Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Ukrajini Zelenski poziva Bidna in Šija na mirovni vrh za Ukrajino: "Pokažite vaše vodstvene sposobnosti"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pozval predsednika ZDA in Kitajske Joeja Bidna in Ši Džinpinga, naj se udeležita mirovnega vrha za Ukrajino v Švici prihodnji mesec. Prepričan je, da bi morala podpreti mirovni vrh s svojo udeležbo.

Vojna v Gazi Hamas izstrelil več raket proti Tel Avivu. 200 tovornjakov s pomočjo čaka na vstop v Gazo.

Predstavnik oboroženega krila Hamasa trdi, da so njegovi borci v begunskem taborišču Džabalija "ubili, ranili in zajeli" več izraelskih vojakov. Izraelska vojska to zanika. Medtem pa je Hamas proti Tel Avivu izstrelil več raket.

23

Tatvine Žrtve zvabijo iz hiše in jih zamotijo s pogovorom, medtem ko sostorilci kradejo po hiši

Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana so v petek in soboto obravnavali dva primera drznih tatvin v stanovanjskih hišah, in sicer na Viru pri Domžalah in v Logatcu. Kot so opozorili, je tovrstnih tatvin vedno več, žrtve pa so večinoma starejši ljudje.

2

Osvajanje najvišjega vrha Na vse bolj obljudenem Everestu izginil britanski amaterski alpinist

Iz Nepala poročajo o več smrtnih žrtvah Everesta v zadnjih dneh. Med zadnjimi naj bi bila 40-letni Britanec in njegov 23-letni nepalski vodnik. Dan Paterson in Pastendži Šerpa sta vrh osvojila zarana v torek, nato pa se je za njima izgubila vsaka sled.

2

Reportaža s koncerta Maraaya prvič v Križankah: "Na ta trenutek sva čakala 20 let"

Koncertni prvenec Maraaye v ljubljanskih Križankah so zaznamovala predvsem čustva, saj Marjetka in Raay dolgo nista zbrala poguma za nastop takšnih razsežnosti. Koncertni led sta prebila s pomočjo gostov, radijskih uspešnic in zvestega občinstva.

12

Novice

Evropske volitve Napovedan porast podpore skrajni desnici bo sledil "mainstreamizaciji" njenih idej

Pred junijskimi evropskimi volitvami ankete napovedujejo možnost precejšnjega povečanja zastopanosti skrajne desnice v Evropskem parlamentu, ki pa bi sledilo dolgotrajnemu procesu t. i. mainstreamizacije skrajno desnega diskurza in politik.

97

Borzni komentar Hrvatje vidijo slovenski trg kot lepo investicijsko priložnost

Nvidia je z izjemnim dobičkom spet potrdila, kakšen potencial ima umetna inteligenca in s tem tudi Nvidijine delnice, katerih cena se je v dveh letih povzpela za 550 odstotkov. A vendar: kljub Nvidii je Dow Jones v četrtek utrpel največje letošnje izgube.

78

Velika Britanija Rishi Sunak bi uvedel obvezno služenje v vojski ali civilni zaščiti za 18-letnike

Britanski premier Rishi Sunak je napovedal, da bo v primeru zmage na volitvah njegova konservativna vlada spet uvedla obvezno služenje v vojski oz. civilni zaščiti.

60

Šport

Odbojka Ob 13.00: Slovenija − Poljska 1:0

Slovenska odbojkarska reprezentanca je ob 13.00 v Antalyi začela zadnjo tekmo lige narodov, nasproti ji stoji Poljska, ki je na vrhu jakostne lestvice, to pomeni, da Slovenija lahko veliko pridobi.

27

Dirka po Italiji V Rimu parada šampionov, Pogačarja čaka 77. zmaga

V Rimu se bo danes končala 107. kolesarska Dirka po Italiji, kjer neskončni pokal čaka Tadeja Pogačarja, ki prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Etapa se bo v italijanski prestolnici začela ob 15.30.

55

Športni SOS Dončić v končnici trojni dvojček doseže na vsaki peti tekmi

Skoraj ne mine tekma, ko ne bi poročali o kakšnem posebnem dosežku Luke Dončića. Na drugi tekmi serije proti Minnesoti je poleg tiste trojke dosegel tudi trojni dvojček. V končnici enega v povprečju zbere na vsako peto tekmo.

26

Liga NBA Boston izbrisal – 18 in je le še korak do velikega finala

Košarkarji Bostona so v finalu Vzhodne konference Lige NBA v gosteh premagali Indiano s 114:111 in zdaj v seriji vodijo že s 3:0. V veliki finale se lahko prebijejo že v noči na torek, ko bodo Pacersi gostili četrto tekmo.

86

DP v košarki Olimpija proti Heliosu lovi drugo zmago

V Tivoliju bo danes ob 17.30 na sporedu druga tekma finala državnega prvenstva v košarki. Olimpija je v petek v Domžalah dobila prvo tekmo, z novo zmago pa bi bi bila le še korak oddaljenega od novega naslova.

1
Oglasno sporočilo

Učinkovito zalivanje rastlin za popolno rast

Vrtovi razveseljujejo s cvetenjem mnogih cvetlic in rastjo zimzelenih rastlin, kar označuje višek njihove vegetacijske rasti. V tem obdobju je ključno redno zalivanje in gnojenje lončnic, ki potrebujejo dodatno energijo.

Evroliga V Berlinu spopadi grških huliganov

V Berlinu bo danes znan prvak košarkarske Evrolige, v nemški prestolnici pa imajo veliko težav z navijači, saj je v soboto zvečer prišlo do spopada privržencev Panathinaikosa in Olympiacosa.

10
Več

Kultura

Tantadruj Nagrada primorskih gledališč predstavi Ubesedovanje o Pasoliniju in njegovi kompleksni poetiki

Žirijo je s prevpraševanjem odnosa med gledališčem in filmom prepričala predstava Ubesedovanje v režiji Jana Krmelja. Ana Facchini je prejela nagrado za igralske stvaritve, Darjan Mihajlović Cerar za scenografijo, Srečko Fišer pa za življenjsko delo.

Cannes Zlata palma za Anoro, ameriško tragikomedijo o eksotični plesalki

Zlato palmo, glavno nagrado festivala v Cannesu, je prejela Anora, ganljiva, s črnim humorjem prežeta ameriška drama o eksotični plesalki, ki se poroči s sinom ruskega oligarha. Nagrado je prejela tudi slovenska manjšinska koprodukcija o vojni na Balkanu.

1

Na Prvem in Arsu Kako zveni književnost? Potrebuješ očala, da razločiš tisto, kar veš, da je tam …

Igrani literarni program na Arsu bo v znamenju podelitve letošnje Cankarjeve nagrade, izpostavljamo pa še dve sodobni pesnici, Claudio Rankine in Petro Kolmančič, ter še nedavno odkriti roman klasika francoske književnosti Louisa-Ferdinanda Céline.

Več

Zabava in slog

Uspešna zgodba Pot miru se širi tudi v druge evropske države

Fundacija Poti miru v Posočju in Posoški razvojni center bosta s pomočjo mednarodnega sodelovanja v okviru Interreg projekta GOV4PeaCE v naslednjih dveh letih razvijali transnacionalni model upravljanja dediščine prve svetovne vojne.

Dražje in dražje Na Hrvaškem se cene kave še naprej dvigajo v nebo

Hrvaški mediji so pred bližajočo se turistično sezono začeli opozarjati na visoke cene kave. Rast cen kavnih napitkov v primerjavi s preteklim letom opažajo tako v Dalmaciji kot v Istri in na Kvarnerju, kjer kava z mlekom nekje stane celo šest evrov.

17

Ljubljana Gospodarsko razstavišče zajel fantazijski svet – konvencija Na meji nevidnega

Gospodarsko razstavišče je bilo v znamenju konvencije fantazije in znanstvene fantastike Na meji nevidnega, kjer so bili obiskovalci obkroženi s fantazijskimi knjigami in filmi, mangami, animeji, videoigrami, namiznimi igrami in cosplay kostumi.

7

Avtomobilnost Ne le po zraku, rafale udobno vozi tudi po cesti

V Avtomobilnosti smo imeli priložnost spoznati in preizkusiti še eno od številnih letošnjih novosti iz Renaultove garaže. Rafale je novi kupejevski športni terenec.

5

Reportaža s koncerta 40 let Vijolic, Ruskih vohunov in Belega prahu: Niet z gosti razparali Križanke

V ljubljanskih Križankah so kakovost protipotresne gradnje Plečnikove mojstrovine na svoji štirideseti obletnici preizkušali legendarni Niet. Popolna mešanica udarnih in surovih ritmov s čutnimi melodijami je poskrbela za takojšnjo koncertno klasiko.

32
Oglasno sporočilo

Hisense, uradni partner UEFA EURO 2024™, predstavlja kampanjo »ZMAGA JE LE ZAČETEK«

Kot uradni partner UEFA EURO 2024™ si Hisense prizadeva navijačem zagotoviti najboljšo izkušnjo spremljanja nogometnih tekem.

Znani V Amsterdamu zaradi posedovanja mehkih drog za nekaj časa aretirali Nicki Minaj

Na amsterdamskem letališču Schiphol so zaradi posedovanja mehkih drog na kratko aretirali ameriško raperko Nicki Minaj. Tamkajšnja policija jo je po plačilu denarne kazni izpustila, a je morala odpovedati koncert v Manchestru.

6
Več

Uredniški izbor

Nova hrvaška vlada "Čeprav je Plenković dobro ukrotil Domovinsko gibanje, to ni koalicija, na katero bi bil ponosen"

Andrej Plenković je s koalicijskim dogovorom z Domovinskim gibanjem dokazal politično spretnost, vendar je nadaljnja usoda koalicije nejasna, tako zaradi nezanesljive koalicijske partnerice kot njegovih osebnih ambicij, meni hrvaški komentator Mate Mijić.

32

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

120

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

67

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov