelo resno," je na 25. srečanju vojnih invalidov v Šempetru pri Gorici dejal državni sekretar na obrambnem ministrstvu Rudi Medved.

2

Slovenija Kako ukrepati v primeru nenadnega izginotja otroka

Večino pogrešanih otrok je zelo hitro prijavljenih in skoraj 90 odstotkov jih najdejo v štirih urah, poudarjajo na policiji. Hkrati opozarjajo, da za prijavo pogrešanega otroka ni treba čakati 24 ur, temveč naj starši to storijo takoj.

Oceanija Po smrtonosnem plazu v Papui Novi Gvineji: "Vse hiše so uničene. Žive duše ni več."

Reševalne ekipe skušajo doseči vasi v odročni pokrajini Enga na severu Papue Nove Gvineje, ki jih je v petek zasul silovit zemeljski plaz. Oblasti se bojijo, da je umrlo na stotine ljudi.

Šport

SP v hokeju Prvi polfinale ob 14.20: Švedska − Češka 2:5 ( druga tretjina)

Na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu elitne divizije sta danes na sporedu obe polfinalni tekmi, ki ju lahko spremljate na TV Slovenija 2 in naši spletni strani. Ob 14.20 je na sporedu tekma Švedska − Češka, ob 18.20 pa Kanada − Švica.

3

Liga narodov Slovenija tudi po tretji tekmi ostaja neporažena

Slovenski odbojkarji so v Ligi narodov vpisali novo zmago in so vse bližje uvrstitvi na olimpijske igre. V Antalyi premagali Kanado. Slavili so s 3:2 v nizih, potem ko so bili v odločilnem petem boljši s 15:10.

23

Dallas vodi že 2:0 Dončić na vrtiljak popeljal Goberta, nato pa zakričal: "Ne moreš me ustaviti"

Kakšna predstava Dallasa! Košarkarji Mavsov so dobili še drugo tekmo finala Zahoda Lige NBA in se v svojo dvorano vračajo z vodstvom 2:0. V veliki finale se lahko uvrstijo že v noči na sredo. A po vrsti.

135

Liga NBA Dončić s trojko prek Goberta zagotovil Dallasu drugo zmago v Minnesoti

Luka Dončić je zadel odločilno trojko tri sekunde pred koncem, Naz Reid pa ni bil natančen ob pisku sirene. Minnesota je zapravila 18 točk prednosti in izgubila tudi drugo tekmo finala Zahoda proti Dallasu s 108:109. Mavericksi vodijo z 2:0 v zmagah.

578

Odzivi Rogaška odplesala zadnji ples: Nismo si šli naproti, nismo našli konsenza

"Najbolj mi je žal teh fantov," je dejal Oskar Drobne, ko so nogometaši Rogaške prekinili novinarsko konferenco in nanj zlili vrček piva. Osvojeni pokal namreč ne pomeni začetka evropske poti, ampak konec zgodbe, s katero so razburkali slovenski nogomet.

33
Oglasno sporočilo

Nova koncertna sezona Slovenske filharmonije: »Glasba, vedno nova«

Število obiskovalcev koncertov Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije se v zadnjih dveh letih naglo povečuje.

Tour 202 Domen Novak: Tadej bi moral včasih pograjati ekipo, pa je predobra duša

Domen Novak, nekoč znan kot Lojz, ker je bil tako plašen na prvem treningu, da so mu nadeli to generično ime, je zdaj traktor. Traktor ekipe UAE. Čislan, močan in zanesljiv. Lamborghini traktor, pravi vodja Emiratov Tadej Pogačar.

9
Več

Kultura

Nagrade za nekonvencionalno kinematografijo Kitajska drama Črni pes v Cannesu osvojila nagrado un certain regard

Drama Črni pes – zgodba o možaku, ki mora iz svojega odročnega kraja pred začetkom olimpijskih iger odstraniti vse potepuške pse – je zmagovalni film tekmovalne sekcije un certain regard (posebni pogled) na festivalu v Cannesu.

1

Nagrade organizacije AIPA Najsvetlejša zvezda Oriona za nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka

Kolektivna organizacija AIPA je tudi letos nagradila domača avdiovizualna dela. Prve tri "zvezde Oriona" so prejela dela, nastala v produkciji RTV Slovenija. Najsvetleje so svetili Primeri inšpektorja Vrenka.

2

Dediščina Za obiskovalce odprt vrt, kjer se je sprehajala in navdih iskala Josipina Turnograjska

Ob 170. obletnici smrti prve slovenske pesnice, pisateljice in skladateljice Josipine Urbančič Turnograjske so v Preddvoru ob gradu Turn, na katerem je živela, odprli njej posvečen vrt. V kratkem sledi tudi prva celovita izdaja njenih del. 

Več

Zabava in slog

WKBC Na Kongresnem trgu slavil tudi slovenski breaker Tilen Grašič – Tasic

Kongresni trg so že zavzeli najboljši mladi breakdancerji na svetu. V petkovem spopadu dvojic sta slavila člana mednarodne ekipe Formless Crew, najboljši slovenski breaker Tilen Grašič – Tasic in Ukrajinec Stimul. Zvečer bosta finale in tekma All Stars.

2

Lokalni junak Najstarejši občan na Idrijskem in Cerkljanskem Ivan Bevk je dopolnil 104 let

Ivan Bevk, najstarejši občan na Idrijskem in Cerkljanskem, je praznoval častitljivi 104. rojstni dan. Tudi pri tej starosti ostaja krepkega zdravja, bistrega spomina in vedrega značaja. Še vedno veliko hodi, saj meni, da hoja utrjuje zdravje človeka.

Pasji šampanjec in prvi razred Letalska družba opustila pesjake in raje razvaja psičke

Razvajanje psov se pri letalski družbi BARK Air začne že pred vzletom – čakalnica je polna priboljškov. Na krovu je zanje tudi zdravilišče, meni celo vključuje "pasji šampanjec". Cena vstopnice za eno osebo in enega psa je med 6000 in 8000 dolarji.

3

Mladoporočenca Med zasebnim obredom sta se v zakon podala Millie Bobby Brown in Jake Bongiovi

Igralka Millie Bobby Brown in Jake Bongiovi, sin Jona Bon Jovija, sta se poročila. 22-letni maneken in dve leti mlajša zvezdnica sta si večno zvestobo obljubila pred najožjo družino, obred naj bi bil skromen in romantičen. Večjo slovesnost še načrtujeta.

Za petino več Vzpon na Eifflov stolp bo postal dražji

Da bi zbrali več denarja za nujna obnovitvena dela, je pariški mestni svet izglasoval povišanje cene vstopnine za Eifflov stolp. Vstopnice za odrasle se bodo tako v prihodnjem mesecu podražile za 20 odstotkov, cena se bo 17. junija dvignila na 35,30 evra.

3
Oglasno sporočilo

Že veste, kdo vam bo postavil sončno elektrarno?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne oddali do konca lanskega leta in že pridobili soglasje? Zdaj za vse nadaljnje korake ob sebi potrebujete še partnerja, kot je MOON. Naj vam pojasnimo, zakaj.

Zvok časa Mineva 30 let od albumskega debija Aaliyah

Pred tremi desetletji je izšel prvenec pevke Aaliyah, ki nosi naslov Age Ain't Nothing but a Number. Med snemanjem prvenca je najstnica tesno sodelovala z R. Kellyjem, ob izidu albuma pa so se pojavile govorice, da sta se na skrivaj tudi poročila.

2
Več

Uredniški izbor

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

120

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

67

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81
Več

Televizija Slovenija

Novosti Kalne vode

Po resničnih dogodkih posneta in srh vzbujajoča drama o odvetniku, ki je v imenu zastrupljenih prebivalcev zaradi dolgotrajne zgodovine onesnaženja okolja z nevarnimi nenadzorovanimi kemikalijami vložil tožbo proti veliki ameriški korporaciji.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

112

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov